Uusi kohde!

Ravintola Remontti Helsinki, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Turku

18 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan pinnoitus, Pori

9 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Installin Oy, Helsinki

20 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Lempäälä

9 tuntia sitten

×
Päivitetty 12.03.2024

Huopakaton asennus - Paljonko se maksaa?

Tässä artikkelissa kerromme huopakaton asennuksen hinnoista, ja kuinka löytää tekijä katon asennukseen.

Parhaan arvion oman kattoremonttisi hinnalle saat jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan!

Bitumikaton eli palahuovan asentaminen tasakatolle

Huopakatto - Kestävä ja edullinen valinta kattoremonttiin

Huopakatto on suosittu kattomateriaali, joka tarjoaa monia etuja niin kestävyyden kuin ulkonäönkin suhteen. Huopakatot ovat edullisia, kestäviä, tyylikkäitä ja helposti huollettavia.

Aloita onnistunut huopakattoremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Kestävyys on yksi huopakaton merkittävimmistä eduista. Laadukkaasti asennettu ja huollettu huopakatto voi kestää vuosikymmeniä, mikä tekee siitä taloudellisen valinnan. Tämä säästää merkittävästi korjaus- ja uusimiskustannuksissa pitkällä aikavälillä.

Huopakatot ovat myös helppoja huoltaa. Satunnaiset tarkastukset ja pienet korjaukset voivat pidentää katon käyttöikää entisestään. Säännöllinen huolto varmistaa, että mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa ja korjataan ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vaurioita.

Huopakaton asennus hinta

Kurkkaa tästä esimerkkihintoja huopakaton asennuksista, kaikki hintaesimerkit ovat oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita töitä.

Palahuopakaton ja huoparullien hinta

Huopakattorullat maksavat n. 6-8 € / m2 ja palahuopakatto palojen muodosta ja erikoisuudesta riippuen n. 7-11 € / m2. Merkittävää hintaeroa ei ole valitsetko huopakattosi rakennattavan rullista vai paloista. Yleisesti suositumpi ratkaisu omakotitaloissa on palahuopakatto, sen tietyllä tapaa nätimmän ulkonäön takia.

Kannattaa keskustella valitsemasi urakoitsijan kanssa siitä mikä on paras vaihtoehto omalle katollesi, rautakaupan myyjä ei näe taloasi eikä tule asentamaan kattoasi.

Tiesitkö tämän huopakatoista?

Huopakattojen juuret ovat syvässä suomalaisessa rakennusperinteessä. 1800-luvun alussa Suomessa rakennettiin paperikattoja, joita voidaan kutsua huopakattojen edeltäjiksi; nämä katot tehtiin lumppuhuovasta, tervasta, hiekasta ja tiilijauhosta. Kattohuovasta tuli viimeistään 1950-luvulla koko Suomessa yleisesti käytetty kattomateriaali vaikka sitä tuotettiin teollisesti Suomessa jo 1800-luvun lopulta asti.

Huopakatto

Huopakaton asennukseen tekijä

Miten löydät parhaan huopakaton asentajan? Rahaa säästääksesi kannattaa valita luotettava tekijä. Parhaan tekijän löydät kilpailuttamalla huopakattoremonttisi ja vertailemalla urakoitsijoiden referenssejä ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluja. Kaiken tämän voit tehdä Urakkamaailmassa helposti, nopeasti ja ilmaiseksi.

Urakkamaailma tarkistaa kaikkien urakoitsijajäseniensä rekisteritiedot jo kirjautuessa, varmistaakseen urakoitsijoiden tason. Esimerkiksi jokaisella urakoitsijalla täytyy olla ennakkoperintärekisteri sekä arvonlisäverovelvollisuus kunnossa, jotta voit saada huopakattoremontistasi kotitalousvähennystä.

Huopakaton asennus - näin se tehdään

Yksinkertaisen huopakaton asennus aloitetaan naulaamalla räystäspelti kiinni huopanauloilla ja ruuvaamalla tämän jälkeen otsalautojen takapuolelle kolmiorimat. Ennen huovan asentamista räystäspellille ja kolmiorimaan puristetaan joko kattokittiä tai sivellään kumibitumiliimaa.

Liimausaineen levittämisen jälkeen huopa asetetaan pellin ja riman päälle ja painetaan tiukasti kiinni. Liimauksen jälkeen huopakaistaleet naulataan vielä uudelleen limitysten kohdalta. Huopakaistaleet asennetaan lomittain n. 10 senttiä toistensa päälle.

Huopatyypeissä voi olla eroja. Jos lähdet siis suorittamaan asennustyötä itse, muista seurata valmistajan ohjeita. Muista, että kattoremonttia ei kannata lähteä suorittamaan itse, ellei siihen ole tarvittavaa osaamista ja kokemusta.

Kilpailuta huopakattoremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Jotta onnistut huopakaton asennuksessa:

  • Kilpailuta remonttisi. Pyydä vähintään 4 tarjousta.
  • Urakkamaailmassa on satoja katontekijöitä koko Suomen alueella.
  • Vertaile urakoitsijoiden taustatietoja: rekisterit ja arvostelut.
  • Kirjallinen remonttisopimus, sekä sopimusehdot.
  • Laita hyvä kiertämään, arvostele urakoitsijasi.
  • Nauti työn tuloksista!

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi