Uusi kohde!

Sähkösuunnittelu, Espoo

37 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SähköTTV, Nurmijärvi

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Öljysäiliön poisto, Pirkkala

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RMA Palvelut Oy, Helsinki

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lasikuitutapetin tasoitus ja maalaus, Helsinki

2 tuntia sitten

×

Vesikatto suojaa kotiasi tuulelta ja tuiskulta

Kun puhutaan vesikatosta, tarkoitetaan katon ulointa kerrosta, joka on katon näkyvin osa. Vesikaton tarkoituksena on suojata rakennusta eri sääolosuhteissa ja sillä on suuri vaikutus rakennuksen käyttöikään.

vesikaton rakenteet

Vesikatto on osa julkisivua ja vaikuttaa vahvasti talon kokonaisilmeeseen. Katon suunnittelu onkin tärkeää ottaa huomioon taloa rakentaessa ja pohtia tarkkaan mikä materiaali talon ilmeeseen sekä käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuu.

Oikein rakennettu vesikatto kestää aikaa

Varsinkin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa on tärkeää, että katto on oikein rakennettu ja kestävä. Katon tyyppi tulee ottaa rakentamisessa huomioon, katto voi olla esimerkiksi harjakatto, loiva harjakatto tai tasakatto.

Vesikaton hinta

Vesikaton hintaan vaikuttaa esimerkiksi katon kaltevuus, valittu kattomateriaali, katon koko sekä se millaisia mahdollisia yksityiskohtia kattoon asennetaan. Olemme listanneet tähän artikkeliin muutamia hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista vesikattoremonteista.


Toteutunut hinta: 2 395 €

Autokatokseen asennettiin lukkoponttipellistä uusi vesikatto. Tilaaja hankki itse materiaalit ja kattoon tehtiin räystäslautojen asennus, aluslevy, aluskate sekä kattoturvatuotteet eli lumiesteet. Lisää...


Toteutunut hinta: 8 950 €

Vanhan palahuopakatteen päälle asennettiin alushuopa ja palahuopa. Kohteena oli loma-asunto Raaseporissa. Lisää...


Toteutunut hinta: 11 850 €

150m2 omakotitalon vesikattoon tehtiin muutoksia. Urakkaan sisältyi kaikki työt ja materiaalit, piipun korottamisen ja vanhan katteen purun remontin tilaaja kuitenkin teki itse. Lisää...


Toteutunut hinta: 14 000 €

Kohteessa vaihdettiin varttikatto peltikatoksi. Urakkaan kuului lisäksi myös kahden piipun pellitys sekä sadevesirännien uusiminen. Lisää...


vesikaton huolto

Vesikaton huolto

Vesikatolle suositellaan vuosittaista huoltoa, jotta taataan sen kestävyys. Kuntoa on hyvä tarkkailla ja mahdolliset vauriot korjata heti niiden ilmettyä. Hyvin asennettu ja säännöllisesti huollettu katto kestää keskimäärin 30-40 vuotta.

Virheet asennuksessa voivat aiheuttaa vakavia vaurioita

Varsinkin vaativissa sääoloissa rakentaessa, virheitä voi helposti syntyä. On tärkeää, että katon asennukseen valitaan ammattilainen, jotta kohtalokkailta työvirheiltä vältytään. Ongelmia syntyy jos vesikatto vuotaa ja katon rakenteisiin pääsee kosteutta sateen tai lumen sataessa katolle.

vesikatto

Pienetkin vuodot voivat johtaa suuriin vahinkoihin, sillä niitä on vaikea huomata ajoissa. Lisäksi on tärkeää, että tuuletus ja ilmanvaihto ovat oikeaoppisesti asennetut, sillä puutteet ilmanvaihdossa voivat johtaa rakenteiden kosteusvaurioihin ja pahimmassa tapauksessa rakenteisiin muodostuu hometta, joka lähtee leviämään koko taloon.


Kattoremppa odottaa ja tekijä puuttuu?

Kilpailuta urakkasi ilmaiseksi Urakkamaailmassa!

Aloita luotettava kattoremontti


Hyvin rakennettu aluskate on ehdoton lähtökohta onnistuneelle vesikatteelle. Vesikatteen tukena tulee olla jykevä täyslaudoitus, joka antaa vahvan perustan katolle ja imee kosteutta. Laudoituksen alla tulee olla myös toimiva tuuletustila.

Huom! Pitääksesi huolen, että katossa säilyy takuuturva, noudata aina valmistajan ohjeita.

Materiaalit

Vesikattoon voidaan käyttää materiaalina esimerkiksi kiviterästä, bitumia, peltiä tai tiiltä. Suomessa suosituin kattomateriaali on pelti, sen kestävyyden ja näyttävyyden vuoksi. Tiileen törmää useimmiten vanhemmissa taloissa.

Hyvä aluskate, toimiva sadevesijärjestelmä ja laadukas vesikatto muodostavat toimivan kokonaisuuden.


Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä urakastasi
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä