Uusi kohde!

Ilmalämpöpumppu Asennus, Helsinki

9 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jeirak oy, Helsinki

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Suuren parvirakenteen purkaminen, Espoo

24 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ekalux Oy, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Parketin hionta, Helsinki

48 minuuttia sitten

×
Päivitetty 18.12.2023

Tiilikaton pesu - katso hinnat ja vinkit

Tiilikaton pesun hinta

Tiilikaton pesu maksaa katon koosta ja kohteen vaikeudesta riippuen noin tuhannesta eurosta 2000 - 3000 euroon asti.

Ammattilaisen tekemän pesun ja käsittelyn hinta lasketaan tyypillisesti neliöperustaisesti. Pelkän pesun hinta on useimmiten noin 10-15€/m2 ja suojakäsittelyn kanssa noin 15-25€/m2.


Tiilikaton pesun hintaesimerkit

Listasimme alle esimerkkejä tiilikaton pesuun liittyen. Kaikki hinnat ovat oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita töitä, jotka antavat hyvin suuntaa omalle remontillesi. Parhaan arvion saat kuitenkin vain pyytämällä useamman tarjouksen.


Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Sipoo

Toteutunut hinta: 3 340 €

Omakotitalon tiilikatto pestiin ja käsiteltiin sammaleenestoaineella, ja tämän jälkeen vielä pinnoitettiin kahteen kertaan. Tiilikaton pinta-ala remontissa oli 235m2. Lue lisää...


Loma-asunnon tiilikaton pesu, Nokia

Toteutunut hinta: 900 €

Tässä remontissa 130m2 kokoinen tiilikatto putsattiin irtoroskasta, pestiin, sekä käsiteltiin kasvustontorjunta-aineella. Samalla myös räystäskourut tyhjennettiin. Lue lisää...


Tiilikaton painepesu ja pinnoitus, Espoo

Toteutunut hinta: 1 950 €

Omakotitalon tiilikatto pestiin tässä remontissa painepesurilla ja torjunta-aine levitettiin pestylle pinnalle. Tämän jälkeen tiilikattoon lisättiin vielä pinnoite kahteen kertaan korkeapaineruiskulla. Katon pinta-ala 160m2. Lue lisää...

Löydä tekijä tiilikaton pesuun

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti

Omakotitalon ja autokatoksen kattojen pesu, Vantaa

Toteutunut hinta: 1 700 €

Yhteensä katto pinta-alaa tässä remontissa oli noin 162 m2. Molemmat katot pestiin ja käsiteltiin torjunta-aineella ennen suojakäsittelyä. Rikkoutuneiden lape tiilien vaihto sisältyi myös hintaan. Lue lisää...


Tiilikaton pesua ja maalausta, Tuusula

Toteutunut hinta: 2 900 €

Tuusulassa sijaitsevan omakotitalon tiilikatto pestiin ja maalattiin. Samalla myös vaihdettiin rikkoutuneet tiilet ja vesikourut puhdistettiin. Katon pinta-ala 160m2. Lue lisää...


Tiilikaton peseminen, mitä ottaa huomioon?

Kuten useimmat muutkin talonrakenteet tiilikatto vaatii ajoittaista huoltoa. Uuden tiilikaton pinnoite kestää noin 6-10 vuotta, jonka jälkeen katon tiilet muuttuvat huokoisemmiksi ja imevät itseensä kosteutta, jolloin sammal ja muu kasvusto voi juurtua kattoon kiinni. Juuret voivat ajan myötä vahingoittaa kattoa, ja tehdä siihen jopa reikiä. Sammal ja jäkälä syövät tiilien sisältämän kalkin, joka haurastaa tiiltä, ja rappeutumisen kierre kiihtyy. Huokoisuus mahdollistaa myös kosteuden imeytymisen, joka johtaa pakkasilla nopeampaan rappeutumiseen.

Tiilikatto sammal

Tiilikaton ikääntymisen myötä pinta muuttuu huokoisemmaksi ja on oiva kasvualusta sammaleelle ja jäkälälle.

Varsinkin jos talon ympäristössä on puita, kertyy katolle ajan mittaan havun neulasia, lehtiä ja muuta kasvimassaa, joka pitää katon märkänä pidempään. Ajan myötä kasvimassa muuttuu mullaksi, ja kasvualustaksi sammaleelle. Siksi katto kannattaakin pestä 1-2 kertaa vuodessa esimerkiksi puutarhaletkulla, hyvällä vesipaineella.

Puhdistuksen voi tehdä myös painepesurilla, mutta tyypillisissä kuluttajatason painepesureissa letkut ovat liian lyhyitä, eikä itse laitetta kannata putoamisvaaran vuoksi nostaa katolle asti. Pesu kannattaa aloittaa ylhäältä, ja räystäät puhdistaa vasta pesun jälkeen, sillä katolta valuvat roskat täyttävät räystäät uudelleen.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Tiilikaton pesuun löytyy markkinoilta useita eri puhdistusaineita. Ennen kauppaan menemistä, arvioi kattosi pinta-ala, jotta osaat ostaa oikean määrän puhdistusainetta. Tutustu puhdistusaineen ohjeisiin. Annetut suositukset lämpötilalle koskevat useimmiten katon pinnan lämpötilaa, ei ilman. Aurinkoisena päivänä ero voi olla merkittävä ja puhdistusaine ei pysty imeytymään vaan haihtuu ja kuivuu liian nopeasti.

Kun tiilen pinnoite on kulunut pois, saavat sammaleen ja jäkälän juuret paremman otteen, jolloin tarvitaan usein ammattilaisen apua. Tyypillisesti ammattilainen ensin pesee katon puhdistusaineilla ja painepesurilla, antaa katon kuivua ja käsittelee katon sitten suoja-aineella. Suoja-aine tukkii tiilen huokoset ja palauttaa suojapinnan, jolloin katto taas toimii toivotunlaisesti hylkien vettä ja sammalkasvustoa. Haljenneiden tai reiällisten tiilien löytyessä voidaan ne joko korjata tai vaihtaa.

Urakkamaailma.fi:n kautta voit jättää tiilikaton pesustasi ilmoituksen ja saada kilpailukykyisiä tarjouksia, joista voit valita parhaat.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi