Uusi kohde!

Yksiön lattiamateriaalin uusinta vesivah..., Helsinki

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

MJ LVI-PALVELU , Vantaa

6 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Hanko

6 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti-Kymppi, Naantali

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Peltikattoremontti, Kouvola

27 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Rännien puhdistus - Katso hinta ja löydä tekijä!

Rännien säännöllinen puhdistus pitää huolta katon sadevesijärjestelmien toimivuudesta.

Kokosimme tähän juttuun muun muassa hintaesimerkkejä toteutuneista rännien puhdistuksista sekä vinkkejä puhdistukseen ja ammattilaisen löytämiseen.


Rännien puhdistuksen hinta

Tyypillisesti keskikokoisen omakotitalon rännien puhdistus maksaa keskimäärin noin 200 € - 500 €. Rännien puhdistuksen hintaan vaikuttaa muun muassa rännien pituus, talon tai rakennuksen korkeus, sekä työn haastavuus.

Alta löydät hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta kilpailutetuista rännien puhdistuksista.

Työkalu rännien puhdistukseen : Rännin puhdistaja (eli räystäskourun puhdistaja)

Rakennusten rännit täyttyvät erityisesti syksyisin roskasta, jota tulee muun muassa lähistöllä olevista puista. Rännit on syytä puhdistaa muutaman kerran vuodessa, jotta kourut eivät pääse tukkeutumaan. Roska ja tukokset voivat aiheuttaa vaurioita itse sadevesijärjestelmälle tai rakennukselle.

Rännien puhdistukseen voidaan käyttää apuna rännin puhdistajaa, jonka avulla työ onnistuu turvallisesti ilman katolle kiipeämistä. Räystäskourun puhdistajan pitkä varsi ylettyy helposti poistamaan kouruun kerääntyneet roskat ja lehdet. Useimmiten puhdistaja koostuu toisessa päässä olevasta harjaosasta sekä toiseen päähän asennetusta raaputtimesta, jolla pinttynytkin lika saadaan irrotettua helposti. Vaikka ränninpuhdistajalla voidaan hoitaa puhdistus itse, kannattaa hommaan ryhtyä vain jos siihen on tarvittava osaaminen ja kokemus.

Tilaamalla sadevesijärjestelmän puhdistuksen ammattilaiselta työ hoituu helposti ja turvallisesti.

Puhtaat rännit kestävät pidempään

Rännit on hyvä puhdistaa säännöllisesti, sillä puhdas sadevesijärjestelmä pysyy paremmassa kunnossa kuin likainen. Ylimääräinen roska voi olla hyvinkin painavaa ja kuormittaa rännejä turhaan. Jos roska makaa kourussa niin pitkään, että se alkaa maatua, rännit voivat pahimmillaan ruostua puhki.

Löydä luotettava tekijä rännien puhdistukseen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kun rännit ovat puhtaat ja hyvässä kunnossa, vedenkulku pysyy oikealla paikalla. Jos rännit puhdistetaan liian harvoin tai jätetään jopa kokonaan pesemättä, joudutaan ne yleensä uusimaan useammin kuin hyvin huolletut rännit. Tyypillisesti hyvin huollettu sadevesijärjestelmä kestää pitkään, parhaimmillaan jopa yli 30 vuotta.

Pahimmassa tapauksessa huonosti puhdistetut rännit voivat vahingoittaa itse rakennusta. Esimerkiksi tukoksien takia vesi saattaa päästä valumaan rakennuksen puuosiin. Huonosti toimiva sadevesijärjestelmä on yksi merkittävimmistä syistä homevaurioihin Suomessa.

Järjestelmän tarkoitus on johtaa vedet suoraan sadevesiviemäreihin, eikä vettä saisi joutua vääriin paikkoihin. Tukkeutuneet tai huonokuntoiset rännit johtavat ongelmiin ennemmin tai myöhemmin, jos tilannetta ei korjata.

Rännien puhdistaminen

Syksyn tullen räystäät alkavat täyttyä muun muassa puista tulevilla roskilla

Miten rännit puhdistetaan?

Yleisesti sadevesijärjestelmä kannattaa putsata vähintään kahdesti vuodessa – keväisin ja syksyisin. Puhdistuksen tarve riippuu kuitenkin rakennuksesta ja sen ympäristöstä. Esimerkiksi paljon roskaavien puiden lähellä olevat rännit on syytä puhdistaa useammin. Vastaavasti kaukana kasvillisuudesta olevien rakennusten rännit saattavat selvitä kahdella puhdistuksella vuodessa, joskin silloin tulee huolehtia, ettei niihin synny tukoksia.

Puhdistus on erityisen tärkeää syksyisin. Talveksi ränneihin jäävät roskat ja vesi jäätyvät, jolloin koko sadevesijärjestelmästä tulee toimintakyvytön.

Rännit puhdistetaan poistamalla roskat ja tarvittaessa pesemällä ne

Vesikourut puhdistetaan yksinkertaisesti poistamalla niistä roskat. Lisäksi kourujen ja rännien ulkopinnat voidaan pestä, jolloin ne näyttävät siistimmiltä ja parantavat koko rakennuksen ilmettä. Tarvittaessa rännit huuhdellaan vedellä, jolloin voidaan tarkistaa myös mahdolliset vuodot ja virheelliset kaadot.

Puhdistuksen yhteydessä on tärkeää varmistaa myös syöksytorvien puhtaus, jotta vesi pääsee virtaamaan koko putken mitalla. Jos syöksytorvi jäätyy umpeen, se voi haljeta.

Ammattilainen puhdistaa rännit huolella ja turvallisesti

Rännit voi toki puhdistaa itsekin, mutta työn tilaaminen ammattilaiselta on fiksu valinta. Ammattilaiselta saat taatusti huolellisen ja turvallisesti tehtävän puhdistuksen. Lisäksi rännien puhdistus on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä, joten tilaajalle jää loppujen lopuksi maksettavaksi vain osa hinnasta.

Rännit ovat useimmiten korkealla ja niiden puhdistus itse esimerkiksi huterilla tikkailla ilman turvavarusteita on vaarallista. Rännien huolto on turvallisinta tehdä katon kautta turvaköyden avulla tai tarvittaessa henkilönostimesta. Ammattilaisilta löytyy osaamista sekä asianmukaiset nosturit ja varusteet turvalliseen työskentelyyn.

Joskus myös itse puhdistukseen tarvitaan ammattilaisten työkaluja. Esimerkiksi tukkeutuneiden rännien tai vuotoepäilyjen kohdalla on syytä turvautua ammattilaisten osaamiseen.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi