Uusi kohde!

Puulattian hionta ja lakkaus, Pukkila

8 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jarskin Sähkö Oy, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

43 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Puulattian hionta, Mikkeli

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen remontti, Espoo

28 minuuttia sitten

×

RÄNNIEN PUHDISTUS- KUINKA PALJON SE MAKSAA JA PARHAAT VINKIT

Rännien puhdistaminen hinta

Kilpailuta rännien puhdistus

Urakkamaailman avulla kilpailutat rännien puhdistuksen ja säästät rahaa ja energiaasi. Aloita kilpailutus jättämällä remontistasi ilmoitus:

Kilpailuta remonttisi

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Rännien puhdistuksen hinta

Alla hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta kilpailutetuista rännien puhdistuksista:


Harjakattoisen paritalon rännien puhdistus tuli ajankohtaiseksi. Talo oli kolmikerroksinen. Räystästä oli kummallakin puolella noin 50 metriä. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 290 euroa


Riihimäellä sijaitsevan omakotitalon rännien puhdistus. Omakotitalo oli kaksikerroksinen. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 215 euroa


Kahden rivitalon rännit ja syöksytorvet haluttiin puhdistaa sekä huoltaa samanaikaisesti. Huollossa tarkistettiin kiinnikkeiden kunto. Rivitalo oli kaksikerroksinen. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 290 euroa


Tässä kattohuollossa tehtävänä oli tiilikaton puhdistus harjaamalla, tarkastaa tiilikaton tiilien kunto + rikkinäisten tiilin korvaaminen uusilla sekä rännien puhdistus. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 1030 euroaRännien puhdistusohjeet

Rakennusten rännit täyttyvät erityisesti syksyisin roskasta, jota tulee muun muassa lähistöllä olevista puista. Rännit on syytä puhdistaa muutaman kerran vuodessa, jotta kourut eivät pääse tukkeutumaan. Roska ja tukokset voivat aiheuttaa vaurioita itse sadevesijärjestelmälle tai rakennukselle. Tilaamalla sadevesijärjestelmän puhdistuksen ammattilaiselta työ hoituu helposti ja turvallisesti.

Puhtaat rännit kestävät pidempään

Rännit on hyvä puhdistaa säännöllisesti, koska puhdas sadevesijärjestelmä pysyy paremmassa kunnossa kuin likainen. Ylimääräinen roska voi olla hyvinkin painavaa ja kuormittaa rännejä turhaan. Jos roska makaa kourussa niin pitkään, että se maatuu, rännit voivat ruostua puhki.


Löydä luotettava tekijä rännien puhdistukseen

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Kun rännit ovat puhtaat ja hyvässä kunnossa, vedenkulku pysyy oikealla paikalla. Jos rännit puhdistetaan liian harvoin tai jätetään jopa kokonaan pesemättä, ne joudutaan yleensä uusimaan useammin kuin hyvin huolletut rännit. Tyypillisesti hyvin huollettu sadevesijärjestelmä kestää pitkään, parhaimmillaan jopa yli 30 vuotta.

Pahimmassa tapauksessa huonosti puhdistetut rännit voivat vahingoittaa itse rakennusta. Esimerkiksi tukoksien takia vesi saattaa päästä valumaan rakennuksen puuosiin. Huonosti toimiva sadevesijärjestelmä on yksi merkittävimmistä syistä homevaurioihin Suomessa.

Järjestelmän tarkoitus on johtaa vedet suoraan sadevesiviemäreihin, eikä vettä saisi joutua vääriin paikkoihin. Tukkeutuneet tai huonokuntoiset rännit johtavat ongelmiin ennemmin tai myöhemmin, jos tilannetta ei korjata.

Rännien puhdistaminen

Syksyn tullen räystäät alkavat täyttyä muun muassa puista tulevalla roskalla

Rännit puhdistetaan poistamalla roskat ja tarvittaessa pesemällä ne

Yleisesti sadevesijärjestelmä kannattaa putsata vähintään kahdesti vuodessa – keväisin ja syksyisin. Puhdistuksen tarve riippuu kuitenkin rakennuksesta ja sen ympäristöstä. Esimerkiksi paljon roskaavien puiden lähellä olevat rännit on syytä puhdistaa useammin. Vastaavasti kaukana kasvillisuudesta olevien rakennusten rännit saattavat selvitä kahdella puhdistuksella vuodessa, joskin silloin tulee huolehtia, ettei niihin synny tukoksia.

Puhdistus on erityisen tärkeää syksyisin. Talveksi ränneihin jäävät roskat ja vesi jäätyvät, jolloin koko sadevesijärjestelmästä tulee toimintakyvytön.

Vesikourut puhdistetaan yksinkertaisesti poistamalla niistä roskat. Lisäksi kourujen ja rännien ulkopinnat voidaan pestä, jolloin ne näyttävät siistimmiltä ja parantavat koko rakennuksen ilmettä. Tarvittaessa rännit huuhdellaan vedellä, jolloin voidaan tarkistaa myös mahdolliset vuodot ja virheelliset kaadot.

Puhdistuksen yhteydessä on tärkeää varmistaa myös syöksytorvien puhtaus, jotta vesi pääsee virtaamaan koko putken mitalla. Jos syöksytorvi jäätyy umpeen, se voi haljeta.

Ammattilainen puhdistaa rännit huolella ja turvallisesti

Rännit voi toki puhdistaa itsekin, mutta työn tilaaminen ammattilaiselta on fiksu valinta. Ammattilaiselta saat taatusti huolellisen ja turvallisesti tehtävän puhdistuksen. Lisäksi rännien puhdistus on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä, joten tilaajalle jää loppujen lopuksi maksettavaksi vain osa hinnasta.

Rännit ovat useimmiten korkealla ja niiden puhdistus itse esimerkiksi huterilla tikkailla ilman turvavarusteita on vaarallista. Rännien huolto on turvallisinta tehdä katon kautta turvaköyden avulla tai tarvittaessa henkilönostimesta. Ammattilaisilta löytyy osaamista sekä asianmukaiset nosturit ja varusteet turvalliseen työskentelyyn.

Joskus myös itse puhdistukseen tarvitaan ammattilaisten työkaluja. Esimerkiksi tukkeutuneiden rännien tai vuotoepäilyjen kohdalla on syytä turvautua ammattilaisten osaamiseen.Löydä remontillesi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän kaikenlaisiin remontteihin. Kilpailuta ja säästä.Tässä oppaassa opit

  • Mitä maksaa rännien puhdistus
  • Miksi rännit kannattaa puhdistaa
  • Kuinka usein rännit tulisi puhdistaa
  • Ja paljon, paljon muuta...Urakkamaailman avulla löydät luotettavan urakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

rännien asennus

Rännien asennus

Rintamamiestalon remontointi

Rintamamiestalon remontti

kattotuolit

Kattotuolit

aurinkopaneelien asentaminen

Aurinkopaneelien asentaminen

Routaeristäminen

Routaeristämisen hinta

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Tiilikaton pintakäsittely

Tiilikaton pintakäsittely

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus

Savupiippu- ja hormiremontti

Savupiippu- ja hormiremontti

Lattialämmityksen hinta

Lattialämmityksen hintaUrakkamaailma on Suomen suosituin tapa kilpailuttaa remontti:

6 7 5 8 5 3 7 9

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä