Uusi kohde!

Aurinkosuojakalvot parvekkeelle, Espoo

12 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Järvenpää

28 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Olohuoneen katon maalaus, Helsinki

27 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parkettimies Oy, Helsinki

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Maalämpö (500l hybridivaraaja ja lattial..., Lieto

1 tunti sitten

×

Savupiipun ja hormin saneeraus- katso toteutuneita hintoja ja parhaat vinkit

Hormiremontti ja savupiippuremontti


Toteutuneiden savupiipun kunnostuksen ja hormiremonttien hintoja:

Huom. Alla olevat remonttien hinnat ovat Urakkamaailan kautta kilpailutettuja, toteutuneiden remonttien hintoja. Nämä ovat suuntaa-antavia arvioita omaa remonttiasi ajatellen. Kilpailuta remonttisi tekemällä remontistasi ilmoitus Urakkamaailmaan ja säästä rahaa.


Savupiipun tiivistys ja pellitys

Omakotitalon keskikokoinen savupiippu tuli pellitää uudelleen ja samalla tiivistää piipun sekä aluskatteen tiivistys. Talo sijaitsi Kuopiossa. Lue lisää savupiippuremontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 900 euroa (urakkahinta)


Savupiipun sisäpinnoitus

Varkaudessa sijaitsevaan omakotitalon saunan savupiippu haluttiin pinnoittaa sisäpuolelta. Kohteen savupiipun pituus oli noin 4.5 metriä pitkä. Piippu oli rakennettu tiilestä muuraamalla. Piipun rakennusvuosi oli 1967. Lue lisää savupiipun sisäpinnoitusremontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 979 euroa (urakkahinta)


Tiilimuuratun savupiipun yläosan korjaus

Omakotitalon piipun yläosa tuli korjata kokonaisuudessaan. Rappaus oli kulunut pois vanhasta piipusta. Korjaus tehtiin perusteellisesti ja osa tiilistä vaihdettiin piipusta. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 2 479 euroa (urakkahinta)


Savupiipun slammaus

Urakkamaailma-käyttäjän loma-asunnon piippu oli rapautunut ja vaati korjausta. Remontissa korjattiin piipun kolme hormia slammauksella. Hormin pituus noin 4,5 metriä ja hormia käytti kaksi takkaa sekä yksi puukamina. Lue lisää slammauksesta tästä.

Urakan toteutunut hinta 1 950 euroa (urakkahinta)


Kerrostalon savupiipun purku

Kauniaisissa sijaitsevan kerrostalon savupiippu haluttiin purkaa. Kerrostalo oli kolmekerroksinen. Lue lisää purku-urakasta tästä.

Urakan toteutunut hinta 18 500 euroa (urakkahinta)


Löydä savupiippuremontillesi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Huonokuntoisessa hormissa piilee vaara

Suomessa tulisijasta tai hormista saa alkunsa vuosittain noin 700 rakennuspaloa, minkä lisäksi nokipalot aiheuttavat yli 300 vaaratilannetta. Näin alkaneiden tulipalojen määrä on kasvanut huomattavasti 2000-luvulla. Syyksi on epäilty rakennuskannan – ja samalla hormien – ikääntymistä sekä kevythormien yleistymistä.

Perinteisessä hormijärjestelmässä on tiilistä muurattu savupiippu, jossa voi olla useita hormeja. Tiilipiippu on yhä suosituin vaihtoehto, sillä se kestää hyvin suuria lämpötiloja, varaa lämpöä ja hormisto pysyy pitkään paloturvallisena. Vuosikymmenten kuluessa laasti kuitenkin rapautuu kuumuuden, savukaasujen, kosteuden ja mekaanisen rasituksen vaikutuksesta. Muuratun piipun tyypillinen käyttöikä on 30–50 vuotta.

Uudemmissa tai remontoiduissa taloissa voi olla myös valmispiippu, joka on tyypillisesti valmistettu joko harkkoelementeistä ja keraamisesta putkesta tai kaksinkertaisesta teräsputkesta. Teräs- eli kevythormit ovat paloturvallisuuden kannalta heikoin vaihtoehto. Teräshormit esimerkiksi siirtävät lämpöä ympäröiviin rakenteisiin, minkä vuoksi asennus- ja käyttövirheillä, kuten niukalla suojaetäisyydellä tai liiallisella lämmittämisellä, voi olla kohtalokkaat seuraukset.

Hormien kuntoa on pidettävä yllä

Lain mukaan pätevä nuohooja on tilattava kerran vuodessa nuohoamaan asuintalon tulisijat ja hormit. Jos hormien peruskunto mietityttää, nuohoojalta kannattaa pyytää alustava näkemys remontin tarpeesta. Epätasaiseksi rapautunut, mahdollisesti vuotava hormisto ei toimi enää kunnolla: vetokyky ja lämmönvaraus heikkenevät.

Savupiipun kuntotutkimus vaatii siihen soveltuvan välineistön, sillä hormissa olevia ongelmia on hyvin vaikea, ellei mahdoton, havaita tähyilemällä. Hyvässä kuntotutkimuksessa hormeihin lasketaan tallentava hormikamera ja löydökset dokumentoidaan. Lisäksi kuntotutkijan työkalupakkiin kuuluvat muun muassa tähystin, lämpökamera, savukaasuanalysaattori sekä mittavälineistö hormin halkaisijan selvittämiseksi.

Merkittävästi vuotavat hormit ovat paloriski. Vuotoja selvitetään tiiviyskokeella, jossa yläpäästä tukittuun hormiin päästetään vaaratonta keinosavua. Jos viereiset hormit alkavat savuttaa, testattu hormi vuotaa.


Löydä hormiremontillesi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Mikäli savu katoaa hormin alapäästä ilmestymättä muihin hormeihin, vuotoa tapahtuu talon rakenteisiin. Vaikka tiiviyskoe ei ole luotettava vähäisten vuotojen osalta, se on hyvä menetelmä piipun yleiskunnon arvioimisessa. Painekoneella on mahdollista tutkia vuotoja tarkemminkin.

Viime vuosina on uutisoitu tiuhaan "ilmaisista hormitutkimuksista", joiden jälkeen talonomistajia on painostettu tilaamaan ylihintaisia tai tarpeettomia remontteja. Kuntotutkimuksesta, ilmaisesta tai maksullisesta, sopiessa kannattaa varmistaa, että saa sekä raportin että kuvamateriaalit omaan käyttöön. Remontin kilpailutus on paras tapa välttää ylihinnan maksaminen sekä suoranaiset huijaukset. Ennen työn tilaamista kannattaa vertailla vähintään kolmen yrityksen tarjouksia.

Paras kunnostusmenetelmä kullekin hormille

Piipun kunnostukseen on käytännössä kolme vaihtoehtoa. Koko savupiipun purkaminen ja uudelleen muuraus on työläin ja kallein vaihtoehto. Yleensä siihen päädytään vain, jos hormisto on todella huonossa kunnossa tai talon tulisijoja ollaan vaihtamassa. Tavanomaisesti rapautunut hormisto kunnostetaan useimmiten joko massaamalla tai putkittamalla.

Massaus, eli pinnoitus tai slammaus, on tavallisin kunnostusmenetelmä tulisijahormeille. Ratkaisu on myös kustannustehokas. Massaaminen tapahtuu liukuvalulla, jolloin hormin halkaisija ei juurikaan kapene.

Huolellinen massaus täyttää rapautumisen aiheuttamat onkalot ja murtumat. Parhaimmillaan massaus tukevoittaa piipun rakennetta, tiivistää hormin ja tasaa sisuksen, mikä parantaa vetoa ja lämmönvarauskykyä.

Putkituksessa kunnostettavaan hormiin lasketaan haponkestävä teräksinen sisäputki. Menetelmää ei pidä käyttää puupolttoisten tulisijojen hormeissa, sillä niissä se huonontaa vetoa, piippu menettää lämmönvarauskykynsä ja kosteutta voi alkaa kondensoitua kuuman putken ja viileän hormin väliin.

Putkitus soveltuu ensisijaisesti öljy-, hake- ja pellettikattiloiden hormeihin. Niiden palokaasujen lämpötila on alhainen, minkä vuoksi hormiin tiivistyy happopitoista kondenssivettä.

Metalliputkea alas valuva liuos on kerättävissä, eikä se pääse syövyttämään ja kostuttamaan tiilipiippua. Putkitus myös kaventaa hormia, mikä voi polttokattilan yhteydessä parantaa savukaasujen virtausnopeutta.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Saman savupiipun hormeissa voi käyttää useita kunnostusmenetelmiä: tyypillisesti tulihormit massataan, kattilahormi putkitetaan. Mikäli tiilipiipun katolla näkyvä osa on vaurioitunut, se on yleensä helpointa purkaa ja muurata uudelleen. Piipunhattu on pieni mutta tärkeä varuste, joka suojaa savupiippua uusilta vaurioilta. Kattilahormin putkenpään on kuitenkin aina noustava piipunhatun yläpuolelle, jotta syövyttävä höyry ei tiivistyisi ja valuisi piippuun ja katolle.

Savupiipun kunnostustyöt sekä purkutyöt kunnostuksen yhteydessä oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Myös savupiipun kuntotutkimus kuuluu vähennyksen piiriin, mikäli se on vähäinen osa laajempaa kunnostusta, eli mikäli remontti toteutuu kartoituksen jälkeen.


Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksiTässä artikkelissa kerromme

  • Savupiippuremonttien toteutuneita hintoja,
  • Vinkkejä hormi- ja savupiippuremontteihin
  • Mitä hengenvaarallisia riskejä liittyy hormistoihin ja
  • Miten löytää luotettava tekijä savupiippu- ja hormiremonttiin.Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

sisäilman laatu ja sen tutkiminen

Sisäilman laatu

kattotuolit

Kattotuolit

Taloyhtiöremontin valvonta

Taloyhtiöremontin valvonta

aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelien hinta

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Tiilikaton pintakäsittely

Tiilikaton pintakäsittely

slammaus

Slammaus

Avokeittiö erilliskeittiö hinta

Avokeittiön hintoja

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Asbestin purkaminen omakotitalossa

Asbestin purkaminen

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus
Urakkamaailma on Suomen käytetyin tapa löytää remontille tekijä:

7 1 4 1 0 7 3 1

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä