Uusi kohde!

Tapetin poisto ja seinän tapetointi, Järvenpää

44 sekuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pusulan Konetyö OY, Karkkila

42 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen lattian maalaus, Helsinki

21 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parkettimies Oy, Helsinki

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Asbestipurkutyö, muovimattoja 50m2, Helsinki

1 tunti sitten

×

KATSO PIIPUN PELLITYKSEN HINTA; KATSO 5 TOTEUTUNUTTA HINTAA

Piipun pellitys hinta

Kuva: Naantalin Peltityö Oy

Kilpailuta piipun pellitys

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki remontit ja urakat. Tee remontistasi ilmoitus minuutissa ja jää odottamaan tarjouksia:

Kilpailuta piipun pellittäminen

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Lukuaika 3min

Tutustu alla oleviin Urakkamaailman kautta kilpailutettuihin hintaesimerkkeihin:


Tässä remontissa oli kyse piharakennuksen piipun pellityksestä. Piharakennuksessa oli sauna ja piipussa yhteensä neljä hormia. Katto oli huopakate. Lue lisää tästä piipun pellittämisestä.

Hinta: 350 euroa


Urakkamaailman käyttäjä kilpailutti omakotitalonsa piipun pellityksen. Piipussa oli yhteensä kuusi hormia. Katto valmistui vuonna 2008 ja oli aaltoilevaa kattopeltiä. Lue lisää tästä asennuksesta.

Hinta: 690 euroa


Pihasaunan savupiippu tuli purkaa ja uudelleenmuurata. Samalla uusittiin piipun pellitys ja piipun hattu. Lue lisää tästä peltiurakasta.

Hinta: 3 058 euroa


Urakkamaailman käyttäjä etsi siirtolapuutarhamökin piipulle pellityksen tekijää. Piippu sijaitsi peltikatolla, ja piippua ei ole aiemmin pellitetty. Piipun leveys oli pitkältä sivulta n. 100 cm ja lyhyeltä n. 40 cm. Lue lisää tästä pellityksestä.

Hinta: 450 euroa


Lempäälässä sijaitseva omakotitalo etsi tekijää savupiipun pellitykseen. Piippu haluttiin pellitettävän kauttaaltaan. Savupiipussa on tällä hetkellä juuripelti ja piipun hattu.. Lue lisää tästä urakasta.

Hinta: 442 euroaLöydä tekijä piipun pellitykseen nopeasti

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki katto- ja muut remontit. Säästä rahaa ja energiaa. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta remonttisi

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.Savupiipun pellitys ehkäisee rapautumista ja vesivuotoja

Suomen ilmastossa savupiippu on ankaran säärasituksen kohteena. Vesisateet sekä toistuva jäätyminen ja sulaminen rapauttavat piippua. Savupiipun pellitys pidentää niin piipun, hormin kuin katonkin käyttöikää – ja suojaa myös kosteusvaurioilta. Piipun ja katon välinen sauma on yksi tyypillisimmistä vuotokohdista. Savupiipun pellitys suojaa liitoskohtaa ja varmistaa oikein toteutettuna sen vesitiiviyden pitkälle tulevaisuuteen. Savupiipun juuripellitystä voi pitää lähes välttämättömänä riittävän vesitiiviyden saavuttamiseksi. Piipun voi aina pellittää riippumatta varsinaisesta kattomateriaalista.

Savupiipun juuripellityksessä peltivyö laskeutuu kattoa vasten ja nousee piipun kylkeä kappaleen matkaa jättäen muuratun yläosan näkyviin. Juuripellin pitäisi nousta vähintään 30 senttimetrin korkeuteen, jotta se suojaisi riittävästi piipun ja katon liitosta. Joissakin kohteissa ulkonäköseikat voivat puoltaa pelkän juuripellin asennuttamista, mutta teknisesti piipun pellittäminen ylös saakka on turvallisempi ratkaisu. Juuripelti–pystypelti-yhdistelmä suojaa parhaiten sekä liitoskohtaa että piipun koko ulkokuorta. Piipunhattu kruunaa kokonaisuuden.

Pellityksen tehtävä on suojata piippua, ei pitää sitä koossa

Piipunhattu on edullisin ja tehokkain tapa pitää hormit käyttökunnossa. Sopiva piipunhattu estää veden, lumen ja roskien pääsyn hormiin muttei häiritse esimerkiksi nuohousta. Kun hormi pysyy kuivempana, tulisijakin vetää yleensä paremmin ja palaminen on puhtaampaa. Jos hatuttoman savupiipun hormi on yhä hyväkuntoinen, hankinta pidentää merkittävästi hormin käyttöikää. Jos hormi on ollut vuosikymmeniä suojaamaton, piipunhatun asentaminen kannattaa yleensä silloinkin. Mitä heikompaan kuntoon hormi pääsee, sitä työläämpää ja kalliimpaa sen kunnostaminen on. Rapautunut hormi on myös tulipaloriski.

Pellitys on tarkkaa työtä

Mikäli kattoremontti on ajankohtainen, savupiipun pellitys kannattaa tehdä samassa yhteydessä. Katso tästä peltikattoremonttien hintoja, tiilikattoremonttien hintoja ja huopakattoremonttien hintoja.

Laadukas pellitystyö edellyttää joka tapauksessa vanhan vesikatteen osittaista purkamista piipun ympäriltä, jotta sade- ja sulamisvedet saadaan ohjattua pois liitoskohdasta. Kattoremontin yhteydessä myös aluskate on mahdollista nostaa piippua vasten juuren tiivistämiseksi. Suojaamaton piippu kannattaa kuitenkin pellittää muista remonteista riippumatta, tai mikäli vanha pellitys on tullut käyttöikänsä päähän. Uudiskohteessa savupiipun pellitys on hyvä sisällyttää muihin kattotöihin.

Vanhassa kohteessa pellitysurakka alkaa savupiipun ja ympäröivän katon kuntokartoituksella. Jos muurattu savupiippu on ollut vuosikymmeniä säiden armoilla, pelkkä pellitys ei useinkaan ole riittävä toimenpide. Pellityksen tehtävä on suojata piippua, ei pitää sitä koossa. Huonokuntoinen savupiippu on syytä kunnostaa tai muurata uudelleen ennen pellitystä. Muutoin piippu saattaa pahimmassa tapauksessa sortua joko pellitettäessä tai hormiin pian sen jälkeen.

Onnistunut pellitys edellyttää tarkkaa mittaustyötä. Savupiipun suojakuori ei saa olla liian väljä eikä liian tiukka, jolloin kosteutta voi tiivistyä piipun ja pellin väliin. Uudemmissa kohteissa savupiiput ovat usein standardimittaisia, jolloin valmistajilta saattaa löytyä valmispeltejä, mutta vanhemmissa taloissa pellit tehdään mittatilaustyönä. Hyvä pellitys istuu kokonaisuuteen myös tyyliltään. Kun pellit on hankittu ja savupiipun mahdolliset kunnostustyöt tehty, päästään itse pellitykseen. Ensimmäiseksi vesikate tiivistetään savupiipun juureen. Kun läpivienti on tiivis ja juuripellit paikoillaan, asennusvuorossa ovat yleensä pystypellit sekä piipunhattu.

Omakotitalon nelikulmaisen savupiipun pellityshinnat alkavat tyypillisesti noin 500–600 eurosta. Vaativammat työt, kuten pyöreät savupiiput tai kruunupiiput, ovat luonnollisesti hintavampia. Pellityksen kokonaishintaan vaikuttavat muun muassa savupiipun koko ja muoto, työhön kuluva aika, mahdolliset kunnostustyöt sekä valittu peltimateriaali. Kodin tai mökin savupiipun kunnossapitoon tai kunnostukseen liittyvät remontit ovat työn osalta kotitalousvähennyksen piirissä.


Kilpailuta kattourakoitsija

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki kattoremontista sisäremontteihin, olit sitten taloyhtiön edustaja tai lomamökin omistaja. Jätä remonttitarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta katon piipun pellitys

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Tässä artikkelissa vastaamme kysymyksiin

  • Miksi piippu kannattaa pellittää
  • Kuinka paljon piipun pellitys maksaa
  • Mitä kannattaa ottaa huomioon
  • Mitkä ovat piipun pellityksen yleisimmät virheetUrakkamaailman avulla löydät luotettavan urakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta

kattotuolit

Kattotuolit

Pyykinpesukoneen asennus hinta

Pyykinpesukoneen asennus

Otsonointi hinta

Otsonoinnin hinta

kattoremontti talvi

Kattoremontti talvella

Maaperätutkimus

Maaperätutkimus

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Varttikate

Varttikate remontti

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta
Urakkamaailma.fi on Suomen käytetyin tapa löytää turvallinen rakennusalan yritys:

7 0 6 9 9 0 1 7

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.