Uusi kohde!

Kuntokartoitus, Klaukkala

2 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Sulkanen.fi Oy, Vantaa

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähkösuunnitelma, kesämökin sähköjen uus..., Kärrby

47 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pintataikurit, Lohja

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Talon ulkomaalaus, Hämeenlinna

51 minuuttia sitten

×
Päivitetty 22.05.2024

Aurinkopaneelien hinta – Mitä maksaa aurinkopaneelit asennettuna?

Aurinkopaneelien suosio on ollut lähivuosina nousussa. Aurinkopaneelit ovat oiva tapa lisätä kodin energian pientuotantoa ja säästää sähkölaskussa.


Mikä on aurinkosähköjärjestelmän hinta?

Aurinkopaneelijärjestelmän hinta vaihtelee tehon, sijainnin ja aurinkosähköjärjestelmän mallin ja tyypin mukaan. Tyypillisesti omakotitalon 3.18 kW järjestelmä maksaa avaimet käteen asennuksena noin 6500 €. Hinnat voivat kuitenkin vaihdella 3000 - 15000 euron välillä.

Aurinkopaneelien hinnat ovat tasaantuneet ja monet hankkivatkin nyt omiin koteihinsa aurinkovoimaloita esimerkiksi ilmalämpöpumppujen ja maalämmön tueksi, kun sähkön ja öljyn hinnat ovat nousussa. Yhtälö asettaa väistämättömän kysynnän yksityisomisteisiin aurinkosähköjärjestelmiin ja aurinkopaneelit ovat nykyisellään älykäs ratkaisu Suomessakin. Esimerkiksi Etelä- Suomessa pystytään hyödyntämään auringon säteilyenergiaa 90%:n tehokkuudella maaliskuun alusta lokakuun loppuun asti.

"Oikein mitoitetulla järjestelmällä saadaan tuotettua noin kolmasosa keskikokoisen omakotitalon sähkön tarpeesta. Tämä sähkö saadaan tuotettua ilmaiseksi omalla aurinkovoimalalla." toteaa Greensolar Oy:n toimitusjohtaja Matti Saarikoski.

Kesäaikana voimala tuottaa lisäksi ylimääräistä sähköä, joka voidaan siirtää sähköverkkoon muiden käytettäväksi ja siitä saadaan automaattisesti sähkön hinnan mukainen korvaus. Näin ollen ylituotanto ei mene hukkaan. Tämän lisäksi aurinkosähköjärjestelmät ovat yksi puhtaimmista energianmuodoista ja asunnon arvoa nostava valinta. "Suurimman taloudellisen hyödyn aurinkopaneeleista saadaan silloin, kun järjestelmä mitoitetaan siten, että myyntiin ei jää paljoa tuotetusta energiasta vaan suurin osa tuotetusta energiasta käytetään omaan sähkön tarpeeseen." Saarikoski tarkentaa.

Aloita onnistunut aurinkosähköremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Mistä aurinkopaneelin hinta muodostuu?

Aurinkopaneelin asennuksen työn osuus on keskimäärin n. 900 € - 2 000 €. Aurinkopaneelin hintaan vaikuttavat esimerkiksi valittu aurinkosähköjärjestelmä, paneelien määrä sekä kohteen sijainti. Lopullinen hinta muodostuukin itse aurinkosähköjärjestelmästä sekä asennuksen hinnasta.

"Omakotitalon yleisimmän 12 paneelin GS-aurinkosähköjärjestelmän saa jo noin 6500 €:lla avaimet käteen asennettuna laadukkailla materiaaleilla 3- vaiheisena. Tämän kokoinen järjestelmä vaatii katolta vapaata tilaa noin 20m2. Lopullisesta aurinkovoimalan käyttöasteesta riippuen laskemme aina kaikille parhaiten sopivan kokonaisuuden." sanoo Saarikoski.

Listasimme hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista aurinkopaneelien asennukseen liittyvistä urakoista

Omakotitalo
630 € (työn osuus 180 €)
Omakotitalo
930 € (pelkkä työ)
Omakotitalo
2492 € (työn osuus 1000 €)
Omakotitalo
2 862 € (työn osuus 700 €)
Omakotitalo
5347 € (työn osuus 2673 €)

Aurinkopaneelit asennettuna omakotitaloon

"Omakotitalon yleisimmän 12 paneelin GS-aurinkosähköjärjestelmän saa jo noin 6500 €:lla avaimet käteen asennettuna laadukkailla materiaaleilla 3- vaiheisena. Tämän kokoinen järjestelmä vaatii katolta vapaata tilaa noin 20m2. Lopullisesta aurinkovoimalan käyttöasteesta riippuen laskemme aina kaikille parhaiten sopivan kokonaisuuden."

Järjestelmän koon mitoitukseen vaikuttavat mm. sähkön kulutus, lappeen suunta aurinkoon nähden, asunnon neliöt sekä käytettävissä olevat neliöt aurinkopaneelien asennukseen katolla. Aurinkopaneeleja tai tarkemmin kokonaisuudesta puhuttaessa, aurinkosähkö- tai aurinkopaneelijärjestelmiä, voidaan asentaa lähes kaikkiin kiinteistöihin, maatiloille, taloyhtiöihin, omakotitalouksiin sekä mökeille.

Alan yritykset asentavat useasti aurinkosähköjärjestelmiä vuodenajasta riippumatta ja itse asennus suoritetaan yleensä yhdessä päivässä. Asennus ei vahingoita kattorakenteita ja jokainen järjestelmä räätälöidään asiakkaan katon ja tarpeen mukaiseksi. Itse aurinkopaneelien asennusta varten ei yleensä tarvita rakennuslupaa, kun paneelit asennetaan katon lappeen suuntaisesti tai ulkoseinille asunnon muotoa mukailevaksi kokonaisuudeksi.

Aurinkopaneelit asennettuna rivitaloon

Aurinkopaneelit ovat myös oiva valinta raivitaloyhtiöön. Rivitaloyhtiön etuna on aurinkopaneelien asennukseen käytettävän pinta-alan määrä, joka on huomattavasti suurempi kuin vaikkapa kerrostaloyhtiössä.

Aurinkopaneelien investointi voidaan tehdä joko osakaskohtaisesti tai taloyhtiön puolesta. Aurinkosähköä voidaan taloyhtiössä hyödyntää myös sähköauton lataukseen.

Aurinkopaneelin huoltaminen

Kuinka usein aurinkopaneelia pitää huoltaa?

"Järjestelmät alkavat olla lähes täysin huoltovapaita ja kokonaisuuden elinkaari on pitkä, sillä voimalassa ei ole kuluvia liikkuvia osia. Itse aurinkopaneeli koostuu kiteistä, joiden rakenne on hyvin stabiili ja kestää luonnon aiheuttamaa kulutusta. Käyttöiäksi muodostuu useita kymmeniä vuosia ja pelkästään paneelien tehontuottotakuut ovat yleensä 25 vuotta" Saarikoski avaa.

Aurinkopaneelin pesu

Pesu ja lianpoisto ovat ainoat tarvittavat huoltotoimenpiteet, jotta aurinkopaneelit pääsevät parhaimpaansa. Pesuun riittää lämmin vesi ja pesusieni. Talvisin lisäksi lumen poisto parantaa kennojen tehokkuutta. Näillä keinoilla maksimoidaan tuotto, mutta nämä eivät ole välttämättömiä toimenpiteitä. Laitteen toiminnan voi tarkastaa invertterin näytöltä tai nettisovelluksesta, josta pystyy seuraamaan myös sähkön tuottoa.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Aurinkopaneelit asennettuna - Pyydä tarjous!

Parhaan hinnan oman kotisi aurinkopaneeleille saat pyytämällä useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta. Urakkamaailmasta löydät helposti ja nopeasti luotettavan urakoitsijan.

Oli kyseessä siis aurinkopaneeli mökille tai omakotitaloon, remontti-ilmoituksen jättäminen onnistuu käden käänteessä ja saat keskimäärin kauttamme noin neljä tarjousta. Ennen urakoitsijan valintaa pääset vielä tutustumaan muiden käyttäjien jättämiin arvosteluihin. Solmimalla sopimuksen alustallamme turvaa remonttiasi lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi