Uusi kohde!

Keittiön putkityöt, Helsinki

40 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti Opa, Lahti

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Latausaseman asennus, Espoo

44 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SSI Sähkö, Kerava

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Olohuoneen maalaus, Helsinki

56 minuuttia sitten

×

Autotallin rakentaminen

Autotalli voi olla parempi investointi, kuin itse auto jota sen sisällä säilytetään. Autotalli kasvattaa kiinteistön arvoa, ja helpottaa elämää suojaten samalla autoasi. Helpoin ja halvin ratkaisu voisi olla esimerkiksi auto- tai pressuteltta, jotka suojaavat autoasi pahimmalta sateelta. Se ei kuitenkaan ratkaise tilaongelmiasi tai pidä autoasi lämpimänä.


autotallin rakentaminen hinta

Autotallin rakentamisen hinta

Alla Urakkamaailman kautta toteutuneita autotalliremontteja. Esittelyssä on autotalliremontteja autotallin perustuksien teosta ja autotallipakettien kasaamisesta pienempiin huoltomaalauksiin.


Tämä Urakkamaailman käyttäjä halusi valmis autotallin pystytyksen ja perustusten teon pihallensa. Autotallipakettiin kuului myös ulkovarasto, joka oli siis kiinteinä osana autotallissa. Lue koko remontin kuvaus tästä.

Hinta 5 300 euroa


Taloyhtiön autokatoksen korjaus toteutettiin keväällä 2015. Urakkaan kuului ulkoverhoilun kunnostus, vanhan maalin poisto, maalaus ja katoksen metalliosien kunnostus. Lue koko remontin kuvaus tästä.

Hinta 3 700 euroa


Ulkomaalaustyöhön kuului autokatoksen maalauksen lisäksi myös rivitaloyhtiön ulkoseinien maalaus ja vanhan maalin poistaminen ennen aloitusta. Ulkopaneloinnin huonokuntoiset laudat poistettiin ja korvattiin uusilla. Lue koko remontin kuvaus tästä.

Hinta 11 100 euroa


Aloita oman autotallisi rakentaminen tästä

Remontti-ilmoituksen tekeminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Urakkamaailman käyttäjä etsi autotalliinsa sähkömiestä toteuttamaan autotallin sähköistyksen. Talliin asennettiin mm sähköiset ovet ja liiketunnistin. Lue koko remontin kuvaus tästä.

Hinta 640 euroa

Autotallin sähkötöiden hinta vaihtelee valtavasti sen mukaan kuinka automaattinen autotalli halutaan rakentaa. Valitaanko autotalliin esimerkiksi sähköllä toimivat ovet vai ei.

Rintamamiestalon autotallin purettavan seinän pinta-ala oli noin 20 neliömetriä. Työn suoritti asbestipurkutyön ammattilainen ( asbestin purku -artikkeli). Lue koko remontin kuvaus tästä.

Hinta 2 200 euroa


Huomaathan, että yllä olevat hinnat antavat vain suunnan autotalliremonttisi kustannuksiin. Oikean hinnan remonttiisi saat vain kysymällä useamman tarjouksen.

Jätä remontti-ilmoitus tästä

Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan varmistat oikean hinnan remontillesi.


Mitä maksaa rakentaa autotalli? Ja mistä kulut muodostuvat?

Ensimmäiset ja merkittävimmät autotallin hintaan vaikuttavat päätökset ovat:

  • tarvittavien autopaikkojen määrä,
  • onko talli lämmin, puolilämmin vai kylmä,
  • onko autopaikat katoksessa vai tallissa vai sekä että ja
  • yhdisteenkö talliin varasto- tai harrastetiloja.


Halvimmillaan autotallin voi rakentaa yllättävän edullisestikin. Materiaalit autotalliin voi hankkia valmiina pakettina, joiden hinnat alkavat muutamasta tuhannesta eurosta aina pariin kymmeneen tuhanteen euroon jolloin saat esimerkiksi jo 2 auton tallin suurella varastolla.

Tyypillisesti avaimet käteen -periaatteella talli maksaa noin 300-500€/m2 riippuen perustus- ja materiaalivalinnoista, pienempien tallien ollessa usein suhteellisesti kalliimpia. Autotallipaketteja vertaillessa kannattaa olla tarkkana sen suhteen, että mitä pakettiin itse asiassa kuuluu. Ikkunoista voi puuttua esimerkiksi lasit, ovista lukot ja seinät ovat mahdollisesti vain pohjamaalattu.


autotallin seinän remontointi

Autotallia remontoidessa kannattaa huomioida, että kaikki tila tulee käytettyä tarkkaan hyväksi.


Luvat autotallin rakentamiseen

Tyypillisesti autotallien rakentaminen vaatii rakennusluvan lupaviranomaisilta. Jos lupaa tarvitaan tarkoittaa se käytännössä, että perustukset on tehtävä kunnolla, sillä rakentamista valvotaan. Jos lupaa ei tarvita, niin kevyemmät tallit voi sijoittaa asfaltille tai hiekkapohjalla, mutta ankkurointi tulee tehdä huolellisesti, jotta myrskytuulet eivät aiheuttaisi vahinkoja.

Yksi autopaikka vie keskimäärin 4 x 6.5-7 m sisäpuolelta mitattuna. Tämän kokoinen tila mahdollistaa helpon kulun auton ja seinän välissä. Tilaa on autoon sisään ja ulos pääsemisen molemmin puolin.

Kaksi autopaikkaa rakennettavaan talliin vaatii n. 7,5-8 leveyttä. Jos haluat tilaa auton parissa työskentelyyn, tai talvirenkaille on se tietysti huomioitava suunnittelussa.


Lämmin vai kylmä autotalli?

Lämmin autotalli tulee lämpöeristää, ja se tarvitsee höyrynsulkukalvon. Lämmitys voidaan hoitaa esim. liittämällä se asunnon lämmitykseen, sähköllä tai lattialämmityksellä.

Puolilämmin talli pidetään +5-17 asteen lämpöisenä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tiesuola yhdessä lämmön ja kosteuden kanssa ovat erityisen huono yhdistelmä korroosion kannalta.

Jos lämmintä tallia halutaan käyttää aktiivisesti myös talvella tulisi huolehtia, että ilmanvaihto on toimiva ja talli on aidosti lämmin, jotta auto kuivuu mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi puhaltimella varustetut lämpöpatterit voivat auttaa.


Autotallin lattia ja varusteet

Tavallinen betonilattia ei siedä autojen aiheuttamaa kulutusta pitkään. Muita hyviä vaihtoehtoja voi olla vaikka maalattavat epoksipinnat tai laatoitus. Betonilattiamaalit ovat yleensä liian pehmeitä autotallin lattiaksi eivätkä kestä kulutusta. Oli pinta mikä tahansa kannattaa lattia joka tapauksessa suojata muovi- tai kumimatolla renkaiden kohdalla.

Lopulta kannattaa vielä miettiä, miten talli kannattaa varustella. Tallin ovi kannattaa olla joko kippi- tai taitetyyppinen jolloin säästyy merkittävästi tilaa. Vesipistettä kannattaa harkita, kuten myös korkeuden sen salliessa esimerkiksi suksi- tai pyörätelineitä joilla voidaan maksimoida lattia tila.


Jätä remontti-ilmoitus Urakkamaailmaan remontistasi. Kauttamme saat tarjouksia luotettavilta ja taustatarkistetuilta urakoitsijoiltamme. Saat kauttamme puolueettoman remonttisopimuksen, ja ennen tekijän valitsemista pääset tutustumaan urakoitsijoiden aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksi
Tutustu myös muihin suosittuihin artikkeleihin

Taloyhtiölle ilmoittaminen remontista

Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle

Laminaatti, laminaattilattia

Laminaattilattia

Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitila

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu

Rintamamiestalon salaojaremontti

Rintamamiestalon salaojaremontti

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta


Tässä artikkelissa

  • toteutuneiden autotallien rakennusprojektien ja -remonttien hintoja,
  • autotallin sähkötöiden ja muiden huoltotöiden toteutuneita hintoja,
  • autotallipakettien hintaan vaikuttavat asiat,
  • lupa-asiat ja
  • autotallin varustaminen.Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailma

Aloita turvallinen remontti tästäLue myös nämä:

autokatoksen rakentaminen

Autokatoksen rakentaminen

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta

rakennusluvan hankkiminen

Rakennuslupa

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

Maanrakennus hinta

Maanrakennus hinta

vastaava työnjohtaja, Milloin tarvitsee työnjohtajan?

Vastaava työnjohtaja

siirtonurmen asennus hinta

Siirtonurmen asennus

pihasuunnittelu hinta

Pihasuunnittelu hinta

jätevesiasetus 2016

Jätevesiasetus 2016Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailma

Aloita turvallinen remontti tästä


6 4 1 3 4 9 3 7

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.