Uusi kohde!

Ravintola Remontti Helsinki, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Turku

17 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Kaarina

26 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan pinnoitus, Pori

8 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Installin Oy, Helsinki

19 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Lempäälä

9 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Autotallin rakentaminen

Autotalli voi olla parempi investointi, kuin itse auto jota sen sisällä säilytetään. Autotalli kasvattaa kiinteistön arvoa, ja helpottaa elämää suojaten samalla autoasi.

Helpoin ja halvin ratkaisu voisi olla esimerkiksi auto- tai pressuteltta, jotka suojaavat autoasi pahimmalta sateelta. Se ei kuitenkaan ratkaise tilaongelmiasi tai pidä autoasi lämpimänä.


Autotallin rakentamisen hinta

Autotallin perustusten teon sekä pakettitoimituksen kasaaminen voi olla hinnaltaan noin 5 000 - 12 000 euroa. Autotallin rakentamisen kokonaishinta koostuu useista tekijöistä, kuten työn laajuudesta, materiaaleista, rakennuksen koosta ja mahdollisista lisävarusteista.

Aloita onnistunut autotallin rakentaminen

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remontointiin ja rakentamiseen.

Alla Urakkamaailman kautta toteutuneita autotalliremontteja.

Huomaathan, että yllä olevat hinnat antavat vain suunnan autotalliremonttisi kustannuksiin. Oikean hinnan remonttiisi saat vain kysymällä useamman tarjouksen.

Mitä maksaa rakentaa autotalli? Ja mistä kulut muodostuvat?

Ensimmäiset ja merkittävimmät autotallin hintaan vaikuttavat päätökset ovat:

  • tarvittavien autopaikkojen määrä,
  • onko talli lämmin, puolilämmin vai kylmä,
  • onko autopaikat katoksessa vai tallissa vai sekä että ja
  • yhdisteenkö talliin varasto- tai harrastetiloja.

Halvimmillaan autotallin voi rakentaa yllättävän edullisestikin. Materiaalit autotalliin voi hankkia valmiina pakettina, joiden hinnat alkavat muutamasta tuhannesta eurosta aina pariin kymmeneen tuhanteen euroon jolloin saat esimerkiksi jo 2 auton tallin suurella varastolla.

Autotallin hinta avaimet käteen

Tyypillisesti avaimet käteen -periaatteella talli maksaa noin 300-500€/m2 riippuen perustus- ja materiaalivalinnoista, pienempien tallien ollessa usein suhteellisesti kalliimpia.

Autotallipaketteja vertaillessa kannattaa olla tarkkana sen suhteen, että mitä pakettiin itse asiassa kuuluu. Ikkunoista voi puuttua esimerkiksi lasit, ovista lukot ja seinät ovat mahdollisesti vain pohjamaalattu.

autotallin seinän remontointi

Autotallia remontoidessa kannattaa huomioida, että kaikki tila tulee käytettyä tarkkaan hyväksi.

Luvat autotallin rakentamiseen

Tyypillisesti autotallien rakentaminen vaatii rakennusluvan lupaviranomaisilta. Jos lupaa tarvitaan tarkoittaa se käytännössä, että perustukset on tehtävä kunnolla, sillä rakentamista valvotaan. Jos lupaa ei tarvita, niin kevyemmät tallit voi sijoittaa asfaltille tai hiekkapohjalla, mutta ankkurointi tulee tehdä huolellisesti, jotta myrskytuulet eivät aiheuttaisi vahinkoja.

Yksi autopaikka vie keskimäärin 4 x 6.5-7 m sisäpuolelta mitattuna. Tämän kokoinen tila mahdollistaa helpon kulun auton ja seinän välissä. Tilaa on autoon sisään ja ulos pääsemisen molemmin puolin.

Kaksi autopaikkaa rakennettavaan talliin vaatii n. 7,5-8 leveyttä. Jos haluat tilaa auton parissa työskentelyyn, tai talvirenkaille on se tietysti huomioitava suunnittelussa.

Kilpailuta autotallin rakentaminen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lämmin vai kylmä autotalli?

Lämmin autotalli tulee lämpöeristää, ja se tarvitsee höyrynsulkukalvon. Lämmitys voidaan hoitaa esim. liittämällä se asunnon lämmitykseen, sähköllä tai lattialämmityksellä.

Puolilämmin talli pidetään +5-17 asteen lämpöisenä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tiesuola yhdessä lämmön ja kosteuden kanssa ovat erityisen huono yhdistelmä korroosion kannalta.

Jos lämmintä tallia halutaan käyttää aktiivisesti myös talvella tulisi huolehtia, että ilmanvaihto on toimiva ja talli on aidosti lämmin, jotta auto kuivuu mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi puhaltimella varustetut lämpöpatterit voivat auttaa.

Autotallin perustukset

Hyvät perustukset huolehtivat siitä, että autotalli pysyy vankasti pystyssä ja suorassa. Hyvin toteutettu perustus huolehtii ensisijaisesti rakennuksen turvallisuudesta ja kestävyydestä.

Tyypillisesti autotallin perustukset rakennetaan betoniharkkojen tai valetun betonin avulla. Sokkeliperustus ja betonilaattaperustus ovatkin autotallin yleisimmät perustusvaihtoehdot.

Autotallin lattia ja varusteet

Tavallinen betonilattia ei siedä autojen aiheuttamaa kulutusta pitkään. Muita hyviä vaihtoehtoja voi olla vaikka maalattavat epoksipinnat tai laatoitus. Betonilattiamaalit ovat yleensä liian pehmeitä autotallin lattiaksi eivätkä kestä kulutusta. Oli pinta mikä tahansa kannattaa lattia joka tapauksessa suojata muovi- tai kumimatolla renkaiden kohdalla.

Lopulta kannattaa vielä miettiä, miten talli kannattaa varustella. Tallin ovi kannattaa olla joko kippi- tai taitetyyppinen jolloin säästyy merkittävästi tilaa. Vesipistettä kannattaa harkita, kuten myös korkeuden sen salliessa esimerkiksi suksi- tai pyörätelineitä joilla voidaan maksimoida lattia tila.

Jätä remontti-ilmoitus Urakkamaailmaan remontistasi. Kauttamme saat tarjouksia luotettavilta ja taustatarkistetuilta urakoitsijoiltamme. Saat kauttamme puolueettoman remonttisopimuksen, ja ennen tekijän valitsemista pääset tutustumaan urakoitsijoiden aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa solmituissa sopimuksissa on aina voimassa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi