Uusi kohde!

Pihan asfaltointi, Oulu

1 minuutti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Pienimuotoinen keittiöremontti kaksiossa, Tampere

27 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Painting three rooms off white (Viherlaa..., Espoo

33 minuuttia sitten

×
Päivitetty 18.12.2023

Betonilattian hionta - Katso hinnat ja vinkit

Betonilattian hionta on lähes poikkeuksetta hyvä jättää ammattilaisen hoidettavaksi, sillä onnistuneen lopputuloksen syntyminen vaatii oikeanlaiset välineet, kuten kulmahiomakoneen ja timanttikuppilaikan.

Oikeilla menetelmillä hiottu lattia on tyylikäs ja kestävä vaihtoehto.


Betonilattian hionta - Mitä tulee ottaa huomioon?

Betonin hionta voidaan jakaa kolmeen eri hiontatapaan:

  1. kevythionta
  2. pintahionta
  3. syvähionta

Betonin hionta käsin tai koneella

Kevythionnassa poistetaan pintaan syntyneitä epätasaisuuksia kuivahiontana, tämä tapa soveltuu erityisesti lattioille, jotka ovat vähäisen rasituksen alla. Pintahionnassa poistetaan alueelta sementtiliimaa, useimmiten alle 1mm syvyydestä. Syvähionnassa taas pintakerrosta poistetaan runsaammin, niin että runkoaines saadaan näkyviin.

Aloita onnistunut betonilattian hionta

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti

Betonilattian jyrsintä

Jos betonin pintaan on muodostunut pelkkä likakerros, se voidaan pestä koneellisesti joko vesipesuna tai erilaisia pesuaineita käyttäen. Jos pintaan on päässyt öljyä tai rasvaa voi pinnalle olla tarpeen tehdä esimerkiksi jyrsintä. Jyrsinnän avulla lattiaan luodaan karhea pinta, joka mahdollistaa hyvän tarttumapinnan tasoitteille ja pinnoitteille.

Betonilattian hionnan hinta

Betonilattian hionnan hintaan vaikuttaa valittu hiontatapa sekä se, tehdäänkö hionta kuiva- vai märkähiontana. Mahdollinen pintakäsittely sekä siihen valittu pinnoitetyyppi voivat myös nostaa urakan hintaa. Lisäksi tulee huomioida kuinka paljon betonia täytyy hioa ja kuinka suurelta alueelta.

Alta löydät esimerkkejä jo suoritetuista töistä. Kaikki hinnat ja remontit ovat oikeita, Urakkamaailman kautta kilpailutettuja töitä.


Varaston betonilattian hionta, Kaarina

Uudiskohteen varaston lattialle ei oltu betonivalun jälkeen tehty mitään, joten Urakkamaailman käyttäjä halusi lattian hiottavan. Urakkaan kuului myös tilan imurointi sekä pölypussien poisvienti, lue lisää.

Toteutunut hinta: 200 €


Kellarihuoneen betonilattian tasoitus, Helsinki

Helsinkiläisen omakotitalon kellarissa oli huone, joka oli aiemmin muodostunut kahdesta erillisestä tilasta, näin ollen toisen puolen lattian pinta oli toista lattiaa muutaman sentin alempana. Kohteessa poistettiin vanha betoni, valettiin uusi ja tasoitettiin pinta. Alueen koko oli 2,8mx3,3m, lue lisää.

Toteutunut hinta: 771 €


Betonilattian hionta, Hollola

Vuonna 1988 rakennetun kerrostaloasunnon huonetilojen lattioista poistettiin vanhat muovimatot, jonka jälkeen alla olevasta betonista hiottiin liima pois. Taloon oli aiemmin tehty asbestikartoitus, eikä asunnossa ollut asbestia, lue lisää.

Toteutunu hinta: 930 €


Betonilattian tasoitus, Turku

Kohteessa suoritettiin olohuoneen ja eteisen betonilattian tasoitus, lue lisää.

Toteutunut hinta: 1188 €


Betonilattian hienotasoite, Lempäälä

Omakotitaloon Lempäälässä tehtiin betonilattioiden tasoitus matala-alkalisella hienotasoitteella, tasoitetta tuli noin 5 mm:n kerros. Tilan pinta-ala oli 100 m2 ja se oli kahdessa kerroksessa, lue lisää.

Toteutunut hinta: 1200 €


Muovimaton alla olevan liiman poisto betonilattiasta ja tasoitustyöt, Iisalmi

Iisalmessa sijaitsevasta 74m2 kerrostaloasunnosta poistettiin vanhan muovimaton jäljiltä jääneet liimat ja lattia tasoitettiin. Lisäksi tilassa suoritettiin huolellinen pölynpoisto, lue lisää.

Toteutunut hinta: 1500 €


koulun hiottu betonilattia

Betolattian pintakäsittely

Hionnan jälkeen pinta voidaan käsitellä, varsinkin jos se on tarkoitus jättää näkyviin. Betonipinnat ovat tällä hetkellä suosittuja elementtejä ja sellaisesta haaveilevan onkin hyvä tietää miten pinnasta saa kestävän ja hyvännäköisen. Betonista saadaan kiiltävä kiillotuskäsittelyn avulla, mutta hiontakarkeuksilla voidaan lattiaan tehdä vaikkapa mattapinta.

Kun pinnoitetaan vanhaa pintaa, on tärkeää että edellinen, huonossa kunnossa oleva, pinnoite poistetaan ja hiotaan tai jyrsitään, jolloin esimerkiksi sementtiliiman jämät saadaan irrotettua. Jos vanha pintakäsittelyaine on kuitenkin vielä hyvin kiinni pinnassa, sen voi jättää uuden aineen alle. Pinta täytyy muistaa ensin puhdistaa, kuivattaa ja hioa himmeäksi huolellisesti. Yksi vaihtoehto saada betonin kaltainen pinta on asentaa kodin pinnoille mikrosementti.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Jos pintaa ei käsitellä siitä ei tule kestävää ja sen puhtaanapito vaikeutuu. Lisäksi siihen jää helposti tahroja eikä se ole taloudellinen. Pinnoitus estää lian imeytymisen pintaan sekä suojaa betonin huokoset. Käsittelyaineita on saatavilla eri väreissä, joten sillä voidaan vaikuttaa tilan värimaailmaan, erityisesti tummilla sävyillä on tällä hetkellä paljon kysyntää.

Huom! Betonin hiomisesta syntyy suuri määrä pölyä, joten tila tulee puhdistaa hionnan jälkeen tarkasti. Hyvä väline tähän on verstaspölynimuri, joka voidaan myös kytkeä suoraan kulmahiomakoneeseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi