Saneerauslevy apuna seinien uudelleen pinnoituksessa

Lukuaika 3min

saneerauslevy asennus

Saneerauslevy on remontoijan vastaus epätasaisten pintojen oikaisuun. Saneerauslevyn avulla voidaan verhota niin sisäseiniä kuin –kattojakin ja se on helppo asentaa. Tässä artikkelissa vastaamme yleisimpiin saneerauslevyä koskeviin kysymyksiin.

Mistä saneerauslevy valmistetaan?

Saneerauslevy on useimmiten jonkinlaisesta kipsimassasta valmistettu elementti, jota vahvistetaan esimerkiksi sekoittamalla levyn ytimeen lasikuituvahvistetta. Saneerauslevyn pintamateriaali on yleensä kartonkia. Levyn lasikuituvahvistus mahdollistaa sen, että levy voi olla hyvinkin ohut, usein vain n. 6-12,5 mm paksuinen. Kipsilevyjä kutsutaan yleisesti myös gyproc tai kyprok- levyiksi.


Etsitkö ammattilaista saneerauslevyjen asennukseen? Jätä remontti-ilmoitus ja saat hetkessä tarjouksia alueesi urakoitsijoilta.

Löydä luotettava tekijä

Ilmoituksen jättäminen ei sido remontin tilaamiseen.


Mihin saneerauslevyä käytetään?

Kipsilevy sopii hyvin erilaisiin kevytremontteihin ja vaikkapa puisten tai kivisten seinien korjausverhoiluun. Remonttikipsilevy on asennuksen jälkeen helppo päällystää esimerkiksi tapetilla tai maalaamalla.

Mitä saneerauslevy maksaa?

Levyjen kappalehinnat vaihtelevat n. 11-30 € välillä. Yleisimpien markkinoilla saatavien saneerauslevyjen koko on 13 x 1200 x 2600mm tai 6 x 1200 x 2700mm, mutta saatavilla on tarvittaessa myös muita kokoja.

Listasimme muutamia Urakkamaailman kautta toteutuneita kipsilevyihin liittyviä töitä. Kaikki alla olevat hintaesimerkit ovat oikeita, kauttamme toteutuneita urakoita.


Hintaesimerkki 1

Seinän kipsilevyjen asennus, Espoo

Toteutunut hinta: 292 € (työn osuus 245 €, materiaalit 47 €)

Kohteessa asennettiin seinään 2,5m x 2,5m alueelle kipsilevytys. Työhön kuului kipsilevyjen hankinta ja asennus sekä reikien teko pistorasioita varten. Lue lisää...


Hintaesimerkki 2

Kipsilevyseinien tasoitus ja pohjamaalaus, Helsinki

Toteutunut hinta: 581 €

Rivitalon päätyhuoneistoon aiemmin asennetut saneerauslevyt haluttiin tasoittaa. Seinäpinta-alaa kohteessa oli n. 90 m2 ja remontin tilaajalta löytyi tasoitetarvikkeet omasta takaa. Lue lisää...


Hintaesimerkki 3

Kipsilevyn asennus kattoon, Raasepori

Toteutunut hinta: 992 €

Raaseporilaisen kerrostalohuoneiston makuuhuoneen katto koolattiin ja kattoon asennettiin kipsilevy. Remontti sisälsi lisäksi myös saneerauslevyjen saumauksen sekä maalaamisen. Katon pinta-ala oli n. 12m2. Lue lisää...


Hintaesimerkki 4

Kipsilevyseinien tasoitus, Jyväskylä

Toteutunut hinta: 3 300 €

Urakkamaailman käyttäjä halusi tasoittaa Jyväskylässä sijaitsevan uudiskohteen kipsilevyseinät. Pinta-alaa seinissä oli yhteensä n. 350 m2. Lue lisää...


Minkälaisiin seiniin remonttilevyä voidaan käyttää?

Saneerauslevy sopii parhaiten puu- ja kiviseinien pinnoittamiseen.

Puuseinät

Kipsilevyjä voidaan käyttää hirsiseinien, lautaseinien, puulevyseinien sekä pahvilla pinnoitettujen seinien päällystämiseen. Ennen levyjen asentamista tulee pitää huoli siitä, että seinässä mahdollisesti olevat repeämät tai pullistumat on irrotettu ja että maalatut pinnat on puhdistettu rasvasta ja liasta. Seinässä olevat tapetit tai aluspahvit voidaan huoletta jättää levyjen alle.

Kiviseinät

Levyjen asennus onnistuu betoni-, kevytbetoni, tiili-. tai harkkoseinään. Kiviseinään ei ole tarvetta tehdä yhtä laajoja pohjatöitä kuin puuseinään, mutta rapaumat ja mahdollinen irtonainen pinnoite on hyvä poistaa. Jos kiviseinää on maalattu, tulee tehdä samat toimenpiteet kuin maalatulle puuseinällekin.

saneerauslaasti

Kuinka saneerauslevy asennetaan?

Saneerauslevyn asentaminen tapahtuu joko ruuvien, laastin tai liiman avulla, tai näitä yhdistelemällä. Puuseinään voidaan käyttää ruuviasennusta, kun taas kiviseinään asentaminen tapahtuu laastin tai liiman avulla. Tarvittaessa levyjä tuetaan laastin tai liiman kuivumisen ajan, esimerkiksi naulojen tai ruuvien avulla.

Hyvin tehty saumaus takaa, että pinnasta tulee tiivis ja tasainen.

Mitä kipsilevyn asentamisessa tulee erityisesti ottaa huomioon?

Hyvin tehdyt pohjatyöt on varmistavat, että lopputulos on kaunis ja tasainen. Erityisen tärkeää asennusvaiheessa on myös pitää huolta, että levyjen saumaus tehdään huolellisesti. Ammattimaisesti hoidettu saumaus takaa, että pinnasta tulee tiivis ja tasainen. Saumauksessa on kolme vaihetta; saumatasoitteen levittäminen, saumanauhan painaminen tasoitteeseen sekä nauhan alta pursuavan tasoitteen levittäminen nauhan päälle. Saumauksessa tulisi pyrkiä mahdollisimman ohueen tasoitekerrokseen, jolloin lopussa hiomisen tarve jää vähemmälle. Saumojen annetaan kuivua n. 8—10 tunnin ajan.


Aloita onnistunut remontti

Ilmoituksen jättäminen on nopeaa ja yksinkertaista!

Tässä artikkelissa:

  • Vastauksia yleisimpiin saneerauslevyä koskeviin kysymyksiin
  • Hintaesimerkkejä
  • Kipsilevyn asennuksesta

Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue lisää:

IV-asennus

IV-asennus

toimenpidelupa

Toimenpidelupa

ovien maalaus hinta

Ovien maalaus

röpelökaton maalaus

Röpelökaton maalaus

slammaus

Slammaus

kaakeleiden maalaus

Kaakeleiden maalaus

tapetointi

Tapetointi

katon panelointi

Katon panelointi

epoksilattia

Epoksilattia

keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus

sähkösuunnittelu

Sähkösuunnittelu

koolaus

Koolaus

tiiliseinän maalaus

Tiiliseinän maalaus