Uusi kohde!

Ulkoportaiden laatoituksen korjaus, Helsinki

2 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Varoke Oy, Espoo

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

38 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen laaja remontti, Espoo

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Smart Renovation Oy, Helsinki

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti, Helsinki

1 tunti sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Saneerauslevy apuna seinien uudelleen pinnoituksessa

Saneerauslevy on remontoijan vastaus epätasaisten pintojen oikaisuun.

Saneerauslevyn avulla voidaan verhota niin sisäseiniä kuin –kattojakin ja se on helppo asentaa. Tässä artikkelissa vastaamme yleisimpiin saneerauslevyä koskeviin kysymyksiin.


Mistä saneerauslevy valmistetaan?

Saneerauslevy on useimmiten jonkinlaisesta kipsimassasta valmistettu elementti, jota vahvistetaan esimerkiksi sekoittamalla levyn ytimeen lasikuituvahvistetta.

Saneerauslevyn pintamateriaali on yleensä kartonkia. Levyn lasikuituvahvistus mahdollistaa sen, että levy voi olla hyvinkin ohut, usein vain n. 6-12,5 mm paksuinen. Kipsilevyjä kutsutaan yleisesti myös gyproc tai kyprok- levyiksi.

Löydä ammattilainen saneerauslevyjen asennukseen

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Mihin saneerauslevyä käytetään?

Kipsilevy sopii hyvin erilaisiin kevytremontteihin ja vaikkapa puisten tai kivisten seinien korjausverhoiluun. Remonttikipsilevy on asennuksen jälkeen helppo päällystää esimerkiksi tapetilla tai maalaamalla.

Mitä saneerauslevy maksaa?

Saneerauslevyjen kappalehinnat vaihtelevat n. 11 - 30 euron välillä. Yleisimpien markkinoilla saatavien saneerauslevyjen koko on 13 x 1200 x 2600mm tai 6 x 1200 x 2700mm, mutta saatavilla on tarvittaessa myös muita kokoja.

Listasimme muutamia Urakkamaailman kautta toteutuneita kipsilevyihin liittyviä töitä. Kaikki alla olevat hintaesimerkit ovat oikeita, kauttamme toteutuneita urakoita.

Minkälaisiin seiniin remonttilevyä voidaan käyttää?

Saneerauslevy sopii parhaiten puu- ja kiviseinien pinnoittamiseen.

Puuseinät

Kipsilevyjä voidaan käyttää hirsiseinien, lautaseinien, puulevyseinien sekä pahvilla pinnoitettujen seinien päällystämiseen. Ennen levyjen asentamista tulee pitää huoli siitä, että seinässä mahdollisesti olevat repeämät tai pullistumat on irrotettu ja että maalatut pinnat on puhdistettu rasvasta ja liasta. Seinässä olevat tapetit tai aluspahvit voidaan huoletta jättää levyjen alle.

Kiviseinät

Levyjen asennus onnistuu betoni-, kevytbetoni, tiili-. tai harkkoseinään. Kiviseinään ei ole tarvetta tehdä yhtä laajoja pohjatöitä kuin puuseinään, mutta rapaumat ja mahdollinen irtonainen pinnoite on hyvä poistaa. Jos kiviseinää on maalattu, tulee tehdä samat toimenpiteet kuin maalatulle puuseinällekin.

saneerauslevy

Kuinka saneerauslevy asennetaan?

Saneerauslevyn asentaminen tapahtuu joko ruuvien, laastin tai liiman avulla, tai näitä yhdistelemällä. Puuseinään voidaan käyttää ruuviasennusta, kun taas kiviseinään asentaminen tapahtuu laastin tai liiman avulla. Tarvittaessa levyjä tuetaan laastin tai liiman kuivumisen ajan, esimerkiksi naulojen tai ruuvien avulla.

Hyvin tehty saumaus takaa, että pinnasta tulee tiivis ja tasainen.

Mitä kipsilevyn asentamisessa tulee erityisesti ottaa huomioon?

Hyvin tehdyt pohjatyöt on varmistavat, että lopputulos on kaunis ja tasainen. Erityisen tärkeää asennusvaiheessa on myös pitää huolta, että levyjen saumaus tehdään huolellisesti. Ammattimaisesti hoidettu saumaus takaa, että pinnasta tulee tiivis ja tasainen. Saumauksessa on kolme vaihetta; saumatasoitteen levittäminen, saumanauhan painaminen tasoitteeseen sekä nauhan alta pursuavan tasoitteen levittäminen nauhan päälle. Saumauksessa tulisi pyrkiä mahdollisimman ohueen tasoitekerrokseen, jolloin lopussa hiomisen tarve jää vähemmälle. Saumojen annetaan kuivua n. 8—10 tunnin ajan.

Aloita onnistunut remontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi