Uusi kohde!

Kylpyhuoneen vedeneristys, Helsinki

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Saneeraus Kiila, Vantaa

8 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Hyvinkää

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kodin ovien nostaminen / korkeuden muutt..., Pori

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Rakennustyö Särmä, Jyväskylä

10 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Makuuhuoneen oven avaussuunnan vaihto +..., Pori

2 tuntia sitten

×

Oikein rakennettu rossipohja suojaa rakennusta radonilta ja kosteudelta

Rossipohja eli tuulettuva alapohja on lattiarakenne, jonka alla on maanpinnan ja rakennuksen alapohjan väliin jäävä ilmatila. Rossipohja voidaan tehdä joko puurakenteisena, tai esimerkiksi teräsbetonista ontelolaattana.

rossipohja

Tuulettuvaa alapohjaa on jo pitkään käytetty rakentamisessa ja on osa talon perustuksia. Useimmiten se toteutetaan sahatavarasta tehdyllä vasoituksella. Rossipohjan rakenne määritellään aina tapauskohtaisesti, mutta yleisimpiä rakenteeseen kuuluvia osia ovat esimerkiksi lämmöneristekerros, tuulensuojalevy sekä lattiapinnoitus. Eristys voidaan toteuttaa käyttämällä vaikkapa puukuitueristettä, purueristettä tai polystyreenilevyjä.

Hintaesimerkkejä rossipohjaan liittyvistä urakoista

Listasimme Urakkamaailman kautta kilpailutettuja rossipohjaurakoita. Kaikki hintatiedot ovat oikeista, toteutuneista urakoista. Hinnat ovat suuntaa antavia, tarkat kustannukset oman talosi rossipohjatöihin saat konsultoimalla ammattilaista.

Kilpailuta urakkasi


Esimerkki 1: Rossipohjan uusiminen, Kirkkonummi

Toteutunut hinta: 5 979 €

Kirkkonummella sijaitsevan omakotitalon rossipohja uusittiin noin 40 m² kokoiselta alueella. Eristämiseen käytettiin Finnfoam k600 250 mm ja pohjaan laitettiin hiiriverkko. Rossipohja haluttiin estämään kosteutta ja mikrobikasvustojen syntyä. Lue lisää täältä.

Esimerkki 2: Mökin rossipohjan purku ja uuden rakentaminen, Tampere

Toteutunut hinta: 1 229 €

Tähän 50 m² kokoisen mökin urakkaan kuului rossipohjaisen lattiarakenteen ja tiilitakan purku sekä eristeen ja rakennusjätteen siivoaminen. Lisäksi rakennettiin myös uusi lattiapalkisto. Lue lisää täältä.

Esimerkki 3: Rossipohjan tyhjennys ja siivous, Lempäälä

Toteutunut hinta: 1 178 €

Vanhan hirsitalon ja sen kuistin rossipohja tyhjennettiin ja siivottiin Lempäälässä. Pinta-alaa rossipohjalla oli yhteensä n. 69 m² ja korkeutta 100-160cm välillä. Tilasta poistettiin esimerkiksi lasivillaa ja styroksia. Lue lisää täältä.

Tuulettuva alapohja ja radon

Tuulettuva alapohja on erityisen tärkeä varsinkin alueilla, joissa on radonesiintymiä. Alapohjaan tehtävät tuuletusaukot estävät tämän ihmisen terveydelle haitallisen kaasun kulkeutumisen rakennukseen. Tuulettuvaa alapohjaa voidaan käyttää myös antamaan lisää tukea rakennukselle, jos maaperä ei ole tarpeeksi kantavaa.

tuulettuva alapohja suojaa radonkaasuilta

Radonkaasulta suojaamisen lisäksi rossipohja suojaa myös kosteudelta ja sen aiheuttamilta rakennevaurioilta. Hyvä tuulettuvuus on tärkeää niin asukkaiden kuin rakennuksenkin terveyden kannalta. Alapohjaan tehtävät tuuletusaukot ovat yleensä n. 10 x 15 cm kokoisia. Se kuinka paljon tuuletusaukkoja pohjaan tarvitaan, on rakennussuunnittelijan päätettävissä.

Ilmatilassa ei tule säilyttää tavaroita, vaan se tulisi pitää tyhjänä, jotta ilma saa kulkea vapaasti. Ryömintätilaan voidaan kuitenkin tarvittaessa sijoittaa talon teknisiä asennuksia. Tilassa olevia tuuletusaukkoja ei myöskään tule missään nimessä tukkia.

Tuulettuvan alapohjan kunnon tarkastaminen

Rossipohjan tarkastaminen säännöllisin väliajoin on tärkeää, jotta rakenne on toimiva ja turvallinen. Myös salaojilla on suuri merkitys siihen pääseekö mahdollinen kosteus leviämään rakenteisiin, salaojat on siis tärkeää pitää kunnossa. Jos epäilet, että talosi rossipohja ei ole toimiva, kannattaa pyytää ammattilainen kartoittamaan pohjan kunto.

Kuinka kilpailuttaa urakkasi Urakkamaailmassa?

1. Jätä ilmainen remontti-ilmoitus. Ilmoituksen jättäminen ei sido remontin tilaamiseen.

2. Vastaanota tarjouksia alueellasi toimivilta urakoitsijoilta.

3. Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijan taustatietoihin ja ota yhteyttä urakoitsijaan.

4. Sopivan urakoitsijan löydyttyä, voit tehdä sopimuksen suoraan Urakkamaailmassa, jolloin remonttiasi turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

5. Asiakaspalvelumme on tukenasi koko urakkasi ajan.


Aloita luotettava remontti