Uusi kohde!

Ilmalämpöpumppu Asennus, Helsinki

39 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jeirak oy, Helsinki

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Suuren parvirakenteen purkaminen, Espoo

53 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ekalux Oy, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Parketin hionta, Helsinki

1 tunti sitten

×
Päivitetty 11.12.2023

Yläpohjan eristys - Hinta ja vinkit

Talon yläpohjan kunnollisella eristyksellä on suuri vaikutus talon energiatehokkuuteen. Lämpö nousee ylöspäin, joten huono eristys päästää lämmön karkaamaan.

Kun yläpohja on hyvin eristetty, talo pysyy lämpimänä talvisin ja viileänä kesähelteillä. Lisäksi asumismukavuus paranee, kun vedon tunne sisätiloissa vähenee.


Yläpohjan eristys

Yläpohjan eristys on tärkeä tekijä talon energiatehokkuuden kannalta. Suomen kylmät talvikuukaudet asettavat omat haasteensa asumiselle ja hyvin eristetty talo pitää huolen siitä, että lämpö pysyy siellä missä sitä tarvitaan, eli sisätiloissa.

Yläpohja eristetään nykyään useimmiten puhallusvillan avulla, mutta eristykseen voidaan käyttää myös esimerkiksi villamattoja tai levyvillaa.

Yläpohjan eristyksen hinta

Keskimäärin yläpohjan eristyksen työn hinta liikkuu n. 1 000 € - 9 000 € välillä. Yläpohjan eristämisen hinta riippuu eristettävän alueen koosta, käytettävistä materiaaleista sekä kohteen sijainnista.

Aloita onnistunut yläpohjan eristys

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remontille.

Listasimme Urakkamaailma kautta toteutuneita yläpohjan eristämiseen liittyviä remontteja ja niiden hintoja.

Muista energiamääräykset - Yläpohjan eristyksen paksuus

Yläpohjan eristeitä suunnitellessa ja asentaessa tulee muistaa sen hetkiset energiamääräykset. Nykyisten määräysten mukaan mineraalivillakerroksen paksuuden tulee olla 400 millimetriä. Liian paksua kerrosta ei kuitenkaan kannata asentaa, jotta ilmankierto ei pääse estymään.

Kilpailuta remonttisi

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Varmista yläpohjan toimiva ilmanvaihto

Välikaton pahin vihollinen on kosteus. Pahimmillaan se voi johtaa puuosien lahoamiseen. Näin ollen onkin tärkeää, että välikaton tuuletus on kohdillaan ja tuulettuvuutta voidaan pitää jopa tärkeämpänä kuin katon vedenpitävyyttä. Jos kosteutta pääsee kertymään, lämmöneristys heikentyy ja räystäille alkaa muodostua jääpuikkoja.

Tuuletuksessa tulee ottaa huomioon, että vedenkulutuksen lisääntymisen myötä asuintilojen kosteusrasitus on nykyään paljon korkeampi kuin esimerkiksi muutama vuosikymmen sitten. Vanhoissa taloissa on tästä syystä usein puutteellinen ilmanvaihto, joka ei vastaa nykypäivän tarpeita.

Yläpohjan eristäminen puhallusvillalla

yläpohjan eristäminen puhallusvillalla

Puhallusvilla on yleisin harjakattotalojen eriste. Puhallusvilla soveltuu niin uusien rakennusten eristämiseen, kuin vanhojen talojen lisäeristeeksi. Puhallusvillan avulla saadaan saumaton, pitkäikäinen eristekerros.

Kun puhallusvillan asentaminen tehdään ontelopuhalluksena, saadaan lämpöeristys asennettua painumattomaksi myös kuivana.

Tiesitkö? Eristysmateriaaliksi on saatavilla myös mineraalivillaa, joka ei ärsytä ihoa. Mineraalivillaa voidaan siis käsitellä paljain käsin.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Kaikkia Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Yläpohjan lisäeristys

Yläpohjan lisäeristys on yksi tehokkaimmista tavoista lisätä kodin energiatehokkuutta. Lisäeristyksen tarpeesta voi kieliä esimerkiksi korkeiksi nousseet lämmityskustannukset.

Lisäeristyksen toteuttaminen tehdään useimmiten muun julkisivuremontin yhteydessä.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi