Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan automaattisulakkeiden..., Porvoo

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SF-Tiimi, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

20 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan korjaus ja huolto, Porvoo

9 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Lahti

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähköauton kotilatausaseman asennus ja t..., Espoo

20 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Sisäilmatutkimus - Katso hinta ja mitä sisäilmatutkimus pitää sisällään

Sisäilmatutkimus, eli toisin sanoen sisäilmamittaus on ensimmäinen ja tehokkain tapa lähteä tutkimaan sisäilmaongelmia.

Hyvä ja laadukas sisäilma on tärkeää, koska vietämme nykyään aikaa sisätiloissa enemmän kuin koskaan.


Sisäilmatutkimuksen hinta - Mitä maksaa sisäilmatutkimus?

Hinta sisäilmatutkimukselle on useasti hyvin vaihteleva tilan koon ja havaintojen määrästä riippuen. Hinta muodostuu otettujen näytteiden, tutkimusten määrän ja tutkimukseen kestäneen ajan mukaan. Useimmiten tutkimusten hinnat pysyvät kohtuullisina, jolloin asuinkiinteistön mittaus harvoin maksaa enemmän kuin muutamia satoja euroja ja useimmiten jopa vähemmän.

Listasimme hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista sisäilmatutkimuksista. Kaikki esimerkit ovat oikeita, jo toteutuneita töitä.

Hinnat antavat osviittaa siihen, mitä sinun kotisi sisäilmatutkimus voi maksaa, mutta tarkan arvion saat aina pyytämällä tarjouksia useilta eri urakoitsijoilta. Pääset kätevästi jättämään ilmoituksen kohteestasi täältä.

Tarve sisäilmatutkimukselle?

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Sisäilman tutkiminen - Selätä sisäilmaongelmat

Hyvä sisäilma on osa laadukasta ja terveellistä asumista. Sisäilman laatu on yksi hyvinvointiimme eniten vaikuttavista, sekä isoimmista ympäristöllisistä tekijöistä. Pidä huolta ilmasta, jota hengität.

Mikä on sisäilmatutkimus?

Sisäilmatutkimus tutkii eri aineiden pitoisuuksia rakennuksen sisäilmassa. Sisäilmatutkimus suoritetaan, kun kotona, asunnossa tai toimitiloissa ihmiset alkavat oireilla ja epäillään, että oireet saattavat liittyä sisäilman laatuun. Jos sisäilman laatu mietityttää, kannattaa sitä tutkia elinolojen parantamiseksi.

Sisäilmatutkimuksessa selvitetään onko rakennuksessa puutteita kuten sisäilman epäpuhtauksia, ongelmia ilmanvaihdon toimivuudessa tai ilmanlaatuun vaikuttavien pintamateriaalien rakenteissa.

Pidä huolta ilman laadusta niin kotona kuin työpaikallakin.

kodin sisäilma

Laadukas sisäilma vaikuttaa niin jaksamiseen kuin unen laatuunkin. Pahimmillaan huono sisäilma voi aiheuttaa jatkuvaa väsymystä, astmaa, ja muita hengitystiesairauksia. Puhdas sisäilma kannattaa siis ottaa vakavasti.

Sisäilmaa voi tutkia aistein, sekä erilaisin tutkimusmenetelmin. Tutkimuksessa voidaan tutkia sisäilman ongelmia mm. näytteenotoin, sekä pitoisuusmittauksin.


Sisäilmatutkimuksessa tutkitaan asunnon ilmasta ja materiaaleista eri hiukkasten pitoisuuksia ja ylipäätään niiden olemassaoloa. Näitä hiukkasia ja aineita ovat esimerkiksi:

 • homeet ja bakteerit,
 • liian korkea hiilidioksidi- tai hiilimonoksidipitoisuus,
 • mineraalivillakuidut,
 • mikrobipitoisuus,
 • formaldehydihiukkaset,
 • lyijy-yhdisteet,
 • ammoniakkipitoisuus,
 • hapot ja emäkset,
 • erilaiset liuotinaineet,
 • asbesti,
 • sekä muut pienhiukkaset ja epäpuhtaudet.

Näytteet kerätään kohteesta riippuen eri tiloista ja paikoista. Useimmiten ensimmäiset näytteet otetaan joka tapauksessa aistien varaisesti, eli mittauksen tilaajan havaintojen perusteella.

Sisäilmamittaukseen voi kuulua paljon erilaisia tutkimustapoja, joilla pyritään selvittämään ilmanlaatu, sitä heikentävät hiukkaset ja niiden kulkeutuminen sisäilmaan. Selvityksen lisäksi sisäilmamittauksessa pyritään löytämään konkreettisia asioita, joiden avulla sisäilman laatua voidaan välittömästi ja pitkällä aikavälillä nostaa.

Milloin kannattaa harkita sisäilman tutkimista?

Sisäilmamittauksen tilaamista kannattaa harkita, jos voidaan epäillä vahinkoa rakenteissa tai esimerkiksi rakennuksen ilmanvaihdossa. Jos tilassa asuvilla, työskentelevillä tai muuten paljon oleskelevilla on huomattu poikkeavan paljon sairastelua tai tukkoisuutta on sisäilmatutkimus ehdottoman tärkeä tilata ensitilassa.

Sisäilmaa voi ja kannattaa tutkia myös asuntokauppaan liittyvän kuntotarkastuksen yhteydessä.

Ongelmien ilmetessä sisäilmatutkimus selvittää lattioiden ja rakenteiden kunnon. Sisäilmasta tehtävillä mittauksilla ja näytteiden otoilla saadaan lisää tietoa ongelmista. Sisäilmatutkimus vastaa kysymykseen missä kunnossa on tilan sisäilma, ja usein myös miten sitä voidaan parantaa. Kuitenkin esimerkiksi vesivahingon tai muun vaurion paikallistaminen on hankalaa sisäilmatutkimuksen perusteella.

Aloita sisäilmatutkimus löytämällä luotettava urakoitsija

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Sisäilman tutkiminen itse

Huonon sisäilman ensimmäiset merkit havaitaan useimmiten asukkaiden omin aistein. Epäilykset on kuitenkin syytä vahvistaa ammattilaisen tekemällä tutkimuksella.

Erilaiset mittaukset oikeilla välineillä ja näytteiden otolla kertovat tarkasti tilan sisäilman laadusta. Kaikkea tätä ei siis omat aistit kerro. Lisäksi eri ihmiset reagoivat erilailla huonoon sisäilmaan, ja tutkiminen ilman asianmukaista osaamista ei useimmiten johda tarkkaan tulokseen.

Sisältääkö sisäilmatutkimus homemittauksen?

Homemittaus itsessään pitää sisällään erilaisia toimenpiteitä, joilla pyritään kartoittamaan rakennuksen ongelmakohtia. Kun kohteessa tehdään kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus selvitetään niin kosteus- kuin homevaurioidenkin laajuus sekä niiden aiheuttaja.

Tutkimuksen tavoitteena on, että mahdollisten oireiden tai sisäilman hajujen pohjalta syntyneet epäilyt sisäilman ongelmista pyritään paikantamaan, jotta voidaan ryhtyä tarvittaviin korjaustoimenpiteisiin. Jos kohteessa on homeongelmaa, nousee se esiin laajan sisäilmatutkimuksen avulla. Tärkeää on kuitenkin aina selvittää tutkimusta tekevän tahon kanssa, mitä toimenpiteitä suoritetaan ja missä.

Sisäilmamittaus edullisesti

Parhaimman hinnan sisäilmatutkimukseen varmistat kilpailuttamalla. Jättämällä ilmaisen remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan, saat ensimmäiset tarjoukset jo keskimäärin tunnissa. Ennen tekijän valintaa pääset tutustumaan yrityksen taustoihin, sekä lukemaan aiempien käyttäjien jättämiä arvosteluita.

Solmiessasi sopimuksen suoraan Urakkamaailmassa, turvaa remonttiasi lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi