Sisäilmaongelmatutkimusten hintaesimerkkejä. Tutustu hintoihin ja katso kuinka paljon sinun sisäilmatutkimus maksaa

Sisäilmatutkimus eli toisin sanoen sisäilmamittaus on ensimmäinen ja tehokkain tapa lähteä tutkimaan sisäilmaongelmia. Hyvä ja laadukas sisäilma on tärkeää, koska vietämme nykyään aikaa sisätiloissa enemmän kuin koskaan.


sisäilmatutkimuksen tilaaminen

Kuinka paljon maksaa sisäilmatutkimus? Tutustu alla oleviin hintaesimerkkeihin, jotka on kilpailutettu Urakkamaailman kautta.Omakotitalossa Vantaalla oli hieman pistävä ja tunkkainen haju, jota haluttiin lähteä selvittämään asiantuntijan voimin. Talossa oli koneellinen tulo- ja poistoilmakoneet asennettu v.2018 pelkän poiston tilalle. Kyseessä oli puurakenteinen talo, jossa eristeenä oli lasivilla. Rakenteena oli valesokkeli. Katso lisää kohteesta klikkaamalla.

Hinta: 421 euroa


Nurmijärvellä sijainneeseen omakotitaloon oli tehty homesaneeraus ja talon omistaja halusi teettää sisäilmatutkimuksen selvittääkseen kuinka hyvin homesaneeraus auttoi sisäilmaongelmiin. Kohteen pinta-ala oli noin 200 neliömetriä. Katso lisää klikkaamalla

Hinta: 535 euroa


Kauniaisissa sijainneeseen kolmikerroksiseen omakotitaloon haluttiin tehdä sisäilmatutkimus, jotta saataisiin selville, mikäli kiinteistön sisäilmasta löytyisi viitteitä homeeseen. Tutustu lisää klikkaamalla

Hinta: 961 euroaKilpailuta luotettava tekijä sisäilman tutkimiseen

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Sisäilman tutkiminen

Hyvä sisäilma on osa laadukasta ja terveellistä asumista. Sisäilman laatu on yksi hyvinvointiimme eniten vaikuttavista, ja yksi isoimmista ympäristöllisistä tekijöistä. Pidä huolta ilmasta, jota hengität niin kotona kuin työpaikallakin.


Mikä on sisäilmatutkimus?

Sisäilmatutkimus tutkii eri aineiden pitoisuuksia rakennuksen sisäilmassa. Sisäilmatutkimus suoritetaan, kun kotona, asunnossa tai toimitiloissa ihmiset alkavat oireilla, jostain mikä saattaa liittyä sisäilman laatuun. Jos sisäilman laatu mietityttää kannattaa sitä tutkia elinolojen parantamiseksi.

Sisäilmatutkimuksessa selvitetään onko rakennuksessa puutteita mm. sisäilman epäpuhtaudet, ilmanvaihdon toimivuus, ilman laatuun vaikuttavat pintamateriaalien rakenteet.

Pidä huolta ilman laadusta niin kotona kuin työpaikallakin.Löydä sisäilmatutkimukseen luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Laadukas sisäilma vaikuttaa niin jaksamiseen kuin unenkin laatuun. Pahimmillaan huono sisäilma aiheuttaa jatkuvaa väsymystä, astmaa, ja muita hengitystiesairauksia. Puhdas sisäilma kannattaa siis ottaa vakavasti.


Sisäilmaa voi tutkia aistein, sekä erilaisin tutkimusmenetelmin. Tutkimuksessa voidaan tutkia sisäilman ongelmia mm. näytteenotoin, sekä pitoisuusmittauksin.

Sisäilmatutkimuksessa tutkitaan asunnon ilmasta ja materiaaleista eri hiukkasten pitoisuuksia ja ylipäätään niiden olemassaoloa. Näitä hiukkasia ja aineita ovat esimerkiksi:

 • homeet ja bakteerit,
 • liian korkea hiilidioksidi- tai hiilimonoksidipitoisuus,
 • mineraalivillakuidut,
 • mikrobipitoisuus,
 • formaldehydihiukkaset,
 • lyijy-yhdisteet,
 • ammoniakkipitoisuus,
 • hapot ja emäkset,
 • erilaiset liuotinaineet,
 • asbesti,

sekä muut pienhiukkaset ja epäpuhtaudet.


Näytteet kerätään kohteesta riippuen eri tiloista ja paikoista. Useimmiten ensimmäiset näytteet otetaan joka tapauksessa aistien varaisesti eli yleensä mittauksen tilaajan havaintojen perusteella.

Sisäilmamittaukseen voi kuulua paljon erilaisia tutkimustapoja, joilla pyritään selvittämään ilmanlaatu, sitä heikentävät hiukkaset ja niiden kulkeutuminen sisäilmaan. Selvityksen lisäksi sisäilmamittauksessa pyritään löytämään konkreettisia asioita, joiden avulla sisäilman laatua voidaan välittömästi ja pitkällä aikavälillä nostaa.Löydä sisäilmatutkimukseen luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Milloin kannattaa harkita sisäilman tutkimista?

Sisäilmamittauksen tilaamista kannattaa harkita, jos voidaan epäillä vahinkoa rakenteissa tai esimerkiksi rakennuksen ilmanvaihdossa. Jos tilassa asuvilla, työskentelevillä tai muuten paljon oleskelevilla on huomattu poikkeavan paljon sairastelua tai tukkoisuutta on sisäilmatutkimus ehdottoman tärkeä tilata ensitilassa.

Sisäilmaa voi ja kannattaa tutkia myös asuntokauppaan liittyvän kuntotarkastuksen yhteydessä.

Sisäilmatutkimuksen hinta

Hinta sisäilmatutkimukselle on useasti hyvin vaihteleva tilan koon ja havaintojen määrästä riippuen. Hinta muodostuu otettujen näytteiden, tutkimuksien määrän mukaan ja tutkimukseen kestäneen ajan mukaan. Useimmiten tutkimusten hinnat pysyvät kohtuullisina, jolloin asuinkiinteistöön mittaus harvoin maksaa yli muutamia satoja euroja, useimmiten vähemmän.


Ongelmien ilmetessä sisäilmatutkimus selvittää latteiden ja rakenteiden kunnon. Sisäilmasta tehtävillä mittauksilla ja näytteiden otoilla saadaan lisää tietoa ongelmista. Sisäilmatutkimus vastaa kysymykseen missä kunnossa on tilan sisäilma, ja usein myös miten sitä voidaan parantaa. Kuitenkin esimerkiksi vesivahingon tai muun vaurion paikallistaminen on hankalaa sisäilmatutkimuksen perusteella.


Jätä ilmoitus omasta remontistasi, tästä

Remontti-ilmoituksen jättäminen Urakkamaailmaan on ilmaista eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Tutustu myös muihin suosittuihin artikkeleihin

Toimiston remontoiminen

Toimistoremontti hinta

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

pihasuunnittelu hinta

Pihasuunnittelu hinta

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu

Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen hinta

Patolevyn asentaminen

Patolevyn asentaminen
Tässä artikkelissa tutustut

 • Tutustu hintaesimerkkeihin sisäilman tutkimuksista
 • Kuinka säästää rahaa sisäilmatutkimuksessa
 • Mikä on ja miten sisäilmatutkimus tehdään
 • Mitä haittoja on huonosta sisäilman laadusta ja
 • Mitä sisäilmatutkimus maksaa?Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua saattaa kiinnostaa myös:

koneellinen ilmanvaihto

Koneellinen ilmanvaihto

Vesivahingon korjaus hinta

Vesivahingon korjaus

Rakennusvaiheen valmistelu

Rakennusvaiheen valmistelu

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Omakotitalon purku hinta

Omakotitalon purku hinta

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

kiinteistön kuntotarkastus

Kiinteistön kuntotarkastus

Asbestin purkaminen omakotitalossa

Asbestin purkaminen

mikrosementti hinta

Mikrosementti hinta

IV-asennus

IV-asennus

Esillä medioissa

Kauppalehti
Mtv3
Etelä-Suomen Sanomat
Suomen Kiinteistölehti
Etuovi
Vuoden verkkokauppa