Uusi kohde!

Terassin ulkosivun ja sisäseinän rappaus, Espoo

1 minuutti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Sulkanen.fi Oy, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Peltikaton vaihtaminen, Parainen

1 minuutti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pintataikurit, Lohja

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Seinien pintakorjaustyöt, maalausja tape..., Espoo

2 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Vesieristys - Katso hinta ja löydä luotettava tekijä

Lue tästä artikkelista kuinka voit säästää rahaa vesieristysremontissasi sekä tutustu Urakkamaailman käyttäjien toteutuneisiin urakoihin.

Selvitä oman remonttisi hinta:


Vesieristyksen hinta

Keskimäärin pienen kylpyhuoneen vesieristys maksaa teetettynä n. 400 € - 6 000 € (työn osuus). Vesieristys on märkätilaremontin tärkeimpiä osuuksia, joten suosittelemme kokeneen remonttiasiantuntijan palkkaamista, ellei itseltäsi löydy tarvittavaa kokemusta.

Vesieristystyön hinta riippuu monesta eri tekijästä. Jos sinulta löytyy osaamista ja aiot suorittaa työn itse, voit päästä remontissasi pelkillä materiaalikustannuksilla. Materiaalikustannukset liikkuvat suunnilleen 300 € - 600 € välillä.

Kilpailuta onnistunut vesieristys

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Tiesithän, että vesieristystyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen?

HUOM. Ylläolevat vesieristysremonttien hinnat ovat oikeita Urakkamaailman kautta kilpailutettujen märkätilaremonttien hintoja. Hinnat ovat kuitenkin vain suuntaa-antavia arvioita kuluihin. Oman vesieristysremonttisi hintataso selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous urakoitsijoilta ja vertailemalla kuka olisi sopivin ammattilainen remonttiisi.

Vesieristyksen hinta vaihtelee muun muassa pinta-alan mukaan. Jos kyseessä on ison taloyhtiön saunaremontti, on kustannus aivan eri luokkaa kuin pienen kerrostalohuoneiston kylpyhuoneremontti.

Myös remonttisi sijainnilla on väliä. Pääkaupunkiseudulla hinnat ovat aavistuksen korkeammat kuin muussa Suomessa. Lisäksi remontin kiire vaikuttaa hintaan. Kun lähdet suunnittelemaan remonttiasi ajoissa, tuntuu tämä myös lompakossasi. Tällöin sinulla on aikaa kilpailuttaa remonttisi ja tutustua monen eri urakoitsijan taustatietoihin tehdäksesi hyvä päätös. Lue lisää, mitä taustatietoja on hyvä tarkistaa urakoitsijasta.

Miten vesieriste asennetaan?

Vesieristys on kylpyhuone-, ja saunaremonttien tärkeimpiä osa-alueita, joka luo huonetilasta kestävän vedelle altistumiselle. Vedeneristyksellä tarkoitetaan ainekerrosta, joka estää veden pääsemisen rakenteisiin. Vesieristeitä on käytössä monenlaisia, yhteistä niille on kuitenkin kesto jatkuvalle kastumiselle, ilman haitallisia vaikutuksia.

vesieristyksen asennus

Vesieristys tulee tehdä kaikkiin kiinteistön märkätiloihin. Märkätila on huonetila, jossa lattia tai seinä saattaa altistua vedelle. Saunat ja kylpyhuoneet ovat tästä hyvä esimerkki. Wc-tilaa ei pidetä pakollisena vesieristettävänä tilana, mutta wc-tiloihin suositellaan kosteudeneristystä, jotta estetään lattialle roiskuneen veden pääseminen rakenteisiin.

Pelkkä laatoitus kylpyhuoneissa ei ole riittävä vedeneristys, sillä vesi imeytyy laattojen saumoista laatoituksen väleihin ja sitä kautta rakenteisiin.

On tärkeätä huomata työjärjestys vesieristystä tehdessä. Koska vesieristykset eivät kestä mekaanista rasitusta, kuten kengän askelmia, tulee märkätiloissa aina ensin vesieristää seinät ja sen jälkeen vasta lattia-ala. Laatoitus tehdään mieluiten heti kun vesieristys on kuivunut, jotta minimoidaan riski vesieristeen rikkoutumisesta.

Löydä tekijä remonttiin

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

VTT sertifikaatti

VTT myöntää märkätilojen vedenerityksiä tekeville yrityksille harkinnan mukaan alan henkilösertifikaatteja. Sertifikaatin saamiseksi henkilön tulee osallistua valmentavaan koulutukseen ja läpäistä näyttökoe ja kirjallinen tentti. Sertifikaatin säilyttämiseksi henkilön tulee osallistua säännöllisiin jatkokoulutuksiin. Sertifikaatti ei ole kylpyhuoneremontin tekijälle pakollinen, mutta se on tietynlainen näyttö osaamisesta.

Erilaiset vesieristysmateriaalit tarvitsevat eri levityspaksuuden, jotta haluttu veden eristävyys on saavutettu. Kyseinen vesieristysmateriaalin paksuus on aina ilmoitettu pakkauksessa. Monesti, jotta haluttu paksuus saavutetaan, tulee eristettä levittää useampaan kertaan.

Märkätilan vesieristystöiden työosuus kestää normaalisti yhden ja kahden päivän välillä.

Vesieristys on rakennusmääräysten mukaan pakollinen kaikissa märkätiloissa. Jos asut taloyhtiössä, tulee sinun ilmoittaa vesieristysremontistasi taloyhtiöllesi ja selvittää heille vesieristyksen tekijän tiedot. Lue lisää VTT-sertifikaatista täältä.

Saako vesieristyksen tehdä itse?

Vesierityksen voi tehdä itse, jos siihen löytyy tarvittava osaaminen. Vesieristys on kuitenkin yksi märkätilan tärkeimmistä työvaiheista, joka tulee suorittaa huolella vesivahinkojen välttämiseksi.

Jos ryhdyt hommaan itse, muista noudattaa eristeen valmistajan tarkkoja ohjeita ja ota huomioon saumojen, putkien, viemäreiden ja nurkkien vahvistamiset.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Teetä kylpyhuoneen vesieristys ammattilaisella

Onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi työ kannattaa tilata vesieristyksen ammattilaiselta. Urakkamaailmasta löydät alueesi asiantuntijat helposti ja nopeasti. Ennen yrityksen valintaa pääset vielä tutustumaan yrityksen taustoihin sekä lukemaan muiden käyttäjien kokemuksia.

Lue lisää: Saunaremonttien toteutuneita hintojaTalon maalauksen toteutuneita hintojaPeltikattoremonttiTerassin rakentaminenVesivahingon korjaus

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi