Uusi kohde!

Saunan pesuhuoneen lattialämmitys sekä p..., Kortela

4 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

MJ LVI-PALVELU , Vantaa

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Julkisivun huoltomaalaus, Espoo

4 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti-Kymppi, Naantali

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Latausaseman asennus lämmitystolpan tila..., Tampere

15 minuuttia sitten

×
Päivitetty 23.01.2024

Harmaavesisuodatin mökille tai omakotitaloon - Asennus ja hintaesimerkit

Tässä artikkelissa:

- Mikä on harmaavesisuodatin?
- Kuinka harmaavesisuodatin asennetaan?
- Mitä harmaavesisuodatin ja sen asennus maksaa?


Harmaavesisuodattimen avulla voidaan varmistaa ympäristöystävällinen jätevesiratkaisu mökille tai omakotitaloon. Harmaavesisuodatin soveltuu pesu- ja talousjätevesille, eli niin kutsutuille harmaille vesille.

Aloita onnistunut harmaavesisuodattimen asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Kokosimme tietopaketin harmaavesisuodattimista ja niiden asennuksesta.

Mitä harmaavesisuodatin maksaa?

Harmaavesisuodattimen hinta riippuu merkistä ja valitun suodattimen koosta. Edullisimmat suodattimet liikkuvat n. 500 euron paikkeilla ja kalleimmat hieman yli 2000 eurossa.

Tärkeintä on valita omiin tarpeisiin mitoitettu suodatin, jotta suodattimesta saadaan paras hyöty irti. Yleisimpiä harmaavesisuodatin merkkejä ovat mm. Uponor, Biolan, Geotrap sekä Rotomon.

Kuinka asentaa harmaavesisuodatin?

Jokaisen harmaavesisuodattimen yhteydessä tulee laitekohtaiset asennusohjeet, joita tulee noudattaa tarkasti. Suurimmassa osassa suodattimia turve on laitteessa valmiina ja esikäsitelty jätevesien puhdistamiseen sopivaksi.

Asennus kestää keskimäärin pari tuntia, eikä suurimpaan osaan suodattimien asennuksista tarvita erillisiä laitteita tai työkoneita. Jos suodatin halutaan asentaa maan alle, tulee sille kaivaa sopivan kokoinen monttu. Maan alle asennettua suodatinta voidaan hyödyntää myös talvisaikaan.

Suodattimien puhdistusteho kestää keskimäärin, hieman laitteesta riippuen, noin sadan käyttöpäivän ajan. Suodattimet tulee vaihtaa joko sadan päivän jälkeen tai noin kolmen kuukauden välein.


HINTAESIMERKKI 1:

Harmaavesisuodattimen kaivuu- ja asennustyöt

Siuntiolaiseen omakotitaloon asennettiin Avalon Nordic Iisi H6 mallinen harmaavesisoudatin. Urakkaan kuului kaivuu- sekä asennustyöt. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 88 €


Kuinka harmaavesisuodatin toimii?

Harmaavesisuodattimen sisällä on päällekkäin aseteltuja suodatinlaatikoita, joiden läpi jätevesi ohjataan. Jätevedet valuvat painovoimaisesti suodattimien läpi päädyissä sijaitsevien aukkojen kautta. Myös ilmankierto suodattimessa toimii painovoimaisesti.

Kilpailuta harmaavesisuodattimen asennus

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Laitteen puhdistuskapasiteetti vaihtelee suodatinkohtaisesti, mutta keskimääräisesti suodattimella saadaan vuorokaudessa n. 500 litraa puhdistettua vettä, mikä vastaa n. 1-5 ihmisen pesuvesiä.

suodatettu harmaavesi

Miksi hankkia harmaavesisuodatin?

Suodatin on ympäristöystävällinen ja helppo tapa huolehtia esimerkiksi mökin tai muun loma-asunnon jätevesistä. Hyvin mitoitettu suodatin voidaan halutessa asentaa myös omakotitaloon. Mökillä harmaavesisuodatinta voidaan hyödyntää esimerkiksi pyykinpesukoneen, tiskikoneen tai suihkun käyttöön. Ainoastaan wc-vesiä ei saa laskea suodattimen kautta, vaan ne on käsiteltävä erikseen.

Omakotitaloon tai ympärivuotisessa käytössä olevalle mökille kannattaa hankkia suodatin jonka mukana tulee talvivarustepaketti, näin huolehditaan sen toimintavarmuus ympäri vuoden.


HINTAESIMERKKI 2:

Siirtolapuutarhamökin käymälä ja harmaavesi

Helsingissä sijaitsevaan siirtolapuutarhamökkiin asennettiin uusi polttava käymälä sekä Biolanin harmaavesisuodatin. Remontin tilaaja oli itse hankkinut laitteet valmiiksi ja urakkaan kuului laitteiden asennukset. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 933 €


Voiko harmaavesisuodattimen asentaa itse?

Halutessasi, voit asentaa järjestelmän itse laitteen asennusohjeiden mukaisesti. Asennuksen voi myös tilata ammattilaiselta, jolla on kokemusta vastaavanlaisista asennuksista ja jolta asennus käy käden käänteessä.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Jos suodatin halutaan asentaa maan alle, onnistuu kaivaminen helpoiten pienen kaivinkoneen avulla. Tällöin voi olla tarpeen ottaa avuksi kaivuutöitä tekevä remonttifirma.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi