Uusi kohde!

Kattolistojen asennus, Espoo

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Klaukkala

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Kaarina

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lieden ja uunin sähkökytkentä, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RakSa Majava Oy, Kerava

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tesla latausaseman asennus, Espoo

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 03.06.2024

Hyvät kylpyhuonekalusteet kestävät aikaa ja katseita

Tässä artikkelissa tutustut kylpyhuonekalusteiden ja niiden asennusten hintoihin.

Muista valita kylpyhuonekalusteet harkiten, niin että ne kestävät vuosia ja ne ovat käytännölliset tarpeisiisi vielä vuosienkin kuluttua. Artikkelissa jaamme neuvomme kylpyhuonekalusteiden valintaan.

Kuva: Loviisan Asuntomessut 2023 - kohde: 15

Mitä maksaa kylpyhuonekalusteiden asennus?

Alle olemme keränneet esimerkkihintoja erilaisista kylpyhuonekalusteiden asennustöistä tai remonteista, joihin on oleellisesti kuulunut kph-kalusteiden asennustöitä.

Remontin suunnittelu

Moni ryhtyy valitsemaan säilytysratkaisuja vasta, kun kylpyhuoneremontti on jo pitkällä. Toimivin ja esteettisin kokonaisuus syntyy kuitenkin sitä helpommin, mitä varhaisemmassa vaiheessa valinnat tehdään. Jos vesipisteet ja sähköpistokkeet on jo asennettu, kalusteet on sovitettava niihin.

Aloita onnistunut kylpyhuonekalusteiden asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Ennen kalustevalintoja on hyvä miettiä kylpyhuoneen käyttötarkoitusta: pestäänkö siellä pyykkiä, onko peilin edessä tarkoitus meikata tai ajaa partaa, mitä tavaroita, purkkeja tai tekstiilejä siellä säilytetään, mihin tarvitaan laskutilaa?

Kylpyhuonekalusteilta on vaadittava paljon

Kylpyhuonekalusteiden on kestettävä hyvin kosteutta, niidenkin, jotka eivät ole suoraan tekemisissä veden kanssa tai edes roiske-etäisyydellä. Ensimmäiseksi kannattaa kiinnittää huomiota materiaaleihin sekä laatuun, toiseksi toimivuuteen ja tyyliin. Ulkoisesti samankaltaiset allaskaapit voivat olla ominaisuuksiltaan huomattavan erilaisia.

Halvemmissa kylpyhuonekalusteissa käytetään tyypillisesti lastu-, mdf- tai hdf-levyä, ja osa tuotteista on heikkolaatuisia. Kosteuden vaurioittama, saumoistaan irvistelevä levy ei ole vain kauneusvirhe: se erittää ilmaan haitallisia yhdisteitä kuten formaldehydiä. Mikäli hinta ei ole ensisijainen valintaperuste, kylpyhuoneessa kannattaa suosia esimerkiksi hyvämaineisten valmistajien keskihintaisia tuotteita tai materiaaleja, jotka kestävät kosteutta luonnostaan paremmin.

Luonnonmateriaalit sekä muut yksinkertaiset materiaalit tekevät tuloaan myös kylpyhuoneisiin. Tyylissä voi olla kylpylätunnelmaa, teollista vallankumousta tai luovaa leikittelyä, mutta materiaaleissa painottuvat posliini, puu, metalli, lasi, kivi, keramiikka, jopa betoni. Valkoiset, harmaat ja mustat kalusteet pitävät yhä pintansa, mutta entistä useampi valitsee kylpyhuoneeseensa maanläheisiä sävyjä tai tehostevärejä, kuten kirkkaansinistä.

Hintahaitari on leveä - kylpyhuonekalusteiden hinta vaihtelee

Kylpyhuoneen kalustesuunnittelu on luonteva aloittaa allaskaapista, vesipisteestä. Nykyään valtaosa kaapeista on seinään kiinnitettäviä tai jaloilla seisovia, jottei kosteus jää hautomaan kalusteiden alle. Kaikista halvimmat levymateriaaleista valmistetut allaskaapit maksavat vain muutamia kymppejä, mutta tunnetumpien merkkien edulliset tuotteet alkavat noin sadasta eurosta.

Löydä luotettava kylpyhuonekalusteiden asentaja

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Keskihintaiset allaskaapit asettuvat suunnilleen 200–800 euron välille. Tässä hintaryhmässä on tarjolla jo laajempi kirjo materiaaleja. Edullisimmillaan metallisen allaskaapin voi hankkia parilla sadalla eurolla.

Massiivipuisen allaskaapin takorautaisin vetimin puolestaan saa tilattua alle 400 eurolla kotimaiselta design-maahantuojalta. Monet merkkivalmistajien allaskaapit maksavat reilut tuhat euroa, ja sitäkin hintavampia vaihtoehtoja on toki tarjolla.

suihkun asennus

Allaskaappien hintoihin vaikuttavat luonnollisesti kalusteen mitat sekä kaappien ja laatikoiden lukumäärä. Vertailua hankaloittaa myös tuotepakettien erilaisuus: toiset sisältävät esimerkiksi pesualtaan ja viemärisarjan, toiset taas eivät. Posliinisen, tasoon upotettavan pesualtaan saa edullisimmillaan noin 30 eurolla. Merkkivalmistajien eleganttien, maljamaisten altaiden hinnat alkavat noin sadasta eurosta. Vähemmän tunnetuilta merkeiltä löytyy samankaltaisia noin 50 euron hintaan.

Edullisimmat lasialtaat maksavat noin sata euroa, kun taas keramiikkakulhoa muistuttavan pesualtaan voi löytää reilulla 200 eurolla. Luonnonkivisen, käsityönä valmistetun pesualtaan voi myös saada kahdella sadalla, mutta arvokkaammat kvartsialtaat maksavat jo pari tuhatta euroa.

Riittävästi säilytystilaa, siisti kylpyhuone - allas- ja peilikaappien hinta

Useimmat haluavat kylpyhuoneeseensa allaskaapin lisäksi peilikaapin, mahdollisesti myös korkean kaapin, hyllykön tai toisen seinäkaapin. Peilikaappien hintaan vaikuttavat muun maussa peilien kaksipuolisuus, integroitu valaistus, pistorasia ja usb-portti. Mikäli peilikaapissa on led-valot, niiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä heikkolaatuisimmat värisevät näkyvästi.

Edullisimmat levymateriaaleista valmistetut peilikaapit maksavat alle 50 euroa. Niiden ovipeilit ovat tyypillisesti yksipuoliset. Sadalla eurolla saa metallirunkoisen kaapin kaksipuolisilla peileillä.

Valaisin ja pistorasia nostavat hinnan alimmillaan 150 euron paikkeille. Keskihintaiset peilikaapit, valmistusmateriaalista riippumatta, asettuvat 200–600 euron välille. Merkkivalmistajilta löytyy myös reilusti yli tuhat euroa maksavia peilikaappeja.

Aloita onnistunut remontti

Pyydä tarjouksia

Saat ensimmäiset tarjoukset keskimäärin jo tunnissa.

Korkeiden kylpyhuonekaappien hinnat alkavat sadasta eurosta. Kylpyhuonekalusteistaan tunnettujen merkkien edullisimmat kaapit ovat 200 euron paikkeilla, kun taas keskihintaiset asettuvat 400 700 euroon. Massiivipuisen kaapin voi löytää noin 750 eurolla. Jos harkitsee kylpyhuoneeseensa hintavampia merkkituotteita, on hyvä muistaa, että kalusteita on mahdollista teettää myös puusepäntyönä.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi