Viemärin puhdistus auttaa ennaltaehkäisemään vesivahingon syntymistä

Lukuaika 3min viemärin puhdistus

Iso osa Suomessa tapahtuvista jätevesivahingoista johtuu yksinkertaisesti tukkeutuneesta viemäristä. Säännölliset viemärin huoltotoimenpiteet auttavat pitämään viemärin puhtaana ja toimivana. Tästä artikkelista löydät tietopaketin viemärin huoltoon ja hintoihin liittyen.Esimerkki Urakkamaailman kautta toteutuneesta viemärin puhdistuksesta

Kouvolalaisessa omakotitalossa suoritetussa kuntotarkastuksessa kävi ilmi, että talon viemärin tarkastuskaivoon oli kertynyt jätettä. Tämä johti siihen, että kaivo oli tukkeutumassa. Puhdistusurakkaan löytyi ammattilainen Urakkamaailman kautta ja työ toteutui hintaan 520€

Lue lisää...Putkistoon pääsee usein rasvaa, hiuksia, pesuaineita sekä muuta jätettä, esimerkiksi astianpesukoneen poistoletkun tai kylpyhuoneen lattiakaivon kautta. Ajan myötä jäte kerääntyy viemäriin ja aiheuttaa rasvoittumista ja sakkaantumista. Ensimmäisiä tukkeutumisen merkkejä ovat usein hajuhaittojen synty sekä veden hidas valuminen viemäriin. Tukokset on syytä ottaa vakavasti, sillä pahimmassa tapauksessa ne voivat johtaa jopa vesivahinkoon. Joissakin tapauksissa vuodot eivät myöskään ole suoraan havaittavissa, vaan saattavat pikkuhiljaa vuotaa rakenteisiin ja aiheuttaa niissä homeongelmia. Puhdistus ja huolto ovat siis tarpeen, vaikka näkyviä ongelmia ei olisikaan vielä ilmestynyt.


Selvitä viemärin puhdistuksen hinta


Kuinka usein viemäri tulisi puhdistaa?

Suositeltu huoltoväli viemäreille on noin 10–15 vuotta. Ongelmien ilmetessä on toki syytä ottaa yhteyttä ammattilaiseen jo aiemmin. Huollon yhteydessä on usein myös tarpeen suorittaa putkistokuvaus, jonka avulla voidaan tarkastaa putkiston ongelmakohdat ja saada selville sen toimintakunto. Kuvaus nostaa luonnollisesti huollon kustannuksia. Säännöllinen ja hyvin hoidettu huolto on kuitenkin paras toimenpide pidentämään viemäreiden käyttöikää, sekä ennaltaehkäisemään laajempia kunnostustoimenpiteitä. Urakkamaailman kautta löydät rautaisen ammattilaisen, joka osaa antaa arvion kotisi viemärin toimenpiteiden laajuudesta sekä hinnoista.

Huom! Puhdistuksen kestoon vaikuttaa viemärin likaisuus sekä putkiston koko. Mitä kauemmin edellisestä puhdistuksesta on aikaa, sitä perusteellisempi puhdistus yleensä tarvitaan.

Vaikka yleisesti ajatellaankin, että muoviputket ovat kestävä vaihtoehto, tulee niitäkin huoltaa. Ajan mittaan myös muovi venyy ja halkeilee ja sileäänkin pintaan jää kiinni rasvajäämiä ja muuta kodin jätettä. Jos putkisto on hyvässä kunnossa ei sitä ole syytä lähteä uusimaan, vaan perusteellinen puhdistus riittää toimivuuden palauttamiseksi. Tapauksissa joissa putkiston kunto kuitenkin vaatii laajempaa remonttia, voi sukitus olla oiva vaihtoehto.hana toimii viemärin puhdistuksen jälkeen


Ammattilainen avuksi

Vaikka pienet tukokset onkin usein mahdollista hoitaa kotikonstein, kodin viemäri on syytä tarkastuttaa ammattilaisen toimesta tasaisin väliajoin. Ammattilainen osaa kartoittaa putkiston kunnon ja listata tarvittavat toimenpiteet. Heiltä löytyy myös oikea kalusto, jolla saadaan paras mahdollinen lopputulos. Puhdistukseen käytetään usein esimerkiksi harjapesua ja painehuuhtelua. Myös hajulukot ja lattiakaivot puhdistetaan. Toimenpiteen jälkeen ammattilainen käy vielä remontin tilaajan kanssa läpi puhdistuksen tulokset, jolloin asukas saa tarkempaa tietoa kotinsa putkiston kunnosta.

Talvisin riskinä on myös putkien jäätyminen, joka usein johtuu siitä, että niitä ei eristetty riittävästi tai kaivettu tarpeeksi syvälle. Kupariputkilla on usein taipumusta jäätyä helpommin kuin muoviputkilla. Jäätyneiden putkien sulattaminen on myös paras jättää ammattilaisen hoidettavaksi.


Kilpailuta urakoitsija remontillesi

Kilpailuttaminen Urakkamaailman kautta on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen

Tämä artikkeli sisältää:

  • Tietoa viemärin puhdistuksesta
  • Urakkamaailman kautta toteutuneen urakkaesimerkin
  • Esimerkkejä viemärin huollon tärkeydestä


Remonttiturvalla turvaat remonttisiUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailma

Aloita turvallinen remontti tästä


Lisää kiinnostavia aiheita:


Putkiremontti hinta

Putkiremontti hinta

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Valoisa kylpyhuone vesieristys

Vesieristyksen hinta

Salaojitus hinta

Salaojituksen hinta

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

putkimies hinta

Putkimies hinta

Pientä pintaremonttia

Pienen pintaremontin hintoja

Pesuohuoneremontti hinta

Pesuhuoneremontin hinta

WC remontti hinta

WC-remontin hintoja

wc-pöntön asennus

WC-pöntön asennus

Esillä medioissa

Kauppalehti
Mtv3
Etelä-Suomen Sanomat
Suomen Kiinteistölehti
Etuovi
Vuoden verkkokauppa