Uusi kohde!

Pienimuotoinen keittiöremontti kaksiossa, Tampere

21 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

23 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Painting three rooms off white (Viherlaa..., Espoo

28 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Istutusojan kaivaminen 35m ja multaamine..., Piispanristi

40 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Kopolaatta on korjattavissa oleva ongelma

Kopolaatat ovat laattoja, joko seinissä, lattiassa tai katossa, joihin on jäänyt ilmataskuja laatan ja betonin väliin.

Seinissä olevat kopolaatat voivat tulla helposti alas ja lattiassa olevat laatat taas haljeta ja aiheuttaa näköhaittaa. Kopolaatat on siis syytä korjata, jotta vältytään suuremmilta vahingoilta.


Kuinka kopolaatat syntyvät?

Moni luulee kopolaattojen syntyvän vesivaurioista, mutta tämä on kuitenkin vain harvoin syy kopolaatan syntyyn. Yleisin syy on laattojen asennusvaiheessa tehdyt virheet, kuten laattojen asentaminen liian kostean pohjan päälle tai vaihtoehtoisesti liian pitkä aika laastin levityksen ja laatan asentamisen välillä, jolloin laatta ei kiinnity kunnolla laastiin.

Myös nopea lämpötilan nousu voi aiheuttaa kopolaatan syntymisen, tällainen tilanne voi syntyä lattialämmityksen nostosta vaikkapa kesän jälkeen. Lämpötilaa tulisikin nostaa hitaasti ja pikkuhiljaa, usean päivän ajan.

kopolaatta korjaus

Laattojen saumaukset on myös tärkeää pitää kunnossa ja uusia tasaisin väliajoin. Huonot saumaukset voivat päästää sisään kosteutta joka laattojen takana aiheuttaa kiinnityslaastin kulumisen ja seurauksena syntyy kopolaatta.

Aloita kopolaatan korjaus

Jätä remontti-ilmoitus

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Mitä kopolaatan korjaaminen maksaa?

Kopolaatan korjaaminen maksaa keskimäärin n. 100 - 900 euroa. Hintaan vaikuttaa korjattavien laattojen määrä sekä se miten laatat korjataan, edullisin vaihtoehto on yleensä laatan injektointi, mutta joissakin tapauksissa saatetaan päätyä myös laattojen vaihtoon.

Korjaamiseen kuuluu usein myös saumausten uusiminen. Keräsimme tähän muutaman hintaesimerkin Urakkamaailman kautta toteutuneista kopolaattojen korjauksista.

Kopolaattojen injektointi

Kopolaatat voidaan korjata injektoimalla, tällöin suurempaa remonttia ei tarvita. Kopolaatan taakse laitetaan epoksiliimaa, jonka avulla laatta kiinnittyy taustaansa. Injektointi on edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi laattojen vaihtaminen. Injektoinnissa laatan viereiseen saumaan porataan reikä, jonka kautta epoksiliima saadaan injektoitua suoraan laatan alle.

Injektointi on hyvin tehokas tapa korjata kopolaatat, sillä se kiinnittää laatan taustaan jopa paremmin kuin alkuperäinen laasti. Laatat on hyvä injektoida mahdollisimman pian, kun ongelma huomataan, jotta vältytään laatan tippumiselta tai hajoamiselta. Hajonneen laatan korjaaminen tulee nimittäin huomattavasti hintavammaksi kuin laatan injektointi.

Ammattilainen osaa arvioida korjauksen tarpeen sekä tilanteeseen sopivan menetelmän. Urakkamaailman kautta löydät luotettavan tekijän kopolaattojen korjaukseen.

Kopolaattoja seinissä, lattiassa tai katossa?

Kilpailuta kopolaatan korjaus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi