Uusi kohde!

Asbestikartoitus keittiön välitilasta, Joensuu

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiö remontti, Nurmijärvi

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Comx oy, Espoo

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Väliseinän purku, Nurmijärvi

4 tuntia sitten

×

Kopolaatta on korjattavissa oleva ongelma

Lukuaika 3min

kopolaatta

Kopolaatat ovat laattoja, joko seinissä, lattiassa tai katossa, joihin on jäänyt ilmataskuja laatan ja betonin väliin. Seinissä olevat kopolaatat voivat tulla helposti alas ja lattiassa olevat laatat taas haljeta ja aiheuttaa näköhaittaa. Kopolaatat on siis syytä korjata, jotta vältytään suuremmilta vahingoilta.

Kuinka kopolaatat syntyvät?

Moni luulee kopolaattojen syntyvän vesivaurioista, mutta tämä on kuitenkin vain harvoin syy kopolaatan syntyyn. Yleisin syy on laattojen asennusvaiheessa tehdyt virheet, kuten laattojen asentaminen liian kostean pohjan päälle tai vaihtoehtoisesti liian pitkä aika laastin levityksen ja laatan asentamisen välillä, jolloin laatta ei kiinnity kunnolla laastiin.

Myös nopea lämpötilan nousu voi aiheuttaa kopolaatan syntymisen, tällainen tilanne voi syntyä lattialämmityksen nostosta vaikkapa kesän jälkeen. Lämpötilaa tulisikin nostaa hitaasti ja pikkuhiljaa, usean päivän ajan.

kopolaatta

Laattojen saumaukset on myös tärkeää pitää kunnossa ja uusia tasaisin väliajoin. Huonot saumaukset voivat päästää sisään kosteutta joka laattojen takana aiheuttaa kiinnityslaastin kulumisen ja seurauksena syntyy kopolaatta.


Aloita luotettava remontti

Mitä kopolaatan korjaaminen maksaa?

Hintaan vaikuttaa korjattavien laattojen määrä sekä se miten laatat korjataan. Edullisin vaihtoehto on yleensä laatan injektointi, mutta joissakin tapauksissa saatetaan päätyä myös laattojen vaihtoon. Korjaamiseen kuuluu usein myös saumausten uusiminen. Keräsimme tähän muutaman hintaesimerkin Urakkamaailman kautta toteutuneista kopolaattojen korjauksista.


Kopolaatat ja laattojen saumausten uusinta, Helsinki

Vuonna 2011 valmistuneen pesuhuoneen laattoja uusittiin 2m2 alueelta. Korjaus suoritettiin injektoimalla ja saumaukset uusittiin. Lisää...

Toteutunut hinta: 427 €


Kopolaattojen kiinnitys ja silikonisauman uusinta, Jyväskylä

Rivitaloasunnon kosteusmittauksen yhteydessä löytyi kopolaattoja. Saumoihin oli syntynyt rakoja ja syntynyt muutamia kopolaattoja. Lisää...

Toteutunut hinta: 680 €


Kylpyhuoneen kopolaattojen injektointi, Nokia

Nokialaisen omakotitalon suihku- ja saunatilassa oli kopolaattaa n. 7-10m2 alueella. Laatat korjattiin injektoimalla. Lisää...

Toteutunut hinta: 705 €


Kopolaattojen injektointi

Kopolaatat voidaan korjata injektoimalla, tällöin suurempaa remonttia ei tarvita. Kopolaatan taakse laitetaan epoksiliimaa, jonka avulla laatta kiinnittyy taustaansa. Injektointi on edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi laattojen vaihtaminen. Injektoinnissa laatan viereiseen saumaan porataan reikä, jonka kautta epoksiliima saadaan injektoitua suoraan laatan alle.

Injektointi on hyvin tehokas tapa korjata kopolaatat, sillä se kiinnittää laatan taustaan jopa paremmin kuin alkuperäinen laasti. Laatat on hyvä injektoida mahdollisimman pian, kun ongelma huomataan, jotta vältytään laatan tippumiselta tai hajoamiselta. Hajonneen laatan korjaaminen tulee nimittäin huomattavasti hintavammaksi kuin laatan injektointi.

Ammattilainen osaa arvioida korjauksen tarpeen sekä tilanteeseen sopivan menetelmän. Urakkamaailman kautta löydät luotettavan tekijän kopolaattojen korjaukseen.


Kopolaattoja seinissä, lattiassa tai katossa?


Kilpailuta kopolaatan korjaus


Kilpailuttaminen on aina ilmaista eikä ilmoituksen jättäminen sido remontin tilaamiseen.