Asbestin purku ja kuinka paljon se maksaa? Lue ja selvitä kuinka asbestin purku tulee hoitaa ja mitä se maksaa omassa kodissasi.

Asbestin purku remontti Kuva 1: Työterveyslaitos

Haluatko purkaa omakotitalostasi asbestin? Selvitä kuinka paljon asbestin purku maksaa

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava palvelu löytää remontillesi tekijä kilpailuttamalla remonttisi. Voit helposti löytää esimerkiksi asbestin purkuun omakotitalossasi ammattilaisen jättämällä asbestin purkamisesta ilmoituksen Urakkamaailmaan. Ilmoituksen tekeminen on maksututonta eikä sido sinua mihinkään.

Esimerkkiurakka: Asbestilevyjen purku autotallin seinästä

Tässä remontissa purettiin noin 20 neliömetrin seinä pinta-ala. Asbestiurakkaan useimmiten kuuluu tarkka loppusiivous ja jätteiden poisvienti, kuten tähänkin urakkaan. Asbestin purku-urakassa ei toteutettu alkuperäisen tarjouspyynnön mukaista kellarin betonilattian purkua. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Toteutunut hinta: 2 200€


Löydä asbestiammattilainen remonttiisi, ilmaiseksi


Asbesti on Suomessa pääsääntöisesti 1920-1990-luvuilla käytetty rakennusmateriaali lämmön- ja sähköneristeenä. Asbesti on erittäin vaarallinen rakenusmateriaali sen syöpää aiheuttavien ominaisuuksien takia. Tästä johtuen, jos epäilet, että kodissasi on asbestia, tulee työ ehdottomasti luovuttaa ammattilaiselle.

Ehjät asbestia sisältävät materiaalit eivät vaaranna terveyttäsi, vaan vaarallinen altistus tapahtuu asbestin purkamisen tai rikkoontuneen asbestia sisältävän materiaalin yhteydessä. Asbestille altistuessa vaarana on sairastua erilaisiin syöpäsairauksiin.

Syynä, miksi asbestia on laajalti käytetty, johtuu sen erinomaisesta lämmön- ja sähkön eristävyydestä. Asbesti on ollut myös edullinen rakennusmateriaali verrattuna muihin eristysmateriaaleihin. Laajinta asbestin käyttö Suomessa oli 1960- ja 1970 luvuilla.

Asbestin käyttö Suomessa rakentaminen graafi Kuva 2: Työterveyslaitos


Kiinteistön omistajien tulee huolehtia, että rakennuksessa käytetyt materiaalit eivät sisällä asbestia, ja että tulevat purkutyöt suoritetaan mahdollisimman vähän asbestille altistavalla tavalla. Asbestipurkutyö on luvanvaraista työtä. Asbestipurkajan tulee olla työsuojeluviranomaisen valtuuttama. Tarkista tämä aina urakoitsijaltasi.


Ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee Suomen lainsäädännön mukaan tehdä asbestikartoitus ennen remonttia, kun tehdään pieniäkin purkutöitä. Asbestikartoituksen avulla tutkitaan onko rakennusmateriaaleissa käytetty asbestia. Urakkamaailman kautta saat vaivattomasti kysyttyä lisätietoa asbestikartoituksesta ja sen tilaamisesta alla olevan napin kautta.

Mistä asbestikartoitukselle tekijä?

Jätä yhteydenottopyyntö

asbestikartoitukseen liittyen.


Asbestin käyttäminen on Suomessa kielletty kokonaan vuonna 1994. Siis talot, jotka ovat rakennettu ennen kyseistä vuotta, saattavat sisältää asbestia jossain muodossa. Jos esimerkiksi olet tekemässä kylpyhuoneremonttia v. 1990 valmistuneessa talossa ja kylpyhuoneremonttiisi sisältyy rakenteiden purkua, tulee sinun varmistaa urakoitsijalta hänen tietotasonsa asbestinpurkamisen suhteen. Urakoitsijan välinpitämättömyys asian suhteen on erittäin vaarallista.


Jos siis epäilet, että esimerkiksi omakotitalossasi on asbestia, tässä sinulle ohjeet toimiin:

 • Älä missään nimessä lähde purkamaan asbestia omin päin.
 • Jos epäilet, että asbestoitu materiaali kotonasi on rikkoutunut, on kyseinen materiaali erittäin vaarallinen. Älä koske tai haistele kyseistä pinta-alaa. Kutsu asbestin purkutyön ammattilainen välittömästi paikalle. Rikkoutuneet materiaalit saattavat levittää ympäristöön asbestipölyä, joka keuhkoihin mennessä on vakava syöpää aiheuttava tekijä.
 • Asbestihiukkaset eivät kehoon päästessään poistu koskaan. Tämän takia pienikin altistus voi olla vaarallista.
 • Asbestiin liittyvät sairaudet ilmenevät monesti vasta vuosikausien päästä.
 • Asbestista muodostunut asbestipöly läpäisee tavalliset hengityssuojaimet, joten asbestipölyltä ei kotikonstein pysty suojautumaan.
 • Asbestipurkutyö on luvanvaraista työtä. Asbestipurkajan tulee olla työsuojeluviranomaisen valtuuttama. Tarkista tämä aina urakoitsijaltasi.
 • Jos epäillään, että remontoitavassa kohteessa on asbestia, on laadittava asbestikartoitus. Asbestikartoituksessa selvitetään mahdollisen asbestin sijainti, pölyävyys sekä asbestin määrä. Kartoituksen tulee laatia asiantuntija. Jos kartoitusta ei tehdä, tulee rakennuttajan huoletia että asbestipurkutyöt toteuttaa valtuutettu asbestiurakoitsija.


Asbestissa olevia mineraaleja ovat aktinoliittu, antofylliitti, amosiitti, krokidoliitti, tremoliitti ja krysotiili. Asbestia on käytetty laajalti eri kohteissa eri muodossa. Asbestia on muun muassa käytetty maaleissa, rakennuslevyissä, ilmastointikanavissa, putkieristeissä sekä monissa muissa eri käyttätarkoituksissa. Asbestipitoisen materiaalin erottaminen asbestia sisältämättömästä materiaalista on silmämääräisesti lähes mahdotonta. Tästä johtuen, jos materiaalin epäillään sisältävän asbestia, tulee sitä aina käsitellä kuin se olisi asbestia. Halutessaan asbestipitoisuuden voi selvittää lähettämällä näytteen materiaalista esimerkiksi Työterveyslaitoksen laboratorioon. Materiaalia käsitellään asbestimateriaalina, jos se sisältää yli 1 prosentin verran asbestia.

Asbestin käyttö remonteissa suomessa Kuva 3: Työterveyslaitos


Kilpailuta asbestiremontti, ilmaiseksi


Asbestilainsäädäntöön muutoksia vuonna 2016

Vuonna 2016 tulee voimaan uusi asbestilaki, joka pakottaa tekemään asbestikartoituksen purkukohteissa. Aiemmin kyseessä oli suositus. Velvoite asbestikartoitukseen on henkilöllä tai taholla, joka valvoo rakennushanketta. Käytännössä vuoden 2016 asbestilaki tulee mahdollistamaan purkutyön ainoastaan, jos asbestikartoitus on tehty ammattimaisesti. Purkutöitä saa tällöin tehdä ainoastaan jos purkajalla on asianmukainen purkulupa.


Ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee Suomen lainsäädännön mukaan tehdä asbestikartoitus ennen remonttia, kun tehdään pieniäkin purkutöitä. Asbestikartoituksen avulla tutkitaan onko rakennusmateriaaleissa käytetty asbestia. Urakkamaailman kautta saat vaivattomasti kysyttyä lisätietoa asbestikartoituksesta ja sen tilaamisesta alla olevan napin kautta.

Mistä asbestikartoitukselle tekijä?

Jätä yhteydenottopyyntö

asbestikartoitukseen liittyen.Lue myös: Saunaremontin hintoja, Laminaatin asennus hintoja, Terassin rakentaminen, Tarjouspyyntömalli, Kattoremontin kustannusarviot, Kylpyhuoneremontti HKI, Peltikaton maalaus hintoja, Askelääniseriste asennus, Lattian laatoituksen hintoja, Remontti HelsinkiLisää tietoa asbestista: Työsuojeluhallinto, Työterveyslaitos, Wikipedia: AsbestiTässä artikkelissa:

 • Kerrotaan mitä asbesti on
 • Mitä tulee tehdä, jos epäilet asbestia olevan omassa kodissasi

Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

 • Löydät tekijän remontillesi ilmaiseksi
 • Säästä rahaa kilpailuttamalla
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus
 • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Tee remontti-ilmoitus ja selvitä
asbestiremonttisi hinta, ilmaiseksiEnnen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee Suomen lainsäädännön mukaan tehdä asbestikartoitus ennen remonttia, kun tehdään pieniäkin purkutöitä.

Urakkamaailman kautta saat vaivattomasti kysyttyä lisätietoa asbestikartoituksesta ja sen tilaamisesta alla olevan napin kautta.

Mistä asbestikartoitukselle tekijä?

Jätä yhteydenottopyyntö

asbestikartoitukseen liittyen.

Lue myös:

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Talon purkutyöt hinta

Purkutöiden hinta

tapetin poistaminen

Tapetin poistaminen

Bitumikaton asentaminen

Huopakaton asentaminen

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hintaUrakkamaailma on aktiivinen sivusto löytää remontille tekijä:

5 1 8 8 8 9 1 4

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Esillä medioissa

Kauppalehti
Mtv3
Etelä-Suomen Sanomat
Suomen Kiinteistölehti
Etuovi
Vuoden verkkokauppa