Asbestin purku ja kuinka paljon se maksaa? Katso alta 10 hintaesimerkkiä ja selvitä kuinka asbestin purku tulee hoitaa

Asbestin purku remontti Kuva 1: Työterveyslaitos

Haluatko purkaa omakotitalostasi asbestin? Selvitä mikä on asbestin purkutyön hinta

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava palvelu löytää remontillesi tekijä kilpailuttamalla remonttisi. Voit helposti löytää esimerkiksi asbestin purkuun omakotitalossasi ammattilaisen jättämällä asbestin purkamisesta ilmoituksen Urakkamaailmaan. Ilmoituksen tekeminen on maksututonta eikä sido sinua mihinkään.

Tutustu alla olevaan asbestinpurku hintaesimerkkeihin. Kaikki alla olevat asbestin purkutyöt ovat oikeita Urakkamaailman kautta kilpailutettuja urakoita.


Asbestilevyjen purku autotallin seinästä

Tässä remontissa purettiin noin 20 neliömetrin seinä pinta-ala. Asbestipurku-urakkaan useimmiten kuuluu tarkka loppusiivous ja jätteiden poisvienti, kuten tähänkin urakkaan. Asbestin purku-urakassa ei toteutettu alkuperäisen tarjouspyynnön mukaista kellarin betonilattian purkua. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Toteutunut hinta: 2 200€


Asbestipurku Hangossa

Tässä urakassa asbestikartoituksen myötä, kylpyhuoneen laatoituksen alla olevasta muovimatosta oli löytynyt asbestia. Urakkahintaan kuului työn osuus, tarvikkeet, jätteiden asianmukainen käsittely sekä ilmanäyte ja raportti työn jälkeen. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Asbestipurun toteutunut hinta: 992 euroa


Asbestipurkutyö Helsingissä

Tässä työssä poistettiin abestilevy kokoinaisena kohdepoistona eteisen kaapin sisäseinän päältä. Hinta sisältä kaiken tarvittavan turvallisuussuunnitelmasta, siivoukseen ja loppuraporttiin. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Asbestipurun toteutunut hinta: 774 euroa


Keittiön välitilan laattojen asbestipurku

Työssä purettiin asbestia sisältävät keittiön välitilan laatat. Alueen koko oli noin 2,7 neliömetriä ja työ suoritettiin yhden työpäivän aikana. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Asbestipurun toteutunut hinta: 868 euroa


Wc tilan ja keittiön välitilan laattojen asbestipurku, Akaa

Tässä purkutyössä poistettiin keittiön välitilan laatoitus, sekä laatoitus wc-tiloista. Asbestikartoituksen perusteella tiedettiin molempien laattojen kiinnityslaasti sisältää asbestia, joten työhön tarvittiin asbestipurkaja. Laatoitusta poistettiin noin 8,5m2. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Asbestipurun toteutunut hinta: 1 736 euroa


Asbestia sisältävän seinän poraus

Tässä työssä suoritettiin läpivienti keittiöstä kylpyhuoneeseen. Porattava seinä sisälsi asbestia ja poraus suoritettiin timantilla. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Asbestipurun toteutunut hinta: 496 euroa


Kylpyhuoneen ja erillis-WC:n asbestipurku Helsingissä

Tässä työssä koko purettiin erillis-wc:n ja kylpyhuoneen seinät ja lattiat asbestipurkuna. Tilojen lattioiden yhteispinta-ala oli noin 8,3m2. Lue lisää klikkaamalla.

Asbestipurun toteutunut hinta: 2 852 euroaLöydä tekijä purkutyöhösi ilmaiseksi


Keittiön välitilalaatoituksen tasoitteen/kiinnityslaastin/sauma-aineen asbestipurku

Urakkamaailman käyttäjä halusi löytää tekijän välitilalaatoituksen asbestipurkuun. Sinänsä pieni urakka, mutta koska kyseessä oli asbestia sisältävää kiinnityslaastia, tuli työ hoitaa ammattimaisen laadukkaasti. Lue lisää klikkaamalla.

Asbestipurun hinta: 850 euroa


Asbestia sisältävät pinnat ja rakenteet saa purkaa ainoastaan valtuutettu ammattilainen

Asbesti on Suomessa pääsääntöisesti 1920-1990-luvuilla käytetty rakennusmateriaali lämmön- ja sähköneristeenä. Asbesti on erittäin vaarallinen rakenusmateriaali sen syöpää aiheuttavien ominaisuuksien takia. Tästä johtuen, jos epäilet, että kodissasi on asbestia, tulee työ ehdottomasti luovuttaa ammattilaiselle.

Ehjät asbestia sisältävät materiaalit eivät vaaranna terveyttäsi, vaan vaarallinen altistus tapahtuu asbestin purkamisen tai rikkoontuneen asbestia sisältävän materiaalin yhteydessä. Asbestille altistuessa vaarana on sairastua erilaisiin syöpäsairauksiin.

Syynä, miksi asbestia on laajalti käytetty, johtuu sen erinomaisesta lämmön- ja sähkön eristävyydestä. Asbesti on ollut myös edullinen rakennusmateriaali verrattuna muihin eristysmateriaaleihin. Laajinta asbestin käyttö Suomessa oli 1960- ja 1970 luvuilla.

Asbestin käyttö Suomessa rakentaminen graafi Kuva 2: Työterveyslaitos


Kiinteistön omistajien tulee huolehtia, että rakennuksessa käytetyt materiaalit eivät sisällä asbestia, ja että tulevat purkutyöt suoritetaan mahdollisimman vähän asbestille altistavalla tavalla. Asbestipurkutyö on luvanvaraista työtä. Asbestipurkajan tulee olla työsuojeluviranomaisen valtuuttama. Tarkista tämä aina urakoitsijaltasi.


Ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee Suomen lainsäädännön mukaan tehdä asbestikartoitus ennen remonttia, kun tehdään pieniäkin purkutöitä. Asbestikartoituksen avulla tutkitaan onko rakennusmateriaaleissa käytetty asbestia. Urakkamaailman kautta saat vaivattomasti kysyttyä lisätietoa asbestikartoituksesta ja sen tilaamisesta alla olevan napin kautta.

Mistä asbestikartoitukselle tekijä?

Jätä yhteydenottopyyntö

asbestikartoitukseen liittyen.Asbestin käyttäminen on Suomessa kielletty kokonaan vuonna 1994. Siis talot, jotka ovat rakennettu ennen kyseistä vuotta, saattavat sisältää asbestia jossain muodossa. Jos esimerkiksi olet tekemässä kylpyhuoneremonttia v. 1990 valmistuneessa talossa ja kylpyhuoneremonttiisi sisältyy rakenteiden purkua, tulee sinun varmistaa urakoitsijalta hänen tietotasonsa asbestinpurkamisen suhteen. Urakoitsijan välinpitämättömyys asian suhteen on erittäin vaarallista.


Jos siis epäilet, että esimerkiksi omakotitalossasi on asbestia, tässä sinulle ohjeet toimiin:

 • Älä missään nimessä lähde purkamaan asbestia omin päin.
 • Jos epäilet, että asbestoitu materiaali kotonasi on rikkoutunut, on kyseinen materiaali erittäin vaarallinen. Älä koske tai haistele kyseistä pinta-alaa. Kutsu asbestin purkutyön ammattilainen välittömästi paikalle. Rikkoutuneet materiaalit saattavat levittää ympäristöön asbestipölyä, joka keuhkoihin mennessä on vakava syöpää aiheuttava tekijä.
 • Asbestihiukkaset eivät kehoon päästessään poistu koskaan. Tämän takia pienikin altistus voi olla vaarallista.
 • Asbestiin liittyvät sairaudet ilmenevät monesti vasta vuosikausien päästä.
 • Asbestista muodostunut asbestipöly läpäisee tavalliset hengityssuojaimet, joten asbestipölyltä ei kotikonstein pysty suojautumaan.
 • Asbestipurkutyö on luvanvaraista työtä. Asbestipurkajan tulee olla työsuojeluviranomaisen valtuuttama. Tarkista tämä aina urakoitsijaltasi.
 • Jos epäillään, että remontoitavassa kohteessa on asbestia, on laadittava asbestikartoitus. Asbestikartoituksessa selvitetään mahdollisen asbestin sijainti, pölyävyys sekä asbestin määrä. Kartoituksen tulee laatia asiantuntija. Jos kartoitusta ei tehdä, tulee rakennuttajan huoletia että asbestipurkutyöt toteuttaa valtuutettu asbestiurakoitsija.


Asbestissa olevia mineraaleja ovat aktinoliittu, antofylliitti, amosiitti, krokidoliitti, tremoliitti ja krysotiili. Asbestia on käytetty laajalti eri kohteissa eri muodossa. Asbestia on muun muassa käytetty maaleissa, rakennuslevyissä, ilmastointikanavissa, putkieristeissä sekä monissa muissa eri käyttätarkoituksissa. Asbestipitoisen materiaalin erottaminen asbestia sisältämättömästä materiaalista on silmämääräisesti lähes mahdotonta. Tästä johtuen, jos materiaalin epäillään sisältävän asbestia, tulee sitä aina käsitellä kuin se olisi asbestia. Halutessaan asbestipitoisuuden voi selvittää lähettämällä näytteen materiaalista esimerkiksi Työterveyslaitoksen laboratorioon. Materiaalia käsitellään asbestimateriaalina, jos se sisältää yli 1 prosentin verran asbestia.

Asbestin käyttö remonteissa suomessa Kuva 3: Työterveyslaitos


Löydä remontillesi luotettava tekijä


Asbestilainsäädäntöön muutoksia vuonna 2016

Vuonna 2016 tulee voimaan uusi asbestilaki, joka pakottaa tekemään asbestikartoituksen purkukohteissa. Aiemmin kyseessä oli suositus. Velvoite asbestikartoitukseen on henkilöllä tai taholla, joka valvoo rakennushanketta. Käytännössä vuoden 2016 asbestilaki tulee mahdollistamaan purkutyön ainoastaan, jos asbestikartoitus on tehty ammattimaisesti. Purkutöitä saa tällöin tehdä ainoastaan jos purkajalla on asianmukainen purkulupa.Lue myös: Saunaremontin hintoja, Laminaatin asennus hintoja, Terassin rakentaminen, Tarjouspyyntömalli, Kattoremontin kustannusarviot, Kylpyhuoneremontti HKI, Peltikaton maalaus hintoja, Askelääniseriste asennus, Lattian laatoituksen hintoja, Remontti HelsinkiLisää tietoa asbestista: Työsuojeluhallinto, Työterveyslaitos, Wikipedia: AsbestiTässä artikkelissa:

 • Kerrotaan mitä asbesti on
 • Mitä tulee tehdä, jos epäilet asbestia olevan omassa kodissasi

Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

 • Löydät tekijän remontillesi ilmaiseksi
 • Säästä rahaa kilpailuttamalla
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus
 • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Urakkamaailmasta löydät luotettavan tekijän remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailma

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Talon purkutyöt hinta

Purkutöiden hinta

tapetin poistaminen

Tapetin poistaminen

Bitumikaton asentaminen

Huopakaton asentaminen

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hintaTiesitkö, että vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee Suomen lainsäädännön mukaan tehdä asbestikartoitus ennen remonttia, kun tehdään pieniäkin purkutöitä.

Urakkamaailman kautta saat vaivattomasti kysyttyä lisätietoa asbestikartoituksesta ja sen tilaamisesta alla olevan napin kautta.

Kilpailuta asbestikartoitus6 9 1 2 3 5 9 5

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.