Uusi kohde!

Keittiön siirto, purku ja asennus - Kylp..., Helsinki

33 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Järvenpää

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Keittiön sähköt, Rovaniemi

41 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parkettimies Oy, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Aurinkosuojakalvot parvekkeelle, Espoo

54 minuuttia sitten

×

Asbestipurku - paljonko asbestin purkuremontti maksaa?


Juttu päivitetty: 16.11.2022

asbestipurku

Omakotitalon asbestipurku edessä? Selvitä mikä on asbestin purkutyön hinta

Urakkamaailma.fi on Suomen johtava palvelu löytää remontillesi tekijä. Voit helposti löytää esimerkiksi asbestin purkuun omakotitalossasi ammattilaisen jättämällä asbestin purkamisesta ilmoituksen Urakkamaailmaan. Ilmoituksen jättäminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Listasimme asbestipurun hintaesimerkkejä. Kaikki alla olevat asbestin purkutyöt ovat oikeita, Urakkamaailman kautta kilpailutettuja urakoita.


Teknisen tilan asbestipurku, Raisio

Urakkamaailman käyttäjä halusi purkaa omakotitalon teknisen tilan putkien eristeet, joissa oli asbestia. Tilan koko oli n. 8 m2 ja yhteensä purettavaa eristettä oli n. 11 metriä. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 885 €


Muovimaton asbestipurku, Mäntsälä

Mäntsälässä sijaitsevassa omakotitalossa haluttiin poistaa asbestia sisältävä muovimatto. Muovimattoa oli sekä wc:ssä että yhdessä huoneista. Yhteensä muovimattoa purettiin 12 m2 kokoiselta alueelta. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 066 €


Keittiön välitilan asbestipurku, Espoo

Kerrostalon keittiön ja wc:n välitilasta löytyi kartoituksessa asbestia, joten välitilan purku täytyi toteuttaa asbestipurkuna. Kyseessä oli n. 2 m2 kokoinen alue ja urakka sisälsi myös kaapistojen purun sekä ilmanäytteen. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 178 €


Asbestipurku edessä, mutta tekijä puuttuu? Urakkamaailmasta löydät ammattilaisen helposti ja nopeasti.

Löydä luotettava tekijä purkutyöhösi

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Keittiön korkkilattian asbestipurku, Espoo

Keittiön korkkimatosta purettiin asbestia n. 10 m2 kokoiselta alueelta. Pölyävyys riskilaskenta-asteikolla oli 2. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 240 €


Linoleumlattian asbestipurku, Helsinki

Rivitaloasunnon vanha linoleumlattia purettiin asbestipurkutyönä. Lattia oli asennettu alunperin vuonna 1968 ja se koostui Finnflex laatasta sekä mustasta liimasta. Lattiapinta-alaa oli yhteensä 123 m2. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 463 €


Kylpyhuoneen seinien asbestipurku, Helsinki

Kerrostaloasunnon 10 m2 kokoiseen kylpyhuoneeseen oli tehty asbestikartoitus, jonka pohjalta seinissä oli tarve asbestipurulle. Pitkien seinien mitat olivat n. 270cm ja päätyseinät 160 cm, seinien korkeus oli 250m. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 563 €


Asbestin purkuremonttia ei saa tehdä itse ilman lupia

Asbesti on Suomessa pääsääntöisesti 1920-1990-luvuilla käytetty rakennusmateriaali lämmön- ja sähköneristeenä. Asbesti on erittäin vaarallinen rakennusmateriaali, sen syöpää aiheuttavien ominaisuuksien takia. Tästä johtuen, jos epäilet, että kodissasi on asbestia, tulee työ ehdottomasti luovuttaa ammattilaiselle.

Ehjät asbestia sisältävät materiaalit eivät vaaranna terveyttäsi, vaan vaarallinen altistus tapahtuu abestin purkamisen tai rikkoontuneen asbestia sisältävän materiaalin yhteydessä. Asbestille altistuessa vaarana on sairastua erilaisiin syöpäsairauksiin.

Syynä, miksi asbestia on laajalti käytetty, johtuu sen erinomaisesta lämmön- ja sähkön eristävyydestä. Asbesti on ollut myös edullinen rakennusmateriaali verrattuna muihin eristysmateriaaleihin. Laajinta asbestin käyttö Suomessa oli 1960- ja 1970 luvuilla.

Asbestin käyttö Suomessa rakentaminen graafi Kuva 1: Työterveyslaitos

Kiinteistön omistajien tulee huolehtia, että rakennuksessa käytetyt materiaalit eivät sisällä asbestia, ja että tulevat purkutyöt suoritetaan mahdollisimman vähän asbestille altistavalla tavalla. Asbestipurkutyö on luvanvaraista työtä. Asbestipurkajan tulee olla työsuojeluviranomaisen valtuuttama. Tarkista tämä aina urakoitsijaltasi.

Asbestin käyttäminen on Suomessa kielletty kokonaan vuonna 1994.Talot, jotka ovat rakennettu ennen kyseistä vuotta, saattavat sisältää asbestia jossain muodossa. Jos esimerkiksi olet tekemässä kylpyhuoneremonttia v. 1990 valmistuneessa talossa ja kylpyhuoneremonttiisi sisältyy rakenteiden purkua, tulee sinun varmistaa urakoitsijalta hänen tietotaitonsa asbestin purkamisen suhteen. Urakoitsijan välinpitämättömyys asian suhteen on erittäin vaarallista.

Jos epäilet, että kodissasi on asbestia, toimi näin:

 • Älä missään nimessä lähde purkamaan asbestia omin päin.
 • Jos epäilet, että asbestia sisältävä materiaali kotonasi on rikkoutunut, on kyseinen materiaali erittäin vaarallinen. Älä koske tai haistele kyseistä pinta-alaa. Kutsu asbestin purkutyön ammattilainen välittömästi paikalle. Rikkoutuneet materiaalit saattavat levittää ympäristöön asbestipölyä, joka keuhkoihin mennessä on vakava syöpää aiheuttava tekijä.
 • Asbestihiukkaset eivät kehoon päästessään poistu koskaan. Tämän takia pienikin altistus voi olla vaarallista.
 • Asbestiin liittyvät sairaudet ilmenevät monesti vasta vuosikausien päästä.
 • Asbestista muodostunut asbestipöly läpäisee tavalliset hengityssuojaimet, joten asbestipölyltä ei kotikonstein pysty suojautumaan.
 • Asbestipurkutyö on luvanvaraista työtä. Asbestipurkajan tulee olla työsuojeluviranomaisen valtuuttama. Tarkista tämä aina urakoitsijaltasi.
 • Jos epäillään, että remontoitavassa kohteessa on asbestia, on laadittava asbestikartoitus. Asbestikartoituksessa selvitetään mahdollisen asbestin sijainti, pölyävyys sekä asbestin määrä. Kartoituksen tulee laatia asiantuntija.

Asbestissa olevia mineraaleja ovat aktinoliittu, antofylliitti, amosiitti, krokidoliitti, tremoliitti ja krysotiili. Asbestia on käytetty laajalti eri kohteissa, eri muodossa. Asbestia on muun muassa käytetty maaleissa, rakennuslevyissä, ilmastointikanavissa, putkieristeissä sekä monissa muissa eri käyttötarkoituksissa. Asbestipitoisen materiaalin erottaminen asbestia sisältämättömästä materiaalista on silmämääräisesti lähes mahdotonta. Tästä johtuen, jos materiaalin epäillään sisältävän asbestia, tulee sitä aina käsitellä kuin se olisi asbestia. Halutessaan asbestipitoisuuden voi selvittää lähettämällä näytteen materiaalista esimerkiksi Työterveyslaitoksen laboratorioon. Materiaalia käsitellään asbestimateriaalina, jos se sisältää yli 1 prosentin verran asbestia.

Asbestin käyttö remonteissa suomessa Kuva 2: Työterveyslaitos

Asbestilainsäädäntöön muutoksia vuonna 2016

Vuonna 2016 tuli voimaan uusi asbestilaki, joka pakottaa tekemään asbestikartoituksen purkukohteissa. Aiemmin kyseessä oli suositus. Käytännössä vuoden 2016 asbestilaki mahdollistaa purkutyön ainoastaan, jos asbestikartoitus on tehty ammattimaisesti. Purkutöitä saa tällöin tehdä ainoastaan jos purkajalla on asianmukainen purkulupa.

Muista teettää asbestikartoitus ennen muutostöitä

Asbestikartoitus tulee lain mukaan tehdä aina kun puretaan ennen 1994 rakennetun kiinteistön rakenteita. Asbestikartoitus tulee tehdä aina ammattilaisen toimesta ja velvoite asbestikartoitukseen on joko rakennuttajalla tai taholla, joka valvoo rakennushanketta.

Asbestinäyte otetaan nähtävillä olevista materiaaleista ja tarvittaessa saatetaan myös rikkoa tai avata pintoja. Jokaisesta kerroksesta otetaan oma näytteensä.

Asbestin oireet

Asbestille altistuneilla henkilöillä keuhkoihin voi jäädä asbestikuituja, jotka aiheuttavat sairauksia. Pääsääntöisesti asbestisairauksia esiintyy henkilöillä, jotka ovat työskennelleet asbestin käsittelyn parissa. Oireet ilmenevät yleensä vasta noin. 10 - 40 vuoden jälkeen siitä kun asbestille on altistuttu. Asbestisairaudet voivat olla oireettomia tai oireina voi olla esimerkiksi rasitushengenahdostusta tai yskää.


Lue myös: Saunaremontin hintoja, Laminaatin asennus hintoja, Terassin rakentaminen, Tarjouspyyntömalli, Kattoremontin kustannusarviot, Kylpyhuoneremontti HKI, Peltikaton maalaus hintoja, Askelääniseriste asennus, Lattian laatoituksen hintoja, Remontti Helsinki

Lisää tietoa asbestista: Työsuojeluhallinto, Työterveyslaitos, Wikipedia: Asbesti


Aloita onnistunut remontti jo tänään!


Tässä artikkelissa:

 • Mitä asbesti on?
 • Mitä tulee tehdä, jos epäilet asbestia olevan omassa kodissasi?
 • Mitä asbestipurku maksaa?
 • Mitä ovat asbestin aiheuttamat oireet?

Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

 • Löydä tekijä remontillesi ilmaiseksi
 • Säästä rahaa kilpailuttamalla
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus
 • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Urakkamaailmasta löydät luotettavan tekijän remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailma

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Talon purkutyöt hinta

Purkutöiden hinta

tapetin poistaminen

Tapetin poistaminen

Bitumikaton asentaminen

Huopakaton asentaminen

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

yläpohjan eristys

Yläpohjan eristysTiesitkö? Ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee Suomen lainsäädännön mukaan tehdä asbestikartoitus ennen remonttia, kun tehdään pieniäkin purkutöitä.

Urakkamaailman kautta saat vaivattomasti kysyttyä lisätietoa asbestikartoituksesta ja sen tilaamisesta alla olevan napin kautta.

Kilpailuta asbestikartoituskaton panelointi

Katon panelointi

taloyhtiön putkiremontti

Taloyhtiön putkiremontti

muovimaton asennus hinta

Muovimaton asennus

saneeraus

Saneeraus

kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

Rintamamiestalon remontti hinta

Rintamamiestalon remontti

Sisäilmatutkimus, sisäilmaongelmat

Sisäilmatutkimus

kiinteistön kuntotarkastus

Kiinteistön kuntotarkastus