Uusi kohde!

Kaivon huolto, Lappeenranta

2 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Klaukkala

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Kaarina

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmavesilämpöpumppu, Helsinki

4 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RakSa Majava Oy, Kerava

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kattolistojen asennus, Espoo

5 tuntia sitten

×
Päivitetty 17.01.2024

Kaakeleiden maalaus - hinta ja työvaiheet

Tässä artikkelissa:

- Mitä kaakeleiden maalaus maksaa?
- Kaakelin maalauksen työvaiheet
- Kylpyhuoneen lattialaattojen maalaus


Oletko harkinnut kotisi kaakeleiden maalausta? Tässä artikkelissa pääset tutustumaan tarkemmin siihen, mistä maalauksen hinta muodostuu ja mitä maalatessa tulisi ottaa huomioon.

Kaakelin maalauksen hinta

Kaakelin maalauksen hinta koostuu useimmiten maalattavan alueen pinta-alan suuruudesta, pohjatöiden vaativuudesta, maalaukseen käytetystä ajasta sekä materiaalikustannuksista. Esimerkiksi pienen kylpyhuoneen kaakeleiden maalaus kustansi eräälle Urakkamaailman kautta remonttinsa kilpailuttaneelle 683 €.

Aloita kaakeleiden maalaus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Listasimme hintaesimerkkejä toteutuneista kaakelien maalaukseen liittyvistä urakoista. Hinnat antavat osviittaa siitä, mitä kaakeleiden maalausurakka voi keskimäärin maksaa.

Huomioithan, että jokainen urakka on erilainen, parhaan arvion omalle remontillesi saat jättämällä remontti-ilmoituksen ja vertaamalla saamiasi tarjouksia.

kaakelin maalaus

Kaakeleiden maalaus säästää aikaa ja rahaa

Kaakeleiden vaihtaminen on suuri ja mahdollisesti kallis projekti, kun taas maalaus on edullisempi ja nopeampi ratkaisu tuoda uutta ilmettä esimerkiksi kylppäriin tai keittiöön.

Maalaus on hyvä vaihtoehto silloin kun laatat ovat ehjät, mutta väritykseltään vanhanaikaiset. Kun maalauksessa käytetään kaakeleille suunniteltua kaakelimaalia, se antaa kaakelille pinnan, joka suojaa sitä kosteudelta ja kestää käytössä pitkään.

Kilpailuta kaakeleiden maalaus

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kaakelin maalauksen työvaiheita:

  • Ennen maalausta kaakeleista tulee poistaa silikonit sekä muut tiivisteet ja kaakelit tulee pestä hyvin.
  • Pyyhi kaakeleiden pinta mikrokuituliinalla, jotta pintaan ei jää likaa, rasvaa tai pesuainetta.
  • Huuhtele kaakelin pinta huolellisesti ja anna kuivua n. vuorokausi, kaakelit kannattaa tässä vaiheessa myös käsitellä esikäsittely aineella. Muista antaa esikäsittelyaineen myös kuivua huolellisesti.
  • Kuten muissakin maalausprojekteissa, pinnat maalataan ensin pohjamaalilla ja tämän jälkeen pintamaalilla.
  • Työvälineet tulee muistaa pestä heti maalaamisen jälkeen, kuivuneen maalin puhdistus on huomattavasti haastavampaa kuin tuoreen maalin.

Kylpyhuoneen lattian maalaus

Seinien lisäksi myös kylpyhuoneen lattia on mahdollista maalata. Lattian kaakelit eroavat yleensä seinäkaakeleista niin, että laatan pintaa ei ole seinälaatan tavoin lasitettu. Lattialaattojen maalaamiseen tulee käyttää tarkoitukseen kehitettyä maalia. Varmista siis maalin sopivuus ennen työhön ryhtymistä.

Koska lattiaan kohdistuu enemmän hankausta kuin seiniin, kannattaa lattian laatat käsitellä laattamaalilla kolmeen kertaan, erityisesti jos lattian pinta tuntuu toisen maalauskerran jälkeen karhealta.

Maalauksen aikana lattian pinnan tulee olla yli 12 asteinen, jos siis maalaat esimerkiksi asumattoman asunnon kylpyhuonetta talvisaikaan, pidä huolta siitä että lämpötila lattiassa on tarpeeksi korkea. Lattialämmitys tulee myös sammuttaa ennen maalauksen aloittamista, sillä pinta ei saa olla myöskään liian kuuma.

Kilpailuta kaakelien maalaus

Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi kaakelien ja laattojen maalaukseen kannattaa ottaa avuksi ammattilainen.

Kilpailuttamalla työn Urakkamaailmassa saat työlle parhaan hinnan ja tekijän. Ennen maalausfirman valintaa pääset tutustumaan heidän taustoihin, sekä lukemaan aiempien käyttäjien kokemuksia.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi