Uusi kohde!

Ravintola Remontti Helsinki, Helsinki

7 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Turku

18 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

43 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan pinnoitus, Pori

9 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Installin Oy, Helsinki

20 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Lempäälä

10 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Rintamamiestalon salaojaremontti - Mistä oikeastaan on kyse?

Selvitä oman kotisi salaojaremontin hinta:


50-luvun tyyppitalo - tuttavallisesti rintamamiestalo - on nuorten perheiden kestosuosikki.

Alkuperäisiä rintamamiestaloja etsitään pitkään, ja myyntiin tulleet talot usein vaihtavat omistajaa "tiskin" alta, ilman ensimmäistäkään julkista myyntiesittelyä.

Talotyyppi mahdollistaa perheen kasvaessa asuintilojen laajentamisen yläkerran lisäksi kellariin.

Aloita onnistunut salaojaremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Kellarin alkuperäisestä ajatuksesta, lauantaisaunomisesta ja puilla lämmitettävästä vesipadasta nuori perhe ei halua kuulla sanaakaan. Kellariin halutaan moderni saunaosasto, ja kodinhoitotilat, sekä mikäli tilat antavat myöden, myös oleskelutilaa ja makuuhuonetilaa.

Ennen kellarin sisustamista on kuitenkin huolehdittava perustusten ja perusmuurin eli kellarin seinien kuivuudesta salaojaremontin avulla.

Salaojaremontti – ei kai se mitään lupia tarvitse?

Rintamamiestalojen tekoaikaan ei kadun alla useinkaan kulkenut viemäriä, sadevesiviemäriä ei milloinkaan. Vuosikymmenten aikana katuremonttien yhteydessä kadun alle on asennettu likavesiviemärit, juomavesiputket sekä usein kaupunkialueella myös sadevesiviemäri.

salaojaputkisto rintamamiestalossa

Salaojaremontin yhteydessä talo liitetään sadevesiviemäriin ja kyllä – remontti vaatii luvan.

"Kaupungista riippuen lupakäytäntö vaihtelee hieman, mutta pääsääntönä voidaan pitää, että salaojaremontti, jossa tehdään hulevesiliittymä kaupungin verkkoon, vaatii minimissään toimenpideluvan rakennusvalvonnalta ja hyväksynnän suunnitelmalle vesilaitokselta", kertoo Torsten –Salaojaremonttien asiakasvastaava Timo Röyskö.

"Salaojaremontteja tarjoavan yrityksen palveluun olisi hyvä kuulua sekä virallisten kuvien piirtäminen että asian hoitaminen eri virastoissa", jatkaa Röyskö.

Remontoinnin ammattilaiset löytyvät Urakkamaailmasta

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Pientä ulkoremonttia vai jotain ihan muuta?

Varsinainen remontti on todellisuudessa iso juttu myös puutarhalle. Perustus kaivetaan kaikkineen esiin ja kaivuumassoille on löydyttävä tilaa tontilta.

salaojan kaivuu rintamamiestalossa

Usein tämä tarkoittaa kaiken kasvillisuuden poistamista kahden metrin etäisyydeltä talosta, mutta myös kasvillisuuden karsimista kauempaa talosta. Kaivuun jälkeen kellarin seinään asennetaan salaojittava lisälämmöneristelevy - alunperinhän rintamamiestalon kellaria ei olla lämmöneristetty millään tavalla.

Perustuksen alapuolelle asennetaan salaoja, joka ympäröidään salaojasepelillä. Salaojasepeli ja lisälämmöneriste paketoidaan suodatinkankaalla. Katolta syöksytorvia pitkin alas valuva vesi on aiemmin kuormittanut suoraan perustuksia.

Salaojaremontin yhteydessä myös sadevedet kerätään erilliseen putkistoon, ja johdetaan pois tontilta sadevesiviemäriin salaojavesien tapaan.

Täyttötyössä käytetään ylös kaivettuja maa-aineksia. Sokkelin vierelle asennetaan maan pintaan sepeliä, ja lopuksi muotoillaan maa talosta poispäin viettämään ja levitetään tasauskerros multaa.

maantäyttö salaojituksessa

Heti mulle remontti tänne?

Salaojaremontteja tehdään ylipäätään sulan maan ja pakkasajan ulkopuolella.

"Jos pakkanen jäädyttäisi kostean kellarin seinän, saattaisi koko seinä haljeta laajentumisen johdosta. Tällaista riskiä on turha ottaa, Suomessa on kuitenkin salaojaremontille soveltuvaa aikaa kahdeksan kuukautta vuodessa" Timo Röyskö

Lupaprosessi kestää kaikkineen normaalisti kuukaudesta kahteen. Itse remontti kestää alusta loppuun tyypillisesti kolme viikkoa.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Saat ensimmäiset tarjoukset keskimäärin jo tunnissa.

Merkittävä perusparannus, hinta on sen mukainen

Salaoja- ja sadevesijärjestelmän hinta on kokonaisuudessa suuruusluokassa n. 30 000 euroa, kun rakennetaan järjestelmä, sekä katu avataan liittymälle. "Salaojaremontti on kuitenkin kustannuksiltaan työpainotteinen, ja lopullisia kustannuksia tuo alas kotitalousvähennys", päättää Timo Röyskö.

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä:

Timo Röyskö

Asiakasvastaava

Torsten –Salaojaremontit

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi