Sokkelin korjaus - vertaile toteutuneita hintoja

Sokkelilla tarkoitetaan talon kivijalkaa. Kivijalka voi kaivata monenlaisia korjaustoimenpiteitä vuosien varrella, aina pienistä korjausmaalauksista isompiin oikaisutoimenpiteisiin. Olemme listanneet toteutuneita sokkeliremontteja ja niiden hintatietoja, sekä keränneet esimerkkejä sokkelin korjaukseen liittyvistä toimenpiteistä.

sokkelin korjaus

Lukuaika 4min

Mitä sokkelin korjaus maksaa?

Tästä näet esimerkkejä jo toteutuneista urakoista. Urakat on kilpailutettu Urakkamaailman kautta ja kaikki hintatiedot ovat oikeita. Sokkelin korjauksen kustannukset vaihtelevat remontin laajuuden sekä vaadittavien toimenpiteiden mukaan. Pienet korjaustyöt saattavat hoitua alle tuhannen euron, mutta isompien töiden kustannukset nousevat usein useampaan tuhanteen euroon.


Kilpailuta sokkelin korjaus


Sokkelin pinnoitus, Kantvik

Kantvikilaisen omakotitalon sokkeli oli päässyt 4m2 alueelta huonoon kuntoon. Pintaan tehtiin uusi rappaus ja tilaaja oli hankkinut rappaukseen käytettävän rouheen itse valmiiksi. Lue lisää urakasta tästä.

Toteutunut hinta: 620€


Kivitalon sokkelin paikkaus, rappaus ja maalaus, Espoo

Espoossa sijaitsevan erillistalon sokkelin rappaus paikattiin ja maalattiin. Kivitalon sokkelin korkeus oli 1,5m ja leveys yhteensä n. 5-6 m. Lue lisää urakasta tästä.

Toteutunut hinta: 855 €


Sokkelin korjaus, Helsinki

Kohteen sokkelin kivirouhepinnoitus oli irronnut alustasta ja kaipasi korjausta. Korjattavan alueen pinta-ala oli n. 12m2. Lue lisää urakasta tästä.

Toteutunut hinta: 2000 €


Vanhan sokkelimaalin poisto, Järvenpää

Paritalon sokkelin maalauksesta oli kulunut jo kymmenen vuotta ja se kaipasi kipeästi uutta maalipintaa. Vanhan maalin poisto hoitui Urakkamaailman kautta kilpailutetun urakoitsijan toimesta. Lue lisää urakasta tästä.

Toteutunut hinta: 2790 €


Omakotitalon sokkelin kunnostus, Porvoo

Vuonna 1985 rakennetussa omakotitalossa suoritettiin sokkelin kunnostus. Vanha maali ja rappaus oli päässyt irtoilemaan ja lisäksi maalipinta oli haalistunut useasta kohtaa. Lue lisää urakasta tästä.

Toteutunut hinta: 3500 €


Sokkelin rappaus, Järvenpää

Tähän kellarilliseen omakotitaloon tehtiin sokkelin tasoitus verkolla. Pinta-ala oli n. 100m2. Lue lisää urakasta tästä.

Toteutunut hinta: 3900 €


Löydä urakallesi tekijä

Mistä tietää, tarvitaanko korjaustoimenpiteitä?

Pienimmät sokkeliin liittyvät toimenpiteet ovat usein kosmeettisia, kuten maalipinnan tai rappauksen paikoittaista uusimista. Nämä kulumisen merkit voikin huomata helposti silmämääräisesti. Koska kyseessä on julkisivu, sen pinnoitteet ovat jatkuvasti erilaisten sääolosuhteiden armoilla ja ajan myötä laadukaskin pinnoite alkaa hilseillä tai halkeilla.

On yleistä, että auringon puolella olevan sivun maali haalistuu muuta osaa nopeammin ja tarvitsee näin ollen useammin uuden maalipinnan. Sokkelin maalaamiseen ei kuitenkaan voida valita mitä tahansa maalia, vaan työhön tulee käyttää sille varta vasten tarkoitettua sokkelimaalia. Maalin sijaan tai lisäksi voidaan käyttää myös erilaisia pinnoitteita, kuten kivirouhetta tai rappausta.

Isommat vauriot kivijalassa ilmenevät halkeamina ja painumisena. On siis tärkeää tarkkailla muutoksia talon rakenteissa. Kunnostustoimenpiteet voivat kohdentua joko näkyvään, maan päällä olevaan osaan tai tarvittaessa myös maan alle piiloon jääviin perusteisiin. Jos korjauksen yhteydessä joudutaan tekemään maanrakennustöitä, se voi nostaa urakan hintaa. Useimmiten työt hoituvat pienellä kaivinkoneella, mutta välillä ainoaksi vaihtoehdoksi jää kohdan lapioiminen käsipelillä.


halkeamia sokkelissa

Syy halkeamien takana tulee aina selvittää perusteellisesti


Rakennuksen painuminen on merkki siitä, että sokkelille täytyy todennäköisesti tehdä oikaisutoimenpiteitä. Oikaisussa tulee konsultoida osaavaa ammattilaista, jotta perustuksiin ja rakenteisiin ei aiheudu lisävahinkoja. Kuten monen muunkin virheellisen toimenpiteen, myös väärin tehdyn oikaisun korjaaminen voi tulla hyvinkin kalliiksi. Jos sokkelissa huomataan halkeamia, tulee ottaa oitis yhteys ammattilaiseen niiden syyn selvittämiseksi. Tärkeintä on saada vian aiheuttaja korjatuksi ennen kuin aletaan paikkaamaan jo aiheutuneita vaurioita.

Sokkelin tulisi olla vähintään 40 cm korkuinen, laskettuna maan pinnasta talon julkisivumateriaalin alkuun. Osassa taloista on esteettisistä syistä rakennettu matalampia kivijalkoja, jotka voivat aiheuttaa rakennukselle kosteusvauriota. Joissakin tapauksissa pintamaan poistaminen voi auttaa pidentämään maan ja julkisivun väliä.

Onko kodissasi valesokkeli tai harkitsetko sellaisen rakentamista? Lue lisää aiheesta tästä!


Etsitkö urakallesi ammattilaista? Urakkamaailma auttaa sinua löytämään tekijän remontillesi.

Helppoa ja nopeaa!

Jätä ilmainen remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen ei sido remontin tilaamiseen