Uusi kohde!

Kattolistojen asennus, Espoo

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Klaukkala

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lieden ja uunin sähkökytkentä, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RakSa Majava Oy, Kerava

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tesla latausaseman asennus, Espoo

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Sokkelin korjaus - Katso hinnat ja lue vinkit

Sokkelilla tarkoitetaan talon kivijalkaa. Kivijalka voi kaivata monenlaisia korjaustoimenpiteitä vuosien varrella, aina pienistä korjausmaalauksista isompiin oikaisutoimenpiteisiin.

Olemme listanneet toteutuneita sokkeliremontteja ja niiden hintatietoja, sekä keränneet esimerkkejä sokkelin korjaukseen liittyvistä toimenpiteistä.


Sokkelin korjauksen hinta - Mitä se maksaa?

Sokkelin korjauksen hinta vaihtelee n. 250 € - 7 000 € välillä. Pienet korjaustyöt saattavat hoitua muutamalla satasella, mutta isompien töiden kustannukset nousevat usein useampaan tuhanteen euroon.

Tästä näet esimerkkejä jo toteutuneista urakoista. Urakat on kilpailutettu Urakkamaailman kautta ja kaikki hintatiedot ovat oikeita. Sokkelin korjauksen kustannukset vaihtelevat remontin laajuuden sekä vaadittavien toimenpiteiden mukaan.

Koska sokkeli pitää korjata?

Pienimmät sokkeliin liittyvät toimenpiteet ovat usein kosmeettisia, kuten maalipinnan tai rappauksen paikoittaista uusimista. Nämä kulumisen merkit voikin huomata helposti silmämääräisesti. Koska kyseessä on julkisivu, sen pinnoitteet ovat jatkuvasti erilaisten sääolosuhteiden armoilla ja ajan myötä laadukaskin pinnoite alkaa hilseillä tai halkeilla.

Kilpailuta sokkelin korjaus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmasta löydät luotettavan tekijän.

Sokkelin maalaus

On yleistä, että auringon puolella olevan sivun maali haalistuu muuta osaa nopeammin ja tarvitsee näin ollen useammin uuden maalipinnan. Sokkelin maalaamiseen ei kuitenkaan voida valita mitä tahansa maalia, vaan työhön tulee käyttää sille varta vasten tarkoitettua sokkelimaalia. Maalin sijaan tai lisäksi voidaan käyttää myös erilaisia pinnoitteita, kuten kivirouhetta tai rappausta.

Sokkelin isommat vauriot

Isommat vauriot kivijalassa ilmenevät halkeamina ja painumisena. On siis tärkeää tarkkailla muutoksia talon rakenteissa. Kunnostustoimenpiteet voivat kohdentua joko näkyvään, maan päällä olevaan osaan tai tarvittaessa myös maan alle piiloon jääviin perusteisiin.

Jos korjauksen yhteydessä joudutaan tekemään maanrakennustöitä, se voi nostaa urakan hintaa. Useimmiten työt hoituvat pienellä kaivinkoneella, mutta välillä ainoaksi vaihtoehdoksi jää kohdan lapioiminen käsipelillä.

Syy halkeamien takana tulee aina selvittää perusteellisesti

Rakennuksen painuminen on merkki siitä, että sokkelille täytyy todennäköisesti tehdä oikaisutoimenpiteitä. Oikaisussa tulee konsultoida osaavaa ammattilaista, jotta perustuksiin ja rakenteisiin ei aiheudu lisävahinkoja.

Kuten monen muunkin virheellisen toimenpiteen, myös väärin tehdyn oikaisun korjaaminen voi tulla hyvinkin kalliiksi. Jos sokkelissa huomataan halkeamia, tulee ottaa oitis yhteys ammattilaiseen niiden syyn selvittämiseksi. Tärkeintä on saada vian aiheuttaja korjatuksi ennen kuin aletaan paikkaamaan jo aiheutuneita vaurioita.

Sokkelin tulisi olla vähintään 40 cm korkuinen, laskettuna maan pinnasta talon julkisivumateriaalin alkuun. Osassa taloista on esteettisistä syistä rakennettu matalampia kivijalkoja, jotka voivat aiheuttaa rakennukselle kosteusvauriota. Joissakin tapauksissa pintamaan poistaminen voi auttaa pidentämään maan ja julkisivun väliä.

Onko kodissasi valesokkeli? Lue lisää aiheesta tästä!

Milloin riittää sokkelin paikkaus?

Sokkelia ei ole aina tarpeen korjata kauttaaltaan, vaan pieniin vaurioihin voi riittää vain vaurion paikkaaminen. Sokkeli on kuitenkin hyvä tarkistaa laajempien vaurioiden varalta, jotta ehkäisevät korjaustoimenpiteet voidaan tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Sokkelin ja perustuksen korjaus - Edulliseen hintaan

Sokkelin ja perustuksen korjaus on aina syytä kilpailuttaa, jotta taataan onnistunut lopputulos sekä paras hinta. Urakkamaailmassa kilpailutat kaikki kodin remontit helposti ja nopeasti. Saat ensimmäiset tarjoukset keskimäärän jo tunnissa. Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tekemiseen.

Ennen tekijän valintaa pääset tutustumaan urakoitsijan taustoihin, sekä lukemaan aiempien käyttäjien jättämiä arvosteluja. Solmiessasi sopimuksen Urakkamaailman alustalla, turvaa remonttiasi lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Aloita onnistunut remontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi