1. Remonttien hinnat
  2. /
  3. Maalaustyöt
  4. /
  5. Ulkomaalaus

Ulkomaalaus | Talon maalaus - Tutustu hinta-arvioihin ja vinkkeihin

Selaa laajasti hintaesimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien teettämistä talon ulkomaalausremonteista. Voit selata hintoja paikkakunnittain sivun oikealta palstalta. Alueesi urakoitsijat tavoitat Urakkamaailmasta.

Löydä remontillesi luotettava urakoitsija Toteutuneet hinnat

Juttu päivitetty: 20.03.2023

Talon ulkomaalaus tulee tehdä säännöllisin väliajoin, suositeltu maalausväli on noin kymmenen vuotta. Hyvin tehty maalaus pidentää rakennuksen ikää ja suojaa taloa.


Kaipaatko tekijää talon ulkomaalaukselle?


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Tästä artikkelista löydät esimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien toteutuneista ulko- ja talon maalausten hinnoista, sekä hintaan vaikuttavista seikoista.

Tutustumalla hintoihin voit suunnitella oman remonttisi kustannuksia. Muistathan, että jokainen remontti on uniikki, joten oikean hinnan saat vain kysymällä useamman tarjouksen ulkomaalaukseesi.

Omakotitalon maalaus - mitä ottaa huomioon?

Tärkein omakotitalon maalauksessa huomioitava seikka on sääolosuhteet. Niin sade, korkea ilmankosteus kuin paahtava auringonpaistekin voivat vaikuttaa maalauksen lopputulokseen. Optimaalisin aika omakotitalon maalaamiselle onkin toukokuusta kesäkuun loppuun.

Talvikuukausien aikana talon rakenteet ovat ehtineet kuivahtaa, mikä antaa täydellisen pohjan uudelle maalipinnalle. Lisäksi sateen todennäköisyys on kevätkuukausina alhaisin. Loppukesää ja alkusyksyä ei kuitenkaan kannata täysin tyrmätä, sillä kyseinen ajankohta soveltuu myös useimmiten varsin hyvin talon maalaukseen, kunhan muistaa seurata lämpötiloja ja säävaihteluita. Jos ilmankosteus esimerkiksi ylittää 80 %, se vaikuttaa maalin kuivumiseen.

Maalatessa mitä tahansa pintaa, tärkeintä on että maalattava pinta on kuiva ja puhdas. Kauniin lopputuloksen varmistamiseksi pinta ei myöskään saisi olla liian kuuma, joten jos mahdollista, maalaamista kannattaa välttää kesän kuumimpina hellepäivinä.

julkisivun maalaus

Maalipinnan tulee antaa kuivua rauhassa maalausurakan jälkeen. Kuivumisaikaan vaikuttaa valittu maali, esimerkiksi vesiohenteinen maali kestää sadetta jo muutaman tunnin jälkeen maalipinnan levittämisestä, mutta öljymaalin kuivuminen kestää vähintään vuorokauden. Seuraa siis säätiedotteita ennen urakan aloittamista!

Jos maalausprojekti sattuu osumaan vuoden sateisemmille ja epävarmemmille kuukausille, tällöin kannattaa valita vesiohenteinen maali, jolloin riski on pienempi. Tarvittaessa myös suojassa olevat pinnat, kuten räystäät tai terassin puuosat voidaan jättää sadepäiviä varten, jolloin koko maalausprojektia ei tarvitse kokonaan pysäyttää sateen sattuessa.

Tilaamalla ammattilaisen maalaamaan talosi, voit olla varma että lopputuloksena on kaunis ja kestävä julkisivu. Kokeneet maalarit tekevät useimmiten urakan huomattavasti nopeammin kuin jos urakkaan ryhtyy itse, joten riski sateen yllättämisestäkin pienenee. Jos kuitenkin päätät hoitaa maalaamisen itse, muista suunnitella projekti, sen ajankohta, sekä maalin valinta ja oikeat välineet huolella ja ajoissa.


Aloita remonttisi löytämällä luotettava urakoitsija

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Pyydä tarjouksia remonttiisi

Puutalon ulkomaalaus vs. tiilitalon ulkomaalaus

Talon julkisivumateriaalilla on suuri merkitys maalausurakkaa sunnitellessa. Tärkeintä on valita oikeanlainen maali sekä pohjatöihin parhaiten soveltuvat puhdistusvälineet ja -aineet.

Tiilipintaa maalatessa on tärkeää valita hengittävä julkisivumaali, sillä tiili materiaalina imee kosteutta ja on näin ollen hieman haastava pintamateriaali. Liian tiivis maalipinta voi pahimmillaan pilata tiiliseinän, joten tuotteiden kanssa on oltava tarkka ja niissä kannattaa konsultoida tarvittaessa ammattilaista.

tiilitalon ulkomaalaus

Tiilisen julkisivun maalauksen syy on lähes poikkeuksetta esteettisyydessä, sillä tiiliseinä on pääsääntöisesti huoltovapaa. Puutalossa maalipinta taas on tärkeä huoltotoimenpide, joka parantaa julkisivun kestävyyttä. Käsittelemätön puupinta on altis kosteuden auheuttamalle homeelle tai lahovaurioille. Lisäksi auringonpaiste voi aiheuttaa pinnan nukkaantumista ja harmaantumista.

Ulkomaalauksen sijaan tiilitaloon voidaan myös harkita rappausta tai slammausta, jolla saadaan myös toteutettua toivottu värimuutos ja saadaan aikaan persoonallinen lopputulos.


Maalausprojektien hintatasoon vaikuttaa:

  • Sijainti: onko kohde isossa kaupungissa, vaiko pienpaikkakunnalla kaukana maalareista? Mitä enemmän maalarin täytyy matkustaa, sitä isommiksi matkakustannukset muodostuvat.
  • Maalattavan pinnan pinta-ala luonnollisesti vaikuttaa hintaan. Toisaalta mitä isompi pinta-ala, sitä pienemmäksi muodostuu maalauksen neliöhinta.
  • Maalattavan pinnan hankaluus on yksi selvä hintaan vaikuttava asia. Hankaluuteen vaikuttaa muun muassa se, tarvitaanko maalaukseen telineitä. Toinen hankaluustekijä on yksityiskohtaisuus. Jos maalattava pinta sisältää paljon yksityiskohtia ja tarkkuutta vaativia kohtia on maalaaminen hitaampaa ja siksi kalliimpaa.
  • Joustavuus: jos maalauksella on kiire, joutunet tekemään kompromissejä hintojen ja tekijöiden suhteen. Kesä on maalareiden kiireellisintä aikaa ja tällöin hinnat kohoavat väliaikaisesti ylös.
  • Pohjatyöt: tarvitseeko maalattava kohde laajamittaista pohjatyötä ennen maalausta, kuten vanhan maaliaineksen poistamisen joko raaputtamisella tai pesulla?Alakategoriat:


Näytetään: 1 - 15 Yhteensä: 2752
Mikkeli
Omakotitalo
204 m2
5850,00 €
Talon maalaus
 

Maalaus: - Talon ulkoseinät ja nurkka ja ikkunavuorilaudat

Maalaus: - Talo - Seinät - Peittomaalatut, puiset ulkoseinät - Perinteinen lautapinta, himmeä Ulkoverhouksen maalaus p...

Tarkempi kuvaus
Pirkkala
Omakotitalo
80 m2
2170,00 €
Sokkelin maalaus
 

Sokkelin mahdollinen korjaus ja maalaus

Maalaus: - Sokkelit - Luonnonkivipintainen

Tarkempi kuvaus
Vantaa
Omakotitalo
m2
4800,00 €
Talon huoltomaalaus
 

Omakotitalon huoltomaalaus

Omakotitalon huoltomaalaus. Puupaneeliverhous, 1,5-kerroksinen talo, huoneistoala 174m2. Työn sisältö: - Huolellinen homepesu...

Tarkempi kuvaus
Kangasala
Rivitalo
m2
3600,00 €
Talon maalaus
 

Taloyhtiöurakka: Ulkopintojen maalaus

Kyseessä rinteessä olevan rivitalon puuosien maalaus. Vaaditaan telineet, parvekkeen puuosat osittain hyvin huonossa kunnossa. Poh...

Tarkempi kuvaus
Tampere
Omakotitalo
100 m2
5632,00 €
Talon maalaus
 

Vanhan ok-talon julkisivun maalaus

- Ok-talon ulkoseinien maalaus öljymaalilla ja huonokuntoisten pystylautojen uusiminen vanhaan pispalalaistaloon - Julkisivun ma...

Tarkempi kuvaus
Sastamala
Omakotitalo
128 m2
5434,00 €
Talon huoltomaalaus
 

Tarjouspyyntö: Omakotitalon ja Autotallin Huoltomaalaus

Saisinko tarjouksen huoltomaalauksesta. Kohde on 2007 valmistunut ja silloin viimeksi maalattu omakotitalo 1,5 kerrosta 128m2 ja...

Tarkempi kuvaus
Kuopio
Omakotitalo
170 m2
4850,00 €
Talon maalaus
 

Omakotitalon ulkomaalaus

Julkisivu - Nykyisen julkisivun materiaalina on paneeli/puuverhous - Vanhan julkisivun purku ei kuulu urakkaan - Pinnan home...

Tarkempi kuvaus
Helsinki
Kerrostalo
60 m2
550,00 €
Ulko-oven maalaus
 

Porraskäytävän oven pohjatyö ja maalaus

Maalaus: - Talo - Ovet, ikkunat - Maalatut ovet ja ikkunat - Lakatut ovet ja ikkunat - Lakatut ovet ja ikkunat

Tarkempi kuvaus
Helsinki
Omakotitalo
200 m2
843,00 €
Ikkunoiden maalaus
 

Ikkunanpuitteiden maalaus

Ikkunanpuitteiden maalaus ulkopuolelta. Aikataulu joustava, mutta käytännössä kesällä

Tarkempi kuvaus
Kannonkoski
Omakotitalo
150 m2
4200,00 €
Talon maalaus
 

Talon maalaus

Kaksikerroksisen maalaistalon ulkoverhouksen uudelleen maalaus poislukien ulkokuisti ja laajennusosa kevään/alkukesän 2023 aikana....

Tarkempi kuvaus
Tampere
Rivitalo
0 m2
5086,00 €
Sokkelin maalaus
 

Taloyhtiöurakka: Ikkunapuitteiden maalaus, sokkelien maalaus

Maalaus: Ikkunapuitteet ja sokkelit

Tarkempi kuvaus
Tampere
Erillistalo
35 m2
868,00 €
Talon maalaus
 

Ulkorakennuksen maalaus

Kyseessä on omakotitalon erillinen ulkorakennus. Myös pohjoispuolen (Dekra-peltikaton) puhdistus sammaleesta.

Tarkempi kuvaus
Sauvo
Omakotitalo
120 m2
6360,00 €
Talon maalaus
 

Talon ulkomaalaus

Maalaus: - Talon seinät ja räystäät kahteen kertaan (seinien värin vaihto): - Peittomaalatut, puiset ulkoseinät - Perinteine...

Tarkempi kuvaus
Loviisa
Omakotitalo
155 m2
10255,00 €
Talon maalaus
 

Omakotalon ja autokatoksen maalaus Loviisa

Maalaus: - Talo - Seinät - Peittomaalatut, puiset ulkoseinät - Lauta- tai hirsipinta, puolihimmeä - Räystäslaudat Maal...

Tarkempi kuvaus
Vantaa
Omakotitalo
156 m2
5304,00 €
Talon maalaus
 

Omakotitalon ulkomaalaus

Julkisivu - Nykyisen julkisivun materiaalina on paneeli/puuverhous - Vanhan julkisivun purku ei kuulu urakkaan - Ulkoseinän...

Tarkempi kuvaus