Uusi kohde!

Keittiön välitilan laattojen asbestipurk..., Pirkkala

25 sekuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jeirak oy, Helsinki

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Helsinki

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Julkisivurappausten paikkakorjaukset, Espoo

7 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ekalux Oy, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti, Rajamäki

12 minuuttia sitten

×
Päivitetty 12.01.2024

Kaivon säännöllinen puhdistus pitää huolen juomaveden laadusta

Kaivoa on tärkeää puhdistaa ja huoltaa, jotta vesi pysyy puhtaana ja raikkaana.

Puhdas vesi on kirkasta, hajutonta ja mautonta. Jos siis huomaat vedessä muutoksia, on aika tarkastaa kaivon tila pikimmiten.


Kuinka usein kaivo tulisi tarkastaa ja puhdistaa?

Erityisesti mökeillä ja loma-asunnoissa kaivo saattaa jäädä usein vähälle huomiolla. Keväällä mökille palatessa olisi kuitenkin syytä kurkata kaivoon kirkkaan lampun tai vaikkapa peilin avulla, jotta saadaan yleiskuva kaivon tilasta. Yleisesti kaivon vesianalyysi suositellaan tehtäväksi vähintään kolmen vuoden välein sekä aina silloin kun on syytä epäillä, että kaivossa on epäpuhtauksia.

Kaipaako kotisi tai mökkisi kaivo puhdistusta?

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Itse kaivon puhdistus tulee ajankohtaiseksi noin kymmenen vuoden välein. Vaikka vesi näyttäisi päällisin puolin puhtaalta ja maistuu hyvältä, voi siinä kuitenkin olla haitallisia aineita. Säännöllisillä tutkimuksilla taataan veden laatu.

Rengaskaivot ovat yleisesti alttiimpia veden laadun heittelyyn. Näin ollen niiden kunto tulee tarkastaa porakaivoa useammin.

Kuinka paljon kaivon puhdistus maksaa?

Kaivon puhdistuksen hintaan vaikuttaa muun muassa kaivon syvyys, kaivon kunto sekä se tehdäänkö kaivoon myös desinfiointi. Hinnat voivat siis vaihdella paljonkin kaivosta riippuen.

Kouvolalaisessa omakotitalossa huomattiin kuntokartoituksen yhteydessä, että viemärin tarkastuskaivoon oli kertynyt jätettä ja kaivo oli menossa tukkoon. Kohteessa suoritettiin tarkastuskaivon puhdistus ja huuhtelu hintaan 520 €. Lue lisää täältä.

Aloita onnistunut remontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Työturvallisuus

Kaivoon laskeutuessa tulee huolehtia, että käytössä on oikeanlaiset suojavarusteet ja apuvälineet, kuten turvavaljaat ja kypärä. Jotta kaivossa varmistetaan riittävä hengitysilman määrä, kaivoa tuuletetaan puhaltimella koko työn ajan.

Kaivoon laskeudutaan tuettujen tikkaiden avulla. Kaivon puhdistuksen voi hoitaa halutessa myös itse, mutta on ehdottoman tärkeää, että käytössä on hyvät varusteet ja työvälineet.

syvän kaivon puhdistus ja desinfiointi

Kaivon desinfiointi

Joissakin tapauksissa kaivon desinfiointi voi olla tarpeen. Ennen kuin desinfiointi suoritetaan tulee kaivo tyhjentää, pestä huolellisesti ja haitan aiheuttaja poistaa. Kaivon sisäpinta pestään karkealla harjalla eikä pesuvaiheessa tule käyttää pesuaineita.

Desinfiointiin käytetään usein vetyperoksidia, natriumhypokloriit­tia tai kalsiumhypoklo­riittia. Rengaskaivon desinfiointi tulee aina tilata ammattilaiselta, sillä markkinoilla ei ole saatavilla desinfiointiin soveltuvaa kemikaalia, jota voitaisiin käyttää omatoimisesti.

Desinfioinnin jälkeen tulee odottaa vähintään 7 vuorokautta ennen seuraavan vesinäytteen ottamista.

Mihin aikaan vuodesta kaivo kannattaa puhdistaa?

Paras ajankohta kaivon puhdistukselle on joko kesällä tai alkusyksystä, kuitenkin ennen syksyn sateita ja lumensulamisvesiä. Tämä siitä syystä, että korkean veden aikaan kaivoa tyhjennettäessä muodostuu hydraulisen murtuman riski.

Löydä luotettava tekijä

Aloita tästä

Urakkamaailmassa sidottuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi