Uusi kohde!

Tellervo Hankilanoja, Keuruu

9 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TMI Mikko Viitapohja, Kangasala

13 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Vantaa

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

HJ-Suojaus, Tampere

19 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lämmönvaihtimen asennus, Turku

7 tuntia sitten

×

Ponttoonilaituri soveltuu mainiosti useimpiin rantoihin

Lukuaika 3min

ponttoonilaituri

Ponttoonilaituri on Suomen yleisin laiturityyppi, sen helppouden ja monikäyttöisyyden ansiosta. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kesämökin rantalaituriksi, sillä se soveltuu hyvin useimpiin rantoihin.

Jos rakennustaitoa löytyy, laituriponttoonin voi rakentaa itse, mutta parhaimman lopputuloksen saat palkkaamalla alan ammattilaisen. Ponttoonilaiturin asennus on suhteellisen nopea projekti ja vie osaavilta tekijöiltä yleensä vain pari päivää.

Hyvä ja toimiva laituri on tärkeä osa rantatonttia ja pitää huolen rannan turvallisuudesta ja käyttömukavuudesta.


HINTAESIMERKKI:

Mökin ponttoonilaiturin kunnostus

Toteutunut hinta: 600 €

Urakkamaailman käyttäjä halusi korjata Mänttä-Vilppulassa sijaitsevan mökkinsä ponttoonilaiturin. Laiturin ponttoonit uusittiin, sillä vanhat ponttoonit eivät enää olleet tukevia ja laituri oli kallellaan. Ponttoonien lisäksi myös rannan kiinnitys uusittiin. Lue lisää täältä...


Ponttoonilaiturin asennus

ponttoonilaiturin asennus

Kelluva laituri tehdään useimmiten neljälle kellukkeelle, joita saa helposti tilattua useista rakennustarvikemyymälöistä. Kellukkeiden materiaali on yleensä kevyttä solumuovia. Ponttoonilaiturin saa tukevaksi parhaiten asentamalla tolpat, joissa käytetään rakennustelineputkea. Tolpat hakataan pohjaan kiinni ja kiinnitetään laituriin kiinnikerenkaiden avulla. Tärkeää on, että kiinnikerenkaat kiinnitetään hyvin, jotta ne pysyvät tiukasti kiinni laiturin puuosassa.


Aloita laiturin rakentaminen


Tolppien ja renkaiden avulla laituriponttooni pystyy liikkumaan vertikaalisesti aaltojen ja veden korkeuden vaihtelun mukana, mutta ei liiku sivusuunnassa ja näin ollen vahingoita laiturin muita rakenteita tai aiheuta äkillisillä liikkeillä vaaratilanteita. Tolppia asentaessa tulee varmistaa, että tolpat asennetaan tarpeeksi syvälle pohjaan, jotta laituri pysyy tukevasti paikallaan, mutta toisaalta myös sen verran löysästi, että ne ovat helppo irroittaa, kun laituria siirretään talviteloille.

Toinen vaihtoehto laituriponttoonin kiinnittämiseen on tehdä ankkurikiinnitys. Ankkurikiinnityksessä laiturin päähän kiinnitetään ketjut, jotka asetetaan ristikkäin ja niiden päihin asennetaan vedenpohjaan painuvat betonipainot.


HINTAESIMERKKI:

Kahden ponttoonilaiturin maalle nosto

Toteutunut hinta: 200 €

Lohjalaisella mökillä tarvittiin apua kahden laituriponttoonin nostamisessa rantaan talveksi. Tekijät hommaan löytyivät nopeasti Urakkamaailman kautta. Lue lisää täältä...


Ponttoonit esille vai piiloon?

Ponttooneiksi voidaan valita joko laiturin alle piiloon jäävä malli tai esiin tulevat massiivisemmat ponttoonit. Ponttoonien päälle on myös mahdollista tehdä kaunis puuverhoilu. Liian alas asennettu puuverhoilu voi kuitenkin olla epäkäytännöllinen, sillä se kerää veteen osuessaan aaltojen kuljettamaa likaa ja muuttuu näin ollen helposti epäsiistin näköiseksi.

Muoviponttooneiden lisäksi laituri on mahdollista tehdä myös massiivibetonista, tällaiset isot ja painavat rakennelmat eivät kuitenkaan ole välttämättä paras ratkaisu mökin tai loma-asunnon rantaan.

laituriponttooni

Jäiden kestävyys

Se, kestääkö ponttoonilaituri jäitä, riippuu laiturin rakenteesta. Painavammat laiturit kestävät jäitä paremmin kuin kevyet mallit. Massiivisten raskas- ja betoniponttoonilaitureiden paino voi nousta jopa yli kymmeniin tonneihin. Massiivisia laiturirakennelmia käytetään lähinnä veneiden parkkipaikkana. Kevyen ponttoonilaiturin hyvä puoli on se, että laituri on helppo vetää talven tullen rantaan jäiltä turvaan.


Kaipaako mökkirantasi uutta laituria? Löydä tekijä helposti ja nopeasti Urakkamaailmasta!

Löydä luotettava tekijä

Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.