Uusi kohde!

Puulattian hionta ja lakkaus, Pukkila

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jarskin Sähkö Oy, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

22 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Puulattian hionta, Mikkeli

10 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

12 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen remontti, Espoo

25 minuuttia sitten

×

Yläkerran rakentamisen hinta ja muut vinkit yläkerran rakentamiseen yksikerroksiseen taloon

Tutustu tässä artikkelissa yläkerran rakentamiseen ja siihen mitä tarkoittaa yläkertavaraus. Artikkelissa avaamme yläkerran remonttien toteutuneita hintoja, tarvittavia lupa-asioita sekä vinkkejä ja ohjeita yläkerran rakennukseen.


yläkerran rakentaminen hintaAlla toteutuneita yläkerran rakentamiseen liittyviä remontteja. Huomaathan, että kaikki sivustoltamme löytyvistä remonteista on oikeita ja toteutuneita remontteja.


Omakotitalon yläkertavarauksen rakentamisesta asuinkäyttöön

Tämä Urakkamaailman käyttäjä etsi tekijää yläkertavarauksen rakentamiseen varsinaiseksi yläkerraksi. Remontti sinänsä oli helpompi kuin moni muu yläkerran rakennustyö, sillä talopaketissa on jo huomioitu valmiiksi mahdollisesti tulevaisuudessa rakennettava yläkerta. Työhön ei kuulunut pintojen tekoja eli lattian asennusta, seinien maalausta tai sisäkaton panelointia.

Yläkerran rakentaminen toteutettiin syksyllä 2015. Lue lisää remontista tästä.

Remontin toteutunut hinta 15 900 €


Rintamamiestalon yläkerran laajentaminen, Espoo

Tässä remontissa rakennettiin rintamamiestalon yläkerta kokonaan uusiksi asuttavaksi kerrokseksi. Remonttiin kuului väliseinien purkaminen, lattian teko, eristystyöt sekä lattian, seinien ja katon panelointi. Lue lisää remontista tästä.

Remontin toteutunut hinta 6 000 €


Muistathan, että oikean hinnan remontillesi saat vain pyytämällä useamman tarjouksen. Jätä remontti-ilmoitus niin paikalliset luotettavat ammattilaiset ottavat yhteyttä.


Aloita yläkerran rakentaminen löytämällä luotettava urakoitsija

Remontti-ilmoituksen jättäminen ei maksa mitään, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Useissa modernissa talopaketissa tulee nykyään mukana niin kutsuttu "yläkertavaraus" joka tarkoittaa sitä, että rakennusta rakentaessa on otettu huomioon mahdollinen ullakon muuttaminen lämpimäksi asuintilaksi. Tällöin on esimerkiksi mahdollista, että portaiden paikka on päätetty jo etukäteen ja ikkunatkin asennettu, vaikka tila ei olisikaan vielä käytössä. Tällöin ullakon muuttaminen on verrattain helppoa ja halpaa, vaikkakin toki silti vielä kalliimpaa kuin jos ullakko tai yläkerta olisi rakennettu heti alussa. Jos ullakko on jo valmiiksi niin kutsuttu käyttöullakko tai kylmäullakko, voi muuttaminen asuinkäyttöön olla kuitenkin yllättävän kustannustehokasta.

Ullakon rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa.

Tontilla tulee myös olla vielä riittävästi rakennusoikeutta, sillä ullakkoa ei ennen muutosta lasketa mukaan rakennusoikeuteen vaan vasta kun se muutetaan asuintiloiksi. Huomion arvoista on se, että vain yli 160 cm korkeat tilat lasketaan mukaan rakennusoikeuteen, joten harjakattoisissa rakennuksissa sivuille jääviä osia ei lasketa mukaan käytettyyn rakennusoikeuteen. Rakennuslupa vaatii arkkitehdinsuunnitelman, rakennesuunnitelman tulevista muutoksista kuten portaista, LVI-suunnitelman ja sähkösuunnitelman. Lisäksi ullakon muuttaminen asuinkäyttöön vaatii vastaavan työnjohtajan ja mahdollisen kvv-työnjohtajan.


Löydä tekijä yläkerran rakennukselle


Huomionarviosta on, että ullakon asuintilaa koskevat samat rakennussäännöt kuin muutakin asuintilaa. Esimerkiksi minimihuone koko on 7m2 (komerot ym. ovat toki asia erikseen) ja ikkunoiden koko tulisi vastata 10% tilan pinta-alasta. Ikkunan voi toteuttaa toki vaikka mahdollisella kattoon rakennettavalla kattoikkunalla. Määräys koskee vain asuinhuoneita. Lämmöneristysvaatimukset ovat samat kuin uudisrakentamisessa.

Paloturvallisuus tulee huomioida niin, että hätäuloskäynti on olemassa esimerkiksi tikkaiden muodossa.


Selvitä etukäteen rakennusviranomaisen linja

Kunnan rakennusvalvontaviranomaisella on varsin vapaat kädet sen suhteen, miten määräyksiä ja ohjeita tulisi noudattaa, sillä periaatteessa on mahdollista, että ullakon muutostöissä sovelletaan samoja ohjeita kuin uudisrakentamisessa, joka voi merkittävästi kuluja. Selvitä siis etukäteen kuntasi rakennusviranomaisen linja.

Vanhempien rintamamiestalojen vintit ovat yleensä hyvin tilavia ja hyvin rakennettuja ja täten ullakko tai vintti tuulettuu hyvin. Kun ullakko muutetaan asuinkäyttöön, rakenteiden tuulettuminen saattaa jopa heiketä, joten on tärkeää huomioida muutostyön jälkeinenkin ilmanvaihto. Puisissa rintamamiestaloissa kannattaa kiinnittää huomioita katon täytteisiin, sillä jos ne ovat kiinni vesikatossa, hometta löytyy melko usein.


Löydä luotettava tekijä yläkerran rakennukselle


Mitä ullakolle kannattaa rakentaa?

Projektina ullakon asuinkäyttöön muokkaaminen muistuttaa pitkälti kevennettyä versiota uudisrakentamista tarvittavien lupien, valvojien ja töiden suhteen. Usein vain perustukset ja rakenteet jäävät pois. Kun päätös on tehty, tulee ensin päättää mitä ullakolle tulee.

Kannattaa ottaa esim. huomioon, että jos ullakolle sijoitetaan makuuhuone kannattaa sinne käytännössä myös sijoittaa wc- ja kylpyhuone. Jos taas sinne sijoitetaan vain oleskelu- tai vaikka työtilaa niin kalliita kylpyhuoneita ei tarvita. Voikin olla mahdollista, että alakerran huoneita kannattaa järjestellä tai jakaa uusiksi, jos näin voidaan välttyä kalliimmalta remontilta.


Ullakon käyttöönoton hinta vaihtelee suuresti lähtötilanteen ja tarpeiden mukaan. Jos olet kätevä käsistä ja asunnossa on jo valmiiksi tehty yläkertavaraus, voivat kustannukset olla jopa vain 200-300€/m2. Jos taas kohde ja tarpeet ovat vaativampia, voi hinta nousta selkeästi yli tuhannen euron per neliö.Aloita turvallinen remontti tästäTutustu myös näihin suosittuihin oppaisiin:

Pesuohuoneremontti hinta

Pesuhuoneremontin hinta

äänieristys

Äänieristys

Varttikate

Varttikate remontti

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

pihasuunnittelu hinta

Pihasuunnittelu hinta

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

Tässä artikkelissa tutustut

  • toteutuneisiin yläkerran rakentamisen hintoihin,
  • mitä ottaa huomioon yläkertaa rakentaessa ja
  • yläkerran rakentamiseen tarvittaviin lupiin.Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäLue myös nämä:

rakennusluvan hankkiminen

Rakennuslupa

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

rakennussiivous hinta

Rakennussiivous


6 7 5 8 5 3 7 9

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.