Tuholaistorjuntaan tarvitaan lähes aina ammattilainen

Lukuaika 4min

tuholaistorjunta

Kodin tuholaiset voivat aiheuttaa asukkaille monenlaista haittaa. Tuholaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset hyönteiset tai jyrsijät. Lue mitä tuholaistorjunta maksaa ja kuinka tuholaisten hävittäminen onnistuu.

Mitä tuholaistorjunta maksaa?

Tuholaistorjunnan kustannukset ovat yleensä n. 100e – 3000e välillä. Hintaan vaikuttaa kohteen laajuus sekä valittu torjuntamenetelmä. Tuholaisia voidaan myös ennaltaehkäistä erilaisin keinoin. Esimerkiksi Pirkkalassa asennettiin omakotitaloon hiiriverkot ja työn hinnaksi muodostui 1 650 €.


Hiiriverkkojen asennus, Pirkkala

Toteutunut hinta: 1 650 €

Julkisivuverhoilun laudoituksen ja seinän väliin asennettiin hiiriverkko.

Verkkoa asennettiin koko talon ympäri. Lue lisää asennuksesta täältä...


Huom! Tuholaisia torjutaan monesti kemikaalien avulla. Osaa tuholaistorjunnassa käytettävistä kemikaaleista saakin käyttää vain tuholaistorjujan tutkinnon suorittanut henkilö. Tuholaistorjujan tutkinnon voi suorittaa Tukesin hyväksymien tahojen kautta (Tukes.fi) ja tutkinnolla pyritään varmistamaan kemikaalien turvallinen käyttö.

Löydä ammattilainen

Lämpökäsittely vai kemikaalinen torjunta?

Lämpökäsittely ja torjuntaruiskutus ovat nykyään ehkäpä suosituimpia tuholaistorjunnan muotoja. Näistä lämpökäsittely on lähivuosina nostanut suosiotaan vaihtoehtona aiemmin perinteisemmin käytetyille kemikaalitorjunnoille.

Jokaisessa kohteessa tulee aina tehdä erillinen arvio siitä, mitä keinoja juuri kyseisessä tapauksessa kannattaa käyttää. Erilaisia vaihtoehtoja on myös mahdollista yhdistellä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Esimerkiksi kohteissa, joissa tuholaiset ovat pesiytyneet rakenteisiin voi lämpökäsittely olla riittämätön, sillä lämpötilan nostaminen rakenteissa riittävän korkeaksi voi olla hyvin haastavaa.

Lämpökäsittelyn puolesta puhuu se, että luontoon ei pääse kuormittavia kemikaaleja ja käsittelyllä saadaan nopeita tuloksia. Teho kuitenkin loppuu heti käsittelyn jälkeen. Oikein ja perusteellisesti tehdyllä torjuntaruiskutuksella on suuri onnistumisprosentti ja se on usein myös taloudellisesti kannattavin vaihtoehto.

Luteiden torjunta

luteiden hävittäminen

Lutikoita voi tulla kotiin vaikkapa ulkomaanmatkan tuliaisena. Ne ovat ikävä riesa, mutta oikeilla toimenpiteillä niistäkin on mahdollista päästä eroon.

Ensimmäisenä toimenpiteenä on tärkeää varmistaa, että kyseessä on varmastikin luteet. Useimmiten asukkaat huomaavat aamulla kehossaan puremia tai illalla lakanoissa esiintyy pieniä ötököitä. Luteet liikkuvat vain hämärällä, joten päiväsaikaan ne piilottelevat yleensä sängyn lähettyvillä erilaisissa raoissa ja väleissä.

Kun ludehavainto on vahvistettu, tulee ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka aloittaa suunnitelmat hävityksen suhteen. Hävittäminen tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti, sillä luteet leviävät nopeasti. Jos kyseessä on taloyhtiö, tulee asiasta ilmoittaa isännöitsijälle, sillä luteet voivat levitä myös muihin asuntoihin.

Tekstiileistä luteet ja niiden munat saadaan poistettua joko yli 60 asteen lämpötilassa tai pakastamalla. Lakanat ja petivaatteet voidaan myös viedä saunaan suljetuissa muovipusseissa n. 4-8 tunnin ajaksi.

Noudata paloturvallisuutta äläkä aseta tekstiilejä liian lähelle kiuasta!

Ampiaispesän hävittäminen

ampiaispesän hävittäminen

Ampiaiset ovat tärkeä osa toimivaa ekosysteemiä ja ampiaispesä tulisikin hävittää vain, jos pesä on paikassa, josta siitä voi olla ihmisille vaaraa. Tällainen paikka voi olla vaikkapa lasten leikkimökki.

Ampiaispesä kannattaa hävittää keväällä, jolloin pesässä on vähemmän ampiaisia ja homma onnistuu silloin turvallisemmin. Myös ajankohdalla on väliä, sillä yöaikaan ampiaiset eivät yhtä aktiivisia kuin päivisin. Pesän hävittämiseen kannattaa aina ottaa avuksi ammattilainen, mutta varsinkin silloin jos pesä iso tai vaikeassa paikassa, esimerkiksi rakenteissa. Pesä ruiskutetaan torjunta-aineella, irrotetaan ja laitetaan pussiin.

Jyrsijät

jyrsijöiden torjunta

Jyrsijöiden torjuntaan on markkinoilla olemassa erilaisia pyydyksiä. Hävittäminen ei kuitenkaan ole mikään helppo homma, joten ammattilaista kannattaa myöskin tässä asiassa konsultoida. Rottia ja hiiriä kotiin houkuttelee ruoan tähteet ja esimerkiksi avokomposti tai lintujenruokintapaikka ovat oivia paikkoja houkuttelemaan näitä pikkutuholaisia. Parhaiten jyrsijöiden leviämistä voidaan ennaltaehkäistä pienillä toimilla, kuten helppojen ruokalähteiden poistamisella tai sulkemisella.


Epäiletkö että kotonasi elelee kutsumattomia tuholaisia?

Löydä ammattilainen Urakkamaailmasta!

Pääse eroon tuholaisista

Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista eikä sido remontin tilaamiseen.

Tässä artikkelissa tietoa:

  • Tuholaistorjunnan hinnoista
  • Tuholaistorjunnan menetelmistä
  • Luteiden hävittämisestä
  • Ampiaispesän hävittämisestä
  • Jyrsijöiden torjunnasta


Lue myös nämä:

Savupiippu- ja hormiremontti

Savupiippu- ja hormiremontti

pihasuunnittelu hinta

Pihasuunnittelu hinta

viemärin puhdistus

Viemärin puhdistus

saneeraus

Saneeraus

kaivon puhdistus

Kaivon puhdistus

toimenpidelupa

Toimenpidelupa

vesikaton rakenteet

Vesikaton rakenteet

porakaivon puhdistus

Porakaivon puhdistus

rossipohja

Rossipohja

älykoti

Älykoti

Kuusiaidan leikkaus hinnat

Kuusiaidan leikkaus

nuohous hinta

Nuohouksen hinta

Puun kaatamisen hinta

Puun kaatamisen hinta

Rännien puhdistus

Rännien puhdistus

kotisiivous hinta

Kotisiivous

Rintamamiestalon remontointi

Rintamamiestalon remontti

sisäilman laatu ja sen tutkiminen

Sisäilman laatu

Rakenna kasvihuone

Kasvihuoneen rakentaminen