Uusi kohde!

Tasolieden kytkentä Meilahti, Helsinki

3 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Savon Maalaus- ja Remonttityö Oy, Kuopio

11 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus kerrostaloasunto..., Tampere

10 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Harant Oy, Oulu

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmanvaihtokanavien puhdistus, Oulu

25 minuuttia sitten

×
Päivitetty 15.01.2024

Tuholaistorjunta - Katso hinta ja vinkit

Kodin tuholaiset voivat aiheuttaa asukkaille monenlaista haittaa. Tuholaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset hyönteiset tai jyrsijät.

Lue mitä tuholaistorjunta maksaa ja kuinka tuholaisten hävittäminen onnistuu.


Tuholaistorjunnan hinta

Tuholaistorjunnan kustannukset ovat yleensä n. 100e – 3000 € välillä. Hintaan vaikuttaa kohteen laajuus sekä valittu torjuntamenetelmä. Tuholaisia voidaan myös ennaltaehkäistä erilaisin keinoin. Esimerkiksi Pirkkalassa asennettiin omakotitaloon hiiriverkot ja työn hinnaksi muodostui 1 650 €.


Hiiriverkkojen asennus, Pirkkala

Toteutunut hinta: 1 650 €

Julkisivuverhoilun laudoituksen ja seinän väliin asennettiin hiiriverkko.

Verkkoa asennettiin koko talon ympäri. Lue lisää asennuksesta täältä...


Huom! Tuholaisia torjutaan monesti kemikaalien avulla. Osaa tuholaistorjunnassa käytettävistä kemikaaleista saakin käyttää vain tuholaistorjujan tutkinnon suorittanut henkilö. Tuholaistorjujan tutkinnon voi suorittaa Tukesin hyväksymien tahojen kautta (Tukes.fi) ja tutkinnolla pyritään varmistamaan kemikaalien turvallinen käyttö.

Lämpökäsittely vai kemikaalinen torjunta?

Lämpökäsittely ja torjuntaruiskutus ovat nykyään ehkäpä suosituimpia tuholaistorjunnan muotoja. Näistä lämpökäsittely on lähivuosina nostanut suosiotaan vaihtoehtona aiemmin perinteisemmin käytetyille kemikaalitorjunnoille.

Löydä tekijä tuholaistorjuntaan

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Kaikkiin Urakkamaailmassa solmittuihin remontteihin kuuluu remonttiturva.

Jokaisessa kohteessa tulee aina tehdä erillinen arvio siitä, mitä keinoja juuri kyseisessä tapauksessa kannattaa käyttää. Erilaisia vaihtoehtoja on myös mahdollista yhdistellä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Esimerkiksi kohteissa, joissa tuholaiset ovat pesiytyneet rakenteisiin voi lämpökäsittely olla riittämätön, sillä lämpötilan nostaminen rakenteissa riittävän korkeaksi voi olla hyvin haastavaa.

Lämpökäsittelyn puolesta puhuu se, että luontoon ei pääse kuormittavia kemikaaleja ja käsittelyllä saadaan nopeita tuloksia. Teho kuitenkin loppuu heti käsittelyn jälkeen. Oikein ja perusteellisesti tehdyllä torjuntaruiskutuksella on suuri onnistumisprosentti ja se on usein myös taloudellisesti kannattavin vaihtoehto.

Muurahaisten torjunta

muurahaisten ja muiden tuholaisten torjunta

Kevään lämpimien säiden saapuessa muurahaiset valtaavat monien kotien nurkat. Muurahaiset ovatkin yksi yleisimmistä kodin tuholaisista ja niitä varten on olemassa useita eri torjuntatuotteita.

Yleisin laji, sokerimuurahaiset, on usein mahdollista torjua kotikonstein, mutta muut lajit voivat vaatia tehokkaampia keinoja.

Kotikonsteja muurahaisten torjuntaan:

  • Pidä sokerit ja jauhot tiiviissä purkeissa
  • Vie roskat tarpeeksi usein ja hanki roska-astioihin kannet
  • Ripottele muurahaisten poluille esimerkiksi ruokasoodaa, suolaa, kahvinporoja tai talkkia
  • Pese lattiat - tämä auttaa poistamaan muurahaisten hajujälkiä ja eksyttämään niitä
  • Uusi silikonisaumat - muurahaiset nakertavat helposti huonokuntoisten tiivisteiden läpi

Jos kotikonstit eivät poista muurahaisongelmaa, pyydä apuun ammattilainen. Joskus voi olla tarpeen hävittää myös kokonainen muurahaispesä, jos pesään on mahdollista päästä käsiksi.

Luteiden torjunta

luteiden hävittäminen

Lutikoita voi tulla kotiin vaikkapa ulkomaanmatkan tuliaisena. Ne ovat ikävä riesa, mutta oikeilla toimenpiteillä niistäkin on mahdollista päästä eroon.

Ensimmäisenä toimenpiteenä on tärkeää varmistaa, että kyseessä on varmastikin luteet. Useimmiten asukkaat huomaavat aamulla kehossaan puremia tai illalla lakanoissa esiintyy pieniä ötököitä. Luteet liikkuvat vain hämärällä, joten päiväsaikaan ne piilottelevat yleensä sängyn lähettyvillä erilaisissa raoissa ja väleissä.

Kun ludehavainto on vahvistettu, tulee ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka aloittaa suunnitelmat hävityksen suhteen. Hävittäminen tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti, sillä luteet leviävät nopeasti. Jos kyseessä on taloyhtiö, tulee asiasta ilmoittaa isännöitsijälle, sillä luteet voivat levitä myös muihin asuntoihin.

Tekstiileistä luteet ja niiden munat saadaan poistettua joko yli 60 asteen lämpötilassa tai pakastamalla. Lakanat ja petivaatteet voidaan myös viedä saunaan suljetuissa muovipusseissa n. 4-8 tunnin ajaksi.

Noudata paloturvallisuutta äläkä aseta tekstiilejä liian lähelle kiuasta!

Ampiaispesän hävittäminen

ampiaispesän hävittäminen

Ampiaiset ovat tärkeä osa toimivaa ekosysteemiä ja ampiaispesä tulisikin hävittää vain, jos pesä on paikassa, josta siitä voi olla ihmisille vaaraa. Tällainen paikka voi olla vaikkapa lasten leikkimökki.

Ampiaispesä kannattaa hävittää keväällä, jolloin pesässä on vähemmän ampiaisia ja homma onnistuu silloin turvallisemmin. Myös ajankohdalla on väliä, sillä yöaikaan ampiaiset eivät yhtä aktiivisia kuin päivisin. Pesän hävittämiseen kannattaa aina ottaa avuksi ammattilainen, mutta varsinkin silloin jos pesä iso tai vaikeassa paikassa, esimerkiksi rakenteissa. Pesä ruiskutetaan torjunta-aineella, irrotetaan ja laitetaan pussiin.

Jyrsijöiden torjunta

jyrsijöiden torjunta

Jyrsijöiden torjuntaan on markkinoilla olemassa erilaisia pyydyksiä. Hävittäminen ei kuitenkaan ole mikään helppo homma, joten ammattilaista kannattaa myöskin tässä asiassa konsultoida. Rottia ja hiiriä kotiin houkuttelee ruoan tähteet ja esimerkiksi avokomposti tai lintujenruokintapaikka ovat oivia paikkoja houkuttelemaan näitä pikkutuholaisia.

Parhaiten jyrsijöiden leviämistä voidaan ennaltaehkäistä pienillä toimilla, kuten helppojen ruokalähteiden poistamisella tai sulkemisella.

Epäiletkö että kotonasi elelee kutsumattomia tuholaisia?

Pääse eroon tuholaisista

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kilpailuta tuholaistorjunta ja löydä ammattilainen

Tuholaisongelmasta pääsee helpoiten ja nopeiten eroon ottamalla avuksi ammattilaisen. Urakkamaailmasta löydät helposti ja nopeasti alueesi tuholaistorjuntaa erikoistuneet yritykset, niin ampiaispesän hävittämiseen, luteiden poistoon kuin jyrsijöiden torjuntaankin. Jättämällä remontti-ilmoituksen saat useita tarjouksia luotettavilta ammattilaisilta ja pääset kätevästi vertailemaan saamiasi tarjouksia.

Myös kirjallisen sopimuksen teko onnistuu helposti ja luotettavasti Urakkamaailman alustalla, näin voit olla varma että tuholaisten torjunta ja hävittäminen onnistuu ongelmitta!

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi