Uusi kohde!

Tehosteseinän maalaus olohuoneeseen, Seinäjoki

40 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

AarnoWorks, Kuopio

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Talon ulkoseinien maalaus, Oulu

55 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Rakennus J.Holm, Vantaa

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Talon salaojitus, Siikajoki

1 tunti sitten

×

Röpelökaton maalaus kannattaa teettää ammattilaisella

Lukuaika 3min

Sisäkaton maalauksella saadaan uutta väriä ja ilmettä kodin sisustukseen. Monet suosivat vaaleita sävyjä, sillä ne lisäävät tilan tuntua ja luovat tilaan raikkaan tunnelman. Vahvat ja tummemmatkin värit voivat kuitenkin myös sopia kattoon, eikä ajatusta muusta kuin valkoisesta kannata heti heittää nurkkaan.

röpelökaton maalaus

Jos kodistasi löytyy röpelökatto ja pohdit sen maalaamista, keräsimme tähän artikkeliin neuvoja siitä mitä röpelökaton käsittelyssä olisi hyvä huomioida. Urakka on järkevää ulkoistaa ammattilaisen hoidettavaksi, jolloin taataan toivottu lopputulos. Ryhdy siis hommaan vain, jos sinulta löytyy siihen tarvittava osaaminen.

Suojaus

Sisäkaton maalaus on luonnollisesti sotkuisempaa puuhaa kuin vaikkapa seinien tai lattian. Näin ollen maalarin tulee suojata hyvin itsensä sekä huone, jossa maalaus suoritetaan. Maalarilla on hyvä olla suojalasit, jotta vältetään riski maalin joutumisesta silmiin.


Etsinnässä tekijä kotisi pintaremontille?

Kilpailuta urakkasi nopeasti ja ilmaiseksi Urakkamaailmassa!

Löydä röpelökatollesi maalari


Huolelliset pohjatyöt

Röpelökaton maalaukseen valmistautuminen käy samoin kuin minkä tahansa maalausurakan. Katto tulee kuitenkin myös muistaa harjata, jotta siihen kerääntynyt pöly ja lika saadaan poistettua pinnasta.

Katon röpelöisyys tekee pinnasta selkeästi haastavamman maalattavan kuin tasaisesta tai laudoitetusta katosta, joten on tärkeää, että työssä käytetään oikeanlaisia välineitä ja pohjatyöt valmistellaan huolella. Röpelökattoon käytettävän maalin tarve on myös hieman suurempi, joten muista varata urakkaan tarpeeksi maalia.


Hyvinkäällä sijaitsevan omakotitalon n. 50m2 röpelökattoon oli ilmestynyt kapea halkeama jonka seurauksena katto pinnoitettiin uudelleen. Hintaa kyseiselle työlle kertyi 2800 €. Lue lisää urakasta täältä...

Oikeat välineet

Kuten muunkin ison pinnan maalauksessa, voidaan myös röpelökaton maalaamiseen käyttää telaa. Tarkasta kuitenkin, että valitsemasi tela levittää maalin tasaisesti jokaiseen koloon. Paras vaihtoehto onkin mahdollisimman karvainen harja, jossa on hyvin ulottuvat harjakset.

Seinän ja katon reunat tulee käsitellä siveltimellä, jotta lopputuloksesta saadaan siisti eikä maalia eksy seinien pintoihin. Ovien maalauksessa kertovassa artikkelissamme olemme listanneet laajemmin maalausurakkaan tarvittavia työvälineitä, tutustu niihin tästä.

röpelökaton maalauksen välineet

Maalin valintaan tulee kiinnittää huomiota

Jos katossa ei ole entisestään liuotinohenteista maalikerrosta on maaliksi tällöin hyvä valita liuotinohenteinen maali. Yleisesti ottaen röpelökattoa ei suositella maalattavaksi vesiohenteisella maalilla, pinnan haurauden vuoksi. Aiemman liuotinohenteisen maalikerroksen päälle voidaan kuitenkin valita myös vesiohenteinen maali.


Löydä luotettava tekijä jo tänään!


Maalatessa tee vedot ikkunasta tulevan valon suuntaisesti, jolloin pinnasta tulee tasaisempi. Muista myös käyttää riittävästi maalia, sillä ohut maalikerros voi jättää epäsiistin pinnan.

Urakan ulkoistaminen ammattilaiselle

Työ voi olla hyvä ulkoistaa ammattilaisen hoidettavaksi, sillä heillä on kokemusta röpelökaton käsittelystä ja näin ollen homma hoituu käden käänteessä. Useimmiten maalausurakka tehdään tuntityönä ja hintaan vaikuttaa lähinnä maalattavan alueen pinta-ala, se kuinka paljon pohjatöitä vaaditaan ja pitääkö kattoon tehdä korjaustöitä ennen varsinaista maalausta. Urakkamaailma auttaa sinua löytämään tekijän kotisi röpelökaton maalaamiseen.


Aloita remontti


Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä urakastasi
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu


Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta

ovien maalaus hinta

Ovien maalaus

tiiliseinän maalaus

Tiiliseinän maalaus

katon panelointi

Katon panelointi

huopakaton pinnoitus

Huopakaton pinnoitus

saneeraus

Saneeraus

vesikaton rakenteet

Vesikaton rakenteet

toimenpidelupa

Toimenpidelupa

betonilattian hionta

Betonilattian hionta

slammaus

Slammaus

keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus

lampun asennus

Lampun asennus

nanopinnoite

Nanopinnoite

kaakeleiden maalaus

Kaakeleiden maalaus