Uusi kohde!

Piha-aidan rakentaminen omakotitalon pih..., Helsinki

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Kirkkonummi

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Kaarina

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Espoo

19 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Finabe Oy, Espoo

6 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Autokatoksen maalaus, Lieto

21 minuuttia sitten

×
Päivitetty 15.01.2024

Röpelökaton maalaus kannattaa teettää ammattilaisella

Sisäkaton maalauksella saadaan uutta väriä ja ilmettä kodin sisustukseen. Monet suosivat vaaleita sävyjä, sillä ne lisäävät tilan tuntua ja luovat tilaan raikkaan tunnelman.

Vahvat ja tummemmatkin värit voivat kuitenkin myös sopia kattoon, eikä ajatusta muusta kuin valkoisesta kannata heti heittää nurkkaan.

Jos kodistasi löytyy röpelökatto ja pohdit sen maalaamista, keräsimme tähän artikkeliin neuvoja siitä mitä röpelökaton käsittelyssä olisi hyvä huomioida.


Sisäkaton suojaus

Sisäkaton maalaus on luonnollisesti sotkuisempaa puuhaa kuin vaikkapa seinien tai lattian. Näin ollen maalarin tulee suojata hyvin itsensä sekä huone, jossa maalaus suoritetaan. Maalarilla on hyvä olla suojalasit, jotta vältetään riski maalin joutumisesta silmiin.

Etsinnässä tekijä kotisi pintaremontille?

Löydä maalari röpelökatollesi

Kilpailuta urakkasi nopeasti ja ilmaiseksi Urakkamaailmassa!

Huolelliset pohjatyöt

Röpelökaton maalaukseen valmistautuminen käy samoin kuin minkä tahansa maalausurakan. Katto tulee kuitenkin myös muistaa harjata, jotta siihen kerääntynyt pöly ja lika saadaan poistettua pinnasta.

Katon röpelöisyys tekee pinnasta selkeästi haastavamman maalattavan kuin tasaisesta tai laudoitetusta katosta, joten on tärkeää, että työssä käytetään oikeanlaisia välineitä ja pohjatyöt valmistellaan huolella. Röpelökattoon käytettävän maalin tarve on myös hieman suurempi, joten muista varata urakkaan tarpeeksi maalia.

Hyvinkäällä sijaitsevan omakotitalon n. 50m2 röpelökattoon oli ilmestynyt kapea halkeama jonka seurauksena katto pinnoitettiin uudelleen. Hintaa kyseiselle työlle kertyi 2800 €. Lue lisää urakasta täältä...

Oikeat välineet

Kuten muunkin ison pinnan maalauksessa, voidaan myös röpelökaton maalaamiseen käyttää telaa. Tarkasta kuitenkin, että valitsemasi tela levittää maalin tasaisesti jokaiseen koloon. Paras vaihtoehto onkin mahdollisimman karvainen harja, jossa on hyvin ulottuvat harjakset.

Aloita onnistunut maalausprojekti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi urakoitsijat helposti ja nopeasti.

Seinän ja katon reunat tulee käsitellä siveltimellä, jotta lopputuloksesta saadaan siisti eikä maalia eksy seinien pintoihin. Ovien maalauksessa kertovassa artikkelissamme olemme listanneet laajemmin maalausurakkaan tarvittavia työvälineitä, tutustu niihin tästä.

röpelökaton maalauksen välineet

Maalin valintaan tulee kiinnittää huomiota

Jos katossa ei ole entisestään liuotinohenteista maalikerrosta on maaliksi tällöin hyvä valita liuotinohenteinen maali. Yleisesti ottaen röpelökattoa ei suositella maalattavaksi vesiohenteisella maalilla, pinnan haurauden vuoksi. Aiemman liuotinohenteisen maalikerroksen päälle voidaan kuitenkin valita myös vesiohenteinen maali.

Maalatessa tee vedot ikkunasta tulevan valon suuntaisesti, jolloin pinnasta tulee tasaisempi. Muista myös käyttää riittävästi maalia, sillä ohut maalikerros voi jättää epäsiistin pinnan.

Röpelökaton maalauksen ulkoistaminen ammattilaiselle

Työ voi olla hyvä ulkoistaa ammattilaisen hoidettavaksi, sillä heillä on kokemusta röpelökaton käsittelystä ja näin ollen homma hoituu käden käänteessä. Useimmiten maalausurakka tehdään tuntityönä ja hintaan vaikuttaa lähinnä maalattavan alueen pinta-ala, se kuinka paljon pohjatöitä vaaditaan ja pitääkö kattoon tehdä korjaustöitä ennen varsinaista maalausta. 

Urakkamaailma auttaa sinua löytämään tekijän kotisi röpelökaton maalaamiseen.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi