Uusi kohde!

Kylpyhuoneen vedeneristys, Helsinki

59 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Saneeraus Kiila, Vantaa

7 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kodin ovien nostaminen / korkeuden muutt..., Pori

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Rakennustyö Särmä, Jyväskylä

9 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Makuuhuoneen oven avaussuunnan vaihto +..., Pori

2 tuntia sitten

×

Kuinka taata onnistunut tiiliseinän maalaus?

Lukuaika 3min

maalaamaton tiiliseinä

Tiili on kestävä, helppohoitoinen ja suosittu materiaali useissa omakoti-, kerros-, sekä rivitaloissa ja tiiliseinän maalaamisella saadaan kotiin luotua uutta, freesimpää ilmettä.

Lue neuvot maalaamiseen ja syyt siihen miksi hommaan kannattaa palkata ammattilainen.

Mitä huomioida ennen maalaushommiin ryhtymistä?

Maalausurakan kulkuun sekä tiiliseinän maalauksen hintaan vaikuttavat monet seikat. Tärkeimpänä näistä ovat maalattavaan alueen pinta-ala, se maalataanko ulko- vai sisäpintaa sekä se millainen seinän tämänhetkinen kunto on.


Kilpailuta tiiliseinän maalaus


Jos seinä on päässyt ajan mittaan huonoon kuntoon ja on epätasainen, voidaan tarvita alustavia seinän korjaustöitä. Näin taataan kaunis maalausjälki. Yksi suosittu tekniikka on tiiliseinän slammaus. Slammaus tarkoittaa ohuen pinnoitteen levittämistä tiilen pinnalle, joka tekee pinnasta tasaisen ja korjaa sen virheitä. Slammauksessa harkkojen saumat jäävät kauniisti näkyviin ja sitä voidaankin kutsua eräänlaiseksi ohutrappaukseksi.


Lahdessa sijaitsevassa, 50-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa haluttiin keittiön kaappien takaa paljastunut seinä slammata. Lisäksi työn yhteydessä oikaistiin keittiössä sijainnut kaappiseinä. Urakan lopulliseksi hinnaksi muodostui 615e.

Lue lisää tästä

Se, sijaitseeko maalattava pinta sisällä vai ulkona määrittää mitä materiaaleja urakkaan tarvitaan. Ulkotiloissa tulee käyttää julkisivumaalia, kun taas sisätiloissa niihin tarkoitettuja sisämaaleja. Ennen siveltimeen tarttumista on tärkeää, että pinta on hyvin puhdistettu. Erityisesti ulkotiloissa seinän pinnassa voi olla paljon roskia ja epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat maalipinnan tasaisuuteen. Jos edessäsi on laajempi julkisivuremontti, lue lisää aiheesta tästä.


Etsitkö maalaria?

Kilpailuta maalausurakkasi Urakkamaailman kautta!

Aloita remontti tästävalkoinen maalattu tiiliseinä

Miksi palkata ammattilainen?

Tiiliseinän maalauksessa omat haasteensa luo pinnan epätasaisuus. Siistin jäljen takaamiseksi on syytä ottaa avuksi alan ammattilainen, joka osaa neuvoa oikeiden materiaalien valinnassa. Seinää ympäröivien elementtien, kuten vaikkapa puisten ikkunakarmien suojaaminen käy ammattilaiselta käden käänteessä ja säästää näin ollen huomattavasti aikaa. Ammattilainen osaa myös arvioida urakkaan kuluvan maalin määrän ja sen tarvitaanko pintaan mahdollisesti useampi maalikerros.


Jyväskyläläisen rivitalon olohuoneen yhteen seinistä oli jäänyt edellisten asukkaiden jäljiltä ruuvien reikiä. Uusi asukas halusi reiät tukittavan, sekä seinään uuden maalipinnan. Tämän pienen maalausurakan hinnaksi muotoutui 250e.

Lue lisää tästä


Yllä mainitussa urakassa asiakas halusi seinästä valkoisen, joka onkin hyvin suosittu vaihtoehto kodin sisäseinille. Sisäseinän maalaaminen on usein helpompaa kuin ulkoseinän, sillä se ei ole samalla tavalla kosteuden ja vaihtelevien sääolosuhteisen armoilla. Koska tiili on hengittävä materiaali, on tärkeää että sen pintaan valitaan oikeanlainen maali, sillä vääränlainen maali voi pahimmillaan jopa pilata seinän.

tiiliseinän maalaus


Tiiliseinän maalauksen lisäksi julkisivuun voidaan tehdä muitakin toimenpiteitä. Yksi esimerkki on impregnointi. Impregnointi tarkoittaa seinän pintaan ruiskutettavaa suojapintaa, joka auttaa seinää kestämään paremmin säävaihteluita ja on vettä hylkivä.


Espoossa sijaitsevassa erillistalossa toteutettiin tiiliseinän impregnointi. Suojattavan seinän pinta-ala oli noin 27m2. Pinnoittamisen hinnaksi muodostui 450e.

Lue lisää tästä


Urakkamaailma auttaa sinua kilpailuttamaan osaavan ammattilaisen. Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista eikä sido remontin tilaamiseen.


Jätä remontti-ilmoitusTässä artikkelissa:

  • Vinkkejä tiiliseinän maalaukseen
  • Esimerkkejä toteutuneista remonteista
  • Muita seikkoja, joita tiiliseinän kunnossapidossa tulee huomioida


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua:


Seinän maalaus hinta

Seinän maalaus

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta

röpelökaton maalaus

Röpelökaton maalaus

ovien maalaus hinta

Ovien maalaus

kaakeleiden maalaus

Kaakeleiden maalaus

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

tapetin poisto remontti

Tapetin poistaminen

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

Pientä pintaremonttia

Pienen pintaremontin hintoja

portaiden maalaus hinta

Portaiden maalauksen hinta

mikrosementti hinta

Mikrosementti hinta

sokkelin korjaus

Sokkelin korjaus

nanopinnoite

Nanopinnoite