Uusi kohde!

Sisäkaton panelointi, Nummela

6 sekuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jekotek Oy, Oulu

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Huoneiston valokatkaisijoiden sähköjen k..., Helsinki

16 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Timax oy, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Huopakaton pinnoitus, Padasjoki

38 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Kuinka taata onnistunut tiiliseinän maalaus?

Tiili on kestävä, helppohoitoinen ja suosittu materiaali useissa omakoti-, kerros-, sekä rivitaloissa ja tiiliseinän maalaamisella saadaan kotiin luotua uutta, freesimpää ilmettä.

Lue neuvot maalaamiseen ja syyt siihen miksi hommaan kannattaa palkata ammattilainen.


Mitä huomioida ennen maalaushommiin ryhtymistä?

Maalausurakan kulkuun sekä tiiliseinän maalauksen hintaan vaikuttavat monet seikat. Tärkeimpänä näistä ovat maalattavaan alueen pinta-ala, se maalataanko ulko- vai sisäpintaa sekä se millainen seinän tämänhetkinen kunto on.

Jos seinä on päässyt ajan mittaan huonoon kuntoon ja on epätasainen, voidaan tarvita alustavia seinän korjaustöitä. Näin taataan kaunis maalausjälki. Yksi suosittu tekniikka on tiiliseinän slammaus. Slammaus tarkoittaa ohuen pinnoitteen levittämistä tiilen pinnalle, joka tekee pinnasta tasaisen ja korjaa sen virheitä. Slammauksessa harkkojen saumat jäävät kauniisti näkyviin ja sitä voidaankin kutsua eräänlaiseksi ohutrappaukseksi.

Löydä luotettava tekijä tiiliseinän maalaukseen

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Se, sijaitseeko maalattava pinta sisällä vai ulkona määrittää mitä materiaaleja urakkaan tarvitaan. Ulkotiloissa tulee käyttää julkisivumaalia, kun taas sisätiloissa niihin tarkoitettuja sisämaaleja. Ennen siveltimeen tarttumista on tärkeää, että pinta on hyvin puhdistettu. Erityisesti ulkotiloissa seinän pinnassa voi olla paljon roskia ja epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat maalipinnan tasaisuuteen. Jos edessäsi on laajempi julkisivuremontti, lue lisää aiheesta tästä.

valkoinen maalattu tiiliseinä

Miksi palkata ammattilainen tiiliseinän maalaamiseen?

Tiiliseinän maalauksessa omat haasteensa luo pinnan epätasaisuus. Siistin jäljen takaamiseksi on syytä ottaa avuksi alan ammattilainen, joka osaa neuvoa oikeiden materiaalien valinnassa. Seinää ympäröivien elementtien, kuten vaikkapa puisten ikkunakarmien suojaaminen käy ammattilaiselta käden käänteessä ja säästää näin ollen huomattavasti aikaa. Ammattilainen osaa myös arvioida urakkaan kuluvan maalin määrän ja sen tarvitaanko pintaan mahdollisesti useampi maalikerros.

Sisäseinän maalaaminen on usein helpompaa kuin ulkoseinän, sillä se ei ole samalla tavalla kosteuden ja vaihtelevien sääolosuhteisen armoilla. Koska tiili on hengittävä materiaali, on tärkeää että sen pintaan valitaan oikeanlainen maali, sillä vääränlainen maali voi pahimmillaan jopa pilata seinän.

tiiliseinän maalaus

Tiiliseinän maalauksen lisäksi julkisivuun voidaan tehdä muitakin toimenpiteitä. Yksi esimerkki on impregnointi. Impregnointi tarkoittaa seinän pintaan ruiskutettavaa suojapintaa, joka auttaa seinää kestämään paremmin säävaihteluita ja on vettä hylkivä.

Aloita onnistunut maalausurakka

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi