Uusi kohde!

Pienimuotoinen keittiöremontti kaksiossa, Tampere

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Kaarina

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Painting three rooms off white (Viherlaa..., Espoo

19 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Istutusojan kaivaminen 35m ja multaamine..., Piispanristi

32 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Keittiökaappien maalaus antaa keittiölle uuden ilmeen

Selvitä hinta omalle keittiöremontillesi:


Keittiökaappien maalaus on helppo, nopea, edullinen ja kestävä tapa uudistaa keittiön ilmettä.

Kaappeja ei kannata ryhtyä vaihtamaan kuluneiden pintojen vuoksi, jos rungot ovat hyvässä kunnossa ja keittiö on kokonaisuudessaan toimiva. Vastamaalatut, siistit pinnat ja mieluisa värimaailma tekevät keittiölle ihmeitä. Värivalinnoissa vain mielikuvitus on rajana: kirkkaan värikäs, heleä pastelli, eleettömän tyylikäs.

Keittiökaappien maalaaminen on hyvä vaihtoehto myös ekologisesta näkökulmasta. Kaapistojen kunnostaminen antaa keittiölle lisää käyttövuosia.

Kevyimmillään kaapistojen pintaremontti tarkoittaa kaapinovien ja vetolaatikoiden etulevyjen maalaamista, mutta tarvittaessa kannattaa maalata myös kaappien sisätilat hyllyineen. Pintaremontin yhteydessä voi myös vaihtaa esimerkiksi vetimiä ja kahvoja ja tarvittaessa myös taustalevyjä tai hyllynlevyjä.

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Pyydä tarjouksia

Keittiökaappien maalauksen hinta - Mitä se maksaa?

Kaapistot voi maalata itse tai teettää työn ammattilaisilla. Keittiökaappien ovia maalauttaessa tavanomainen hintahaitari ulottuu noin 300 eurosta reiluun tuhanteen euroon. Hintaan vaikuttavat muun muassa kaappien lukumäärä ja niiden kunto, valittu maali ja työmenetelmä, pohjatöiden tarve, kaapinovien profiili sekä maalauspaikka.

Yrityksellä teetetty oman kodin tai vapaa-ajan asunnon kunnostustyö, kuten keittiökaappien maalaus, oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vuonna 2023 kotitalousvähennys on 40 % työn osuudesta sadan euron omavastuun jälkeen. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Listasimme alle Urakkamaailman kautta toteutuneita hintaesimerkkejä.

Tunnelmallisia pintoja - Keittiön maalaaminen käsin

Haluttu lopputulos sekä kaapinovien materiaali ratkaisevat maalausmenetelmän valinnan. Puupinnat ovat usein otollisimpia perinteiselle käsinmaalaukselle, mutta osa kalustemaaleista soveltuu myös esimerkiksi melamiini- ja laminaattipinnoille. Kaikissa tapauksissa siisti lopputulos edellyttää huolellisia pohjatöitä sekä tasaista maalausjälkeä.

Ensimmäiseksi maalattavat pinnat on puhdistettava pinttyneistäkin tahroista. Usein parhaaseen lopputulokseen päästään hiomalla kaappien ovet seuraavaksi kauttaaltaan. Mahdolliset kolot ja naarmut pitää kitata umpeen ja hioa pinta tasaiseksi. Käsiteltävät pinnat on puhdistettava pölystä huolellisesti ennen maalaamista.

Tyypillisesti keittiökaapit kannattaa maalata ensin pohja- tai tartuntapohjamaalilla, mutta aina se ei ole tarpeellista. Pohjakäsittelyn tarpeeseen vaikuttavat esimerkiksi valitun kalustemaalin ominaisuudet sekä kaappien nykyinen ja tuleva väri. Pintamaalikerroksia tulee yleensä yksi tai kaksi. Kuivumisaikojen vuoksi maalaustyöhön on hyvä varata pari päivää.

maalatut keittiönkaapit

Tasaiset pinnat - Keittiökaappien ruiskumaalaus

Ruiskumaalaus soveltuu lähes kaikkien kaappimateriaalien pinnoittamiseen. Märkämaalaus on hyvä vaihtoehto puulle, lasikuidulle, muoville tai mdf-pinnoille, kun taas metallipinnat hoituvat yleensä jauhemaalauksella. Moni valitsee kaapinoviin ruiskumaalauksen sen tuoman tasaisen pinnan vuoksi.

Ruiskumaalaus on tekniikkana selvästi sivellin- ja telamaalausta vaativampi: siisti jälki vaatii ammattitaitoa tai vähintäänkin perehtyneisyyttä. Aloittelijan käsissä korkeapaineruisku voi jättää jälkeensä läikikkään pinnan ja näkyviä valumia. Taitavasti toteutettuna ruiskumaalauksen etuina ovat tasaisen siisti pinta sekä nopeus, mikä näkyy myös työn hinnoittelussa.

Edullinen keittiön pintaremontti kilpailuttamalla

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Yhden kaapinoven maalauttaminen ruiskumaalauksia tekevän yrityksen linjastolla voi maksaa alle 20 euroa. Usein asiakas irrottaa kaapinovet itse ja vie ne yritykselle, joka hoitaa pohjatyöt sekä ruiskumaalauksen. Moni yritys tarjoaa kuitenkin myös kattavampaa palvelua: keittiökaappien tai vaikkapa koko keittiön pintaremontin voi halutessaan tilata avaimet käteen -periaatteella.

Keittiökaappien maalaus: Ennen ja jälkeen

Urakkamaailman käyttäjä halusi uutta ilmettä keittiöönsä. Hän kilpailutti työn ja löysi tekijän keittiökaappien maalaukseen. Lopputulos on freesi ja moderni. Hinnaksi urakalle muodostui 1 532 €.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi