Uusi kohde!

Asbestikartoitus keittiön välitilasta, Joensuu

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiö remontti, Nurmijärvi

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Comx oy, Espoo

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Väliseinän purku, Nurmijärvi

4 tuntia sitten

×

Keittiökaappien maalaus antaa keittiölle uuden ilmeen

Lukuaika 4min

keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus on helppo, nopea, edullinen ja kestävä tapa uudistaa keittiön ilmettä.

Kaappeja ei kannata ryhtyä vaihtamaan kuluneiden pintojen vuoksi, jos rungot ovat hyvässä kunnossa ja keittiö on kokonaisuudessaan toimiva. Vastamaalatut, siistit pinnat ja mieluisa värimaailma tekevät keittiölle ihmeitä. Värivalinnoissa vain mielikuvitus on rajana: kirkkaan värikäs, heleä pastelli, eleettömän tyylikäs.

Keittiökaappien maalaaminen on hyvä vaihtoehto myös ekologisesta näkökulmasta. Kaapistojen kunnostaminen antaa keittiölle lisää käyttövuosia.

Kevyimmillään kaapistojen pintaremontti tarkoittaa kaapinovien ja vetolaatikoiden etulevyjen maalaamista, mutta tarvittaessa kannattaa maalata myös kaappien sisätilat hyllyineen. Pintaremontin yhteydessä voi myös vaihtaa esimerkiksi vetimiä ja kahvoja ja tarvittaessa myös taustalevyjä tai hyllynlevyjä.

Mitä keittiökaappien maalaus maksaa?

Kaapistot voi maalata itse tai teettää työn ammattilaisilla. Keittiökaappien ovia maalauttaessa tavanomainen hintahaitari ulottuu noin 300 eurosta reiluun tuhanteen euroon. Hintaan vaikuttavat muun muassa kaappien lukumäärä ja niiden kunto, valittu maali ja työmenetelmä, pohjatöiden tarve, kaapinovien profiili sekä maalauspaikka.

Yrityksellä teetetty oman kodin tai vapaa-ajan asunnon kunnostustyö, kuten keittiökaappien maalaus, oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vuonna 2022 kotitalousvähennys on 40 prosenttia työn osuudesta sadan euron omavastuun jälkeen. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Listasimme alle Urakkamaailman kautta toteutuneita hintaesimerkkejä.

Löydä tekijä


Hintaesimerkki 1:

Keittiökaappien ovien maalaus valkoiseksi, Oulu

Toteutunut hinta: 720 €

Aiemmat kerman väriset ovet maalattiin valkoiseksi. Ovia kohteessa oli yhteensä 16 kpl, joista kaksi oli kulmaovia ja neljä veto-ovia. Lue lisää...


Hintaesimerkki 2:

Keittiökaappien ja hyllylevyn maalaus, Helsinki

Toteutunut hinta: 968 €

Urakkamaailman käyttäjä halusi maalauttaa keittiönsä beigenvaaleat kaapinovet valkoisiksi. Keittiössä oli yhteensä seitsemän yläovea, kolme alaovea ja neljä vetolaatikkoa. Kohteena oli kerrostaloasunto Helsingissä. Lue lisää...


Hintaesimerkki 3:

Keittiökaappien ovien sekä keittiön kaakeleiden maalaus, Porvoo

Toteutunut hinta: 1 170 €

Porvoossa sijaitsevassa kohteessa maalattiin yhteensä 17 ovea sekä kuusi vetolaatikkoa. Urakkaan kuului lisäksi vetimien ja saranoiden irroitus, sekä keittiön välitilan kaakeleiden maalaus. Lue lisää...


Hintaesimerkki 4:

Keittiökaappien ovien maalaus, Lohja

Toteutunut hinta: 1 364 €

Keittiökaappien ovet maalattiin. Remontin tilaaja hoiti itse ovien irrotuksen sekä kiinnityksen. Ovia keittiössä oli yhteensä 17kpl ja etusarjoja viisi. Lue lisää...


Käsinmaalauksella tunnelmallisia pintoja

Haluttu lopputulos sekä kaapinovien materiaali ratkaisevat maalausmenetelmän valinnan. Puupinnat ovat usein otollisimpia perinteiselle käsinmaalaukselle, mutta osa kalustemaaleista soveltuu myös esimerkiksi melamiini- ja laminaattipinnoille. Kaikissa tapauksissa siisti lopputulos edellyttää huolellisia pohjatöitä sekä tasaista maalausjälkeä.

Ensimmäiseksi maalattavat pinnat on puhdistettava pinttyneistäkin tahroista. Usein parhaaseen lopputulokseen päästään hiomalla kaappien ovet seuraavaksi kauttaaltaan. Mahdolliset kolot ja naarmut pitää kitata umpeen ja hioa pinta tasaiseksi. Käsiteltävät pinnat on puhdistettava pölystä huolellisesti ennen maalaamista.

Tyypillisesti keittiökaapit kannattaa maalata ensin pohja- tai tartuntapohjamaalilla, mutta aina se ei ole tarpeellista. Pohjakäsittelyn tarpeeseen vaikuttavat esimerkiksi valitun kalustemaalin ominaisuudet sekä kaappien nykyinen ja tuleva väri. Pintamaalikerroksia tulee yleensä yksi tai kaksi. Kuivumisaikojen vuoksi maalaustyöhön on hyvä varata pari päivää.

maalatut keittiönkaapit

Ruiskumaalauksella tasaisen siistiä

Ruiskumaalaus soveltuu lähes kaikkien kaappimateriaalien pinnoittamiseen. Märkämaalaus on hyvä vaihtoehto puulle, lasikuidulle, muoville tai mdf-pinnoille, kun taas metallipinnat hoituvat yleensä jauhemaalauksella. Moni valitsee kaapinoviin ruiskumaalauksen sen tuoman tasaisen pinnan vuoksi.

Ruiskumaalaus on tekniikkana selvästi sivellin- ja telamaalausta vaativampi: siisti jälki vaatii ammattitaitoa tai vähintäänkin perehtyneisyyttä. Aloittelijan käsissä korkeapaineruisku voi jättää jälkeensä läikikkään pinnan ja näkyviä valumia. Taitavasti toteutettuna ruiskumaalauksen etuina ovat tasaisen siisti pinta sekä nopeus, mikä näkyy myös työn hinnoittelussa.

Yhden kaapinoven maalauttaminen ruiskumaalauksia tekevän yrityksen linjastolla voi maksaa alle 20 euroa. Usein asiakas irrottaa kaapinovet itse ja vie ne yritykselle, joka hoitaa pohjatyöt sekä ruiskumaalauksen. Moni yritys tarjoaa kuitenkin myös kattavampaa palvelua: keittiökaappien tai vaikkapa koko keittiön pintaremontin voi halutessaan tilata avaimet käteen -periaatteella.


Kaapit kaipaisivat maalia, tekijää ei löydy? Urakkamaailmasta löydät luotettavan tekijän nopeasti ja vaivattomasti.

Aloita remontti

Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lisää luettavaa:

Seinän maalaus hinta

Seinän maalaus

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta

Valoisa keittiö

Keittiöremontin hinta

Väliseinän rakentaminen

Väliseinän rakentaminen

Pientä pintaremonttia

Pienen pintaremontin hintoja

portaiden maalaus hinta

Portaiden maalauksen hinta

Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitila

tiiliseinän maalaus

Tiiliseinän maalaus

ovien maalaus hinta

Ovien maalaus

röpelökaton maalaus

Röpelökaton maalaus

kaakeleiden maalaus

Kaakeleiden maalaus

terassin öljyäminen

Terassin öljyäminen

katon panelointi

Katon panelointi

saareke keittiöön

Saareke keittiöön