Uusi kohde!

Ravintola Remontti Helsinki, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Turku

17 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan pinnoitus, Pori

8 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Installin Oy, Helsinki

19 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Lempäälä

9 tuntia sitten

×
Päivitetty 23.01.2024

Saareke keittiöön? Huomioi nämä asiat suunnittelussa

Miksi valita Urakkamaailma?

- Ilmainen
- Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
- Näet urakoitsijoiden taustatiedot
- Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
- Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan


Toimiva ja hyvin suunniteltu saareke tuo keittiöön ilmavuutta ja tilan tuntua. Keittiösaareke toimii niin työalustana kuin säilytystilanakin.

Keräsimme tähän artikkeliin tietoa keittiösaarekkeen suunnittelusta sekä hintaesimerkkejä jo toteutuneista töistä.

Miksi rakentaa saareke keittiöön?

Keittiösaarekkeen pääasiallinen tarkoitus on laajentaa keittiön työtilaa. Varsinkin ahkeralle kotikokille keittiösaareke on oiva valinta helpottaa ruoanlaittoa sekä tuoda lisää säilytystilaa keittiöön.

Hyvin suunniteltu kokonaisuus auttaa parantamaan tilankäyttöä ja näyttää kauniilta. Jos keittiösaareke lisätään keittiöön jälkikäteen, kannattaa ottaa huomioon keittiön yleinen ilme ja pitää huoli siitä, että uusi saareke sulautuu muuhun sisustukseen, eikä jää erilliseksi osaksi.

Aloita onnistunut keittiöremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset nopeasti ja helposti.

Lisäämällä keittiösaarekkeeseen pistorasioita, voidaan tilaa käyttää hyväksi myös erilaisten kodinkoneiden sijoittamiseen, kuten vaikkapa leivänpaahtimen, vedenkeittimen tai vaikkapa monitoimikoneen.

Keittiösaarekkeeseen voidaan myös halutessa lisätä istuskelutilaa, jolloin vaikkapa illallisvieraat voivat oleskella tilassa ruoanlaiton aikana. Keittiösaareke toimii mainiosti myös esimerkiksi aamupalapöytänä ja säästää aikaa kiireisinä arkiaamuina, kun tarvittavat välineet ja ruokatarvikkeet löytyvät läheltä.

keittiösaareke

Mitä keittiösaareke maksaa?

Keittiösaarekkeen hintaan vaikuttaa esimerkiksi saarekkeen koko sekä siihen valitut materiaalit. Saareke voidaan tilata valmiina pakettina tai mittatilaustyönä. Mittatilaustyönä teetetty saareke on luonnollisesti usein valmispakettia kalliimpi vaihtoehto, mutta tarjoaa mahdollisuuden luovempiin ratkaisuihin.

Kilpailuta keittiösaarekkeen asennus

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Listasimme hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista keittiösaareke töistä. Parhaimman hinta-arvion oman keittiösi remontille saat jättämällä remontti-ilmoituksen.


Keittiön saarekkeen muutos, Pirkkala

Toteutunut hinta: 260 €

Rivitaloasunnon keittiössä sijaitsevan keittiösaarekkeen kaappeja haluttiin korottaa. Urakkamaailman käyttäjä löysi tekijän nopeasti Urakkamaailmasta. Lue lisää...


Keittiösaarekkeen kiinnitys, Espoo

Toteutunut hinta: 37 €

Remontin tilaaja kaipasi apua keittiösaarekkeen kiinnittämiseen. Tilaaja oli jo hankkinut saarekkeen sekä kaapit, urakka sisälsi ainoastaan saarekkeen kiinnittämisen lattiaan sekä sivupaneeleihin. Lue lisää...


Keittiösaarekkeen valaisemien asennus, Kirkkonummi

Toteutunut hinta: 149 €

Kohteessa haluttiin asentaa keittiösaarekkeen ylle kolme uutta valaisinta. Kattokorkeus oli n. 3 m. Lue lisää...


keittiösaarekkeen suunnittelu

Keittiösaarekkeeseen voidaan asentaa myös esimerkiksi tiskiallas

Keittiösaarekkeen suunnittelun muistilista

Keittiösaarekkeen suunnitteluvaiheessa on syytä muistaa muutama tärkeä seikka. Ota siis huomioon ainakin nämä asiat:

  • Kaappien ovia ei kannata asentaa avautumaan kahdelta puolelta, varsinkin jos tilaa on rajoitetusti. Tämä voi hankaloittaa tilankäyttöä.
  • Mahdollisuuksien mukaan säilytystilojen syvyydestä ei kannata tinkiä, jotta kaappeihin saadaan mahtumaan esimerkiksi isommat lautaset tai kattilat ja paistinpannut.
  • Suunnittele materiaalivalinnat huolella, esimerkiksi yhdestä kappaleesta valmistettuja kivilaattoja ei yleisesti ole saatavilla yli 3 metrin pituisina.
  • Pohdi halutaanko saarekkeeseen asentaa lisäallas tai halutaanko keittiön liesi esimerkiksi tuoda saarekkeeseen. Tällöin tulee huomioida putki- ja sähkötöiden sekä esimerkiksi liesituulettimen lisäämisen aiheuttamat lisäkustannukset.
  • Älä unohda valaistusta. Keittiösaarekkeen tarkoituksena on toimia käytännöllisenä tilana, jolloin riittävä valaistus on ensisijaisen tärkeää. Suunnittele siis huolellisesti mihin ja millaisia lamppuja saarekkeen yhteyteen halutaan asentaa. Lue lisää lampun asennuksesta täältä.
  • Saarekkeen ei aina tarvitse olla perinteisen suorakulmion mallinen, päästä siis luovuus valloilleen ja harkitse sopisiko tilaan esimerkiksi kolmion, käänteisen pyramidin tai vaikkapa ympyrän mallinen saareke. Älä kuitenkaan unohda käytännöllisyyttä!

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Kaikkia Urakkamaailmassa sidottuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi