Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti ja sauna, Kitee

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

AK-Talotekniikka Oy, Tampere

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Keittiön välitila / Sipoo, Sipoo

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

JTT-Sähkö, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Huopakatto, Tammela

1 tunti sitten

×

Miten avokeittiö eroaa erilliskeittiöstä? Kuinka paljon erilliskeittiön muuttaminen avokeittiöksi maksaa?

Avokeittiön hinta

Avokeittiö on kaikista suosituin keittiömalli uusissa asunnoissa. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka paljon maksaa tehdä avokeittiö vanhaan asuntoon, miten erilliskeittiö eroaa avokeittiöstä ja kuinka löydät luotettavan urakoitsijan avokeittiöremonttiisi.

Huom. Alla olevat remontit ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettuja toteutuneita remonttien hintoja.


Kerrostalohuoneiston keittokomeron muuttaminen avokeittiöksi

Vantaassa asuva kerrostalohuoneiston omistaja halusi muuttaa keittokomeron moderniksi avokeittiöksi. Avokeittiön tieltä piti purkaa välisenä. Vanhojen kaappien rungot. Keittiökokonaisuuteen lisättiin astianpesukone vesipisteineen. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 6820€


Keittiön ja olohuoneen yhdistäminen avokeittiöksi

Ohut väliseinä erotti keittiön ja olohuoneen. Väliseinä haluttiin purkaa, jotta keittiötilasta ja olohuoneesta saataisiin upea avokeittiökokonaisuus. Keittiökaappien asennukseen remontin tilaaja oli tilannut erillisen firman. Tämä urakka siis koski purkutyötä, siistimistä sekä jätteiden poisviennin. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 870€


Helsingissä kaksion keittiön remontointi

Vanha keittiö purettiin kokonaisuudessaan. Keittiön seinät jouduttiin uudelleen levyttämään ja väliseinäkin purettiin pois. Keittiöön asennettiin uudet IKEA:sta hankitut kaapistot. Urakkaan kuului myös keittiön lattian kokonaan uusiminen. Vesipisteiden paikkoja ei tarvinnut siirtää. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 7200€


Keittiöremontin asbestikartoitus

Jos remontissa joudutaan purkamaan vanhoja materiaaleja, esimerkiksi muovimatto lattiasta ym., tulee remonttia ennen tehdä asbestikartoitus. Asbestikartoitus tulee kuitenkin tehdä ainoastaan jos kiinteistö on rakennettu ennen vuotta 1994. Lue lisää remontista tästä.

Asbestikartoituksen hinta: 198€Jätä remontti-ilmoitus tästä
Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Avokeittiö on perheen ja ystävien kohtaamispaikka

Uudenaikaiset avokeittiöt ovat vakiintuneet osaksi suomalaista kotielämää 2000-luvulla. Tilaratkaisu yhdistää keittiön sekä ruokailu- ja oleskeluhuoneen yhdeksi avoimeksi tilaksi.

Pienemmissä asunnoissa avokeittiöön kuuluva oleskelutila toimii myös olohuoneena, mutta jos neliöitä riittää, ruokailutila saattaa avautua vaikkapa osin erilliseksi olohuoneeksi, josta ei ole suoraa näköyhteyttä keittiökulmaukseen.

Avokeittiöt ovat yleistyneet voimakkaasti 90-luvulta alkaen, ja ne ovat pitkälti syrjäyttäneet erilliskeittiöt. Erilliskeittiöllä tarkoitetaan nimensä mukaisesti erillistä, usein ovellista, keittiöhuonetta tai pienempää keittokomeroa, ruuanlaittotilaa, joka ei ole välittömässä yhteydessä kodin oleskelutiloihin.

Uudisrakentamisessa avokeittiö on nykyään ylivoimaisesti suosituin ratkaisu. Esimerkiksi Mikkelin asuntomessuilla 2017 avokeittiö löytyi jokaisesta messutalosta.

Avokeittiöitä on tehty runsaasti myös vanhempiin asuntoihin, esimerkiksi väliseiniä kaatamalla, jos pohjaratkaisu ja kantavat rakenteet ovat sen sallineet.


Ruuanlaitosta on tullut yhdessäoloa


Keittiö on tyypillisesti kodin käytetyin huone, etenkin lapsiperheissä, minkä vuoksi tilaratkaisu muovaa koko arkielämää. Toisinaan erillis- ja avokeittiöiden keskinäisestä paremmuudesta käydään kiivastakin väittelyä, mutta erilaiset ratkaisut sopivat erilaisille ihmisille ja perheille.

Avokeittiöiden suursuosio selittyy osaltaan ruokakulttuurin ja sosiaalisen elämän muutoksilla. Yhä useammalle ruuanlaitto on harrastus – ja yhdessä olemisen tapa. Entistä harvempi kotikokki haluaa vetäytyä perheen parista erilliseen keittiöön ruuanvalmistukseen.

Ystäviäkään ei välttämättä kutsuta enää syömään vaan laittamaan ruokaa. Kuulumiset vaihtuvat salaattia pilkkoessa, pöytä katetaan seurustelun lomassa ja ruoka nautitaan yhdessä.


Löydä omalle keittiöremontillesi luotettava tekijä


Samalla, kun keittiöt ovat siirtyneet osaksi kodin oleskelu- ja edustustiloja, niihin kohdistuvat vaatimukset ovat kasvaneet. Hyvä keittiö on esteettinen, toimiva ja viihtyisä. Avokeittiössäkin voi tehdä erilaisia tilaratkaisuja, jotta kokonaisuus täyttäisi persoonalliset toiveet. Moni valitsee tilanjakajaksi keittiösaarekkeen, joka toimii esimerkiksi työtasona tai tarjoilupöytänä ja johon saa asennettua osan kodinkoneista.


Keittiösaareke sijoitetaan usein keittiönurkkauksen ja ruokailuryhmän väliin.


Pienemmissä asunnoissa ruokapöytä saattaa olla keittiösaarekkeessa, jonka toisella puolella tila liukuu olohuoneeksi. Keittiösaareke seisoo keskellä huonetta ja sen voi kiertää joka suunnasta. Keittiöniemekkeeksi kutsutaan tilanjakajaa, jonka toinen pääty on seinässä kiinni.

Avokeittiöitä on kritisoitu etenkin siitä, että esimerkiksi ruuanlaiton jäljet näkyvät ruokailu- ja oleskelutilaan. Yksi vaihtoehto ongelman ratkaisemiseksi on tilanjakajaan integroitu matala sermi. Sermi kätkee työtason tai tiskipöydän katseilta, mutta sen ylitse on miellyttävä jutella muiden tilassa olevien kanssa.


Tyyliseikat nousivat valokeilaan


Avokeittiöiden suunnittelijat suosivat selkeitä linjoja, tyylikkäitä, helposti puhtaana pidettäviä tasoja. Laatikostot ja kaapistot ovat monesti vetimettömiä, mikä tee pinnoista visuaalisesti eheitä. Suomalainen valitsee yhä useimmiten valkoisen, tummanharmaan tai mustan keittiön, mutta rohkeammat värivalinnat ja tehostevärien käyttö ovat pikkuhiljaa yleistymässä.

Toimivan avokeittiön rakentaminen vaatii huolellista suunnittelua, joka suositusten mukaan kannattaa aloittaa kodinkoneiden sijoittelusta. Säilytystilaa olisi hyvä olla omiin tarpeisiin nähden runsaasti, jotta avokeittiö on helppo pitää siistinä. Laskutilaa pitäisi löytyä esimerkiksi lieden ja jääkaapin vierestä.

Toimiva keittiö on myös ergonominen ja miellyttävästi valaistu. Monet keittiövalmistajat ja -myyjät tarjoavat keittiösuunnittelijan apua mahdollisille asiakkaille. Ammattilaisen kanssa keskustelu voi selkeyttää omia toiveita sekä parantaa käsitystä huomioon otettavista asioista.

Avokeittiöiden voittokulku on vauhdittanut kodinkoneiden käyttömukavuuden parantumista. Hiljainen astianpesukone ja tehokas liesituuletin ovat ensiarvoisen tärkeitä avokeittiössä.

Valokeila on kääntynyt myös muotoiluun: liesituulettimesta on tullut sisustuselementti. Suuremmat kodinkoneet on tapana integroida tyylikkään huomaamattomasti keittiökalusteisiin, mutta esimerkiksi värikäs tai erikoisesti muotoiltu kahvinkeitin voi toimia katseenvangitsijana.

Avokeittiöiden suosio on eräänlaista paluuta yhteisöllisempään elämäntapaan. Tupakeittiö on monen vanhan talon sydän. Eräiden näkemysten mukaan tupakeittiö olisi yhtenäinen avoin tila, jossa ei voisi olla saareketta kuten avokeittiössä, mutta keinotekoinen jaottelu ei vastaa sanojen arkimerkitystä.

Käytännössä avo- ja tupakeittiö ovat toistensa synonyymeja, ja kodin tunnelma saattaa ratkaista sanavalinnan. Uudesta kaksiosta puhuttaessa avokeittiö on luonteva ilmaisu, kun taas uusvanhasta puutalosta tai satavuotiaasta hirsitalosta löytyy usein tupakeittiö.


Kilpailuta keittiöremonttisi


Tässä artikkelissa kerromme

  • Mitä avokeittiöllä tarkoitetaan
  • Kuinka paljon avokeittiöremontit maksavat
  • Mikä on erilliskeittiö
  • Miksi avokeittiö on suosituin keittiömalli nykyään
Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Valoisa keittiö

Keittiöremontin hinta

saareke keittiöön

Saareke keittiöön

Keittiöremontin suunnittelu

Keittiöremontin suunnittelu

Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitila

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

Lattialämmityksen asentaminen hinta

Lattialämmityksen asentaminen

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys


Urakkamaailma on Suomen suurin remonttien markkinapaikka:

5 3 0 1 3 5 9 0

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä