MIKÄ ON LATTIALÄMMITYKSEN HINTA?
KUINKA PALJON SEN ASENTAMINEN MAKSAA?


Lattialämmityksen hinta

KILPAILUTA LATTIALÄMMITYKSEN ASENNUS

Urakkamaailman avulla pystyt kätevästi kilpailuttamaan lattialämmityksen asennuksen ja säästät samalla rahaa ja aikaasi. Aloita kilpailutus jättämällä remontistasi ilmoitus:

Kilpailuta remonttisi

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Tutustu lattialämmityksen toteutuneisiin hintoihin alta:

HUOM. kaikki alla olevat remonttiesimerkit, ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettuja, toteutuneiden remonttien hintoja.


Eteisen lattialämmitys ja laatoitus

Helsingissä sijaitsevan rivitalon eteiseen haluttiin asentaa sähköinen lattialämmitys. Laatoitus uusittiin luonnollisesti remontissa samalla. Pinta-alaa remontissa oli yhteensä noin 6 m2. Lattia oli valmiiksi purettuna. Lattiassa ei ole aiemmin ollut lattialämmitystä. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 1372€ (Työt 967€ + 406€ materiaalikulut)


Lattialämmityksen termostaatin vaihto, 4kpl

Espoossa sijaitsevan rivitalon lattialämmityksen termostaatit tuli uusia kokonaisuudessaan. Termostaatteja oli kokonaisuudessaan neljä kappaletta. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 416€ (Työ 99€ + 297€ materiaalikulut + 20€ matkakulut)


Pienen suihkuhuoneen ja erillisen wc:n lattialämmityksen uusiminen, vesieristys ja laatoitus

Hämeenlinnassa sijaitsevan omakotitalon suihkuhuoneen ja WC:n lattialämmitys tuli uusia. Samalla tehtiin vesieristys ja kaakelointi uudelleen. Remonttiin kuului vanhojen laattojen purku. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 2976€ (Työn osuus)


Taloyhtiön 29 lattialämmitystermostaatin, 12 valokatkaisimen ja 4 himmentimen kunnostus/vaihto

Vantaalla sijaitsevan taloyhtiön lattialämmitystermostaatit, sekä valokatkaisimet ja himmentimet tuli uusia. Taloyhtiö oli rakennettu vuonna 2002. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 1356€ (Työ 992€ + 284€ materiaalit + 80€ matkakulut)


Vessan lattialämmityksen uusiminen ja lattian uudelleen laatoitus

Paritalossa lattialämmitys oli mennyt rikki vessassa. Ilmeisesti lämmityskaapelissa oli virhe, joka johti lattialämmityksen puutteellisuuteen. Vanha vessan lattia siis tuli purkaa ja rakentaa uusi laatoituksineen. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 1982€ (Työ 1600€ + 332€ materiaalit + 50€ matkakulut)Löydä remontillesi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Lattialämmitys tuo lämmön lisäksi mukavuutta asumiseen

Lattialämmitys tuo lisää asumisviihtyvyyttä tilaan kuin tilaan. Lämmin lattia kuivuu nopeasti, tuntuu mukavalta varpaiden alla ja lämmittää koko huonetta. Lattialämmitys on erityisen kätevä asunnoissa, joissa asuu lapsia tai lemmikkejä.

Lasten on mukavampi leikkiä lattialla, kun siinä ei tule kylmä ja lemmikkien tilat on helpompi pitää oikean lämpöisinä, kun lämmitys tulee lattialta. Nykyisin sähköllä toimivat lämpömatot- tai kaapelit tai vesikiertoiset putket voidaan asentaa lähestulkoon minkä tahansa lattiamateriaalin alle.

Lattialämmitys on kätevä asentaa samalla, kun vanha lattia vaihdetaan tai ennen kuin uuteen kohteeseen asennetaan lattiat.

Perinteisesti lattialämmitys on asennettu märkätiloihin, kuten kylpyhuoneeseen. Se onkin hyvä ratkaisu, koska lämpimällä lattialla jalat eivät kylmene suihkun aikana ja lattia kuivuu nopeasti kylpemisen jälkeen. Lattialämmitys sopii hyvin myös muihin tiloihin.

Aamuisin on ihanaa nousta sängystä suoraan lämpimälle lattialle, olohuoneessa ei enää tarvitse villasukkia ja ulkoa on mukavampi astua sisälle lämpöiseen eteiseen. Lattialämmityksellä saat lämmitettyä asuntoa juuri niin kuin itse haluat.

Voit asentaa sen vain tiettyyn osaan huoneesta, joihinkin huoneisiin tai vaikkapa koko asuntoon! Tilanteen mukaan voit valita joko sähköllä toimivan tai vesikiertoisen lattialämmityksen.

Vesikiertoinen lattialämmitys on tasainen ja energiatehokas

Vesikiertoinen lattialämmitys voidaan asentaa laminaatti-, parketti-, puu- tai laattalattioiden alle. Se tarvitsee lämmön lähteeksi aurinko-, maa- tai kaukolämmön tai vaihtoehtoisesti sähköllä, puulla, pelleteillä tai öljyllä toimivan lämmityksen.

Yleensä valittu lämmön lähde voidaan myöhemmin tarvittaessa vaihtaa. Vesikiertoinen lämmitys toimii yksinkertaisesti siten, lattiarakenteen sisään asennetaan putket, joissa kiertää vettä. Lämmön lähde lämmittää veden, jolloin myös lattia lämpenee.

Koska lattialämmityksessä lämpöä luovuttava pinta-ala on suuri, siinä kiertävän veden lämpötila voidaan pitää melko alhaisena. Energiaa säästyy, mutta lattialämmitys jakaa lämmön silti mukavasti ja tasaisesti vaikka koko asuntoon. Lämpöä säädellään yleensä huonetermostaateilla.

Vesikiertoista lattialämmitystä voidaan tarvittaessa käyttää myös lattian viilennykseen. Vesikiertoinen lattialämmitys on helpointa asentaa uuteen rakennettavaan lattiaan, mutta nykyisin sen saa asennettua myös saneerauskohteeseen. Saneerauskohteessa voidaan joutua joko purkamaan vanhaa lattiaa tai asentamaan uusi lattia korkeammalle.

Sähköinen lattialämmitys on joustava vaihtoehto

Sähköinen lattialämmitys lämmittää lattiaa nimensä mukaisesti sähköllä lämpökaapeleiden tai -mattojen avulla.

Kaapelit tai matot lämpiävät lattian alla ja lämmittävät koko lattian. Sähkökäyttöinen lattialämmitys on yksinkertainen asentaa ja se sopii monenlaisten lattiamateriaalien, kuten puun, laminaatin, laatan tai parketin alle.

Sähköisen lattialämmityksen merkittävimpiä etuja on se, että sen asentaminen on helppoa, eikä se vaadi suuria toimenpiteitä. Siksi se onkin hyvä valinta asuntoihin, joissa tehdään korjaus- tai lisärakentamista.

Lämpökaapelit tai -matto tulevat suoraan lattian pintamateriaalin alle, joten lattiaa ei tarvitse purkaa pidemmälle ja lattian korko kasvaa vain hieman. Sähköllä toimiva lattialämmitys on joustava vaihtoehto. Sitä saa säädeltyä tavallisesti huonekohtaisilla termostaateilla. Lisäksi sitä voi halutessaan pitää päällä ympäri vuoden toisin kuin esimerkiksi taloyhtiön vesikiertoista lämmitystä.


Aloita lattialämmitysremontti tästä, ilmaiseksi

Tässä kirjoituksessa kerromme

  • Erilaisten lattialämmitysremonttien toteutuneita hintoja
  • Mitä lattialämmityksessä tulee ottaa huomioon
  • Mitä erilaisia tapoja on lattialämmityksessä
  • Lattialämmityksen energiatehokkuudesta

Urakkamaailman avulla löydät luotettavan urakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä

6 9 0 3 5 4 8 0

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.