Onnistunut lattiaremontti nostaa kodin arvoa - katso mistä lattiaremontin hinta koostuu

Lukuaika 3min

lattiaremontti

Lattiaremontti on remontti, jonka moni meistä toteuttaa jossakin vaiheessa elämäänsä. Toisin kuin voisi ajatella, lattian uusiminen ei välttämättä ole massiivinen tai aikaa vievä projekti. Listasimme vinkkejä lattian vaihtoon sekä hintaesimerkkejä jo toteutuneista urakoista.

Mitä lattiaremontti maksaa?

Lattiaremontin hinta on keskimäärin 400 € - 13 000 € välillä. Hintahaarukka on suuri, sillä siihen vaikuttaa moni seikka. Isoin lattiaremontin hintaan vaikuttava tekijä on toki lattian pinta-ala, mutta tämän lisäksi hintaan vaikuttaa esimerkiksi valittu lattiamateriaali, lattian muoto, sekä mahdolliset purkutyöt.

Alta löydät esimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista lattiaremonteista ja niiden hinnoista. Ne antavat hyvin osviittaa siihen mitä sinunkin lattiaremonttisi voi mahdollisesti kustantaa.


Kaipaako kotisi uutta lattiaa? Löydä luotettava tekijä Urakkamaailmasta.

Aloita lattiaremontti

Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista.


Keittiön lattiaremontti, Askola

Keittiön laminaatti poistettiin ja tilalle asennettiin mäntylankkuparketti. Lisäksi kohteessa asennettiin uudet jalkalistat. Remontin tilaaja oli hankkinut mäntylankun valmiiksi itse. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 600 €


Lattiaremontti, Helsinki

Kerrostaloasunnon vanha parketti purettiin ja tilalle asennettiin uusi. Pinta-alaa oli n. 30m2. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 340 €


Lattiaremontti, Tampere

40m2 kokoisen rivitaloasunnon mosaiikkiparketti purettiin, sen alla oleva betonialusta hiottiin ja tasoitettiin ja tilalle asennettiin laminaattilattia. Lisäksi kohteeseen asennettiin askeläänieristeet ja jalkalistat sekä suoritettiin loppusiivous. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 544 €


Lattiamateriaalit

Lattian uusiminen on usein suhteellisen nopea projekti. Asentamista helpottaa erilaiset laminaatti-, muovi-, parketti ja vinyylivaihtoehdot, jotka voidaan usein asentaa myös vanhan lattian päälle. Jos vanhaa lattiaa päätetään kuitenkin alkaa purkaa, voi sen alta löytyä toinen lattiamateriaali. Monen muovimaton alla voi olla vaikkapa vanha ja kaunis puulattia, joka mahdollisesti voidaan vielä kunnostaa kauniiksi kokonaisuudeksi.

Materiaalin valinta on hyvä miettiä tarkkaan sen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi tiloissa, joissa lattia vaatii kovaa kulutusta, on hyvä valita kestävä materiaali kuten muovimatto, betoni tai laatta. Huomioitavaa on myös se, että osa materiaaleista on luonnostaan lämpimiä jalalle, kun taas osa vaatii alleen lattialämmityksen. Kun halutaan kaunista, elävää pintaa, kannattaa valita kokopuulattia, helppohoitoinen laminaatti taas on usein hyvä valinta talouteen, jossa on lapsia tai lemmikkejä. Laminaatti on myös suhteellisen edullinen vaihtoehto ja siinä on hyvä hinta-laatusuhde.

lattiaremontti

Itse tehty vai ammattilaiselta tilattu lattiaremontti?

Lattiaremontin voi tehdä myös itse, mutta jos kokemusta lattian asentamisesta ei löydy, voi homma olla hyvinkin aikaa vievää. Palkkaamalla ammattilaisen säästät aikaa ja varmistat siistin lopputuloksen. Jos kuitenkin ryhdyt hommaan itse, on hyvä muistaa, että välineiden tulee olla kunnossa ja tarkka suunnittelu sekä mittaaminen on kaiken a ja o. Jokaiselle lattiatyypille on omat asennusohjeensa, ja parhaan lopputuloksen saat noudattamalla tarkkaan valmistajan ohjeita.

Miksi teettää lattiaremontti?

Lattiaremontti tehdään usein siinä kohtaa, kun vanha lattia alkaa olla kulunut tai kotiin halutaan muuten vain freesimpää ilmettä. Lattiaremontti on oiva tapa lisätä asunnon arvoa, suhteellisen pienellä vaivalla. Jos kyseessä on vuokra-asunto, uusi lattia helpottaa monesti asunnon vuokrattavuutta ja voi nostaa asunnon arvoa.

Koska lattia on dominoiva osa asuntoa, muutokset ovat näkyviä ja vaikuttavat vahvasti koko asunnon yleisilmeeseen. Kuvittele esimerkiksi vanhan kuluneen muovimaton muuttaminen uuteen, tummaan kalanruotoparkettiin, tämä muutos voi tehdä asunnosta kuin uuden.


Löydä luotettava tekijä


Tässä artikkelissa:

  • Lattiaremontin hintaesimerkkejä
  • Syitä teettää lattiaremontti
  • Tietoa lattiamateriaaleista


Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä urakastasi
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu


Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

epoksilattia

Epoksilattia

Kivilattia hinta

Kivilattia hinta

Lattian laatoitus

Lattian laatoituksen hinta

Askeläänieriste

Askeläänieriste laminaatti- tai
parkettilattian alle

Vinyylikorkkilattian hinta

Vinyylikorkkilattia

Laminaatti, laminaattilattia

Laminaattilattia

betonilattian hionta

Betonilattian hionta

muovimaton asennus hinta

Muovimaton asennus

Lattialämmityksen hinta

Lattialämmityksen hinta

kurasyöppö

Kurasyöppö

kotisiivous hinta

Kotisiivous

toimenpidelupa

Toimenpidelupa

saneeraus

Saneeraus