Uusi kohde!

Kattolistojen asennus, Espoo

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Klaukkala

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

51 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Lieden ja uunin sähkökytkentä, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RakSa Majava Oy, Kerava

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tesla latausaseman asennus, Espoo

5 tuntia sitten

×
Päivitetty 28.03.2024

Hybridilattia - asennuksen hinta ja vinkit

Hybridilattia tarjoaa monia etuja perinteisiin lattiamateriaaleihin verrattuna.

Hybridilattia on kestävä, helppo asentaa ja erittäin monipuolinen. Se yhdistää vinyylilankun ja laminaattilattian parhaat ominaisuudet.


Hybridilattian asennuksen hinta

Hybridilattian asennuksen hintaan vaikuttaa muun muassa lattian pinta-ala, asennuksen vaativuus sekä ammattilaisen käyttämä työaika. Keskimäärän hybridilattian asennuksen työn osuus maksaa n. 25 - 40 € / m2.

Hybridilattian hinta - materiaali

Hybridilattia on keskimäärin vinyylilankkua tai laminaattilattiaa halvempi materiaali. Sen materiaalikustannukset ovat yleensä n. 18 € - 25 € / m2.

Materiaalista kannattaa kysyä etukäteen mallipaloja lattiamateriaaleja myyvistä kaupoista tai lattiaremonttisi toteuttavalta urakoitsijalta. Näin voit vertailla erilaisia pintoja ennen lopullisen valinnan tekemistä.

Aloita onnistunut hybridilattian asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Hybridilattian ominaisuudet

Hybridilattia on oiva valinta esimerkiksi lapsi- tai lemmikkikoteihin, sillä se on kestävä ja helppohoitoinen.

Hybridilattia valmistetaan silppuamalla puukuidut pienemmiksi kuin laminaattilattiassa ja sitomalla kuidut yhteen luonnonmukaisilla sidosaineilla. Hybridilattia ei sisällä lainkaan PVC muovia.

Lankkuja on saatavilla erivärisinä, joten jokaiseen kotiin löytyy sopiva vaihtoehto. Kuviointi lankuissa on useimmiten rauhallinen, eikä niissä näy esimerkiksi isompia oksankohtia.

Hybridilattian kestävyys

Hybridilattia kestää hyvin kovaakin kulutusta eikä naarmuunnu helposti, joten materiaali voidaan turvallisesti valita aktiivisempiinkin koteihin, tai jopa julkisiin tiloihin. Sen käyttöikä on keskimäärin n. 20 -30 vuotta.

Materiaalin runko on lähestulkoon turpoamaton, joten se kestää hyvin esimerkiksi kenkien mukana kulkeutuvaa kosteutta tai roiskeita. Märkätiloihin materiaali ei kuitenkaan sovellu.

Heikkoutena hybridilattiassa voidaan pitää sen iskunkestävyyttä. Sen pinta ei ole yhtä kimmoisa kuin vaikkapa vinyylilankulla ja näin ollen pinta saattaakin vaurioitua kovien iskujen seurauksena.

Hybridilattian asennus

Koska hybridilattiassa ei ole valmiiksi integroitua alusmateriaalia, tulee ennen asennuksen aloittamista lattian alle asentaa askeläänieriste. Askeläänieristeen asennuksen jälkeen hybridilattialankut mitataan ja leikataan leikkurilla sopivan kokoisiksi.

Lattian asennusvaiheet ovat seuraavat:

  1. Ensimmäisen rivin jälkeen, aseta lankun pitkä sivu noin 45 asteen kulmassa edelliseen lankkuun ja paina lankku varovasti alas, jotta lukkopontit kiinnittyvät hyvin toisiinsa.
  2. Vasaraa käyttäen napauta lankku kiinni lyhyistä sivuista.
  3. Aseta lyöntikapula lankun pitkälle sivulle ja napauta lankku vielä tiiviisti kiinni vasaran avulla.
  4. Jatka näin, kunnes koko lattiapinta on käsitelty.
  5. Asenna jalkalistat.
hybridilattia

Hybridilattian asennus itse vai ammattilaisen toimesta?

Hybridilattia on suhteellisen helppo asentaa, joten sen voi tehdä halutessaan itse. Työ vaatii kuitenkin huolellisuutta ja lankkuvalmistajan ohjeita tulee noudattaa tarkkaan.

Asennuksen tilaaminen ammattilaiselta voi auttaa säästämään aikaa ja vaivaa. Ammattilainen asentaa lattian hetkessä ja varmistaa, että lopputulos on tiivis, kestävä ja näyttävä. Erityisesti lattian tiivistäminen on tärkeä työvaihe, sillä huonosti tiivistetyt lankut voivat aiheuttaa käytössä kosteusvaurioita.

Urakkamaailmassa kilpailutat alueesi osaavat tekijät helposti ja nopeasti. Kilpailuttaminen on ilmaista ja saat ensimmäiset tarjoukset keskimäärin jo muutamassa tunnissa.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Hybridilattia on hiilineutraali lattiavaihtoehto

Ympäristötietoisuuden lisääntyessä ja kuluttajien vaatiessa yhä enemmän vastuullisia materiaalivaihtoehtoja, hybridilattia on tuonut markkinoille yhden ekologisen ja hiilineutraalin vaihtoehdon lisää.

Hybridilattialla on M1-luokitusmerkintä, joka takaa lattian hajuttomuuden ja päästöttömyyden. Näin se on myös terveyden ja hyvän sisäilman kannalta turvallinen vaihtoehto.

Muita ekologisia lattiavaihtoehtoja ovat esimerkiksi korkkilattia, bambulattia sekä kestävä betonilattia (erityisesti jos kyseessä on hiilikompensoitu betoni).

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi