Uusi kohde!

Kylpyhuoneen kaapistojen ovien maalaus, Vantaa

10 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jarskin Sähkö Oy, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Puulattian hionta ja lakkaus, Pukkila

20 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Puulattian hionta, Mikkeli

26 minuuttia sitten

×

Parketin asennus - katso hinnat ja vinkit asennukseen

Juttu päivitetty: 14.12.2022

Parketin eri värejä, asentaminen

Listasimme esimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista parkettiremonteista. Artikkelista löydät lisäksi myös vinkkejä parketin asennukseen.

Paljonko parketin asennus maksaa?

Parketin asennuksen kustannukset vaihtelevat lattian pinta-alasta, lattian muodosta sekä valitusta parkettimateriaalista riippuen. Lisäksi hintaan vaikuttaa myös se asennetaanko samalla jalkalistat. Keskikokoisen huoneen parketin asennus on yleensä n. 1100 - 8000 €.


Parketin ja jalkalistojen asennus, Espoo

Toteutunut hinta: 1 190 €

Vuonna 1980 rakennettuun Espoolaiseen omakotitaloon asennettiin uusi parkettilattia. Lattian pinta-ala oli 34m2. Lue lisää...


Kalanruotoparketin asennus, Helsinki

Toteutunut hinta: 1 300 €

Urakkamaailman käyttäjä halusi asentaa vanhan muovimaton tilalle kalanruotoparketin. Parketin mitat olivat 710 × 142 × 13 mm ja yhteensä parkettia asennettiin 43m2 kokoiselle alueelle. Jalkalistojen asennus ei kuulunut urakkaan. Lue lisää...


Vanhan parketin purku ja uuden asennus, Helsinki

Toteutunut hinta: 1 700 €

Helsinkiläisessä kerrostaloyksiössä purettiin vanha parketti ja asennettiin uusi. Urakkaan kuului samalla myös jalkalistojen asennus. Lattian pinta-ala oli yhteensä 64m2. Lue lisää...


Parketin asennus, Kerava

Toteutunut hinta: 1 723 €

Kerrostaloasunnon vanha parketti purettiin ja tilalle asennettiin uusi. Pinta-alaa lattialla oli yhteensä 31m2. Lue lisää...


Kalanruotoparketin asennus kaksioon, Helsinki

Toteutunut hinta: 8 601 €

Kohteessa asennettiin kelluvana kalanruotoparketti 42m2 kokoiselle alueelle. Lisäksi urakkaan kuului jalkalistojen asennus. Lue lisää...


Kilpailuta parkettiremonttisi tästä


HUOMAATHAN: Yllä olevat parketin asennusten hintatiedot ovat todellisia ja toteutuneita remontteja, jotka on kilpailutettu Urakkamaailman kautta. Jokainen remontti on kuitenkin erilainen, ja oikean hinnan oman parkettisi asennukselle saat kilpailuttamalla sen Urakkamaailmassa.

Ennen parketin asennusta

Tarkista aina lattian suoruus tarkasti, ettei parkettilattiaa asenneta vahingossa vinoon. Muista myös varmistaa, että lattian pinta, jolle parketti asennetaan on kovalla joustamattomalla alustalle. Myös askeläänieristeen asentaminen parkettilattian alle tasaa hieman alla olevan pinnan epätasaisuuksia. Varsinkin uudisrakennuskohteissa on myös muistettava asentaa parketin alle muovikalvo estämään liian kosteuden nousemista parkettiin.

Mittaa lautajako niin, ettei huoneeseen jää reunille turhan kapeaa parkettisuikaletta. Lisäksi mittaa myös matkat seinistä seiniin ja varmista, että huoneen kulmat ovat suoria. Näin varmistat, että ensimmäinen parkettisuikale on suorassa. Jos ensimmäinen seinää vasten asettava parketin pala on vinossa, jää koko lattia vinoon.

Vanhemmassa talossa lattiaa vaihtaessa uuteen parkettiin ota huomioon, että lattian koolaukset saattavat olla iän myötä taipuneet niin paljon, että ne kannattaa jo vaihtaa. Keskustele urakoitsijasi kanssa kannattaako koolaukset vaihtaa vai vaan tasoittaa esimerkiksi vaneriliuskoilla.

kalanruotoparketin asennus

Voiko parketin asennuksesta saada kotitalousvähennystä?

Kaikki Urakkamaailman urakoitsijakäyttäjät on taustatarkistettu rekisteröitymisen yhteydessä. Jokaiselta rekisteröityneeltä on tarkastettu arvonlisäverovelvollisuus sekä kuuluminen kauppa- ja ennakkoperintärekisteriin. Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen takaa sinulle oikeuden kotitalousvähennykseen.

Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Ilmainen
  • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
  • Säästä rahaasi kilpailuttamalla
  • Kirjallinen sopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu

Jätä remontti-ilmoitus


Lue myös nämä:

Vesieristyksen hinta, Keittiöremontin hintoja, Peltikaton maalaus, Asbestin purkaminen, Ravintola remontti, Kylpyhuoneremontti hinta, Seinän maalaus hinta, Vesivahingon korjausTässä artikkelissa:

  • Parkettiremonttien toteutuneita hintoja
  • Mitä huomioida ennen parketin asentamista
  • Miksi kilpailuttaa remontti?

Lue lisää:

Parketin hionta ja lakkaus hinta

Parketin hionta hinta

Vinyylikorkkilattian hinta

Vinyylikorkkilattia

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

Lattian laatoitus

Lattian laatoituksen hinta

Askeläänieriste

Askeläänieriste laminaatti- tai
parkettilattian alle

muovimaton asennus hinta

Muovimaton asennus


Lue myös:

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarviot

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta

kurasyöppö

Kurasyöppö

kotisiivous hinta

Kotisiivous

koolaus

Koolaus