Uusi kohde!

Piha-aidan rakentaminen omakotitalon pih..., Helsinki

31 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Kirkkonummi

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Espoo

32 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Finabe Oy, Espoo

6 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Autokatoksen maalaus, Lieto

34 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Parketin asennus - Katso hinnat ja vinkit asennukseen

Keräsimme tietopaketin parketin asennuksesta sekä hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista parketin asennukseen liittyvistä töistä.

Tutustu ja kilpailuta remonttisi!


Paljonko parketin asennus maksaa?

Parketin asennuksen kustannukset vaihtelevat lattian pinta-alasta, lattian muodosta sekä valitusta parkettimateriaalista riippuen. Lisäksi hintaan vaikuttaa myös se asennetaanko samalla jalkalistat. Keskikokoisen huoneen parketin asennus on yleensä n. 1100 - 8000 €.

HUOM! Yllä olevat parketin asennusten hintatiedot ovat todellisia ja toteutuneita remontteja, jotka on kilpailutettu Urakkamaailman kautta.

Jokainen remontti on kuitenkin erilainen, ja oikean hinnan oman parkettisi asennukselle saat kilpailuttamalla sen Urakkamaailmassa.

Kilpailuta parkettiremonttisi tästä

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Pyydä tarjouksia

Ennen parketin asennusta

Tarkista aina lattian suoruus tarkasti, ettei parkettilattiaa asenneta vahingossa vinoon. Muista myös varmistaa, että lattian pinta, jolle parketti asennetaan on kovalla joustamattomalla alustalle. Myös askeläänieristeen asentaminen parkettilattian alle tasaa hieman alla olevan pinnan epätasaisuuksia. Varsinkin uudisrakennuskohteissa on myös muistettava asentaa parketin alle muovikalvo estämään liian kosteuden nousemista parkettiin.

Mittaa lautajako niin, ettei huoneeseen jää reunille turhan kapeaa parkettisuikaletta. Lisäksi mittaa myös matkat seinistä seiniin ja varmista, että huoneen kulmat ovat suoria. Näin varmistat, että ensimmäinen parkettisuikale on suorassa. Jos ensimmäinen seinää vasten asettava parketin pala on vinossa, jää koko lattia vinoon.

Vanhemmassa talossa lattiaa vaihtaessa uuteen parkettiin ota huomioon, että lattian koolaukset saattavat olla iän myötä taipuneet niin paljon, että ne kannattaa jo vaihtaa. Keskustele urakoitsijasi kanssa kannattaako koolaukset vaihtaa vai vaan tasoittaa esimerkiksi vaneriliuskoilla.

kalanruotoparketin asennus

Voiko parketin asennuksesta saada kotitalousvähennystä?

Kaikki Urakkamaailman urakoitsijakäyttäjät on taustatarkistettu rekisteröitymisen yhteydessä. Jokaiselta rekisteröityneeltä on tarkastettu arvonlisäverovelvollisuus sekä kuuluminen kauppa- ja ennakkoperintärekisteriin. Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen takaa sinulle oikeuden kotitalousvähennykseen.

Jätä remontti-ilmoitus

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi