Uusi kohde!

Puulattian hionta, Mikkeli

3 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jarskin Sähkö Oy, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen remontti, Espoo

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

12 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen lavuaarin ja peilin asennus, Helsinki

1 tunti sitten

×

Lattialämmitys - Lattialämmityksen asennus ja mitä se maksaa?

Juttu päivitetty: 18.10.2022

Lattialämmityksen asennus hinta

Kuvassa vesikiertoinen lattialämmitys asennusvaiheessa.

Tässä artikkelissa tutustut useamman lattialämmitysremontin toteutuneeseen hintaan ja siihen mistä kulut ovat muodostuneet.

Lue myös mitä kannattaa huomioida lattialämmitystä tilatessa, ja mitä ovat sähköisen ja vesikiertoisen lattialämmityksen erot. Ohessa tutustut myös muutamaan lattialämmitystermostaattiremontteihin.

Toteutuneiden lattialämmitysremonttien hintoja

Lattialämmityksen termostaatin vaihto, Tampere

Toteutunut hinta: 160 €

Rivitalon kylpyhuoneen lattialämmityksen termostaatti vaihdettiin uuteen Tampereella. Lue lisää...


Saunan lattialämmityksen korjaus, Helsinki

Toteutunut hinta: 494 €

Saunatilan lattialämmityksen putket olivat päässeet ruostumaan. Putket piikattiin ja uusittiin. Lue lisää...


Lattialämmityksen termostaattien uusiminen, Vantaa

Toteutunut hinta: 560 €

Omakotitalon lattialämmityksen kolme termostaattia uusittiin Vantaalla. Termostaateiksi valittiin mallit joista näkyy lattialämpö sekä huonelämpö Lue lisää...


Löydä remonttiisi luotettava tekijä

Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Wc:n lattialämmitys, lattian laatoitus ja wc istuimen vaihto, Järvenpää

Toteutunut hinta: 1 612 €

Paritalon 2 m2 kokoiseen vessaan haluttiin asentaa lattialämmitys. Lattiassa ei aiemmin ollut lainkaan lattiälämmitystä ja lattiamateriaalina oli muovimatto. Lue lisää...


Lattialämmityksen asennus, Oulu

Toteutunut hinta: 3 600 €

Kohteen hiottuun ja tasoitettuun betonilattioon asennettiin lattialämmityslevyt (17mm) sekä lämmitysputkistot (16mm). Levyt kiinnitettiin liimaamalla. Lue lisää...


Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus, käyttövesiputkien uusiminen ja ilmalämpöpumpun asennus, Parainen

Toteutunut hinta: 15 000 €

Vuonna 1975 rakennetussa omakotitalossa tehtiin laajempi käyttövesiputkiremontti, jonka yhteydessä asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys. Remontti kohdistui keittiöön ja kylpyhuoneeseen, jotka olivat jo aiemmin purettu remontin tilaajan toimesta. Lue lisää...


Lattialämmityksen etuja ovat perinteiseen patterilämmitykseen verrattuna muun muassa energiansäästö ja miellyttävän tasainen lämpö koko huoneessa/huoneistossa. Lattialämmitys mahdollistaa tasaisuutensa ansiosta sisäilman viileämpänä pitämisen, joka on isoin ero patterilämmitykseen. Tämä vaikutus syntyy siitä, että lämmitys on koko lattiassa eikä patterissa huoneen nurkassa, jonka pitäisi lämmittää koko huone.

Lattialämmityksen hinnoittelu

Lattialämmityksen asentaminen ja materiaalien hinta voidaan joskus ilmoittaa neliömäärissä. Toinen vaihtoehto on sopia urakoitsijan tai lattialämmitysjärjelmän toimittajan kanssa urakkahinta projektista. Joka tapauksessa muista pyytää erittely materiaalien ja työn hinnasta, jotta olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.


Lattialämmitys on nostanut viime vuosina suosiotaan joko koko talon tai asunnon lämmityksessä. Aiemmin lattialämmitys nähtiin enemmänkin pesutilojen, kylpyhuoneiden, ja wc-tilojen lisälämmitysvaihtoehtona.

lattialämmityksen asennus

Lattialämmitys on kätevä asentaa samalla, kun vanha lattia vaihdetaan tai ennen kuin uuteen kohteeseen asennetaan lattiat.

Sähköinen lattialämmitys verrattuna vesikiertoiseen lattialämmitykseen

Kaksi yleisintä tapaa toteuttaa lattialämmitys ovat vesikiertoinen tai sähköinen lattialämmitys. Molemmista löytyvät omat puolensa, sekä kannattajansa ja vastustajansa. Useimmiten asennuksiin erikoistuneet urakoitsijat toteuttavat vain joko vesikiertoisia tai sähköisiä asennuksia. Tämän takia olisi hyvä tietää etukäteen kummasta tavasta toteuttaa lattialämmitys on kiinnostunut.

Periaatteessa vesikiertoinen lattialämmitys asennetaan tietyllä putkivälillä ja sähköinen useasti lämmitysmatolla tai -kaapelilla, joka sisältää lämmittävät vastukset.

Vesikiertosen lattialämmityksen asennus

Vesikiertoinen lattialämmitys voidaan asentaa laminaatti-, parketti-, puu- tai laattalattioiden alle. Se tarvitsee lämmön lähteeksi aurinko-, maa- tai kaukolämmön tai vaihtoehtoisesti sähköllä, puulla, pelleteillä tai öljyllä toimivan lämmityksen.

Yleensä valittu lämmön lähde voidaan myöhemmin tarvittaessa vaihtaa. Vesikiertoinen lämmitys toimii yksinkertaisesti siten, että lattiarakenteen sisään asennetaan putket, joissa kiertää vettä. Lämmön lähde lämmittää veden, jolloin myös lattia lämpenee.

Koska lattialämmityksessä lämpöä luovuttava pinta-ala on suuri, siinä kiertävän veden lämpötila voidaan pitää melko alhaisena. Energiaa säästyy, mutta lattialämmitys jakaa lämmön silti mukavasti ja tasaisesti vaikka koko asuntoon. Lämpöä säädellään yleensä huonetermostaateilla.

Vesikiertoista lattialämmitystä voidaan tarvittaessa käyttää myös lattian viilennykseen. Vesikiertoinen lattialämmitys on helpointa asentaa uuteen rakennettavaan lattiaan, mutta nykyisin sen saa asennettua myös saneerauskohteeseen. Saneerauskohteessa voidaan joutua joko purkamaan vanhaa lattiaa tai asentamaan uusi lattia korkeammalle.

Vesikiertoinen lattialämmitys on tasainen ja energiatehokas

Vesi-ilmalämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys yhdistetään usein vesi-ilmalämpöpumppuun, jolloin pumpusta saadaan suurin hyöty. Kun ilma-vesilämpöpumpun tuottamaa lämpöenergiaa käytetään lattialämmitykseen, voidaan saada huomattavia säästöjä.

lattialämmityksen termostaatti

Sähköisen lattialämmityksen asennus

Sähköinen lattialämmitys lämmittää lattiaa nimensä mukaisesti sähköllä lämpökaapeleiden tai -mattojen avulla.

Kaapelit tai matot lämpiävät lattian alla ja lämmittävät koko lattian. Sähkökäyttöinen lattialämmitys on yksinkertainen asentaa ja se sopii monenlaisten lattiamateriaalien, kuten puun, laminaatin, laatan tai parketin alle.

Sähköisen lattialämmityksen merkittävimpiä etuja on se, että sen asentaminen on helppoa, eikä se vaadi suuria toimenpiteitä. Siksi se onkin hyvä valinta asuntoihin, joissa tehdään korjaus- tai lisärakentamista.

Lämpökaapelit tai -matto tulevat suoraan lattian pintamateriaalin alle, joten lattiaa ei tarvitse purkaa pidemmälle ja lattian korko kasvaa vain hieman. Sähköllä toimiva lattialämmitys on joustava vaihtoehto. Sitä saa säädeltyä tavallisesti huonekohtaisilla termostaateilla. Lisäksi sitä voi halutessaan pitää päällä ympäri vuoden toisin kuin esimerkiksi taloyhtiön vesikiertoista lämmitystä.

Sähköisen lattialämmityksen sähkönkulutus

Lattialämmitys voi kylminä talvina kuluttaa sähköä jopa puolet enemmän kuin leutoina talvina. Sähkön säästämiseksi lattialämmityksellä varustettua lattiaa ei kannata peittää, sillä se saattaa heikentää järjestelmän lämmitystehoa. Lattialämmityksen sähkönkulutusta voidaan vähentää myös aikaohjattavalla digitaalisella termostaatilla. Oikein säädetty lattialämmitys on energiatehokkaampi. Lattialämmityksen sähkönkulutukseen vaikuttaa lattian koko sekä tilan muut olosuhteet, mutta keskimäärin lattialämmityksen sähkönkulutus voi olla joka 3 000 kWh vuodessa.

Huomioi nämä lattialämmitystä suunnitellessa:

  • Molemmat vaihtoehdot on mahdollista toteuttaa niin uudis- kuin korjausrakennuskohteessa. Erilaiset toimijat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja tekniikasta riippuen, joten useimmiten kannattaa luottaa ammattilaisen näkemykseen.
  • Muista selvittää kuinka paljon haluttu lattialämmitystapa nostaa lattiaa. Niin vesikiertoisissa kuin sähköisissä lämmitysjärjestelmissä on tarjolla eri tavalla lattiaa nostavia ratkaisuja.

Jätä ilmoitus omasta remontistasi, tästä

Remontti-ilmoituksen jättäminen Urakkamaailmaan on ilmaista eikä sido sinua remontin tilaamiseen.Tutustu myös muihin suosittuihin artikkeleihin:

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Pesuohuoneremontti hinta

Pesuhuoneremontin hinta

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko
Tässä artikkelissa:

  • Lattialämmitysasennusten esimerkkihintoja
  • Kuinka sähköinen ja vesikiertoinen lattialämmitys eroavat toisistaan?
  • Mitä kannattaa huomioida lattialämmitystä hankkiessa?


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue lisää:

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Energiasaneeraus kiinteistössä

Energiasaneeraus

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

Vesivahingon korjaus hinta

Vesivahingon korjaus

Sisäilmatutkimus, sisäilmaongelmat

Sisäilmatutkimus

mikrosementti hinta

Mikrosementti hinta

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

lämminvesivaraaja

Lämminvesivaraaja

epoksilattia

Epoksilattia

Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remontti

Vesivahingon korjaus hinta

Vesivahingon korjaus

mikrosementti hinta

Mikrosementti hinta

nanopinnoite

Nanopinnoite

koneellinen ilmanvaihto

Koneellinen ilmanvaihto