Lattialämmitys - Lattialämmityksen asennus ja mitä se maksaa

Tässä artikkelissa tutustut useamman lattialämmitysremontin toteutuneeseen hintaan ja siihen mistä kulut ovat muodostuneet. Lue myös mitä kannattaa huomioida lattialämmitystä tilatessa, ja mitä ovat sähköisen ja vesikiertoisen lattialämmityksen erot. Ohessa tutustut myös muutamaan lattialämmitystermostaattiremontteihin, joissa on joko korjattu tai uusittu lattialämmityksen termostaatti.


Lattialämmityksen asennus hinta

Kuvassa vesikiertoinen lattialämmitys asennusvaiheessa.

Toteutuneiden lattialämmitysremonttien hintoja


Kylpyhuoneen remontti Lappeenrannassa

Tässä kylpyhuoneremontissa remontoitiin koko kylpyhuone. Ison urakan osana lattalämmityksen asentaminen kustansi vain 300 euroa. Remontoitu kohde sijaitsee Lappeenrannassa. Katso lisätietoja tästä remontista.

Lattialämmityksen asennustyön hinta osana isompaa urakkaa: 300 euroa

Urakan koko hinta 6201 euroa


Rintamamiestalon kuistinlattialämmitys ja käyttövesiputket

Tässä haluttiin asentaa kuistin uusimisen yhteydessä siihen lattialämmitys. Kuistin lattialämmityksen lisäksi remontissa tehtiin samalla osa talon käyttövesiputkista uusiksi. Remontti suoritettiin syksyllä 2016. Katso lisätietoja tästä remontista.

Toteutunut hinta 7890 euroa


Jätä ilmoitus omasta remontistasi, tästä


Kylpyhuoneen seinien hionta, vesieritys ja laatoitus. Saunan ja kylpyhuoneen lattioiden vesieristys, lattialämmitys ja laatoitus

Perinteisesti kylpyhuoneen lattialämmitys uusitaan samalla kuin kylpyhuoneen laatoitus, kuten tässäkin urakassa. Tämän urakan käynnisti koko putkiremontti, jolloin päädyttiin uusimaan pesutilat samalla. Kokonaisurakkahintaan kuului lattialämmityksen asennuksen lisäksi kylpyhuoneen laatoitus ja vesieristys, sekä saunan lattioiden laatoitus. Katso lisätietoja tästä remontista.

Toteutunut hinta 11 500 euroa


Taloyhtiön lattialämmitysverkoston säätö

Tämä Urakkamaailman isännöitsijäkäyttäjä tilasi lattialämmitysten tarkastuksen ja säädön 19 asunnon rivitaloyhtiöön. Ongelmana oli alun perin vesikiertoisen lattialämmityksen tehottomuus tai liika teho osassa asunnoista. Taloyhtiö sijaitsee Helsingissä. Katso lisätietoja tästä remontista.

Toteutunut hinta 2951 euroa


Kylpyhuoneen lattialämmitystermostaatin vaihto, Espoo

Tässä pienessä asennustyössä ongelman lähtökohtana oli lattialämmityksen toimimaton termostaatti. Hinta sisälsi asennustyön ja termostaatin. Katso lisätietoja tästä remontista.

Toteutunut hinta 145 euroaLöydä remonttiisi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Lattialämmityksen etuja ovat perinteiseen patterilämmitykseen muun muassa energian säästö ja miellyttävän tasaisen lämpö koko huoneessa/huoneistossa. Lattialämmitys mahdollistaa tasaisuutensa ansiosta sisäilman viileämpänä pitämisen, joka on isoin ero patterilämmitykseen. Tämä vaikutus syntyy siitä, että lämmitys on koko lattiassa eikä patterissa huoneen nurkassa, jonka pitäisi lämmittää koko huone.


Lattialämmityksen hinnoittelu

Lattialämmityksen asentaminen ja materiaalien hinta voidaan joskus ilmoittaa neliömäärissä. Toinen vaihtoehto on sopia urakoitsijan tai lattialämmitysjärjelmän toimittajan kanssa urakkahinta projektista. Joka tapauksessa muista pyytää erittely materiaalien ja työn hinnasta, jotta olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.


Lattialämmitys on nostanut viime vuosina suosiotaan jo koko talon tai asunnon lämmityksessä. Aiemmin lattialämmitys nähtiin enemmänkin pesutilojen, kylpyhuoneiden, ja wc-tilojen lämmityksenä.


Sähköinen lattialämmitys verrattuna vesikiertoiseen lattialämmitykseen

Kaksi yleisintä tapaa toteuttaa lattialämmitys on vesikiertoinen tai sähköinen lattialämmitys. Molemmista löytyvät omat puolensa, kannattajansa ja vastustajansa. Useimmiten myös urakoitsijat, jotka lattialämmityksiä tarjoavat, tekevät vain toisella kummalla tavalla. Tämän takia olisi hyvä tietää kummasta tavasta toteuttaa lattialämmitys on kiinnostunut. Tarjouspyynnön Urakkamaailman kautta voit tehdä ilmankin tietoa kumman vielä haluat. Tällaisissa tilanteissa ammattitaitoiset urakoitsijamme ottavat tarjouspyyntöönne liittyen yhteyttä ja ehdottavat parasta ratkaisua.

Periaatteessa vesikiertoinen lattialämmitys asennetaan tietyllä putkivälillä ja sähköinen useasti lämmitysmatolla tai -kaapelilla, joka sisältää lämmittävät vastukset.


Huomioi nämä lattialämmitystä suunnitellessa:

  • Molemmilla tavoilla voi toteuttaa niin uudis- kuin korjausrakennuskohteeseen. Erilaiset toimijat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja tekniikasta riippuen, joten useimmiten kannattaa luottaa ammattilaisen näkemykseen.
  • Muista selvittää kuinka paljon haluttu lattialämmitystapa nostaa lattiaa. Niin vesikiertoisissa kuin sähköisissä on tarjolla eri tavalla lattiaa nostavia ratkaisua.Jätä ilmoitus omasta remontistasi, tästä

Remontti-ilmoituksen jättäminen Urakkamaailmaan on ilmaista eikä sido sinua remontin tilaamiseen.Tutustu myös muihin suosittuihin artikkeleihin

Remonttilaina

Saunan panelointi

Rintamamiestalon remontti hinta

Rintamamiestalon remontti

Yläkerran rakentaminen

Yläkerran rakentaminen

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Tässä artikkelissa

  • tutustut lattialämmitysasennusten esimerkkihintoihin
  • miten sähköinen ja vesikiertoinen lattialämmitys eroavat toisistaan ja
  • mitä kannattaa huomioida lattialämmitystä hankkiessa.Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Tutustu myös muihin suosituimpiin artikkeleihimme:

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Energiasaneeraus kiinteistössä

Energiasaneeraus

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

Vesivahingon korjaus hinta

Vesivahingon korjaus

Sisäilmatutkimus, sisäilmaongelmat

Sisäilmatutkimus

mikrosementti hinta

Mikrosementti hinta

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

lämminvesivaraaja

Lämminvesivaraaja

epoksilattia

Epoksilattia

6 9 0 3 5 4 8 0

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä