Uusi kohde!

Parveke- ja terassilasien ja yläikkunan..., Pirkkala

6 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SF-Tiimi, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Hyvinkää

44 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneeseen pyykinpesukoneen asennus..., Helsinki

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Lahti

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Puun kaato + roskat pois, Pori

14 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Lattialämmitys - Lattialämmityksen asennus ja hinta

Tässä artikkelissa tutustut useamman lattialämmitysremontin toteutuneeseen hintaan ja siihen mistä kulut ovat muodostuneet.

Lue myös mitä kannattaa huomioida lattialämmitystä tilatessa, ja mitä ovat sähköisen ja vesikiertoisen lattialämmityksen erot.


Lattialämmityksen asennuksen hinta

Lattialämmityksen asennuskustannukset vaihtelevat keskimäärin 1 000–15 000 euron välillä pinta-alan, järjestelmän tyypin ja lattiamateriaalin mukaan. Esimerkiksi eteisen lattialämmityksen asennus voi maksaa noin 1 000 euroa, kun taas koko omakotitalon kustannukset ovat keskimäärin n. 5 000 euroa.

Kilpailuta lattialämmityksen asennus!

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Lattialämmityksen etuja ovat perinteiseen patterilämmitykseen verrattuna muun muassa energiansäästö ja miellyttävän tasainen lämpö koko huoneessa/huoneistossa.

Lattialämmitys mahdollistaa tasaisuutensa ansiosta sisäilman viileämpänä pitämisen, joka on isoin ero patterilämmitykseen. Tämä vaikutus syntyy siitä, että lämmitys on koko lattiassa eikä patterissa huoneen nurkassa, jonka pitäisi lämmittää koko huone.

Lattialämmityksen hinnoittelu

Lattialämmityksen asentaminen ja materiaalien hinta voidaan joskus ilmoittaa neliömäärissä. Toinen vaihtoehto on sopia urakoitsijan tai lattialämmitysjärjelmän toimittajan kanssa urakkahinta projektista. Joka tapauksessa muista pyytää erittely materiaalien ja työn hinnasta, jotta olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Lattialämmitys on nostanut viime vuosina suosiotaan joko koko talon tai asunnon lämmityksessä. Aiemmin lattialämmitys nähtiin enemmänkin pesutilojen, kylpyhuoneiden, ja wc-tilojen lisälämmitysvaihtoehtona.

lattialämmityksen asentaminen

Lattialämmitys on kätevä asentaa samalla, kun vanha lattia vaihdetaan tai ennen kuin uuteen kohteeseen asennetaan lattiat.

Sähköinen lattialämmitys verrattuna vesikiertoiseen lattialämmitykseen

Kaksi yleisintä tapaa toteuttaa lattialämmitys ovat vesikiertoinen tai sähköinen lattialämmitys. Molemmista löytyvät omat puolensa, sekä kannattajansa ja vastustajansa. Useimmiten asennuksiin erikoistuneet urakoitsijat toteuttavat vain joko vesikiertoisia tai sähköisiä asennuksia. Tämän takia olisi hyvä tietää etukäteen kummasta tavasta toteuttaa lattialämmitys on kiinnostunut.

Periaatteessa vesikiertoinen lattialämmitys asennetaan tietyllä putkivälillä ja sähköinen useasti lämmitysmatolla tai -kaapelilla, joka sisältää lämmittävät vastukset.

Vesikiertosen lattialämmityksen asennus

Vesikiertoinen lattialämmitys voidaan asentaa laminaatti-, parketti-, puu- tai laattalattioiden alle. Se tarvitsee lämmön lähteeksi aurinko-, maa- tai kaukolämmön tai vaihtoehtoisesti sähköllä, puulla, pelleteillä tai öljyllä toimivan lämmityksen.

Yleensä valittu lämmön lähde voidaan myöhemmin tarvittaessa vaihtaa. Vesikiertoinen lämmitys toimii yksinkertaisesti siten, että lattiarakenteen sisään asennetaan putket, joissa kiertää vettä. Lämmönlähde lämmittää veden, jolloin myös lattia lämpenee.

Koska lattialämmityksessä lämpöä luovuttava pinta-ala on suuri, siinä kiertävän veden lämpötila voidaan pitää melko alhaisena. Energiaa säästyy, mutta lattialämmitys jakaa lämmön silti mukavasti ja tasaisesti vaikka koko asuntoon. Lämpöä säädellään yleensä huonetermostaateilla.

Aloita onnistunut lattialämmitysremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Vesikiertoista lattialämmitystä voidaan tarvittaessa käyttää myös lattian viilennykseen. Vesikiertoinen lattialämmitys on helpointa asentaa uuteen rakennettavaan lattiaan, mutta nykyisin sen saa asennettua myös saneerauskohteeseen. Saneerauskohteessa voidaan joutua joko purkamaan vanhaa lattiaa tai asentamaan uusi lattia korkeammalle.

Vesikiertoinen lattialämmitys on tasainen ja energiatehokas.

Vesi-ilmalämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys yhdistetään usein vesi-ilmalämpöpumppuun, jolloin pumpusta saadaan suurin hyöty. Kun ilma-vesilämpöpumpun tuottamaa lämpöenergiaa käytetään lattialämmitykseen, voidaan saada huomattavia säästöjä.

lattialämmityksen termostaatti

Sähköisen lattialämmityksen asennus

Sähköinen lattialämmitys lämmittää lattiaa nimensä mukaisesti sähköllä lämpökaapeleiden tai -mattojen avulla.

Kaapelit tai matot lämpiävät lattian alla ja lämmittävät koko lattian. Sähkökäyttöinen lattialämmitys on yksinkertainen asentaa ja se sopii monenlaisten lattiamateriaalien, kuten puun, laminaatin, laatan tai parketin alle.

Sähköisen lattialämmityksen merkittävimpiä etuja on se, että sen asentaminen on helppoa, eikä se vaadi suuria toimenpiteitä. Siksi se onkin hyvä valinta asuntoihin, joissa tehdään korjaus- tai lisärakentamista.

Lämpökaapelit tai -matto tulevat suoraan lattian pintamateriaalin alle, joten lattiaa ei tarvitse purkaa pidemmälle ja lattian korko kasvaa vain hieman. Sähköllä toimiva lattialämmitys on joustava vaihtoehto. Sitä saa säädeltyä tavallisesti huonekohtaisilla termostaateilla. Lisäksi sitä voi halutessaan pitää päällä ympäri vuoden toisin kuin esimerkiksi taloyhtiön vesikiertoista lämmitystä.

Sähköisen lattialämmityksen sähkönkulutus

Lattialämmitys voi kylminä talvina kuluttaa sähköä jopa puolet enemmän kuin leutoina talvina. Sähkön säästämiseksi lattialämmityksellä varustettua lattiaa ei kannata peittää, sillä se saattaa heikentää järjestelmän lämmitystehoa.

Lattialämmityksen sähkönkulutusta voidaan vähentää myös aikaohjattavalla digitaalisella termostaatilla. Oikein säädetty lattialämmitys on energiatehokkaampi.

Lattialämmityksen sähkönkulutukseen vaikuttaa lattian koko sekä tilan muut olosuhteet, mutta keskimäärin lattialämmityksen sähkönkulutus voi olla joka 3 000 kWh vuodessa.

Huomioi nämä lattialämmitystä suunnitellessa:

  • Molemmat vaihtoehdot on mahdollista toteuttaa niin uudis- kuin korjausrakennuskohteessa. Erilaiset toimijat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja tekniikasta riippuen, joten useimmiten kannattaa luottaa ammattilaisen näkemykseen.
  • Muista selvittää kuinka paljon haluttu lattialämmitystapa nostaa lattiaa. Niin vesikiertoisissa kuin sähköisissä lämmitysjärjestelmissä on tarjolla eri tavalla lattiaa nostavia ratkaisuja.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa sidottuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi