Uusi kohde!

Kylpyhuoneen vedeneristys, Helsinki

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Saneeraus Kiila, Vantaa

8 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

20 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kodin ovien nostaminen / korkeuden muutt..., Pori

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Rakennustyö Särmä, Jyväskylä

10 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Makuuhuoneen oven avaussuunnan vaihto +..., Pori

3 tuntia sitten

×

Lämminvesivaraaja: Kuinka paljon sen uusiminen tai korjaaminen maksaa? Miten lämminvesivaraaja toimii?

Lämminvesivaraaja remonttien hintoja

Tässä artikkelissa saat tiiviin informaatiopaketin lämminvesivaraajista: kuinka paljon lämminvesivaraajan korjaaminen maksaa, mikä on uusimisen hinta ja ylipäänsä saat tietoa kuinka lämminvesivaraajat toimivat.


Toteutuneiden lämminvesivaraajaremonttien hintoja:

Alla olevat esimerkkihinnat ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettujen lämminvesivaraajaremonttien toteutuneita hintoja. Selvitä oman remonttisi hinta tekemällä remontistasi ilmoitus Urakkamaailmaan.


Lämminvesivaraajan huolto tai mahd. vaihto uuteen

Omakotitalon iso lämminvesivaraaja ei suuresta koostaan huolimatta tuntunut enää riittävän asukkaiden veden lämmittämiseen. Urakoitsijan kanssa päädyttiin vaihtamaan uusi varaaja uuteen. Vanha varaaja vaihdettiin 300L JÄSPI-varaajaan. Urakoitsija vei vanhan lämminvesivaraajan pois. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 1 300 euroa (600€ työn osuus urakkahinnasta)


Lämminvesivaraajan vaihto Tampereella

Tampereella sijaitsevassa omakotitalossa oli lähes 20 vuotta vanha varaaja, joka oli alkanut temppuilemaan. Remontti-ilmoituksen tehneellä omakotiasujalla oli jo hankittu uusi varaaja vanhan tilalle ja kannettu vanhan varaajan vierelle. Urakoitsija siis ainoastaan poisti vanhan varaajan kytkennän ja kytki uuden kiinni. Lue lisää varaajan vaihdosta tästä.

Urakan toteutunut hinta 246 euroa (pelkkä työ)


Omakotitalon lämminvesivaraajan vaihto Vantaalla

Vantaalla sijaitsevaan omakotitaloon haluttiin vaihtaa vanha varaaja uuteen. Vanha varaaja otti sähkön pistorasiasta ja uusi haluttiin myös asentaa pistorasiaan, jottei sähkömiestä erikseen tarvittaisi. Varaajan koko oli n. 70 litraa. Urakoitsija myös vei vanhan varaajan pois. Lue lisää varaajaremontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 880 euroa (työ+ varaaja)


Rivitalon lämminvesivaraajan vaihto Turussa

Turussa sijaitsevan rivitalohuoneiston omistajat halusivat vaihdattaa uuden lämminvesivaraajan. Uudeksi varaajaksi oli valikoitunut Jäspi VLM-270S. Urakoitsija myös hoiti vanhan varaajan poisviemisen. Lue lisää varaajan vaihdosta tästä.

Urakan toteutunut hinta 1 323 euroa (558€ työ+ 703 € varaaja + 62€ muut materiaalit)


Löydä LVI-ammattilainen asennukseen

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remonttitarpeestasi ilmoitus ilmaiseksi.Ikääntynyt lämminvesivaraaja on vesivahinkoriski

Suomessa useimmat omakotitalot, rivitaloasunnot ja kesämökit on varustettu vähintään yhdellä lämminvesivaraajalla. Yksinkertaisimmillaan lämminvesivaraaja on käyttövettä lämmittävä ja varastoiva säiliö. Tavallisesti suuret varaajat ovat kuitenkin osa talon lämmitysjärjestelmää.

Kuluttajansuojaviranomainen ja vakuutusyhtiöt ovat määritelleet lämminvesivaraajien tekniseksi käyttöiäksi 15–20 vuotta.

Hyvätkin materiaalit ja komponentit kuluvat, etenkin tiiviissä käytössä. Yli 20-vuotiaan lämminvesivaraajan vuoto- ja rikkoutumisriski kasvaa jatkuvasti: ennemmin tai myöhemmin laite hajoaa.

Lämminvesivaraaja kannattaa vaihtaa ennakoiden, sillä rikkoutumiseen liittyy vesivahingon vaara. Mittava vaurio voi syntyä hitaasti, mikäli varaaja pääsee vuotamaan huomaamattomasti esimerkiksi seinän väliin, tai todella nopeasti.

Esimerkiksi varaajan haljetessa veden tulo loppuu vasta, kun sulkuhana tai talon pääsulku on käännetty kiinni. Laitteen yli-ikäisyys voi tarkoittaa ongelmia myös vakuutuskorvausten myöntämisessä.


Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksi


Mitoita käyttövesivaraaja oikein

Lämminvesivaraajan asennus kannattaa jättää LVI-alan ammattilaiselle, mikäli ei itse satu olemaan sellainen. Virheellinen asennus tarkoittaa vakuutusturvan raukeamista. Mikäli varaajan asentaminen edellyttää sähkötöitä, kuten uutta pistorasiaa, paikalle tarvitaan myös sähkömies.

Nykyisin kiinteitä asennuksia saavat tehdä vain pätevöityneet ammattilaiset.

Käyttövesivaraajista pienimmät ovat ämpärin kokoisia ja suurimmat useita satoja litroja. Koon valintaan vaikuttavat käyttäjien lukumäärä sekä vedenkäyttötottumukset.

Omaa tarvettaan voi arvioida seuraavasti:

- Kun varaajan vesi on 80-asteista, 40-asteista vettä saa kaksinkertaisen määrän nähden varaajan tilavuuteen.

- Viiden minuutin suihku kuluttaa noin 60 litraa vettä, joten esimerkiksi 120 litraisesta varaajasta riittää 40-asteista vettä 20 minuutin yhtäjaksoiseen suihkutteluun.


Varaajan koko on hyvä mitoittaa hieman yläkanttiin, jotta lämmin vesi ei lopu heti kesken vaikkapa ystäväperheen kanssa saunoessa.

Liian isoa varaajaa ei kuitenkaan kannata hankkia, sillä veden lämmittäminen ja lämpimänä pitäminen kuluttavat energiaa. Turhan kapasiteetin jatkuva lämmitys rasittaa sekä kukkaroa että ympäristöä.

Energiataloudellisesti järkevintä on säätää veden lämpötila noin 60 asteeseen ja nostaa sitä, mikäli tiedossa on runsaampaa kulutusta. Veden lämpötilan on kuitenkin oltava vähintään 55-asteista Legionella-bakteerien ehkäisemiseksi.

Lämminvesivaraaja kannattaa asentaa lämpimään tai edes puolilämpimään tilaan, jotta lämpöhukka jäisi mahdollisimman alhaiseksi. Nykymääräysten mukaan säiliö on asennettava muutaman metrin etäisyydelle kuiva- tai lattiakaivosta, johon varoventtiilistä tuleva paisuntavesi johdetaan hukkaputkella. Vanhan varaajan tilalle saa kuitenkin asentaa uuden, vaikka tilassa ei kaivoa olisikaan, kunhan huolehditaan paisuntavesien turvallisesta poisohjaamisesta.

Vesi laajenee lämmetessään, ja mikäli paisuntavesi ei pääse poistumaan, säiliö voi jopa räjähtää. Ohjeiden mukaan varoventtiilin toimivuus pitää tarkistaa 3–4 kertaa vuodessa.

Lämminvesivaraajan sisäsäiliö on yleisimmin ruostumatonta terästä, mutta käyttöpaikan vedenlaatu vaikuttaa materiaalin valintaan.

Ruostumatonta terästä ei pidä käyttää kohteissa, joissa veden kalkki- tai kloridi- eli suolapitoisuus on korkea, sillä ne voivat syövyttää säiliötä. Kuparipinnoitettu varaaja ei puolestaan kestä hapanta eikä suolapitoista vettä. Emalipinnoitettu säiliö ei siedä harvinaista fluoridia, mutta soveltuu suolaisen veden alueille.

Emalipinnoitus on muita työläämpi ylläpidettävä, sillä se vaatii korroosiosuojauksen veden laadusta riippuen 1–5 vuoden välein.


Vesi varaa energiaa tehokkaasti

Tyypillisesti suuret, jopa tuhansien litrojen vetoiset, lämminvesivaraajat on kytketty osaksi vesikiertoista patteri- ja/tai lattialämmitysjärjestelmää. Tasainen, miellyttävä huonelämpö sekä lämpimän käyttöveden runsaus parantavat asumismukavuutta.

Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen, taloudellinen ja ekologinen tapa varastoida ja jakaa energiaa. Lämminvesivaraajaa on mahdollista lämmittää silloin, kun energiaa saa edullisemmin ja/tai ekologisemmin, kuten yösähköllä tai aurinkopaneeleilla.

Lämminvesivaraaja voi lämmittää puulla, pelletillä, sähköllä, öljyllä, hiilellä, turpeella, maalämmöllä, aurinkoenergialla ja tuulivoimalla. Jotkut lämminvesivaraajat sopivat yhteen kaikkien nykyisten energiantuottotapojen kanssa, toiset tukevat vain tiettyjä lämmitysmuotoja. Kaikissa tapauksissa lämminvesivaraaja parantaa tuotetun energian hyötysuhdetta.

Kun esimerkiksi puulämmitteinen lämpökattila on kytketty lämminvesivaraajaan, vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän hyötysuhde paranee, puuta kuluu vähemmän ja kattilakin pysyy puhtaampana.

Öljylämmityksen yhteydessä lämminvesivaraaja puolestaan vähentää polttimen käynnistyskertojen määrää ja parantaa hyötysuhdetta. Lämminvesivaraaja sopii loistavasti yhteen myös maalämpöjärjestelmän kanssa sekä tarjoaa yhden ratkaisun aurinkosähkön varastoimiseen.

Lämmitysjärjestelmään yhdistettävän lämminvesivaraajan valinnassa kannattaa hyödyntää alan toimijoiden asiantuntemusta. Valintaan vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen tehontarve, energian tuottotapa, lämmönlähteen teho ja hyötysuhde, käyttöveden kulutus sekä muut asuinolosuhteet.

Lisäksi on hyvä tutustua vaihtoehtoisten lämmitysjärjestelmien vaatimiin huolto- ja hoitotoimenpiteisiin sekä nykyaikaisiin vuotosuoja- ja vikailmoitusjärjestelmiin.

Löydä LVI-remontillesi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Tässä artikkelissa kerromme

  • lämminvesivaraajaremonttien toteutuneita hintoja,
  • kattava informaatiopaketti mitä tulee ottaa huomioon
  • minkä kokoinen varaaja sopisi teille ja miksi
  • miten löytää luotettava tekijä asennukseenUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Suihkukaapin asennus

Suihkukaapin asentamisen hinta

Putkiremontti hinta

Putkiremontti hinta

aurinkopaneelien asentaminen

Aurinkopaneelien asentaminen

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Lattialämmityksen asentaminen hinta

Lattialämmityksen asentaminen

Savupiippu- ja hormiremontti

Savupiippu- ja hormiremontti

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Ruuvipaalu asennus

Ruuvipaalu asennus

astianpesukoneen asennus hinta

Astianpesukoneen asennus

öljysäiliön poisto hinta

Öljysäiliön poisto

harmaavesisuodattimen asennus

Harmaavesisuodatin
Urakkamaailma on Suomen käytetyin tapa löytää remontille tekijä:

6 3 9 0 6 1 2 0

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä