Uusi kohde!

Kylpyhuoneen vedeneristys, Helsinki

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Saneeraus Kiila, Vantaa

6 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Kodin ovien nostaminen / korkeuden muutt..., Pori

55 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Rakennustyö Särmä, Jyväskylä

8 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Makuuhuoneen oven avaussuunnan vaihto +..., Pori

1 tunti sitten

×

Putkiremonttien hintaesimerkkejä. Lue ja selvitä kuinka paljon putkiremonttisi maksaa.

Putkiremonttien hinta ja toteutustavat

Mikä on putkiremontin hinta, kuinka kauan se kestää ja käyttääkö sukitusta, pinnoitusta tai muita uusia menetelmiä? Lue vastaukset näihin kaikkiin alta.


Katso tästä anonyymejä Urakkamaailman kautta kilpailutettuja maalausremontteja ja niiden toteutuneita hintoja:


1974 rakennetun omakotitalon käyttövesiputket haluttiin remontoida. Vesipisteitä oli yhteensä kolmessa eri paikkaa: Keittiössä, kylpyhuoneessa (3 vesipistettä) sekä WC:ssä. Omakotitalo sijaitsi Kotkassa ja oli noin 120 neliötä. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 4 200 euroa


Riihimäellä sijaitseva omakotitalon käyttövesiputket olivat siinä tilanteessa, että ne tuli uusia kokonaisuudessaan. 1974 rakennetun omakotitalon käyttövesiputket haluttiin remontoida. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 3 880 euroa

Vantaalla sijaitsevaan omakotitaloon haluttiin teettää lämpö- ja käyttövesiputkiremontti. Samalla vaihdettiin myös lämmönvaihtimet. Omakotitalo oli puurakenteinen, kaksikerroksinen ja pinta-ala oli noin 130 neliötä. Talossa oli 12 kiertovesipatteria. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 14 000 euroa


Hämeenlinnassa sijaitseva kiinteistö teetti käyttövesiputkiremontin. Lämmitysmuotona talossa oli vesikiertoinen keskuslämmitys yhdistettynä puulämmitteiseen/sähkölämmitteiseen lämminvesivaraajaan. Talo oli 125 neliöinen yhden kerroksen talo. Sijaintina oli Hämeenlinna. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 5 100 euroa


Urakkamaailman käyttäjä etsi tekijää 50-luvun rintamamiestalon viemärin sukitukselle Vihdissä. Talossa oli valurauta- ja betoniputkea. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 4 500 euroa


Tässä remontissa tehtiin putkiremontti ja uusittiin käyttövesiputket Siporex-harkkotalossa. Hintaa saatiin alas, kun tilaaja suoritti itse tarvittavat purkutyöt putkien asennuksen tieltä. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 8 256 euroa


Tässä remontissa uusittiin noin 200 neliöisen omakotitalon käyttövesiputket Porissa. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta 3800 euroa, josta materiaalien osuus oli 1500 euroa


Urakkamaailman käyttäjällä oli tarkastuskäynnin jälkeen tullut ilmi, että omakotitalon viemäriremontti on ajankohtainen. Itse remontti kilpailutettiin Urakkamaailmassa. Vuonna 1965 rakennetun omakotitalon viemärit päädyttiin sukittamaan. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta 25 000 euroa


HUOM. Yllä olevat putkiremonttien hinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista putkiremonteista. Ne ovat kuitenkin vain suuntaa-antavia arvioita omaa remonttibudjettiasi ajatellen. Oman putkiremonttisi hinta selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija remonttiisi.


Selvitä putkiremonttisi hinta, ilmaiseksi

Selaa lisää LVI-urakoiden hintoja täältä.


Onnistunut putkiremontti on monen tekijän summa

Arviolta miljoona suomalaista asuu talossa, johon on tulossa putkiremontti lähivuosina. Huomattava osa rakennuskannasta on saavuttanut kriittisen, 30–50-vuoden iän. Putkien tukkeutuminen, toistuvat vuodot sekä erilaiset kolinat ja ujellukset viestivät remontin tarpeesta. Putkisto haurastuu ajan kuluessa: valtaosa vuotovahingoista aiheutuu käyttövesi- tai viemäriputkien rikkoutumisesta.

Rakennuskannan ikääntyessä vesivahinkojen riski kasvaa, ja vuotojen määrä onkin moninkertaistunut vuosikymmenessä. Jotkut taloyhtiöt ovat tilanteessa, jossa vakuutusyhtiö ei enää myönnä vakuutusturvaa vanhentuneelle putkistolle.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrin (2017) mukaan putkiremontti maksaa keskimäärin 600 euroa neliöltä. Joissakin taloyhtiöissä neliökustannukset ovat olleet lähellä 2 000 euroa, toisissa on selvitty parin sadan euron neliöhinnalla. Vertailu on vaikeaa, sillä hintaan vaikuttavat mm. kunnostustapa, varustelutaso, rakennuksen koko ja ikä sekä mahdolliset yhtäaikaiset remontit, kuten kylpyhuoneiden kosteuseristeiden uusiminen.

Suunnitteluvaihe on ratkaisevan tärkeä

Ensimmäiseksi taloyhtiön kannattaa teettää putkiston perusteellinen kuntotutkimus puolueettomalla asiantuntijalla, joka ei kauppaa esimerkiksi tiettyä putkiremonttimenetelmää. Suomen LVI-liitto on laatinut työn tilaajille LVV-kuntotutkimusoppaan (2013).

Kun putkiston kunto ja korjaustarpeet ovat selvillä, on aika käynnistää hankesuunnittelu. Suunnittelu- ja valmisteluvaihe vie tyypillisesti reilun vuoden ennen remontin alkamista. Aikaa ja rahaa kannattaa käyttää asiantuntijoiden palveluihin, teknisten toteutustapojen vertailuun, asukkaiden toiveiden kartoittamiseen sekä huolelliseen valmistelutyöhön. Suunnitteluvaiheessa määritellään putkiremontin sisältö, käytettävät menetelmät, aikataulu ja budjettiraamit.

Pätevän projektipäällikön ja pääsuunnittelijan löytämiseksi kannattaa nähdä vaivaa: vahvat näytöt aiemmista projekteista, suosituksia, hyvämaineinen yritys. Projektipäällikkö toimii taloyhtiön edustajana koko hankkeen ajan. Usein hän ohjaa suunnittelutyötä, esittelee asiat taloyhtiön hyväksyttäviksi, laatii tarjouspyynnöt, tekee sopimukset ja valvoo urakan etenemistä.

Pääsuunnittelijaksi palkataan yleensä LVI-alan ammattilainen, joka on perehtynyt putkiremonttien toteutustapoihin, talotekniikkaan ja rakennustapoihin. Myös urakoitsijat on syytä valita huolella ja taustat tarkistaen. Urakkamaailmassa on tuhansia yrityksiä, joiden taustatiedot ja aiemmat arvostelut ovat esillä putkiremontin tilaajille. Näin varmistut, että urakoitsija on luotettava ja ammattitaitoinen.

Sujutus, pinnoitus vai uudet putket?

Perinteisellä putkiremontilla tarkoitetaan rakenteiden avaamista ja vanhojen putkien vaihtamista uusiin. Rapusta toiseen etenevä urakka kestää tyypillisesti useita kuukausia. Viime vuosina saksalaista mallia soveltava kahden viikon putkiremontti on saanut runsaasti huomiota. Perinteinen putkiremontti on mahdollista toteuttaa nopeassa tahdissa allianssimallin, tehokkaan organisoinnin, vuorotyön ja nopeasti kuivuvien materiaalien ansiosta.

Putkiremonttia voi tehostaa myös käyttämällä tehdasvalmisteisilla putkielementtejä, jotka asennetaan joko vanhan putkiston tilalle tai uuteen paikkaan. Elementtien asentaminen on nopeampaa, ja mikäli vanhaa putkistoa ei pureta, sekin säästää kustannuksissa. Perinteisesti asennettujen putkien ja asennuselementtien käyttöikä on samaiset 50 vuotta.

Sujutuksessa vanhan putken sisälle ujutetaan uusi muoviputki, jolloin alkuperäisen putkiston kunnolla ei ole merkitystä. Sukituksessa vanhaan putkeen asennetaan sukka, joka kyllästetään esimerkiksi epoksilla. Sukitetun putken käyttöikä on 40 vuotta. Pinnoituksessa putkeen ruiskutetaan sen pintaan kovettuvaa ainetta. Menetelmä soveltuu tyypillisesti putkistoihin, jotka eivät ole vielä liian ovat huonossa kunnossa. Menetelmästä ja aineesta riippuen pinnoitetun putken käyttöikä vaihtelee 20 ja 50 vuoden välillä.

Kunnostusmenetelmät, jotka eivät edellytä rakenteiden avaamista, ovat perinteiseen tapaan verrattuna edullisempia. Etenkin viemäriputkistojen kunnostamiseen löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Monissa putkiremonteissa hyödynnetään useampaa menetelmää: käyttövesiputket saatetaan uusia perinteisesti mutta viemärit sukitetaan. Kaikki menetelmät eivät kuitenkaan sovi kaikkiin kohteisiin. Menetelmän valintaan vaikuttavat mm. putkiston kunto, putkien halkaisija sekä talon rakenteet.

Vakuutusyhtiöt suhtautuvat vaihtelevasti putkien uusimista kevyempiin kunnostusmenetelmiin. Tyypillisesti ne leikkaavat putkiston laskennallista ikää esimerkiksi puolella. Eri menetelmien vaikutukset korvauskäytäntöihin kannattaa selvittää ennen valinnan tekemistä.

Lisätietoa putkiremontin toteuttamisesta vaihe vaiheelta löytyy ympäristöhallinnon Korjaustieto-sivustolta.

Juomaveden laatu voi kärsiä putken materiaalista

Käyttövesiputkien materiaaleihin ja pinnoitteisiin on hyvä kiinnittää erityistä huomiota. PEX-muoviputket ja komposiittiputket ovat toisinaan aiheuttaneet vakaviakin maku- ja hajuhaittoja juomaveteen. Muoviputkista liukenevat kemikaalit saattavat aiheuttaa myös terveyshaittoja. PE-muoviputkista ei irtoa kemikaaleja samalla tavalla, mutta niistäkin on yhdistetty aistinvaraisiin haittoihin.

Tukes julkaisi testituloksia Suomessa myytävistä muovi- ja komposiittiputkista toukokuussa 2018. Yksi valmistaja asetettiin myyntikieltoon terveyssyistä, minkä lisäksi useampi putki päästi veteen maku- ja hajuhaittoja. Lisäksi putkierien väliset laatuerot voivat olla suuria samankin valmistajan tuotteissa.

Myös putkien pinnoitusaineita kannattaa tarkastella kriittisesti. Käyttövesiputkistoihin on ruiskutettu esimerkiksi epoksihartsia, joka sisältää hormonihäiritsijänä ja karsinogeenina tunnettua bisfenoli A:ta. Lämpimään veteen liukenevat pitoisuudet ovat niin suuria, ettei pienten lasten ole hyvä hörppiä vettä tahattomasti esimerkiksi kylvyssä. Kylmässä vedessä todetut määrät ovat vähäisiä, mutta esimerkiksi ikääntyvä tai vioittunut epoksipinta voi päästää kemikaalia enemmänkin.

Kupari on materiaalina muita kalliimpi, mutta sen turvallisesta käytöstä vesijohtoverkossa on vuosikymmenten kokemus, vaikka sitäkin voi liueta veteen. Tietyillä alueilla kupariputket eivät kuitenkaan kestä aikaa. Niiden on havaittu syöpyvän puhki jopa viidessä vuodessa. Kiihtynyt korroosio voi johtua esimerkiksi vesijohtoveden happamuudesta, silikaattipitoisuudesta tai putkiston suunnitteluvirheestä.


Aloita turvallinen putkiremontti tästä

Remontti-ilmoituksen jättäminen Urakkamaailmaan on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.Tässä artikkelissa

  • Mitä putkiremontit maksavat, esimerkkejä
  • Mitä tulee miettiä ennen putkiremontin aloittamista,
  • Millaisia vaihtoehtoja on olemassa putkiremonttien suhteenUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Lue myös nämä

viemärin puhdistus

Viemärin puhdistus

aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelien hinta

Laiturin rakentaminen

Laiturin rakentaminen

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

Kilpailuta energiatodistus

Energiatodistus

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

Varttikate

Varttikate remontti

putkimies hinta

Putkimies hinta

nuohous hinta

Nuohouksen hinta

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

Routaeristäminen

Routaeristämisen hinta

nanopinnoite

Nanopinnoite

putkien jäätyminen

Jäätyneet putket

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa

löytää remontille tekijä:

6 3 9 0 6 1 2 0

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.