Uusi kohde!

Kuistin suunnittelu, piirtäminen ja rake..., Seinäjoki

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti Opa, Lahti

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

9 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Seinien purkutöitä sekä ikkunan muuttami..., Ylöjärvi

22 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SSI Sähkö, Kerava

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Spottivalojen vaihto, Helsinki

27 minuuttia sitten

×

SUIHKUKAAPPI: MITÄ KANNATTAA OTTAA HUOMIOON JA MITÄ SEN ASENNUS MAKSAA?

Suihkukaappi ja sen asennus

Kilpailuta suihkukaapin asennus

Urakkamaailman avulla kilpailutat suihkukaapin asentamisen ja säästät rahaa sekä löydät helposti luotettavan tekijän asennukseesi. Aloita kilpailutus jättämällä asennustyöstä ilmoitus:

Kilpailuta asennustyö

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Suihkukaapin asennuksen hinta

Alla toteutuneita hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta kilpailutetuista suihkukaapin asennuksista:


Suihkukaapin kasaaminen ja asentaminen toimintakuntoiseksi

Urakkamaailman käyttäjä etsi asentajaa 80x80x200cm kokoiseen suihkukaappiin. Hintaan kuului vanhan suihkusetin purkaminen ja seinätulpan asennus kosteussuojaa varten. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 471 euroa


Suihkukaapin ja pesualtaan vaihtaminen

Asennuksen tilaaja halusi uusia rikkoutuneen suihkukaapin. Vanha suihkukaappi irroitettiin alta pois ja uusi kasattiin ja asennettiin määräysten mukaisesti. Samalla uusittiin myös käsienpesuallas ja sen alla oleva taso. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 824 euroa


Suihkukaapin asennus kerrostalohuoneistossa

Vanhan suihkukaapin purku ja uuden asennus kerrostalon kylpyhuoneeseen. Suihkukaapin koko oli yleinen 80cmx80cm. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 441 euroa


Suihkukaapin poisto+poisvienti ja suihkuseinän asennus sekoittimineen

Urakkamaailman käyttäjän vanha höyrysuihkukaappi haluttiin purkaa pois ja asentaa tilalle lasinen suihkuseinä. Samalla sekoittimet haluttiin irroittaa ja asentaa uudet. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 357 euroaLöydä luotettava tekijä suihkukaapin asennukseen

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Suihkukaappi pitää kylpyhuoneen miellyttävän kuivana

Kylpyhuoneen toimivuus sekä miellyttävyys vaikuttavat arkielämän sujuvuuteen. Suihkukaapeista on tullut suosittuja niin upouusissa, remontoiduissa kuin ehostetuissakin pesutiloissa. Suihkukaapissa suihkuttelijan ei tarvitse varoa kylpyhuoneen kalusteita, pyykkikoria tai hiustenkuivaajaa. Harva myöskään nauttii lattian kuivaamisesta kumilastalla tai helposti kastuvista sukista. Suihkukaappi pitää ympäröivän tilan kuivana ja suojaa kosteusvaurioilta.

Suihkukaappi on turvallinen valinta pesutiloissa, joiden kosteussuojaus ei vastaa nykynormeja. Märkätilojen vedeneristys tuli pakolliseksi vasta vuonna 1998, joten sitä vanhemmissa pesutiloissa kosteusvaurioiden riski on huomattava ja kasvaa yhä ratkaisujen ikääntyessä. Myös asianmukaisesti vedeneristetyssä kylpyhuoneessa suihkukaappi suojaa seiniä ja lattiaa jatkuvalta kosteusrasitukselta. Moni asiantuntija suosittelee suihkukaappia, etenkin, jos kylpyhuone on yläkerrassa tai asunto kerrostalossa.

Kaapin paikka kannattaa valita huolella

Suihkukaapissa on joka sivulla seinät, jotka kiinnittyvät tiiviisti pohja-altaaseen. Joissakin malleissa on kattokin estämässä kosteuden leviämistä huonetilaan. Suihkukaappi soveltuu kaikkiin pesutiloihin, myös niihin, joissa on kosteuseristys muttei varsinaista vedeneristystä. Pesutilat saa jaettua myös suihkunurkan tai suihkuseinien avulla, mutta tällöin vedeneristyksien on oltava kunnossa. Suihkunurkka hyödyntää kylpyhuoneen seiniä, ja vain osassa malleista on pohja-allas. Suihkuseinän takana suihkutteleva taas kastelee sekä seiniä että lattian.

Suihkukaapin asentaminen edellyttää vesipistettä ja lattiakaivoa. Tyypillisesti vedet johdetaan pohja-altaasta putkella suoraan lattiakaivoon, jolloin tarvitaan myös vesilukko. Suihkukaappi kannattaa asentaa vain puoliksi lattiakaivon päälle, jotta viemärin silmällä pitäminen ja puhdistaminen sujuvat helposti. Lisäksi ilmanvaihtoon on syytä kiinnittää huomiota: kostea tila on saatava kuivumaan riittävän nopeasti käytön jälkeen. Poistoilmaventtiilin on hyvä olla mahdollisimman lähellä suihkua, jotta kosteus poistuu pesutiloista tehokkaasti ja suorinta tietä.

Suihkukaapin saa asentaa ilmoituksitta omakotitalojen nykyisiin pesutiloihin, mutta esimerkiksi ruokakomeron muuttaminen märkätilaksi vaatii yleensä toimenpideluvan. Epävarmoissa tapauksissa asian on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta. Pelkän suihkukaapin voi pystyttää itsekin, mutta mahdolliset vesikytkennät kannattaa teettää hyvämaineisella lvi-alan ammattilaisella. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheistä johtuvia vesivahinkoja. Lisäksi asunto-osakkeissa jo vesikalusteiden uusiminen edellyttää muutostyöilmoitusta taloyhtiölle sekä aloitusluvan saamista.

Tyylikäs peruskaappi vai ylellinen saunasuihku

Laadukas suihkukaappi tuntuu käytössä tukevalta. Parhaimmillaan suihkukaappi on kestävä, toimiva kaluste, joka tuo tyyliä kylpyhuoneeseen. Useimmat löytänevät kylpyhuoneensa tunnelmaan ja mittasuhteisiin sopivan suihkukaapin. Valikoimissa on puolipyöreitä, pyöreitä, nelikulmaisia, neliönmuotoisia sekä viisikulmaisia malleja, jotka sopivat erityisen hyvin pieniinkin tiloihin. Ovet voivat olla sisään- tai ulospäin avautuvia tai liukuvia.

Valintaa tehdessä kannattaa myös katsoa, onko suihkukaapissa hankalasti puhdistettavia osia. Tietyissä malleissa pohja-altaan etupaneelin saa irrotettua, mikä helpottaa kaapin alustan siivoamista, toisissa taas on pyörät alla. Suihkukaapin tiiviyttä on hyvä pitää silmällä ja testata aika ajoin esimerkiksi perusteellisemman siivouksen yhteydessä.

Suihkukaappien värimaailma on pääasiassa hillitty: läpinäkyvää kirkkautta, huurretta, savunharmaata, kuviolasia, vihertävää ja pronssia, mustaa ja valkoista. Suihkukaappien seinämät ovat yleensä karkaistua tai laminoitua turvalasia, lasia tai muovipleksiä. Karkaistu turvalasi hajoaa sirpaleiden sijasta pieniksi kuutioiksi, kun laminointi taas pitää rikkoutuneen lasin koossa. Suihkukaappien pohja-altaat ovat useimmiten valumarmoria, lasikuituvahvistettua tai vahvistamatonta saniteettiakryylia.

Myös suihkukaappien toiminnallisissa ominaisuuksissa on valinnan varaa. Mallia valitessa on hyvä miettiä omia toiveitaan ja tarpeitaan pitkälle tulevaisuuteen. Osaan suihkukaapeista saa istuimen, mikä voi helpottaa peseytymistä esimerkiksi iän karttuessa. Tarjolla on myös hoitavia ja hemmottelevia vaihtoehtoja. Edullisessakin suihkukaapissa voi olla hierova suihku, sadesuihku tai led-valot. Ylellisimpiin suihkukaappeihin on integroitu höyry- ja infrapunasaunat.


Kilpailuta asennus
Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Lähdemerkintä: kuva Cello Aldan -suihkukaappi / Cello-kylpyhuoneet / K-Rauta


Tässä artikkelissa kerromme

  • suihkukaappien asennuksen toteutuneita hintoja,
  • laaja tietopaketti mitä tulee ottaa huomioon
  • mitä erilaisia suihkukaappi vaihtoehtoja on olemassa
  • miten löytää luotettava tekijä asennukseenUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Sähköremontin hinta

Sähköremontin hinta

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Lattialämmityksen asentaminen hinta

Lattialämmityksen asentaminen

nanopinnoite

Nanopinnoite

Savupiippu- ja hormiremontti

Savupiippu- ja hormiremontti

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Ruuvipaalu asennus

Ruuvipaalu asennus
Urakkamaailma on Suomen käytetyin tapa löytää remontille tekijä:

6 4 1 3 4 9 3 7

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.