Uusi kohde!

Kellarin piikkaus, Kokkola

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FINLAN, Helsinki

11 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Wc:n lattialämmitys, Tampere

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Paimio

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Piha-aitojen uusiminen, Espoo

3 tuntia sitten

×
Päivitetty 09.01.2024

Suihkukaappi - Asennus ja hinta

Tässä artikkelissa:

- Suihkukaappien asennuksen toteutuneita hintoja
- Mitä asennuksessa tulee huomioida
- Mitä erilaisia suihkukaappimalleja on olemassa
- Miten löytää luotettava tekijä asennukseen


Suihkukaapin asennuksen hinta

Keskimäärin yhden suihkukaapin asennus kylpyhuoneeseen ilman materiaalikuluja maksaa n. 350 - 600 €. Asennuksen hintaan vaikuttaa muun muassa tarvittavien pohjatöiden määrä (esimerkiksi puretaanko vanha kaappi tai amme ensin pois tieltä) sekä suihkukaappimalli.

Aloita onnistunut suihkukaapin asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa kilpailuttaa remontti

Alta löydät toteutuneita hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta kilpailutetuista suihkukaapin asennuksista:

Suihkukaappi pitää kylpyhuoneen miellyttävän kuivana

Kylpyhuoneen toimivuus sekä miellyttävyys vaikuttavat arkielämän sujuvuuteen. Suihkukaapeista on tullut suosittuja niin upouusissa, remontoiduissa kuin ehostetuissakin pesutiloissa. Suihkukaapissa suihkuttelijan ei tarvitse varoa kylpyhuoneen kalusteita, pyykkikoria tai hiustenkuivaajaa. Harva myöskään nauttii lattian kuivaamisesta kumilastalla tai helposti kastuvista sukista. Suihkukaappi pitää ympäröivän tilan kuivana ja suojaa kosteusvaurioilta.

Suihkukaappi on turvallinen valinta pesutiloissa, joiden kosteussuojaus ei vastaa nykynormeja. Märkätilojen vedeneristys tuli pakolliseksi vasta vuonna 1998, joten sitä vanhemmissa pesutiloissa kosteusvaurioiden riski on huomattava ja kasvaa yhä ratkaisujen ikääntyessä. Myös asianmukaisesti vedeneristetyssä kylpyhuoneessa suihkukaappi suojaa seiniä ja lattiaa jatkuvalta kosteusrasitukselta. Moni asiantuntija suosittelee suihkukaappia, etenkin, jos kylpyhuone on yläkerrassa tai asunto kerrostalossa.

Kilpailuta suihkukaapin asennus

Aloita tästä

Urakkamaailman avulla kilpailutat suihkukaapin asentamisen ja säästät rahaa sekä löydät helposti luotettavan tekijän asennukseesi.

Suihkukaapin paikka kannattaa valita huolella

Suihkukaapissa on joka sivulla seinät, jotka kiinnittyvät tiiviisti pohja-altaaseen. Joissakin malleissa on kattokin estämässä kosteuden leviämistä huonetilaan. Suihkukaappi soveltuu kaikkiin pesutiloihin, myös niihin, joissa on kosteuseristys muttei varsinaista vedeneristystä. Pesutilat saa jaettua myös suihkunurkan tai suihkuseinien avulla, mutta tällöin vedeneristyksien on oltava kunnossa. Suihkunurkka hyödyntää kylpyhuoneen seiniä, ja vain osassa malleista on pohja-allas. Suihkuseinän takana suihkutteleva taas kastelee sekä seiniä että lattian.

Suihkukaapin asentaminen edellyttää vesipistettä ja lattiakaivoa. Tyypillisesti vedet johdetaan pohja-altaasta putkella suoraan lattiakaivoon, jolloin tarvitaan myös vesilukko. Suihkukaappi kannattaa asentaa vain puoliksi lattiakaivon päälle, jotta viemärin silmällä pitäminen ja puhdistaminen sujuvat helposti. Lisäksi ilmanvaihtoon on syytä kiinnittää huomiota: kostea tila on saatava kuivumaan riittävän nopeasti käytön jälkeen. Poistoilmaventtiilin on hyvä olla mahdollisimman lähellä suihkua, jotta kosteus poistuu pesutiloista tehokkaasti ja suorinta tietä.

suihkukaapin asentaminen

Suihkukaapin saa asentaa ilmoituksitta omakotitalojen nykyisiin pesutiloihin, mutta esimerkiksi ruokakomeron muuttaminen märkätilaksi vaatii yleensä toimenpideluvan. Epävarmoissa tapauksissa asian on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta. Pelkän suihkukaapin voi pystyttää itsekin, mutta mahdolliset vesikytkennät kannattaa teettää hyvämaineisella lvi-alan ammattilaisella. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheistä johtuvia vesivahinkoja. Lisäksi asunto-osakkeissa jo vesikalusteiden uusiminen edellyttää muutostyöilmoitusta taloyhtiölle sekä aloitusluvan saamista.

Tyylikäs peruskaappi vai ylellinen saunasuihku

Laadukas suihkukaappi tuntuu käytössä tukevalta. Parhaimmillaan suihkukaappi on kestävä, toimiva kaluste, joka tuo tyyliä kylpyhuoneeseen. Useimmat löytänevät kylpyhuoneensa tunnelmaan ja mittasuhteisiin sopivan suihkukaapin. Valikoimissa on puolipyöreitä, pyöreitä, nelikulmaisia, neliönmuotoisia sekä viisikulmaisia malleja, jotka sopivat erityisen hyvin pieniinkin tiloihin. Ovet voivat olla sisään- tai ulospäin avautuvia tai liukuvia.

Valintaa tehdessä kannattaa myös katsoa, onko suihkukaapissa hankalasti puhdistettavia osia. Tietyissä malleissa pohja-altaan etupaneelin saa irrotettua, mikä helpottaa kaapin alustan siivoamista, toisissa taas on pyörät alla. Suihkukaapin tiiviyttä on hyvä pitää silmällä ja testata aika ajoin esimerkiksi perusteellisemman siivouksen yhteydessä.

Suihkukaappien värimaailma on pääasiassa hillitty: läpinäkyvää kirkkautta, huurretta, savunharmaata, kuviolasia, vihertävää ja pronssia, mustaa ja valkoista. Suihkukaappien seinämät ovat yleensä karkaistua tai laminoitua turvalasia, lasia tai muovipleksiä. Karkaistu turvalasi hajoaa sirpaleiden sijasta pieniksi kuutioiksi, kun laminointi taas pitää rikkoutuneen lasin koossa. Suihkukaappien pohja-altaat ovat useimmiten valumarmoria, lasikuituvahvistettua tai vahvistamatonta saniteettiakryylia.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Myös suihkukaappien toiminnallisissa ominaisuuksissa on valinnan varaa. Mallia valitessa on hyvä miettiä omia toiveitaan ja tarpeitaan pitkälle tulevaisuuteen. Osaan suihkukaapeista saa istuimen, mikä voi helpottaa peseytymistä esimerkiksi iän karttuessa. Tarjolla on myös hoitavia ja hemmottelevia vaihtoehtoja. Edullisessakin suihkukaapissa voi olla hierova suihku, sadesuihku tai led-valot. Ylellisimpiin suihkukaappeihin on integroitu höyry- ja infrapunasaunat.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi