Uusi kohde!

Kesämökin lattiaremontti, Leppävirta

4 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FinMD OY, Helsinki

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan vaihto, Ylöjärvi

21 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Tampere

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kantavan seinän purku / oviaukon suurent..., Askola

1 tunti sitten

×

Putkimies - Katso hinnat ja tuntiveloitukset

Juttua päivitetty: 22.05.2023

putkimies hinta

Kodin putkitöitä varten on aina syytä ottaa avuksi LVI-alan ammattilainen. Tästä artikkelista löydät neuvot luotettavan putkimiehen löytymiseen sekä hintaesimerkkejä useista eri kodin putkitöistä.

Putkimiehen hinta on joko tuntihinta tai urakkapalkka

Varsinkin pienemmät putkityöt tehdään usein tuntihinnalla, kun taas isommista urakoista saatetaan sopia yksi urakkahinta. Muista selvittää urakoitsijan kanssa hinnoittelutapa ennen töiden tilaamista. Urakkamaailmassa onnistuu niin urakka- kuin tuntityösopimuksenkin solmiminen.

Katso alta toteutuneiden putkitöiden hintaesimerkkejä, jotka on kilpailutettu Urakkamaailma.fi-palvelussa:


Wc-tilan putkityöt, Espoo

Toteutunut hinta: 174 €

Uuteen wc-tilaan asennettiin uusi hana sekä vedettiin ja kytkettiin vesiputket vessanpöntölle. Materiaalit kuuluivat hintaan. Lue lisää...


Astianpesukoneen asennus putkitöineen, Vantaa

Toteutunut hinta: 199 €

Kerrostaloasuntoon asennettiin tiskikone. Kohteessa ei ollut aiemmin ollut tiskikonetta, joten sitä varten asennettiin uudet putket ja hana. Lue lisää...


Keittiöremontin yhteydessä vaadittavat putkityöt, Espoo

Toteutunut hinta: 200 €

Vuonna 1964 rakennetun kerrostalon keittiöremontin yhteydessä tarvittiin putkimiestä tekemään remontissa vaaditut putkityöt. Vesipisteitä siirrettiin hieman, jotta veden tulot sopivat uuteen alakaapistoon ja altaaseen. Lue lisää...


Keittiön hanan ja astianpesukoneen asennus, Paimio

Toteutunut hinta: 232 €

Urakkamaailman käyttäjä tarvitsi putkimiestä Paimiossa omakotitalon hanan ja astianpesukoneen asennukseen. Remontin tilaaja oli hankkinut hanan jo valmiiksi ennen urakan aloitusta. Lue lisää...


Kylpyhuoneen putkityö, Jyväskylä

Toteutunut hinta: 750 €

Vuonna 1980 rakennetun kerrostaloasunnon kylpyhuoneen käyttövesiputket uusittiin Jyväskylässä. Kylpyhuoneessa oli yksi lattiakaivo ja vesipisteiden siirrolle ei ollut tarvetta. Lue lisää...


HUOM. Yllä olevat putkitöiden hinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista putkiremonteista, mutta ovat vain suuntaa antavia arvioita kuluarvioihisi. Oman putkiremontin hintataso selviää kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija remonttiisi.


Aloita onnistunut putkiremontti


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.Koska tarvitsen putkimiestä?

Tarve putkimiehelle syntyy yleensä taloa rakentaessa, putkiremonttien yhteydessä, putkirikon yllättäessä tai kylpyhuone- tai keittiöremontin aikana. Aina kylpyhuone- tai keittiöremonttien yhteydessä ei kuitenkaan tarvita putkimiestä, jos remontti sisältää vain esimerkiksi uusia laatoituksia. Putkimiestä tarvitaan silloin kun esimerkiksi vesipisteitä on tarpeen siirtää.

putkirikko, jäätynyt putki

Putkirikot tapahtuvat yleensä talvisin, jolloin käyttövesiputkessa oleva vesi jäätyy ja seurauksena putki halkeaa. Lue lisää putkien jäätymisestä täältä.

Tässä esimerkkejä muutoksista kylpyhuoneessa johon tarvitset putkimiehen apua:

 1. Vesipisteiden siirrot
 2. Pesukoneen siirto
 3. Vesikiertoisen rättipatterin asennus
 4. WC-siirto
 5. Viemärien siirrot
 6. Kylpy- ja poreammeen asennus tai poisto
 7. Suihkun siirto

Jos asut kerrostalossa johon on mahdollisesti tulossa tulevaisuudessa putkiremontti, voit suorittaa putkiremontin kylpyhuoneremontin ohessa, jolloin kun varsinainen talonyhtiön putkiremontti suoritetaan, sinun asuntoasi koskee vain talon nousulinjojen, viemärien ja päävesilinjan uusiminen ja mahdollisesti keittiön putkiremontti. Saat hyvityksen taloyhtiöltä säästyneestä työstä.

Keittiöremonteissa putkimiehelle on yleensä vähemmän tekemistä sillä vesipisteitä ja viemäreitä on vähemmän. Esimerkkejä putkimiehille kuuluvista töistä ovat:

 • Hanojen ja lavuaarin siirto
 • Astianpesukoneen liitännät
 • Vesivahinkojen ennaltaehkäisy

Vaikka virheellisesti tehtyjen putkiasennusten kohdalla vahingot voivat olla suuret, ei tällä hetkellä LVI-asentajilla tarvitse lain näkökulmasta olla mitään erityistä osoitusta pätevyydestä, kuten esimerkiksi sähköasentajilla. Siksi kannattaa käyttää Urakkamaailma.fi-palvelua, jotta pääset tutustumaan urakoitsijan taustatietoihin, kuten aiempien asiakkaiden antamia arvosteluja, yrityksen referenssejä sekä erilaisia rekisteritietoja. Muista myös tilaajavastuulaki.


Löydä ammattimainen putkimies

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Miten vertailen urakat tai tuntihinnat?

Ammattilaisen löytäminen voi olla aikaa vievää ja takeita tekijän ammattimaisuudesta haastavaa löytää. Jättämällä ilmoituksen Urakkamaailmaan, tiedot remonttitarpeestasi lähtevät alueesi ammattilaiselle ja saat kilpailukykyisiä tarjouksia, joita pääset vertailemaan helposti ja nopeasti.

Urakkamaailma listaa kaikki saamasi tarjoukset selkeästi ja voit valita niistä itsellesi sopivimman ja jatkaa tämän jälkeen sopimuksen tekoon suoraan alustalla. Tällöin voimassa on myös Urakkamaailman remonttiturva.

Hyvä putkimies tekee putkityöt tehokkaasti

Putkialan ammattilainen osaa arvioida työhön kuuluvan ajan sekä tiedottaa mahdollisista viivästymisistä tai työn aikana ilmenneistä haasteista asianmukaisesti. Erityisesti pienissä putkitöissä urakkahintainen työ voi tulla monesti tuntityötä edullisemmaksi. Jos olet epävarma hinnoittelusta tai kestosta, muista aina keskustella asiasta urakoitsijan kanssa selventääksesi kaikki urakan yksityiskohdat.

Ennen urakoitsijan valintaa on hyvä tutustua urakoitsijan saamiin arvosteluihin. Aiempien käyttäjien kokemukset ovat urakoitsijan valinnassa yksi tärkeimmistä työkaluista. Urakkamaailmasta löytyy jo yli 15 000 tarkastettua urakoitsija-arvostelua.

Lue myös nämä:

Saunaremonttien hintoja, Salaojaremonttien hintoja, Asbestiremontti, Lattian laatoitus, Helsinki kylpyhuoneremontti, Peltikaton maalaus, Vesieristyksen hinta, Kattoremontin kustannusarvio
Tässä artikkelissa:

 • Putkitöiden esimerkkihintoja
 • Kuinka säästää putkiremontin kuluissa
 • Miten löytää helposti hyvä putkimies?

Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti

Lue lisää:

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

putkien jäätyminen

Jäätyneet putket

Seinän maalaus hinta

Seinän maalaus

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

tapetin poisto remontti

Tapetin poistaminen

Rintamamiestalon remontti hinta

Rintamamiestalon remontti

Valoisa keittiö

Keittiöremontin hinta

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

putkien jäätyminen

Jäätyneet putket

wc sisustus

WC sisustus

patteriverkoston perussäätö

Patteriverkoston perussäätö

kopolaatta

Kopolaatta7 1 1 1 3 9 5 3

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.