Uusi kohde!

Julkisivurappausten paikkakorjaukset, Espoo

4 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jeirak oy, Helsinki

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Kaarina

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti, Rajamäki

9 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ekalux Oy, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumppu Asennus, Helsinki

50 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Putkimies - Katso hinnat ja tuntiveloitukset

Kodin putkitöitä varten on aina syytä ottaa avuksi LVI-alan ammattilainen.

Tästä artikkelista löydät neuvot luotettavan putkimiehen löytymiseen sekä hintaesimerkkejä useista eri kodin putkitöistä.


Putkimiehen tuntihinta - Mikä on tuntiveloitus?

Putkimiehen tuntihinta on keskimäärin n. 55 - 90 euroa. Varsinkin pienemmät putkityöt tehdään usein tuntihinnalla, kun taas isommista urakoista saatetaan sopia yksi urakkahinta.

Muista selvittää urakoitsijan kanssa hinnoittelutapa ennen töiden tilaamista. Urakkamaailmassa onnistuu niin urakka- kuin tuntityösopimuksenkin solmiminen.

Toteutuneet putkimiehen urakkahinnat

HUOM. Yllä olevat putkitöiden hinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista putkiremonteista, mutta ovat vain suuntaa antavia arvioita kuluarvioihisi. Oman putkiremontin hintataso selviää kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija remonttiisi.

Löydä ammattimainen putkimies

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Koska tarvitsen putkimiestä?

Tarve putkimiehelle syntyy yleensä taloa rakentaessa, putkiremonttien yhteydessä, putkirikon yllättäessä tai kylpyhuone- tai keittiöremontin aikana.

Aina kylpyhuone- tai keittiöremonttien yhteydessä ei kuitenkaan tarvita putkimiestä, jos remontti sisältää vain esimerkiksi uusia laatoituksia. Putkimiestä tarvitaan silloin kun esimerkiksi vesipisteitä on tarpeen siirtää.

putkirikko, jäätynyt putki

Putkirikot tapahtuvat yleensä talvisin, jolloin käyttövesiputkessa oleva vesi jäätyy ja seurauksena putki halkeaa. Lue lisää putkien jäätymisestä täältä.

Tässä esimerkkejä muutoksista kylpyhuoneessa johon tarvitset putkimiehen apua:

  1. Vesipisteiden siirrot
  2. Pesukoneen siirto
  3. Vesikiertoisen rättipatterin asennus
  4. WC-siirto
  5. Viemärien siirrot
  6. Kylpy- ja poreammeen asennus tai poisto
  7. Suihkun siirto

Jos asut kerrostalossa johon on mahdollisesti tulossa tulevaisuudessa putkiremontti, voit suorittaa putkiremontin kylpyhuoneremontin ohessa, jolloin kun varsinainen taloyhtiön putkiremontti suoritetaan, sinun asuntoasi koskee vain talon nousulinjojen, viemärien ja päävesilinjan uusiminen ja mahdollisesti keittiön putkiremontti. Saat hyvityksen taloyhtiöltä säästyneestä työstä.

Keittiöremonteissa putkimiehelle on yleensä vähemmän tekemistä sillä vesipisteitä ja viemäreitä on vähemmän. Esimerkkejä putkimiehille kuuluvista töistä ovat:

  • Hanojen ja lavuaarin siirto
  • Astianpesukoneen liitännät
  • Vesivahinkojen ennaltaehkäisy

Vaikka virheellisesti tehtyjen putkiasennusten kohdalla vahingot voivat olla suuret, ei tällä hetkellä LVI-asentajilla tarvitse lain näkökulmasta olla mitään erityistä osoitusta pätevyydestä, kuten esimerkiksi sähköasentajilla. Siksi kannattaa käyttää Urakkamaailma.fi-palvelua, jotta pääset tutustumaan urakoitsijan taustatietoihin, kuten aiempien asiakkaiden antamia arvosteluja, yrityksen referenssejä sekä erilaisia rekisteritietoja. Muista myös tilaajavastuulaki.

Kilpailuta putkiremontti!

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Miten vertailen urakat tai tuntihinnat?

Ammattilaisen löytäminen voi olla aikaa vievää ja takeita tekijän ammattimaisuudesta haastavaa löytää. Jättämällä ilmoituksen Urakkamaailmaan, tiedot remonttitarpeestasi lähtevät alueesi ammattilaiselle ja saat kilpailukykyisiä tarjouksia, joita pääset vertailemaan helposti ja nopeasti.

Urakkamaailma listaa kaikki saamasi tarjoukset selkeästi ja voit valita niistä itsellesi sopivimman ja jatkaa tämän jälkeen sopimuksen tekoon suoraan alustalla. Tällöin voimassa on myös Urakkamaailman remonttiturva.

Hyvä putkimies tekee putkityöt tehokkaasti

Putkialan ammattilainen osaa arvioida työhön kuuluvan ajan sekä tiedottaa mahdollisista viivästymisistä tai työn aikana ilmenneistä haasteista asianmukaisesti. Erityisesti pienissä putkitöissä urakkahintainen työ voi tulla monesti tuntityötä edullisemmaksi. Jos olet epävarma hinnoittelusta tai kestosta, muista aina keskustella asiasta urakoitsijan kanssa selventääksesi kaikki urakan yksityiskohdat.

Ennen urakoitsijan valintaa on hyvä tutustua urakoitsijan saamiin arvosteluihin. Aiempien käyttäjien kokemukset ovat urakoitsijan valinnassa yksi tärkeimmistä työkaluista. Urakkamaailmasta löytyy jo yli 15 000 tarkastettua urakoitsija-arvostelua.

Löydä luotettava tekijä!

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tehtyjä sopimuksia sitoo remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi