Uusi kohde!

Viemäriputkien uusinta, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Braho Remontointi, Kulosaari

8 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

WC-remontti, Kaarina

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pesuhuonepinnoitus Group, Tampere

8 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti putkityöt, Turku

5 tuntia sitten

×
Päivitetty 03.06.2024

Putkiston sukitus - Mitä sukitus tai sujutus tarkoittaa?

Putkiremonttien yhteydessä on viime vuosina puhuttu paljon sukituksista. Sukitus on uusi keino uusia putkistoa ja suosittu ennen kaikkea toimenpiteen nopeuden takia.

Tästä artikkelista löydät laajasti tietoa sukituksesta sekä hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista sukitustöistä.


Mitä tarkoittaa sukitus?

Putkiremonttien sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi, pehmeä, epoksilla kyllästetty putki, joka kuivuessa kovettuu. Tällöin olemassa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat.

Sukitus on asukasystävällinen ja kustannustehokas tapa linjasaneeraukseen, eikä sukituksen takia tarvitse hajottaa asunnon pintarakenteita märkätiloista. Myös haarat sukitetaan, jossa käytetään monesti tehdasvalmisteisia haarayhteitä saavuttaakseen täydellisen luotettavan ja pitkäkestoisen lopputuloksen.

Aloita onnistunut sukitus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Lattiakaivon insertillä voidaan märkätilojen viemärit saneerata vesieristeitä rikkomatta. Lattiakaivon insertti asennetaan vanhan lattiakaivon sisään, korvaten olemassa olevan lattiakaivon. Insertti sukitetaan viemäriin kiinni, jolloin liitoskohdasta tulee vesitiivis, portaaton ja saumaton.

Milloin sukitus tai sujitus on toimiva menetelmä?

Sukitusmenetelmää voidaan käyttää 50 – 300 mm putkien uudistamiseen asuintalojen jäte- ja sadevesiviemäreissä, sekä maanalaisissa putkistoissa.

Ensin kaikki kulkuväylät ja työpisteet suojataan huolellisesti peitepaperilla. Wc-istuimet ja muut mahdollisesti tiellä olevat kalusteet irrotetaan töiden ajaksi. Tämän jälkeen alkaa viemäreiden sisäpuolinen jyrsintä. Se tarkoittaa, että viemärit puhdistetaan sisäpuolelta jyrsimällä pinttymät pois.

Tämän jälkeen avoimet viemärinpäät tulpataan, niin ettei jyrsimisestä syntyvä pöly leviä viemärin ulkopuolelle. Lopuksi viemäri puhdistetaan irtoliasta huuhtelemalla.

Huonokuntoiset putket

Jyrsimisen jälkeen sukitetaan. Sukka on pehmeä ja joustava, yleensä polyesteristä valmistettu. Sukka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan, jonka jälkeen se asennetaan olemassa olevan viemäriputken sisään paineilman voimalla. Paineilman avulla joustava sukka venyy ja asettuu viemäriputken sisäpintaa vasten.

Kun sukka on kuivunut ja kovettunut, paineilma poistetaan ja uusi viemäriputki on käytännössä käyttövalmis. Tämän työvaiheen kesto vaihtelee urakan laajuudesta, mutta keskimäärin sukan veto kestää puolesta puoleentoista tuntiin ja sukan kuivuminen yhdestä kahteentoista tuntiin.

Ennen viimeistelyä, kokonaan sukitettu putkisto kuvataan. Kuvatallenteet toimitetaan kohteen isännöitsijälle tai valvojalle hyväksyttäväksi.

Sukituksen hinta

Sukituksen työn hinta keskikokoisessa omakotitalossa on n. 5 000 - 14 000 €. Sukituksen hintaan vaikuttaa muun muassa remontin laajuus.

Tutustu alta Urakkamaailman kautta toteutuneisiin sukitus- ja sujutustöihin. Kaikki hintaesimerkit ovat oikeista, toteutuneista urakoista ja ne antavat hyvin suuntaa oman remonttisi kustannuksille. Parhaimman arvion saat kuitenkin vain jättämällä remontti-ilmoituksen.

Urakkamaailma.fi-palvelu on Suomen johtava urakkatarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla niin taloyhtiön edustajat kuin myös kuluttajat voivat vaivattomasti kilpailuttaa remontit ja löytää luotettavat urakoitsijat kaikkiin kuviteltaviin remontteihin.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Käytä Urakkamaailmaa näin:

1. Tee ilmoitus Urakkamaailmaan: esim: "Putkien pinnoitus" tai "Putkien sukitus" otsikolla, klikkaa tästä

2. Saat tarjouksia projektiisi paikallisilta tekijöiltä

3. Valitse kohteellesi paras tekijä aikataulujen, referenssien ja muiden tekijöiden mukaan.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi