Uusi kohde!

Kesämökin lattiaremontti, Leppävirta

36 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FinMD OY, Helsinki

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan vaihto, Ylöjärvi

53 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Tampere

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kantavan seinän purku / oviaukon suurent..., Askola

1 tunti sitten

×

Väliseinän rakentamisen hintaesimerkkejä Lue ja selvitä kuinka paljon väliseinän rakentaminen maksaa

Väliseinän rakentaminen hinta
Tutustu alta väliseinän rakentamisen hintoihin

Mikä on väliseinän rakentamisen hinta, mikä on kevyt väliseinä, kuinka rakennetaan uusi väliseinä?

Katso alta ja tutustu kilpailutettujen väliseinien rakentamisen toteutuneisiin hintoihin:


Urakkamaailman käyttäjä halusi löytää urakoitsijan, joka rakentaisi 210 cm * 120cm kokoisen väliseinän. Väliseinä rakennettiin valmiiseen aukkoon. Kohde oli omakotitalo. Väliseinästä haluttiin luoda tarpeeksi tukeva, jotta siihen voisi ripustaa esimerkiksi television tai taulun. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 800 euroa


Tämän uuden omakotitalon omistaja halusi rakentaa väliseinän, joka jakaisi olemassaolevan makuuhuoneen kahdeksi erilliseksi huoneeksi. Väliseinään haluttiin tämän takia luoda myös ovi, sekä asentaa väliseinän sisälle sähköjohdotuksia. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 1700 euroa


Urakkamaailman Jyväskyläläisen käyttäjän makuuhuoneesta oli aiemmin purettu seinä, mutta nyt tämä isompi makuuhuone haluttiin palauttaa kahdeksi makuuhuoneeksi, joten seinä haluttiin takaisin. Väliseinään haluttiin asentaa myös pariovet. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 950 euroa


Tähän kohteeseen haluttiin kiireellä löytää tekijä. Kohteessa työnkuvauksena oli komeron sekä noin 10 cm paksun ei-kantavan tiiliväliseinän purkaminen, uuden seinän tasoitukset. Urakkaan kuului myös purkujätteiden poisvienti. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 2800 euroa


Erillistaloon Espoossa haluttiin rakentaa ovellinen väliseinä. Erikoisemman projektista teki se, että huoneen katto oli vino, joka piti ottaa huomioon väliseinän rakentamisen aikana. Väliseinän sisään haluttiin fyllinkiä äänieristävyyden takia. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 2200 euroa


Tässä kohteessa olohuone haluttiin jakaa väliseinällä kahdeksi erilliseksi huoneeksi. Remontti haluttiin toteuttaa "avaimet käteen" perusteella, eli urakoitsijan tuli hoitaa materiaalit ym. Urakkaan kuului myös pistorasioiden siirtäminen rakennusmääräysten mukaisesti. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 1290 euroa


HUOM. Edellä luetellut väliseinien rakentamisen hintaesimerkit ovat oikeita Urakkamaailman kautta kilpailutettujen väliseinäremonttien hintoja, mutta ovat vain suuntaa-antavia arvioita omiin kuluarvioihisi. Oman remonttisi hintataso selviää kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija projektillesi.


Aloita oman väliseinäsi rakentaminen tästä

Urakkamaailma on täysin maksuton käyttää.


Ohjeita väliseinän rakentamiseen

Suomessa vanhemman luokan asunnoissa oli tapana rakennella paljon seiniä asuntoihin, jotta asukkaat saavat yksityisrauhaa ja asunnossa olisi selkeä tilanjako. 2000-luvulla avoimuus on asunnoissa suuressa nousussa, seiniä kaadetaan ja uusia väliseiniä pystytetään oman maun mukaan. Näin luodaan juuri oman maun mukainen tilanjako.


Yleisin väliseinämateriaali

Kaikista yleisin väliseinämateriaali on niin sanottu puurankarunkoinen väliseinä. Siinä puumateriaalista tehdään seinälle kehikko, johon saa helposti kiinnitettyä seinämateriaalin, esimerkiksi kipsilevyn. Kipsilevyissä on paperinen päällyste ja sisällä kipsimateriaalia, jonka vuoksi seinämateriaali ei "elä". Lue lisää seinämateriaaleista Etuoven Ideat ja Vinkit.

Kipsilevyn edullisuuden lisäksi sen etuna on vankka paloturvallisuus sekä helppo käsiteltävyys. Puurankarunkoinen väliseinä on suhteellisen nopea ja edullinen tehdä, sillä vaadittavat materiaalit eivät paina kukkaroa.


Väliseinän äänieristävyys

Väliseinä siis koostuu yksinkertaisimmillaan puisesta rungosta ja rakentamiseen käytettävästä levystä. Seinän sisäpuolelle voi laittaa eristettä, ja tämän eristeen ainoa tarkoitus on eristää äänen kulkua. Ilman äänieristettä puurankarunkoinen väliseinä on melkoisen huono äänieristävyydeltään. Yleensä suositellaan pehmeää mineraalista villaa, sen äänieristävyyden takia.

Puurungon materiaali tulee olla täysin kuivunutta puuta, sillä jos väliseinää rakentaessa käytetään kosteaa puuta voi seinä vääntyä, kun puurunko kuivuu lopulliseen muotoonsa.

Väliseinien linjat tulee aina mitata joko linjalangalla tai laserlinjauksella, jotta seinät tulevat oikeaan linjaan muiden seinien kanssa. Mikä olisi mukavampaa, kuin huomata että valmis seinä on silmiinpistävän vino...

Väliseinään pystyy helposti lisäämään tarvittavat sähkö-, ja LVI-vedot. Putki- ja sähkövedot tulee suunnitella viimeistään ennen remonttilevyjen asentamista, jotta kaikki johdotukset ja laitteisto saadaan piiloon seinän sisälle.


Väliseinän viimeistely

Kun seinä on pystyssä on pinnan viimeistelyn vuoro. Tasainen remonttilevy vaatii vielä tasoitusta mm. ruuvilla tehtyihin koloihin sekä saumakohtiin. Remonttilevyjen saumakohtiin käytetään saumanauhaa, jonka päälle levitetään tasoitelaasti.

Kun aloitat saumauksen, varmista että kohdat ovat puhtaita jotta saumausaine tarttuu hyvin pintaan. Mitä tasaisemmaksi saat seinien saumauskohdat jo tasoituksen aikana, sitä nopeammin hoituu lopullinen viimeistelyhionta. Viimeistelyhionta luo pinnasta tasaisen ja saumakohtia tai ruuvien koloja ei enään näy epätasaisuuksina. Joskus tasoiteaine kutistuu kuivuessaan koska aineesta haihtuu vesi pois, tämän takia voi toinen tasoitekierros olla paikallaan.

Tasoitustöiden jälkeen voi esimerkiksi seinän maalata tai tapetoida halutunlaiseksi.

Huomioitavaa kevyessä väliseinärakentamisessa on, että esimerkiksi painavan peilin ripustaminen vaatii tarkkuutta. Kipsilevy ei jaksa kannattaa hiemankaan painavampia esineitä, ellei kiinnitystä tee koolauspuun kohdalla. Siis kohdalle, jossa menee puurunko väliseinän sisällä.

Viimeisenä huomiona välieinien rakentamisessa: jos olet purkamassa vanhoja seiniä ja rakentamassa uusia väliseiniä, niin muista vanhaa seinää purettaessa varmistua siitä ettei se ole kantava seinä. Seinän kantavuuden voi helposti nähdä rakennuspiirrustuksista ja esimerkiksi kerrostalohuoneistossa asuva voi näitä asiakirjoja pyytää taloyhtiön isännöitsijältä.


Tee remontti-ilmoitus ja löydä luotettava urakoitsija


Tutustu myös näihin:

Saunaremonttien hintoja, Peltikaton asennuksen hintoja, Huoneistoremonttien hinnat kaupungeittain, Kylpyhuoneremonttien hintojaNäe toteutuneita hintoja:

  • Väliseinien rakentamisesta
  • Väliseinien rakentaminen pariovilla
  • Pienen väliseinän rakentaminenKuinka Urakkamaailma toimii?

Urakkamaailman avulla löydät maksutta itsellesi luotettavan urakoitsijan

  • Jätä ilmoitus remontistasi
  • Vastaanota tarjouksia ja näe urakoitsijoiden taustatiedot
  • Valitse itsellesi paras urakoitsija
  • Et jää yksin remonttisi kanssa, Urakkamaailman asiakaspalvelu auttaa sinua läpi remontin


Tee remontti-ilmoitus ja kilpailuta
väliseinän rakentaminen, ilmaiseksi
Lue myös:

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Bitumikaton asentaminen

Huopakaton asentaminen

putkimies hinta

Putkimies hinta

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

Toimiston remontoiminen

Toimistoremontti hinta

Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitila

Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen hinta

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

äänieristys

Äänieristys

Patolevyn asentaminen

Patolevyn asentaminen


7 1 1 4 1 6 0 6

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.