Uusi kohde!

Pyöreä pihakivetys nurmikolle, Vantaa

3 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Finabe Oy, Espoo

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti, Lahti

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Hilios Oy, Lappohja

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Takapihan terassi, Hämeenlinna

16 minuuttia sitten

×
Päivitetty 23.01.2024

Ontelolaatta – Asennus, hyödyt ja hinta

Ontelolaatta on Suomessa yleisesti käytettävä rakennusten kantava teräsbetoninen elementti.

Pääasiallisesti ontelolaattaa käytetään kerrostalorakennusten välipohjissa, mutta se on yleistynyt myös omakoti- ja rivitalorakentamisessa.


Ontelolaatan hinta

Ontelolaatan neliöhinnat liikkuvat yleensä n. 35 € - 55 € / m2 välillä, mutta hinnoissa on valmistajakohtaisia eroja. Ontelolaatan hintaan vaikuttaa muun muassa valittujen laattojen pinta-ala ja paksuus.

Aloita onnistunut rakennusprojekti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Koska jokainen rakennusprojekti on omanlaisensa, ontelolaatat räätälöidään useimmiten kohdekohtaisesti. Lisäksi hintaan vaikuttaa ontelolaattojen asennuksen yhteydessä tehtävien muiden muokkausten ja töiden laajuus.


HINTAESIMERKKI:

Ontelolaattojen asennus, Espoo

Toteutunut hinta: 1 488 €

Kohteessa asennettiin ontelotaalat sekä korkolaput. Lisäksi urakkaan kuului raudoitus, rengasraudoitus sekä saumavalut. Remontin tilaaja oli itse hankkinut nosturin työtä varten. Lue lisää...


Miksi valita ontelolaatta?

Ontelolaatta on nopea asentaa sekä materiaalina kestävä ratkaisu. Ontelolaatalla on myös hyvät ominaisuudet äänieristeenä ja laattoihin on mahdollista asentaa valmis lämmöneriste, kun kyseessä on alapohja.

Ontelolaatta sopii niin rakennuksen ala,- väli-, kuin yläpohjaan. Yleisesti laatan kantavuus on hyvä, mutta se tulee kuitenkin selvittää aina tapauskohtaisesti. Vakioleveys ontelolaatalla on 12m eli 1200 mm. Ontelolaattoja valmistavat Suomessa useat eri elementtitehtaat.

Kilpailuta remonttiprojektisi

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Ontelolaattojen asennuksen työvaiheet

Ontelolaattojen asennus tulee aina jättää ammattilaiselle. Älä siis lähde asennustöihin ilman asianmukaista osaamista. Urakkamaailman kautta löydät tekijän ontelolaattojen asennukselle helposti ja nopeasti.

ontelolaatta

1. Suunnittelu

Tarkka suunnittelu on onnistuneen ontelolaatan asennuksen edellytys. Koska ontelolaatan asennus vaatii nostokalustoa, tulee kalusto valita tarkkaan ottaen huomioon työmaan olosuhteet sekä valittujen ontelolaattojen paino.

2. Turvallisuus

Ontelolaattojen asennuksessa tulee huolehtia tarvittavista suojavarusteista sekä putoamissuojauksesta. Lisäksi käytettävä kalusto tulee tarkistaa aina ennen töiden aloittamista.

3. Ontelolaattojen tarkistus

Ennen asennustyötä, tulee tarkistaa muun muassa laattatunnukset sekä verrata laattoja tehtyihin suunnitelmiin. Mahdolliset vaurioituneet laatat tulee vaihtaa, sillä vaurioitunutta laattaa ei saa nostaa tai asentaa. Ennen laattojen asennusta laattojen paikat tulee merkitä, tarkistaa tukipinnan pituus sekä tukea laatat asianmukaisesti.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia projektiisi

Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

4. Ontelolaatan nostaminen ja asentaminen

Ontelolaatat nostetaan nostosaksen avulla. Nostosaksen vaarna asennetaan laatan uraan, jonka jälkeen kiristetään ja lukitaan varmuusketju. Nosturinkuljettaja sekä ontelosaksia ohjaavat työntekijät toimivat yhteistyössä ontelolaatan nostamisessa. Jos kyseessä on alle 3m pitkä laatta, voidaan se tarvittaessa nostaa myös ilman nostopuomia.

Laatta ohjataan paikalleen asennuskangella ja kaarevuuserot tasataan erilaisia tukia, kiristyspultteja ja asennuspaloja apuna käyttäen. Ontelolaattojen asentamisen jälkeen asennetaan kaiteet.

5. Jälkityöt

Ontelolaatan asentamisen jälkeen saumat puhdistetaan, niihin asennetaan saumaraudoitukset ja sähköputkitukset. Jäljellä on vielä saumavalu sekä onteloiden vesireikien tarkistaminen ja avaaminen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi