Uusi kohde!

Ravintola Remontti Helsinki, Helsinki

7 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Turku

18 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan pinnoitus, Pori

9 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Installin Oy, Helsinki

20 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Lempäälä

10 tuntia sitten

×
Päivitetty 09.01.2024

Astianpesukoneen asennus - Hinta ja vinkit

Tässä artikkelissa:

- Mitä astianpesukoneen asennus maksaa?
- Miksi tiskikonetta ei kannata asentaa itse?
- Miten ehkäistä tehokkaasti vesivahinkoja?


Astianpesukoneen asentamisen voi tehdä itse, mutta se ei usein kannata. Lue tästä artikkelista mitä maksaa astianpesukoneen asentaminen eri paikkakunnilla.

Astianpesukoneen asennuksen hinta

Astianpesukoneen asennus maksaa keskimäärin n. 70-150 €. Hintaan vaikuttavat muun muassa sijainti, työn kiireellisyys ja kellonaika.

Aloita onnistunut astianpesukoneen asennus

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Tutustu Urakkamaailman kautta toteutuneiden astianpesukoneiden asennusten hintoihin alta:

Miten astianpesukone asennetaan?

Astianpesukoneen asennus on periaatteessa suhteellisen yksinkertainen toimenpide.

  1. Tulovesiletku kierretään hanan liitäntäputkeen, tarvittaessa adapterin avulla.
  2. Poistovesiletku kiinnitetään viemäriyhteyteen. Letkut eivät saa jäädä puristuksiin tai mutkalle koneen taakse, mikä voisi häiritä veden virtausta.
  3. Lisäksi poistoletkun pitää kiertää korkealle, lähelle tiskipöydän alapintaa, jottei tiskialtaasta laskettava vesi pääsisi sinne.

Astianpesukonetta asentavan on tiedettävä tarkalleen, mitä on tekemässä ja miksi. Pienestäkin virheestä, kuten puuttuvasta tiivisteestä, voi seurata kallis vesivahinko.

Astianpesukoneen asennuttaminen turvaa selustaa vahinkotilanteessa

Astianpesukoneen vuotaminen tai äkillinen rikkoutuminen aiheuttaa herkästi mittavat vahingot: laite on kytketty vesijohtoverkkoon ja sijaitsee yleensä keittiössä eli kuivatilassa, toisin kuin pyykkikone, joka löytyy useimmiten lattiakaivollisesta kylpyhuoneesta.

Suomessa tapahtuu satakunta vesivahinkoa päivässä, ja niistä noin 30 on astianpesukoneen aiheuttamia. Vahinko johtuu useimmiten laitteen rikkoutumisesta, huolimattomasta käytöstä tai asennusvirheestä. Tyypillisiä asennusvirheitä ovat esimerkki liittimien kiertäminen liian kireälle tai löysälle jättäminen.

tiskikoneen asennus

Saako astianpesukoneen asentaa itse? - Kotivakuutus ei kata asennusvirheitä

Vakuutusyhtiöt eivät korvaa kotivakuutuksesta astianpesukoneen asennusvirheestä johtuvia vahinkoja. Lisäksi osa vakuutusyhtiöistä edellyttää suorasanaisesti ammattilaisen käyttämistä, vaikka maallikko olisikin asentanut koneen oikein. Jos suunnittelee astianpesukoneen omatoimista asennusta, oman kotivakuutuksen ehdot kannattaa tarkistaa etukäteen.

Vaikka laki ei vaadi lvi-töiden tekijältä pätevyyttä, toisin kuin vaikkapa sähkötöiden tekijöiltä, koulutetun, hyvämaineisen ammattilaisen palkkaaminen on monissa tapauksissa ehdottoman järkevää.

Astianpesukoneen asennuttaminen ammattilaisella turvaa selustaa mahdollisessa vahinkotilanteessa. Ammattilainen on vastuussa työnsä jäljestä. Mikäli vahinko johtuu asennusvirheestä ja yrityksellä on vastuuvakuutus, korvaus hoituu sitä kautta.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta.

Tekijäksi kannattaa valita hyvämaineinen yritys, jolta on varmistettu, että vastuuvakuutukset ovat kunnossa. Asennukseen liittyvät tositteet, kuten työtilaus, lasku ja kuitti, on syytä tallettaa mahdollisen vahinkotilanteen varalta.

Vakuutusyhtiöiden ohella monet taloyhtiöt edellyttävät astianpesukoneen asennuttamista ammattilaisella. Lisäksi osakkaan on lain mukaan ilmoitettava taloyhtiölle etukäteen merkittävistä muutostöistä, joihin astianpesukoneen asentaminen lukeutuu silloin, kun sitä varten on tehtävä uusia vesi-, viemäri- ja sähköliitäntöjä. Valmiiseen paikkaan asennettaessa ilmoitusta ei tarvita.

Vuotokaukalo on vakuutuksen edellytys

Käytännössä kaikkien kotivakuutusten ehdoissa edellytetään, että astianpesukoneen alle asetetaan vuotokaukalo. Vähäinen, mutta jatkuva vuoto aiheuttaa helposti mittavan kosteusvaurion. Vuotokaukalo on yleensä muovinen, aavistuksen kalteva alusta, joka paljastaa vuodon ohjaamalla vähäisenkin vesinoron laitteen etupuolelle.

Hitaasti syntyneissä vahingoissa vuotokaukalon puuttuminen voi pienentää vakuutusyhtiön maksamaa korvausta, vaikkakaan ei viedä sitä kokonaan. Vuotokaukaloiden lisäksi markkinoilla on vuoto- ja kosteushälyttimiä. Suojavarusteiden hinnat alkavat noin kymmenestä eurosta. Katso täältä myös lisätietoja pyykinpesukoneen asennuksesta.

Huomattava osa kotien vesivahingoista olisi ehkäistävissä.

Pienennä vesivahingon vaaraa astianpesukoneen osalta

Astianpesukoneen letkujen ja tiivisteiden kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Etenkin poistoletkuun kohdistuu voimakasta kemiallista ja mekaanista kulutusta: viisi vuotta vanha letku on jo merkittävä riskitekijä. Kun astianpesukone lähestyy 10 vuoden ikää, vesivahingon riski kasvaa jyrkästi. Vesikalusteita kannattaa sekä huoltaa, että uusia ne ennen rikkoutumista. Yleensä huolto- ja asennustyöt on järkevä teettää ammattilaisella.

Laitteiden huolellinen käyttö vähentäisi myös vahinkojen määrää ja laajuutta. Astianpesukonetta ei pidä käyttää silloin, kun ketään ei ole kotona, ja täyttöhana kannattaa sulkea aina käytön jälkeen, koska jatkuva vedenpaine voi rikkoa letkun.

Pöytämallisen astianpesukoneen asennus

Pöytämallinen astianpesukone on oiva valinta pieneen keittiöön, jossa ei ole tilaa tavalliselle astianpesukoneelle. Astianpesukone on tärkeää asentaa kovalle ja tasaiselle pinnalle. Suurimmassa osassa malleista löytyy säädettävät jalat, joiden avulla varmistetaan koneen asennus suoraan. Asennuksessa tulee käyttää apuna vatupassia.

Laite tulee liittää sähköverkkoon maadoitetun sähköjohdon avulla, eikä yhdistämiseen tule käyttää jatkojohtoa. Laitteen liittäminen veteen on tavallisten astianpesukoneiden tapaan hyvä jättää ammattilaisen hoidettavaksi.

Etsitkö luotettavaa tekijää astianpesukoneen asennukselle?

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on helppoa ja nopeaa.

Tiskikoneen asennus ammattilaisen toimesta

Urakkamaailmassa toimii suuri määrä lvi-alan yrityksiä. Jättämällä ilmaisen remontti-ilmoituksen, saat useita tarjouksia alueesi ammattilaisilta. Ennen tekijän valintaa pääset kätevästi vertailemaan saamiasi tarjouksia, sekä lukemaan aiempien käyttäjien kokemuksia.

Solmimalla kirjallisen sopimuksen Urakkamaailman alustalla, turvaa työtä remonttiturvamme.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi