Astianpesukoneen asennus - Mitä maksaa astianpesukoneen asennus tai voiko sen tehdä itse?

Astianpesukoneen asennus maksaa keskimäärin 60-150 euroa. Lue tästä artikkelista mitä maksaa astianpesukoneen asentaminen eri paikkakunnilla. Astianpesukoneen asentamisen voi tehdä itse mutta ei kannata.

astianpesukoneen asennus hintaAstianpesukoneen asennuksen hinta

Tutustu erilaisten astianpesukoneiden asennuksiin alta kaupungeittain. Klikkaamalla otsikkoa pääset tutustumaan tehtyyn työhön tarkemmin.

Asennustyö Kaupunki Hinta
Astianpesukoneen asennus
Espoo 62 €
Pöytämallisen astianpesukoneen asennus toimitiloihin
Helsinki 110 €
Tiskikoneen liittäminen ja tulppauksen tarkistus Tampere 99 €
Astianpesukoneen tulovedelle ja poistovedelle oma liitäntä ja astianpesukoneen (pöytämalli) asennus Kirkkonummi 205 €
Astianpesukoneen asennus Espoo 60 €
Käytetyn astianpesukoneen asennus Tampere 60 €
Astianpesukoneen asennus ja vanhan poisvienti Helsinki 70 €
Vanhan astianpesukoneen vaihtaminen uuteen Vantaa 125 €
Astianpesukoneen asennus Helsinki 87 €
Astianpesukoneen irroitus ja tulppaus Espoo 89 €
Astianpesukoneen asennus Vantaa 105 €
Astianpesukoneen asennus kerrostalohuoneistoon Turku 60 €
Astianpesukoneen asennus Helsinki 68 €


Kilpailuta astianpesukoneen asennus nopeasti ja ilmaiseksi

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Miten astianpesukone asennetaan?

Astianpesukoneen asennus on periaatteessa suhteellisen yksinkertainen toimenpide.

  1. Tulovesiletku kierretään hanan liitäntäputkeen, tarvittaessa adapterin avulla.
  2. Poistovesiletku kiinnitetään viemäriyhteyteen. Letkut eivät saa jäädä puristuksiin tai mutkalle koneen taakse, mikä voisi häiritä veden virtausta.
  3. Lisäksi poistoletkun pitää kiertää korkealle, lähelle tiskipöydän alapintaa, jottei tiskialtaasta laskettava vesi pääsisi sinne.

Astianpesukonetta asentavan on tiedettävä tarkalleen, mitä on tekemässä ja miksi. Pienestäkin virheestä, kuten puuttuvasta tiivisteestä, voi seurata kallis vesivahinko.

Astianpesukoneen asennuttaminen turvaa selustaa vahinkotilanteessa

Astianpesukoneen vuotaminen tai äkillinen rikkoutuminen aiheuttaa herkästi mittavat vahingot: laite on kytketty vesijohtoverkkoon ja sijaitsee yleensä keittiössä eli kuivatilassa, toisin kuin pyykkikone, joka löytyy useimmiten lattiakaivollisesta kylpyhuoneesta. Suomessa tapahtuu satakunta vesivahinkoa päivässä, ja niistä noin 30 on astianpesukoneen aiheuttamia. Vahinko johtuu useimmiten laitteen rikkoutumisesta, huolimattomasta käytöstä tai asennusvirheestä. Tyypillisiä asennusvirheitä ovat esimerkki liittimien kiertäminen liian kireälle tai löysälle jättäminen.

Kotivakuutus ei kata asennusvirheitä

Vakuutusyhtiöt eivät korvaa kotivakuutuksesta astianpesukoneen asennusvirheestä johtuvia vahinkoja. Lisäksi osa vakuutusyhtiöistä edellyttää suorasanaisesti ammattilaisen käyttämistä, vaikka maallikko olisikin asentanut koneen oikein. Jos suunnittelee astianpesukoneen omatoimista asennusta, oman kotivakuutuksen ehdot kannattaa tarkistaa etukäteen. Vaikka laki ei vaadi lvi-töiden tekijältä pätevyyttä, toisin kuin vaikkapa sähkötöiden tekijöiltä, koulutetun, hyvämaineisen ammattilaisen palkkaaminen on monissa tapauksissa ehdottoman järkevää.

Astianpesukoneen asennuttaminen ammattilaisella turvaa selustaa mahdollisessa vahinkotilanteessa. Ammattilainen on vastuussa työnsä jäljestä. Mikäli vahinko johtuu asennusvirheestä ja yrityksellä on vastuuvakuutus, korvaus hoituu sitä kautta. Tavanomainen hintahaitari astinpesukoneen asennukselle valmiiseen paikkaan on noin 60 eurosta 150 euroon. Hintaan vaikuttavat muun muassa sijainti, työn kiireellisyys ja kellonaika.

Tekijäksi kannattaa valita hyvämaineinen yritys, jolta on varmistettu, että vastuuvakuutukset ovat kunnossa. Asennukseen liittyvät tositteet, kuten työtilaus, lasku ja kuitti, on syytä tallettaa mahdollisen vahinkotilanteen varalta.

Vakuutusyhtiöiden ohella monet taloyhtiöt edellyttävät astianpesukoneen asennuttamista ammattilaisella. Lisäksi osakkaan on lain mukaan ilmoitettava taloyhtiölle etukäteen merkittävistä muutostöistä, joihin astianpesukoneen asentaminen lukeutuu silloin, kun sitä varten on tehtävä uusia vesi-, viemäri- ja sähköliitäntöjä. Valmiiseen paikkaan asennettaessa ilmoitusta ei tarvita.


Löydä remontillesi luotettava tekijä ilmaiseksi

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Vuotokaukalo on edullinen suoja

Käytännössä kaikkien kotivakuutusten ehdoissa edellytetään, että astianpesukoneen alle asetetaan vuotokaukalo. Vähäinen mutta jatkuva vuoto aiheuttaa helposti mittavan kosteusvaurion. Vuotokaukalo on yleensä muovinen, aavistuksen kalteva alusta, joka paljastaa vuodon ohjaamalla vähäisenkin vesinoron laitteen etupuolelle. Hitaasti syntyneissä vahingoissa vuotokaukalon puuttuminen voi pienentää vakuutusyhtiön maksamaa korvausta, vaikkakaan ei viedä sitä kokonaan. Vuotokaukaloiden lisäksi markkinoilla on vuoto- ja kosteushälyttimiä. Suojavarusteiden hinnat alkavat noin kymmenestä eurosta. Katso täältä myös lisätietoja pyykinpesukoneen asennuksesta.

Huomattava osa kotien vesivahingoista olisi ehkäistävissä.

Pienennä vesivahingon vaaraa astianpesukoneen osalta

Astianpesukoneen letkujen ja tiivisteiden kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Etenkin poistoletkuun kohdistuu voimakasta kemiallista ja mekaanista kulutusta: viisi vuotta vanha letku on jo merkittävä riskitekijä. Kun astianpesukone lähestyy 10 vuoden ikää, vesivahingon riski kasvaa jyrkästi. Vesikalusteita kannattaa sekä huoltaa että uusia ne ennen rikkoutumista. Yleensä huolto- ja asennustyöt on järkevä teettää ammattilaisella.

Laitteiden huolellinen käyttö vähentäisi myös vahinkojen määrää ja laajuutta. Astianpesukonetta ei pidä käyttää silloin, kun ketään ei ole kotona, ja täyttöhana kannattaa sulkea aina käytön jälkeen, koska jatkuva vedenpaine voi rikkoa letkun.


Löydä remontillesi luotettava tekijä ilmaiseksi

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.Tässä artikkelissa vastaamme kysymyksiin

  • Mitä astianpesukoneen asennus maksaa?
  • Miksi tiskikonetta ei kannata asentaa itse?
  • Miten ehkäistä tehokkaasti vesivahinkoja?Urakkamaailman avulla löydät luotettavan urakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäSinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

kodinkonehuolto

Kodinkonehuolto

Valoisa keittiö

Keittiöremontin hinta

Pesuohuoneremontti hinta

Pesuhuoneremontin hinta

Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitila

Pyykinpesukoneen asennus hinta

Pyykinpesukoneen asennus

nuohous hinta

Nuohouksen hinta

Kuusiaidan leikkaus hinnat

Kuusiaidan leikkaus

Omakotitalon rakennusvaihe

Omakotitalon rakennusvaihe

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Lattialämmityksen hinta

Lattialämmityksen hinta

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

Putkiremontti hinta

Putkiremontti hinta

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen