KATSO PYYKINPESUKONEEN ASENNUKSEN 5 TOTEUTUNUTTA HINTAA JA LUE MITÄ PITÄÄ OTTAA HUOMIOON PYYKINPESUKONEEN ASENNUKSESSA

Pyykinpesukoneen asennuksen hinta

Kilpailuta pesukoneen asennus

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki asennustyöt ja muutkin remontit. Säästät rahaa ja energiaasi. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta pesukoneen asentaminen

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Lukuaika 3min

Tutustu alla oleviin Urakkamaailman kautta kilpailutettuihin hintaesimerkkeihin:


Urakkamaailman käyttäjä halusi löytää tekijän pyykinpesukoneen hanan asennukseen, haaroittamalla kylmävesiputkesta ja samalla poistovesiputken liittäminen kylpyhuoneen pesualtaan viemäriin. Tämän lisäksi asennettiin vielä käsienpesualtaan hana. Lue lisää tästä asennuksesta.

Hinta: 124 euroa


Oulussa sijaitsevaan rivitalohuoneistoon haluttiin vaihtaa pyykinpesukoneen venttiili elektroniseksi. Lue lisää tästä asennuksesta.

Hinta: 125 euroa


Helsinkiläinen kerrostaloasuja halusi löytää kiireellä asentajan pyykinpesukoneellensa. Lue lisää tästä pyykinpesukoneen kiireasennuksesta.

Hinta: 130 euroa


Vantaalla sijaitsevaan kerrostaloon haluttiin asennuttaa pyykinpesukone. Lue lisää tästä pyykinpesukoneen asennuksesta.

Hinta: 80 euroa


Urakkamaailman käyttäjä halusi putkittaa meno- ja poistoveden keittiöön pyykinpesukonetta varten. Samalla piti uusia sekoittaja. Lue lisää asennustyöstä.

Hinta: 204 euroa
Löydä asentaja nopeasti

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki koneiden asennustyöt ja remontit. Säästät rahaa ja energiaasi. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta pesukoneen asentaminen

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.
Pyykinpesukoneen asennuttaminen yleistyy – mielenrauhaa vahingon varalta

Pyykinpesukoneen asennus tulee ajankohtaiseksi useimmiten joko laitteen uusimisen tai muuton yhteydessä. Moni hoitaa asennuksen itse, sillä tehtävä sinänsä on melko yksinkertainen. Asennuspalveluiden käyttö on kuitenkin lisääntynyt: yhä useampi haluaa pelata varman päälle. Pyykinpesukone liitetään vesijohtoverkkoon, ja mahdollinen asennusvirhe voi aiheuttaa kalliin vesivahingon. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa kotivakuutuksesta asennusvirheestä johtuvia vahinkoja.

Pyykinpesukoneen asennuttaminen lvi-alan ammattilaisella turvaa selustaa vahinkotilanteessa. Ammattilainen on vastuussa työnsä jäljestä. Mikäli vahinko johtuu asennusvirheestä ja yrityksellä on vastuuvakuutus, korvaus hoituu sitä kautta. Tavanomainen hintahaitari pyykinpesukoneen asennukselle on 80–135 euroa. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi työn ajankohta ja kohteen sijainti. Tehtävään kannattaa valita hyvämaineinen yritys, jolla on vastuuvakuutukset kunnossa. Asennukseen liittyvät tositteet, kuten työtilaus, lasku ja kuitti, on hyvä pitää tallessa mahdollisen vahinkotilanteen varalta.

Osa taloyhtiöistä on alkanut edellyttää pyykinpesukoneen asennuttamista ammattilaisella, kuten astianpesukoneiden kanssa on toimittu jo pitkään. Asia kannattaa varmistaa isännöitsijältä. Mikäli pyykinpesukoneen asentaminen vaatii uusia vesi-, viemäri- tai sähköliitäntöjä, kyse on merkittävästä muutostyöstä, josta osakkaan on lain mukaan ilmoitettava taloyhtiölle etukäteen. Valmiiseen paikkaan asennettaessa ilmoitusta ei tarvitse tehdä.

Asentaminen vaatii huolellisuutta

Pyykinpesukoneen asennustyö alkaa kuljetustukien poistamisella. Pikalukituksella tai pulteilla kiinnitetyt, rummun liikettä vähentävät kuljetustuet irrotetaan koneen takapuolelta. Kuljetustukien poistamatta jättäminen on yksi tavallisimmista asennusvirheistä. Mikäli pyykinpesukonetta yrittää käyttää tukien kanssa, se rutisee, tärisee ja pomppii – ja rikkoutuu nopeasti. Irrotetut kuljetustuet kannattaa kuitenkin säilyttää esimerkiksi muuton varalta.

Seuraavaksi pyykinpesukone asetetaan paikoilleen ja suoristetaan vatupassia käyttäen. Vinoon jäänyt kone tärisee ja saattaa lähteä liikkeelle, minkä seurauksena esimerkiksi letkujen liitokset voivat antaa periksi. Nykyään käytännössä kaikissa pyykinpesukoneissa on säätöjalat, joista jokaisen korkeutta voi säätää erikseen. Kun kone seisoo vatupassin mukaan suorassa, säätöjalkojen mutterit kiristetään pohjaa vasten. Kiristys täytyy tehdä, vaikkei jalkoja säätäisi lainkaan.

Kun kone on paikoillaan, tulovesiletku kierretään vesihanaan tiukasti muttei kuitenkaan liian kireälle. Tarvittaessa liitoksen tekemisessä käytetään kierteiden sovitinta. Lopuksi poistoletku asennetaan kiinteästi viemäriliitokseen tai lattiakaivoon. Poistovedet voi tarvittaessa ohjata myös pesualtaaseen tai wc-pönttöön. Kaikissa tapauksissa letku on kiinnitettävä paikoilleen niin, ettei se roiski vettä eikä pääse putoamaan.

Monissa malleissa poistoletkun on käytävä tietyllä korkeudella, jotta kone toimisi tarkoitetusti. Jos letku laskee suoraan viemäriin, myös pesuvesi saattaa virrata suoraan viemäriin. Asennuksen päätteeksi tarkistetaan, etteivät letkut ole missään kohtaa puristuksissa. Lopuksi laitetaan koepyykki pyörimään ja tarkistetaan liitosten tiiviydet pesun aikana.

Märkätila on paras paikka

Pyykinpesukone sijaitsee yleensä märkätilassa, mikä on turvallisin ratkaisu sekä arkisessa käytössä että vesivahingon varalta. Lattiakaivollisessa kylpyhuoneessa koneen alle ei useinkaan aseteta vuotokaukaloa, joka paljastaa pienetkin vuodot valuttamalla vesinoron koneen edustalle. Sen sijaan, mikäli pyykinpesukone on kodinhoitohuoneessa tai muussa kuivatilassa, parin kympin hintainen vuotokaukalo on tärkeä turvavaruste. Lisäksi kotivakuutuksen ehdoista kannattaa tarkistaa, missä tilanteissa oma vakuutusyhtiö edellyttää vuotakaukaloa.

Huolellisen asennuksen lisäksi vesivahingon riskiä voi pienentää pyykinpesukoneen oikealla käytöllä. Vesihana kannattaa sulkea jokaisen pesukerran jälkeen, sillä jatkuva vedenpaine voi rikkoa letkun. Pyykkiä ei pidä pestä silloin, kun ketään ei ole kotona. Jos esimerkiksi vesiliitäntä rikkoutuu, vahinkojen suuruuteen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka nopeasti tapahtunut huomataan.


Löydä asentaja nopeasti

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki koneiden asennustyöt ja remontit. Säästät rahaa ja energiaasi. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta pesukoneen asentaminen

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Tässä artikkelissa vastaamme kysymyksiin

  • Otsonoinnin turvallisuus, mitä kannattaa tiedostaa
  • Kuinka paljon otsonointi maksaa
  • Mihin otsonoinnissa tulee kiinnittää erityistä huomiota
  • Mitä otsonoinnista tiedetään ja mitä ei
  • Mistä löytää apua otsonoinnin tarvekartoitukseenUrakkamaailman avulla löydät luotettavan urakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

astianpesukoneen asennus hinta

Astianpesukoneen asennus

Kuusiaidan leikkaus hinnat

Kuusiaidan leikkaus

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Sälekaihtimien asennushinnat

Sälekaihtimien asennushinnat

Maaperätutkimus

Maaperätutkimus

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta


Urakkamaailma.fi on Suomen käytetyin tapa löytää turvallinen rakennusalan yritys:

3 8 2 3 5 7 1 6

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.