Uusi kohde!

Väliseinä, Lohja

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Vantaa

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuone, sauna ja pieni WC remontti, Turku

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Fiu Oy, Riihimäki

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan kosteusmittaus, Tampere

3 tuntia sitten

×
Päivitetty 03.06.2024

Pyykinpesukoneen asennus - Hinta ja vinkit

Tässä artikkelissa:

- Pyykinpesikoneen asennuksen hinta
- Hintaesimerkkejä toteutuneista urakoista
- Kuinka pyykinpesukone asennetaan
- Pyykinpesukoneen sijoittaminen


Pyykinpesukoneen asennuksen hinta

Pyykinpesukoneen asennus maksaa keskimäärin n. 50 - 100 €. Asennuksen hintaan vaikuttaa muun muassa asennuksen ajankohta, kiireellisyys sekä paikkakunta.

Aloita onnistunut pesukoneen asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmasta löydät ammattilaisen nopeasti ja helposti.

Alta löydät hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista asennustöistä ympäri Suomen. Hinnat antavat hyvin suuntaa omalle asennuksellesi, mutta tarkan hinnan saat vain pyytämällä useamman tarjouksen.

Pyykinpesukoneen asennuttaminen yleistyy – mielenrauhaa vahingon varalta

Pyykinpesukoneen asennus tulee ajankohtaiseksi useimmiten joko laitteen uusimisen tai muuton yhteydessä. Moni hoitaa asennuksen itse, sillä tehtävä sinänsä on melko yksinkertainen. Asennuspalveluiden käyttö on kuitenkin lisääntynyt: yhä useampi haluaa pelata varman päälle. Pyykinpesukone liitetään vesijohtoverkkoon, ja mahdollinen asennusvirhe voi aiheuttaa kalliin vesivahingon. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa kotivakuutuksesta asennusvirheestä johtuvia vahinkoja.

Pyykinpesukoneen asennuttaminen lvi-alan ammattilaisella turvaa selustaa vahinkotilanteessa. Ammattilainen on vastuussa työnsä jäljestä. Mikäli vahinko johtuu asennusvirheestä ja yrityksellä on vastuuvakuutus, korvaus hoituu sitä kautta. Tavanomainen hintahaitari pyykinpesukoneen asennukselle on 80–135 euroa. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi työn ajankohta ja kohteen sijainti. Tehtävään kannattaa valita hyvämaineinen yritys, jolla on vastuuvakuutukset kunnossa. Asennukseen liittyvät tositteet, kuten työtilaus, lasku ja kuitti, on hyvä pitää tallessa mahdollisen vahinkotilanteen varalta.

Kilpailuta pesukoneen asennus

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Osa taloyhtiöistä on alkanut edellyttää pyykinpesukoneen asennuttamista ammattilaisella, kuten astianpesukoneiden kanssa on toimittu jo pitkään. Asia kannattaa varmistaa isännöitsijältä. Mikäli pyykinpesukoneen asentaminen vaatii uusia vesi-, viemäri- tai sähköliitäntöjä, kyse on merkittävästä muutostyöstä, josta osakkaan on lain mukaan ilmoitettava taloyhtiölle etukäteen. Valmiiseen paikkaan asennettaessa ilmoitusta ei tarvitse tehdä.

pesukoneen asentaminen

Pesukoneen asentaminen vaatii huolellisuutta

Pyykinpesukoneen asennustyö alkaa kuljetustukien poistamisella. Pikalukituksella tai pulteilla kiinnitetyt, rummun liikettä vähentävät kuljetustuet irrotetaan koneen takapuolelta. Kuljetustukien poistamatta jättäminen on yksi tavallisimmista asennusvirheistä. Mikäli pyykinpesukonetta yrittää käyttää tukien kanssa, se rutisee, tärisee ja pomppii – ja rikkoutuu nopeasti. Irrotetut kuljetustuet kannattaa kuitenkin säilyttää esimerkiksi muuton varalta.

Seuraavaksi pyykinpesukone asetetaan paikoilleen ja suoristetaan vatupassia käyttäen. Vinoon jäänyt kone tärisee ja saattaa lähteä liikkeelle, minkä seurauksena esimerkiksi letkujen liitokset voivat antaa periksi. Nykyään käytännössä kaikissa pyykinpesukoneissa on säätöjalat, joista jokaisen korkeutta voi säätää erikseen. Kun kone seisoo vatupassin mukaan suorassa, säätöjalkojen mutterit kiristetään pohjaa vasten. Kiristys täytyy tehdä, vaikkei jalkoja säätäisi lainkaan.

Kun kone on paikoillaan, tulovesiletku kierretään vesihanaan tiukasti muttei kuitenkaan liian kireälle. Tarvittaessa liitoksen tekemisessä käytetään kierteiden sovitinta. Lopuksi poistoletku asennetaan kiinteästi viemäriliitokseen tai lattiakaivoon. Poistovedet voi tarvittaessa ohjata myös pesualtaaseen tai wc-pönttöön. Kaikissa tapauksissa letku on kiinnitettävä paikoilleen niin, ettei se roiski vettä eikä pääse putoamaan.

Monissa malleissa poistoletkun on käytävä tietyllä korkeudella, jotta kone toimisi tarkoitetusti. Jos letku laskee suoraan viemäriin, myös pesuvesi saattaa virrata suoraan viemäriin. Asennuksen päätteeksi tarkistetaan, etteivät letkut ole missään kohtaa puristuksissa. Lopuksi laitetaan koepyykki pyörimään ja tarkistetaan liitosten tiiviydet pesun aikana.

Märkätila on paras paikka pyykinpesukoneelle

Pyykinpesukone sijaitsee yleensä märkätilassa, mikä on turvallisin ratkaisu sekä arkisessa käytössä että vesivahingon varalta. Lattiakaivollisessa kylpyhuoneessa koneen alle ei useinkaan aseteta vuotokaukaloa, joka paljastaa pienetkin vuodot valuttamalla vesinoron koneen edustalle. Sen sijaan, mikäli pyykinpesukone on kodinhoitohuoneessa tai muussa kuivatilassa, parin kympin hintainen vuotokaukalo on tärkeä turvavaruste. Lisäksi kotivakuutuksen ehdoista kannattaa tarkistaa, missä tilanteissa oma vakuutusyhtiö edellyttää vuotakaukaloa.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Kaikkia Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Huolellisen asennuksen lisäksi vesivahingon riskiä voi pienentää pyykinpesukoneen oikealla käytöllä. Vesihana kannattaa sulkea jokaisen pesukerran jälkeen, sillä jatkuva vedenpaine voi rikkoa letkun. Pyykkiä ei pidä pestä silloin, kun ketään ei ole kotona. Jos esimerkiksi vesiliitäntä rikkoutuu, vahinkojen suuruuteen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka nopeasti tapahtunut huomataan.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi