Uusi kohde!

Kylpyhuoneen lattialaattojen saumojen ja..., Helsinki

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Sähkö Kaunola, Kotka

11 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kattoremontti, Kotka

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RF SensIT Oy, Helsinki

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Omakotitalon purkutyö, Oulu

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Keittiöremontin suunnittelu - Mitä tulee ottaa huomioon?

Onnistunut keittiöremontti lähtee hyvästä suunnittelusta.

Lue tästä artikkelista vinkit keittiön suunnitteluun ja aloita oma keittiöremonttisi kilpailuttamalla urakka!

Kuva: Loviisan Asuntomessut 2023 - kohde: 24

Suunnitteletko keittiöremonttia? Miten minun kannattaa edetä keittiöremontin suunnittelun suhteen?

Suunnittelussa yhdistyy asiakkaan visio sekä toiveet tulevasta keittiöstä. Keittiösuunnitteluissa käytetään usein keittiösuunnittelijan tekemää 3D-keittiömallinnusta, jossa asiakas näkee tulevan keittiönsä ennen kuin tilausta on edes tehty. 3D-mallinnukset eivät ole välttämättömiä, mutta helpottavat suunnitelman hahmottamista. Vastaavia työkaluja löytyy myös internetistä maksutta.

Mallinnuksessa keittiön sijoitusta lähdetään toteuttamaan asiakkaan toiveiden, sekä suunnittelijan, tai itse asiakkaan ottamien mittojen perusteella, joista selviää kriittisimmät kohdat, mm. huoneen äärimitat, hormin paikka, sekä vesipisteiden sijainnit.

Tässä vaiheessa keittiön sijoittelua on helppo muuttaa, ja suunnittelijalla on usein hyviä vinkkejä, joita asiakas ei ole itse välttämättä osannut huomioida ja jotka tekevät itse keittiön toimivuudesta paremman ja fiksumman käyttää. Monet keittiövalmistajat tarjoavat suunnittelupalvelua ilmaiseksi ja ilman sitoumusta, ja tätä kannattaakin hyödyntää. Lisäksi hintoja kannattaa vertailla eri keittiövalmistajien kesken.

Aloita onnistunut keittiöremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Suunnitteluun on syytä käyttää aikaa, sillä yleisesti keittiössä tehdään ja kokoonnutaan paljon perheen kesken ja siellä vietetään eniten aikaa kotitalouksissa.

Hintoja on vertailtu, sekä suunnitelmia on saatu, joista on nyt valikoitunut se asiakkaalle mieluisin. Entäs sitten itse keittiöremontin toteutus? Taloudessa ei ole kenties mahdollisuutta muuttaa pois remontin ajaksi ja työ vaatii mm.vanhan keittiön purkamisen, jota asiakkaalla ei ole mahdollista itse toteuttaa.

keittiöremontin suunnittelukuva
Keittiöremontin suunnittelusta ei kannata tinkiä, se on monesti kodin käytetyin huone

Lähtökohtaisesti kaikki keittiökalusteyritykset tarjoavat tuotteilleen myös asennuspalvelun.

Finnish Woodworksin tutkimuksen mukaan 85% Suomen sisällä toimivista keittiökalustevalmistajien asennuspalveluista ulkoistetaan alihankkijoille.

Keittiökalusteyritys myy asennuksen asiakkaalle, jossa osa hinnasta tulee keittiökalusteista ja loput saa itse työn tekevä alihankkija. Yleisemmin alihankkijana on yritys tai toiminimellä tekevä yksityishenkilö. Alihankkija voi myös sopia asennuksesta suoraan asiakkaan kanssa.

On tärkeää varmistaa, että asentajalla on tarvittavat luvat ja vakuutukset kunnossa, sekä tietenkin että itse asentaja on alansa ammattilainen. Halvin ei ole valitettavasti aina paras, päinvastoin. 95% tapauksista halvimman palveluntuottajan valitseminen tuottaa paljon lisätöitä jälkikorjausten merkeissä, ja usein halvimmat yritykset putoavat harmaan talouden puolelle, joita yritetään parhaillaan poistaa mm. rakennusalalta.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Valitettavan monesti myöskään kommunikointi ei suju asiakkaan ja asentajan välillä, eikä takuuta työlle ole välttämättä olemassa ollenkaan. Tällaisia tapauksia on valitettavan paljon. Tämä jättää asiakkaalle huonon kokemuksen niin remontin kuin keittiön myyneen keittiökalusteyrityksenkin osalta.

On tärkeää huomioida, että kalusteasentaja on aina keittiövalmistajan edustaja asiakkaan silmissä, vaikka ei varsinaisesti heidän palkkalistoilla olekaan. Siksi on tärkeää verrata ja tutustua hyviin tekijöihin, joita voi käyttää omassa remontissaan.

Kun nämä asiat ovat tiedossa, on lopputulos silmiä miellyttävä ja juuri sellainen kuin asiakas oli halunnut. Ja yleensä jopa vähän parempi.

Muista myös selvittää mahdollisuus saada kotitalousvähennystä työn osalta. On tärkeää että yritys kuuluu myös tähän piirin, koska vähennys on summaltaan huomattava. Se on suuri rahallinen etu juuri Sinulle.

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä:

Virta Markus

Yrittäjä, puuseppä

Finnish Woodworks

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi