Uusi kohde!

Keittiön putkityöt, Helsinki

32 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti Opa, Lahti

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Latausaseman asennus, Espoo

36 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SSI Sähkö, Kerava

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Olohuoneen maalaus, Helsinki

48 minuuttia sitten

×

Keittiöremontin suunnittelu; mitä tulee ottaa huomioon?

Keittiöremontin suunnittelu
Keittiöremontin suunnittelu, mitä tulee ottaa huomioon

Suunnitteletko keittiöremonttia? Miten minun kannattaa edetä keittiöremontin suunnittelun suhteen?

Hyvä keittiöremontti lähtee hyvästä suunnittelusta. Suunnittelussa yhdistyy asiakkaan visio sekä toiveet tulevasta keittiöstä. Keittiösuunnitteluissa käytetään usein keittiösuunnittelijan tekemää 3D-keittiömallinnusta, jossa asiakas näkee tulevan keittiönsä ennenkuin tilausta on edes tehty. 3D-mallinnukset eivät ole välttämättömiä, mutta helpottavia. Vastaavia työkaluja löytää myös internetistä maksutta, tässä yksi esimerkki.

Mallinnuksessa keittiön sijoitusta lähdetään toteuttamaan asiakkaan toiveiden, sekä suunnittelijan, tai itse asiakkaan ottamien mittojen perusteella, joista selviää kriittisimmät kohdat, mm. huoneen äärimitat, hormin paikka, sekä vesipisteiden sijainnit.

Tässä vaiheessa keittiön sijoittelua on helppo muuttaa, ja suunnittelijalla on usein hyviä vinkkejä, joita itse asiakas ei ole edes itse osannut huomioida, joka tekee itse keittiön toimivuudesta paremman, ja fiksumman käyttää. Monet keittiövalmistajat tarjoavat tätä suunnittelupalvelua ilmaiseksi ja ilman sitoumusta, ja tätä kannattaakin hyödyntää, sekä hintoja kannattaa vertailla eri keittiövalmistajien kesken.

Suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa, sillä yleisesti keittiössä tehdään ja kokoonnutaan eniten perheen kesken, ja siellä vietetään eniten aikaa kotitalouksissa.

Hintoja on vertailtu, sekä suunnitelmia on saatu, joista on nyt valikoitunut se asiakkaalle mieluisin. Entäs sitten itse keittiöremontin toteutus? Taloudessa ei ole kenties mahdollisuutta muuttaa pois remontin ajaksi, ja työ vaatii mm.vanhan keittiön purkamisen, jota asiakkaalla ei ole mahdollista itse toteuttaa.

Keittiöremontin suunnittelusta kuva
Keittiöremontin suunnittelusta ei kannata tinkiä, se on monesti kodin käytetyin huone


Lähtökohtaisesti kaikki keittiökalusteyritykset tarjoavat tuotteilleen myös asennuspalvelun.

Finnish Woodworksin tutkimuksen mukaan 85% Suomen sisällä toimivista keittiökalustevalmistajien asennuspalveluista ulkoistetaan alihankkijoille.

Keittiökalusteyritys myy asennuksen asiakkaalle, jossa osa hinnasta tulee keittiökalusteista, ja loput saa itse työntekevä alihankkija. Yleisemmin alihankkijana on yritys tai toiminimellä tekevä yksityishenkilö. Alihankkija voi myös sopia asennuksesta suoraan asiakkaan kanssa.

On tärkeää varmistaa, että asentajalla on tarvittavat luvat ja vakuutukset kunnossa, sekä tietenkin että itse asentaja on alansa ammattilainen. Halvin ei ole valitettavasti aina paras, päinvastoin. 95% tapauksista tämä tuottaa paljon lisätöitä jälkikorjausten merkeissä, ja usein halvimmat yritykset putoavat harmaan talouden puolelle, joita yritetään parhaillaan poistaa mm. rakennusalalta.

Valitettavan monesti myöskään kommunikointi ei suju asiakkaan ja asentajan välillä, sekä takuu työlle, sellaista ei välttämättä ole olemassa ollenkaan. Tälläisiä tapauksia on valitettavan paljon. Tämä jättää asiakkaalle huonon kokemuksen niin remontin, kuin keittiön myyneen keittiökalusteyrityksen osalta.

On tärkeää huomioida, että kalusteasentaja on aina keittiövalmistajan edustaja asiakkaan silmissä, vaikka ei varsinaisesti heillä palkkalistoilla olekaan. Siksi on tärkeää verrata, ja tutustua hyviin tekijöihin, joita voi käyttää omassa remontissaan.

Kun nämä asiat ovat tiedossa, niin lopputulos on silmiä miellyttävä, ja juuri sellainen mitä asiakas oli halunnut. Ja yleensä jopa vähän parempi.

Muista myös selvittää mahdollisuus saada kotitalousvähennystä työn osalta. Se on tärkeää että yritys kuuluu myös tähän piirin, koska vähennys on summaltaan huomattava. Se on suuri rahallinen etu juuri Sinulle.


Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä:

Virta Markus

Yrittäjä, puuseppä

Finnish Woodworks


Tutustu Urakkamaailmaan


Tässä artikkelissa:

  • Kuinka aloitetaan keittiöremontin suunnittelu
  • Neuvoja keittiön suunnitteluun
  • Kuinka löytää hyvä urakoitsija keittiöremonttiisiKuinka Urakkamaailma toimii?

Urakkamaailman avulla löydät maksutta itsellesi luotettavan urakoitsijan

  • Jätä ilmoitus remontistasi
  • Vastaanota tarjouksia ja näe urakoitsijoiden taustatiedot
  • Valitse itsellesi paras urakoitsija
  • Et jää yksin remonttisi kanssa, Urakkamaailman asiakaspalvelu auttaa sinua läpi remontin


Tee remontti-ilmoitus ja kilpailuta
keittiöremonttisi, ilmaiseksi

Lue myös:

Bitumikaton asentaminen

Keittiöremonttien hintoja

Keittiöremonteista tietoa

Lisää keittiöremonteista

tapetin poisto remontti

Tapetin poistaminen

Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitila

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta


maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

puutalon julkisivu

Julksivuremonttien hintoja

rakennussiivous hinta

RakennussiivousUrakkamaailma on aktiivinen markkinapaikka remonteille:

6 4 1 4 2 4 8 3

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.