Uusi kohde!

Taloyhtiöurakka: Näköesteaidan rakentami..., Vantaa

1 minuutti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti Opa, Lahti

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

11 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus , Oulu

12 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SSI Sähkö, Kerava

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kuistin suunnittelu, piirtäminen ja rake..., Seinäjoki

33 minuuttia sitten

×

Kivilattiat ja Laattalattiat; katso kivilattioiden ja laattalattioiden toteutuneita hintoja

Kivilattia ja laattalattia remontit

Artikkelissamme pääset tutustumaan laattalattioiden ja kivilattioiden toteutuneisiin hintoihin ja pystyt kätevästi näkemään kuinka paljon sinun tuleva lattiasi saattaisi maksaa. Artikkelissa saat myös parhaimmat vinkit kivi-/laattalattiaremontteihin.


Toteutuneiden kivilattia ja laattalattia remonttien hintoja:


Keittiön lattiaan kivilaatta

Rivitalohuoneistoon oli tullut vesivahinko ja keittiön lattia tuli purkaa ja asentaa uusi kivilattia. Vesivahingon aiheuttaja oli vanha jääkaappi, joka oli valuttanut veden entisen lattian päälle ja tuhonnut sen. Rivitalohuoneisto sijaitsi Vantaalla ja remontoitavan kohteen pinta-ala oli 8 neliömetriä. Lue lisää laattaremontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 3 200 euroa (urakkahinta)


Parketin tilalle laattalattia

Kulosaaressa sijaitsevaan rivitalohuoneistoon haluttiin vaihdattaa parketin tilalle laattalattia. Nykyinen parketti oli kulunut ja laatoitus teetettiin sekä eteiseen, että keittiöön. Yhteensä laatoitustarve oli 18 neliömetriä. Remontin tilaaja hankki laatat itse. Lue lisää lattiaremontista tästä.
Urakan toteutunut hinta 950 euroa (vain työn osuus)

28m2 alueelta laattalattian purkaminen ja uusiminen

Paritalohuoneistossa Hyvinkäällä haluttiin uusia yhteensä kolmen huoneen lattialaatoitus: takkahuone, eteinen ja tuulikaappi. Näiden huoneiden yhteispinta-ala oli noin 28 neliötä. Urakoitsijaa etsittiin ainoastaan laatoitukseen ja laatoituksen tilaaja hankki itse laatat. Lue lisää laattaremontista tästä.
Urakan toteutunut hinta 2 550 euroa (vain työn osuus)

700m2 liikekiinteistön laattalattian purkaminen, hiominen ja uuden laatan asentaminen

Tässä remontissa liikekiinteistön omistaja etsi noin 700 neliöisen laattalattian uusimiseen tekijää Urakkamaailmasta. Liikekiinteistö sijaitsi Helsingissä. Urakkaan kuului vanhan laattalattian purkaminen, lattian tasoitus ja uuden laatan asentaminen. Urakkaan kuului ainoastaan työn osuus ja laatat tulivat työn tilaajalta. Urakka tuli tehdä yöaikaan. Lue lisää lattiaremontista tästä.
Urakan toteutunut hinta 28 800 euroa (vain työn osuus)

Päällelaatoitus 7m2 kylpyhuone- saunatilassa

Vuonna 2003 rakennetussa kerrostalokolmiossa Vantaan Kartanonkoskella haluttiin suorittaa päällelaatoitus kylpyhuone- ja saunatiloissa. Remontoitavaa pinta-alaa oli yhteensä 7 neliömetriä. Entinen lattia oli hyvässä kunnossa. Nopein ja edullisin vaihtoehto on uudelleenlaatoittaa vanhojen laattojen päälle. Kyseinen laatoitus ja sen alla oleva vesieriste oli kuitenkin sen verran uusi. Lue lisää tästä remontista tästä.
Urakan toteutunut hinta 1 600 euroa (vain työn osuus)


Löydä kivilattiaremontillesi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Kivi- ja laattalattiat ovat levittäytyneet olohuoneisiin

kivilattia luonnosta

Luonnonkivi on viime vuosina kasvattanut suosiotaan lattiamateriaalina. Kiveä sekä keraamisia lattialaattoja asennetaan nykyään myös oleskelutiloihin, kun aiemmin niitä löytyi lähinnä eteisistä ja kylpyhuoneista. Lattiaa ei pidetä enää tausta- vaan sisustuselementtinä. Laattalattiat tarjoavat mahdollisuuden sekä tyylikkyyteen että leikittelyyn elävillä pinnoilla, yksityiskohdilla ja väreillä.
Kotimaiset kivilajit, kuten graniitti, liuskekivi ja vuolukivi, sekä marmori, kalkkikivi, savesta puristetut keraamiset laatat ja poltettu tiili ovat näyttäviä, kauniita, kestäviä lattiamateriaaleja. Pitkän elinkaarensa ja kierrätettävyytensä ansiosta laattoja voi pitää ympäristötietoisena valintana huolimatta esimerkiksi louhinnan aiheuttamasta kuormituksesta.

Laattojen asennus on taitolaji

Lattian suunnittelu kannattaa aloittaa pohtimalla tilan käyttötarkoitusta, tunnelmaa sekä kantavan rakenteen soveltuvuutta. Kivi- ja laattalattiat vaativat myös riittävän lujan ja tasaisen asennusalustan, kuten betonivalun tai laatoitettavaksi tarkoitetun levyrakenteen. Teknisessä suunnittelussa on huomioitava alustan mahdollinen liikkuvuus, jottei esimerkiksi kutistuva betoni rikkoisi laatoitusta.


Myös talon rakenteet elävät lämmön, kosteuden ja painumisen vuoksi. Laattalattia vaatii hyvin suunnitellut ja oikein toteutetut liikuntasaumat esimerkiksi seinien ja lattioiden liitoskohtiin. Pohjatöiden, kuten alustan hiomisen ja tasoituksen, jälkeen määritetään laatoitettavan alan keskipiste, koeladotaan tai piirretään laatat lattiaan ja varmistetaan saumakoko.


Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksi


Tyypillisesti laatoittamien etenee takaseinästä kohti oviaukkoa. Kiinnityslaasti levitetään niin suurelle alalle kuin on mahdollista laatoittaa 20 minuutissa. Jotta valmis lattia kestäisi suurtakin kuormitusta, laasti on saatava tarttumaan koko laattaan. Kun laatoitus on kuivunut vähintään vuorokauden, vuorossa on tiivis saumaus.


Saumojen kovetuttua laatat puhdistetaan laastikalvosta. Kivilattiat käsitellään hoitoaineella ennen käyttöönottoa, mikä estää tahroja imeytymästä huokoisempaankaan kiveen. Lattian myöhempään huoltotarpeeseen vaikuttavat kulutus sekä kivilaji: marmori kaipaa huolenpitoa enemmän kuin graniitti.

Kivilaattojen ominaisuudet vaihtelevat suuresti

Lattiamateriaalia valitessa kannattaa huomioida ulkonäön lisäksi kulutuksen kestävyys, helppohoitoisuus ja käyttömukavuus. Lattialämmitys on kivi- tai laattalattioiden tavanomainen seuralainen. Lämmitetty lattia varastoi lämpöä tehokkaasti, luovuttaa sitä tasaisesti ja tuntuu miellyttävältä. Laattalattia vaikuttaa myös tilan akustiikkaan: kovan materiaalin vastapainona sisustuksessa voi suosia pehmeitä mattoja, sohvia, verhoja.


Kivikään ei ole koskaan vain kiveä: eri lajien ominaisuuksissa on suuria eroja. Kova graniitti kestää kulutusta eikä naarmuunnu yhtä helposti kuin marmori, jonka arvostus perustuu osaltaan juuri työstettävyyteen sekä tietysti upeisiin pintakuvioihin ja värisävyihin. Liuskekivillä taas saa toteutettua lattian, jossa luonnonkiven vapaat muodot ovat keskeinen elementti.
Kivilattia on asunnon arvoa nostava sijoitus. Kivi voi lopulta tulla myös edullisemmaksi kuin halvemmat materiaalit, jotka kuluvat nopeammin vaihtokuntoon. Hyvin hoidettu kivilattia on lähes ajaton: se ikääntyy arvokkaasti ja pinnan voi tarvittaessa kiillottaa tai hioa uudelleen.

Pintakäsittely antaa lopullisen silauksen

Lattian ulkonäköön vaikuttavat kivilajin lisäksi laattojen koko ja muoto sekä mahdollisesti käytetyt katseenvangitsijat, shakkilautaruudutus tai koristereunukset. Erilaiset pintakäsittelyvaihtoehdot myös antavat kivilaatalle erilainen silauksen. Sisätilojen kivilattiat ovat yleensä kiillottuja tai hiottuja. Kiillotus voimistaa kiven väriä, pinta on kiiltävä, sileä ja peilaava. Hiotun kivilattian väri vaihtelee hionta-asteen mukaan silkinhimmeästä lähes kiiltävään ja heikosti kuvastavaan pintaan. Muita mahdollisia pintakäsittelyitä ovat esimerkiksi harjaus, poltto tai hiekkapuhallus.


Graniitti- ja marmorilattiat käsitellään useimmiten kiillottamalla. Pinta on kuitenkin hiottua liukkaampi etenkin kosteana, joten tilan käyttötarkoitus määrittää parhaan vaihtoehdon. Myös kivilaji vaikuttaa pintakäsittelyn valintaan. Pehmeille kivilajeille, kuten lämpöominaisuuksiltaan loistavalle vuolukivelle, sopii parhaiten hienohionta. Kiillotettu vuolukivi kuluu himmeäksi, jolloin kulkureitit alkavat erottua seinänvierustoista, kun taas hiottu lattia säilyttää yhtenäisen ilmeensä myös ikääntyessään.

Keraamiset laatat vapauttavat mielikuvituksen

Savesta puristetut, usein kvartsia ja maasälpää sisältävät, keraamiset laatat ovat näyttäviä, pitkäikäisiä ja helppohoitoisia. Keraamisia lattialaattoja kutsutaan klinkkereiksi, ja ne ovat kestävämpiä kuin tavanomaiset kaakelit. Lasittamattoman klinkkerilaatan pinta voi olla himmeä, hieman kiillotettu, täyskiillotettu tai vaikkapa strukturoitu, ja yleensä ne kestävät kulutusta paremmin kuin lasitetut. Myös lasitetuissa laatoissa on erilaisia pintavaihtoehtoja, kuten karhennettu, kiiltävä ja matta.


Kiiltävimmät lattialaatat ovat moniin kohteisiin liian liukkaita, mutta toisaalta sileä pinta on rosoista helpompi puhdistaa. Tilan käyttötarkoitus ratkaisee ominaisuuksiltaan sopivimman laatan. Visuaalisesti keraamiset laatat tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia. Niitä voi tilata kaikenkokoisina, lukemattomissa sävyissä, monivärisinä, kuvioilla tai ilman, ja tyylivalikoima ulottuu futurismista retroon, klassismiin ja antiikkiin. Keraamisen lattian suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana.


Löydä laattalattiaremontillesi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Tässä artikkelissa kerromme

  • lattiaremonttien toteutuneita hintoja,
  • erilaisia niksejä kivilaatta- ja laattalattiaremontteihin
  • miksi kivilaatta on hyvä vaihtoehto moneen tilaan ja
  • miten löytää luotettava tekijä laattalattiaremonttiin.Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

betonilattian hionta

Betonilattian hionta

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Parketti maksaa

Parketin asennus

muovimaton asennus hinta

Muovimaton asennus

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

Valoisa kylpyhuone vesieristys

Vesieristyksen hinta

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Asbestin purkaminen omakotitalossa

Asbestin purkaminen

aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelien hinta

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus
Urakkamaailma on Suomen käytetyin tapa löytää remontille tekijä:

6 4 1 3 4 9 3 7

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä