Mitä muovimaton asennus maksaa?

Asennus hinnoitellaan usein urakkakohteisesti tai asennettavan pinta-alan mukaan. Pelkän asennuksen hinta vaihtelee yleensä n. 120 € - 1 600 € välillä.

muovimaton asennus

Alueen koon lisäksi hintaan vaikuttaa muun muassa: vanhan muovimaton poistotyöt, mahdolliset pohjatyöt ja niiden laajuus, tehdäänkö asennus irto- vai liimasennuksena sekä viimeistelytyöt.

Tilan pohjaratkaisu vaikuttaa asennuksen vaativuuteen

Yksinkertaisen muotoisissa tiloissa maton asennus on nopeaa ja vaivatonta. Monimuotoisempiin pohjaratkaisuihin asentaessa vaaditaan laajempaa suunnittelua sekä leikkuutöitä, mikä tekee asennuksesta jonkun verran haastavampaa sekä aikaa vievää. Tällöin myös kustannukset nousevat luonnollisesti yksinkertaisia tiloja suuremmiksi.

Hintaesimerkkejä toteutuneista töistä

Olemme listanneet Urakkamaailman kautta kilpailutettuja muovimaton asennukseen liittyviä urakoita. Kaikki alla olevat hintaesimerkit ovat oikeita, jo valmistuneita töitä eri puolilta Suomea.


Muovimaton asennus tekniseen tilaan

Paikkakunta: Tampere

Toteutunut hinta: 120 €

Pieneen, n. 4 m2 kokoiseen tekniseen tilaan asennettiin uusi muovimatto. Tilassa ei ollut tarvetta vanhan lattian purkutöille tai jalkalistojen asennukselle. Lue lisää...


Harrastehuoneen muovimaton vaihto

Paikkakunta: Vantaa

Toteutunut hinta: 430 €

Omakotitalon 20 m2 kokoisen harrastehuoneen muovimatto oli lähtenyt irtoilemaan kulmasta ja täytyi vaihtaa uuteen. Urakan yhteydessä irrotettiin myös vanhat jalkalistat ja asennettiin uudet. Lue lisää...


Keittiön muovimaton vaihto

Paikkakunta: Jyväskylä

Toteutunut hinta: 2 474 €

Kerrostaloasunnon keittiöön oli aikoinaan asennettu muovimatto vanhan karvapohjaisen maton päälle. Ajan saatossa mattojen väliin oli kertynyt kosteutta, joten kummatkin matot haluttiin poistaa ja asentaa tilalle uusi muovimatto. Kohteessa suoritettiin myös keittiön allaskaapin sokkelilautojen uusiminen sekä jalkalistojen irrotus ja uudelleen asennus. Lue lisää...


Keittiön ja parkettilattian purku ja muovimaton asennus

Paikkakunta: Espoo

Toteutunut hinta: 6 200 €

Rivitaloasunnosta purettiin koko keittiö, mukaan lukien parkettilattia. Tilalle asennettiin muovimatto n. 40 m2 kokoiselle alueelle. Lue lisää...


Muovimatto on kestävä ratkaistu

Muovimaton – eli vinyylimaton asennus on siitä yksinkertaista, että se voidaan useimmiten asentaa jo olemassa olevan lattian päälle, eikä siis vaadi laajoja purkutöitä. Muovimatossa viehättää myös sen monipuolisuus, sillä kuvioinnin ansiosta muovimatto saadaan muistuttamaan lähes millaista lattiapintaa tahansa. Lisäksi se on kestävä ja turvallinen materiaali, joka sopii hyvin esimerkiksi julkisiin tai muihin kovaa rasitusta vaativiin tiloihin.


Jätä remontti-ilmoitus


Kestävyytensä ja monipuolisten ominaisuuksien vuoksi muovimatto sopii lähes tilaan kuin tilaan, niin keittiöön, lastenhuoneeseen, kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen kuin muuhunkin märkätilaan. Muovimaton pinta on ominaisuuksiltaan pehmeä ja lämmin, mikä tekee siitä mukavan tuntuisen paljaallekin jalalle. Saumattomana materiaalina muovimatto on helppo pitää puhtaana ja kestää hyvin suurinta osaa lattianpesuaineista.


Muovimaton ympäristövaikutukset

Muovimatto ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen kun pohditaan ympäristöystävällisiä materiaalivalintoja. Monet markkinoilla olevista materiaaleista ovat kuitenkin hyvin vähäpäästöisiä, eivätkä sisällä enää niissä aiemmin käytettyjä ympäristölle sekä ihmiselle haitallisia ftalaatteja (tarkista kuitenkin mattoa valitessasi, että kyseinen materiaali on varmasti ftalaattivapaa!). Kestävien ominaisuuksiensa vuoksi muovilattia on myös pitkäikäinen vaihtoehto.

muovimaton asennus hinta

Vinkit muovimaton asennukseen

Muovimatto asennetaan yleensä liimaamalla, jolloin taataan parhaiten sen kestävyys. Osa matoista voidaan myös irtoasentaa, eli asentaa ilman liimausta, varmista paras asennustekniikka aina maton valmistajalta.

Jos asennus tehdään betonivalun päälle, on tärkeää pitää huoli siitä, että asennuspinta on tarpeeksi kuiva. Betonilattiassa Betonin RH (%) arviointisyvyydellä A tulee olla 85 (%). Mahdollisen liiallisen kosteuden ehkäisemiseksi suositellaan, että betonipinnalle asentaessa pinta käsitellään alkalisuutta alentavalla tasoitteella.


Asennukseen tarvittavat välineet:

 • sakset
 • mattoveitsi
 • mitta & leikkuuviivain
 • lyijykynä
 • kaksipuolinen teippi


Yleisimpiä asennusvaiheita:

 • rullalla olevan maton aukirullaus (asennusta edeltävänä päivänä)
 • maton asettelu huoneeseen
 • kuvioiden asettelu kohdalleen
 • kun käytetään liimaa, aseteltu matto rullataan puoleen väliin, alustaan lisätään liimakammalla liima ja painetaan matto takaisin liiman päälle ja hierotaan hyvin
 • leikkaukset mattopuukon avulla
 • saumakohtien kiinnitys kaksipuolista teippiä avuksi käyttäen
 • saumojen kylmäjuotos saumausnesteellä (liimauksen jälkeen odota 1vrk ennen kylmäjuotoksen tekemistä)Löydä tekijä avuksi muovimaton asennukseen Urakkamaailmasta!

Aloita muovimaton asennus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.