Uusi kohde!

Huoneen seinien tasoitus ja maalaus, Helsinki

50 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Rantapirtin Rakennus Oy, Hauhala

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

46 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

69 rakennetun kesämökin purku, Klaukkala

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Uudenmaan Salaojaurakointi Oy, Helsinki

8 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Porakaivo vapaa-ajan asunnolle, Koitti

2 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Muovimaton asennus - Mitä se maksaa?

Muovimaton asennus hinnoitellaan usein urakkakohteisesti tai asennettavan pinta-alan mukaan.

Pelkän asennuksen hinta vaihtelee yleensä n. 120 € - 1 600 € välillä.


Alueen koon lisäksi hintaan vaikuttaa muun muassa: vanhan muovimaton poistotyöt, mahdolliset pohjatyöt ja niiden laajuus, tehdäänkö asennus irto- vai liimasennuksena sekä viimeistelytyöt.

Muovimaton asennus - Pohjaratkaisu vaikuttaa vaativuuteen

Yksinkertaisen muotoisissa tiloissa maton asennus on nopeaa ja vaivatonta. Monimuotoisempiin pohjaratkaisuihin asentaessa vaaditaan laajempaa suunnittelua sekä leikkuutöitä, mikä tekee asennuksesta jonkun verran haastavampaa sekä aikaa vievää. Tällöin myös kustannukset nousevat luonnollisesti yksinkertaisia tiloja suuremmiksi.

Aloita onnistunut muovimaton asennus

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Muovimaton asennuksen hinta

Muovimatto on kestävä ratkaistu

Muovimaton – eli vinyylimaton asennus on siitä yksinkertaista, että se voidaan useimmiten asentaa jo olemassa olevan lattian päälle, eikä siis vaadi laajoja purkutöitä. Muovimatossa viehättää myös sen monipuolisuus, sillä kuvioinnin ansiosta muovimatto saadaan muistuttamaan lähes millaista lattiapintaa tahansa. Lisäksi se on kestävä ja turvallinen materiaali, joka sopii hyvin esimerkiksi julkisiin tai muihin kovaa rasitusta vaativiin tiloihin.

Kestävyytensä ja monipuolisten ominaisuuksien vuoksi muovimatto sopii lähes tilaan kuin tilaan, niin keittiöön, lastenhuoneeseen, kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen kuin muuhunkin märkätilaan. Muovimaton pinta on ominaisuuksiltaan pehmeä ja lämmin, mikä tekee siitä mukavan tuntuisen paljaallekin jalalle.

Saumattomana materiaalina muovimatto on helppo pitää puhtaana ja kestää hyvin suurinta osaa lattianpesuaineista.

Muovimaton ympäristövaikutukset

Muovimatto ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen kun pohditaan ympäristöystävällisiä materiaalivalintoja. Monet markkinoilla olevista materiaaleista ovat kuitenkin hyvin vähäpäästöisiä, eivätkä sisällä enää niissä aiemmin käytettyjä ympäristölle sekä ihmiselle haitallisia ftalaatteja (tarkista kuitenkin mattoa valitessasi, että kyseinen materiaali on varmasti ftalaattivapaa!).

Kestävien ominaisuuksiensa vuoksi muovilattia on myös pitkäikäinen vaihtoehto.

Vinkit muovimaton asennukseen

Muovimatto asennetaan yleensä liimaamalla, jolloin taataan parhaiten sen kestävyys. Osa matoista voidaan myös irtoasentaa, eli asentaa ilman liimausta, varmista paras asennustekniikka aina maton valmistajalta.

Jos asennus tehdään betonivalun päälle, on tärkeää pitää huoli siitä, että asennuspinta on tarpeeksi kuiva. Betonilattiassa Betonin RH (%) arviointisyvyydellä A tulee olla 85 (%). Mahdollisen liiallisen kosteuden ehkäisemiseksi suositellaan, että betonipinnalle asentaessa pinta käsitellään alkalisuutta alentavalla tasoitteella.

Asennukseen tarvittavat välineet:

 • sakset
 • mattoveitsi
 • mitta & leikkuuviivain
 • lyijykynä
 • kaksipuolinen teippi

Yleisimpiä asennusvaiheita:

 • rullalla olevan maton aukirullaus (asennusta edeltävänä päivänä)
 • maton asettelu huoneeseen
 • kuvioiden asettelu kohdalleen
 • kun käytetään liimaa, aseteltu matto rullataan puoleen väliin, alustaan lisätään liimakammalla liima ja painetaan matto takaisin liiman päälle ja hierotaan hyvin
 • leikkaukset mattopuukon avulla
 • saumakohtien kiinnitys kaksipuolista teippiä avuksi käyttäen
 • saumojen kylmäjuotos saumausnesteellä (liimauksen jälkeen odota 1vrk ennen kylmäjuotoksen tekemistä)

Märkätilan muovimaton asennus

Muovimatto on hyvä valinta märkätilan lattiamateriaaliksi. Varmista kuitenkin lattiamateriaalia valitessa, että kyseessä on märkätilaan soveltuva tuote, sillä markkinoilla on runsaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja muovimattomateriaaleja.

Vinyylimaton asennus - Asennetaanko se samalla tavalla?

Muovimatosta kuulee käytettävän myös nimeä vinyylimatto. Kyseessä on siis sama materiaali, eri nimi. Näin ollen vinyylimaton asennuksella tarkoitetaan samaa kuin muovimaton asennuksella. Materiaaleja vertaillessasi voit siis törmätä näihin kahteen eri termiin, mutta huomioi kuitenkin, että vinyylilattia ja vinyylilankku taas ovat eri materiaaleja ja eroavat vinyylimatoista ominaisuuksiltaan.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.