Uusi kohde!

Tiilikaton korjaus ja, Rovaniemi

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

tmi RJ Lahtinen, Tampere

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kuntotarkastus asunnonmyyntiä varten, Hyönölä

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tmi Re-Laa Remontti, Vantaa

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Muovimaton vaihto kerrostalo yksiön alko..., Forssa

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Laminaatin asennus - Katso laminaattilattian hinta

Oletko harkitsemassa lattiaremontin yhteydessä laminaatin asentamista?

Lue tämä artikkeli, jos haluat tietää mitä laminaatin asentaminen on maksanut ja kuinka säästät rahaa sekä vaivaa laminaatin asentamisessa.


Hakusessa tekijä laminaattilattian asennukseen?

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Laminaattilattia ja laminaatin asennus - tutustu toteutuneisiin hintoihin

HUOM! Ylläolevat hinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista remonteista, mutta ne ovat vain suuntaa-antavia arvioita oman lattiremonttiisi kuuluvan laminaatin asennuksen kuluarvioihin. Tarkka laminaatin asennuksen hintataso selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous lattiaremonttiisi ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija juuri sinun remonttiisi.

Aloita onnistunut remontti

Pyydä tarjouksia

Saat keskimäärin noin neljä tarjousta alueesi luotettavilta tekijöiltä

Laminaatin asennuksen hinta riippuu useasta tekijästä

Näihin kysymyksiin on vaikea vastata suoralta kädeltä, edes pitkälläkään kokemuksella lattiaremonteista. Jokainen kohde on omanlaisensa ja vaatii useimmiten käynnin paikanpäällä. Laminaattilattian asennustyön hintaan vaikuttaa keskeisesti lattian pinta-alan lisäksi esimerkiksi:

  • vanhan lattian purkutöiden laajuus
  • asennetaanko listat samalla
  • tarvitseeko lattiaa tasoittaa ennen asennusta
  • minkä muotoiselle pinta-alalle laminaatti asennetaan

Laminaattia asentaessa, kuten missä tahansa muussakin lattian asennustyössä, kannattaa huomioida äänieristys ja varsinkin kerrostaloasunnon laminaattia asentaessa on hyvä harkita askeläänieristettä.

Urakkamaailma-palvelun avulla saat luotua helposti tarjouspyynnön laminaatin asennustyöstä, jonka jälkeen paikalliset urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä. Pääset tarkastelemaan urakoitsijoiden taustatietoja, aiempien asiakkaiden arvosteluja sekä referenssejä aiemmista laminaatti- ja lattiaremonteista ennen kuin päätät kenet valitset urakkaasi tekijäksi. Urakkamaailman kautta saat automaattisesti myös kirjallisen sopimuksen lattiaurakkaasi.

Laminaattilattian asennus parketin päälle

Vanhan lattian poistaminen ei aina ole tarpeen, vaan laminaattilattia voidaan usein asentaa suoraan edellisen lattian päälle. Tärkeää on, että lattian pohja on tasainen ja luja, jotta uusi lattia asettuu sen päälle nätisti ja on kestävä. Erilliset tasaisuusvaatimukset tulee tarkastaa ennen asennuksen aloittamista lattian asennusohjeista.

Koska puu on elävä materiaali, johon vaikuttaa esimerkiksi huoneilman kosteus sekä lämpötilavaihtelut, on asennuksessa tärkeää muistaa liikuntasaumat.

Jos laminaattia lähdetään asentamaan suoraan parketin päälle, on huomioitava päätysaumojen riittävä limitys. Vierekkäisten rivien päätysaumoihin tulee siis jättää riittävä etäisyys, vähintään 30 cm, sillä muussa tapauksessa riskinä on, että lattia alkaa käytössä painumaan.

Mitä tehdä jos laminaatti on turvonnut?

Laminaattilattian pinta kestää kohtuullisen hyvin kosteutta, mutta kosteuden päästessä saumoihin voi tuloksena olla turpoaminen. Turpoamista voidaan ennaltaehkäistä parhaiten pyyhkimällä pinnalle joutuneet nesteet välittömästi.

Suurin riski laminaatin turpoamiseen on keittiötiloissa, joissa käsitellään paljon erilaisia nesteitä. Myös lemmikkien vahingot voivat aiheuttaa pahimmillaan lattian turpoamista. Jos pieni turpoaminen havaitaan ajoissa, tärkeää on kuivata pinta täysin. Kuivattamiseen voidaan käyttää puhallinta ja parhaimmillaan laminaattilattia palautuu ennalleen. Laajemmissa vaurioissa joudutaan laminaattia kuitenkin purkamaan vaurioituneen alueen osalta ja asentamaan uutta.

Jos huomaat kotisi laminaattilattiassa turpoamisen merkkejä, on asiasta hyvä konsultoida asiantuntijaa, joka osaa määrittää vaurioiden suuruuden sekä suositella tarpeellisia toimenpiteitä.

Luotettavan tekijän löydät Urakkamaailmasta

Pyydä tarjouksia

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta

Laminaatin vaihto edullisesti Urakkamaailman avulla

Urakkamaailma kokoaa yhteen alueesi ammattilaiset, jotta voit helposti vertailla yrityksiä sekä hintoja. Jättämällä remontti-ilmoituksen, saat tarjouksia luotettavilta, taustatarkistetuilta yrityksiltä ja pääset tutustumaan muiden käyttäjien kokemuksiin ennen tekijän valintaa.

Solmimalla kirjallisen sopimuksen Urakkamaailman alustalla, on turvanasi lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Miksi käyttää Urakkamaailmaa?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
  • ⭐⭐⭐⭐⭐ Näe yritysten saamat arvostelut
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi